Jump to content

Featured Replies

"Mirno putuj, Igumane!"

Nego, mogli bi da se vratimo na temu :)

Moje licno misljenje je da je obustava samo "sezonska". Na prolece krece novi ciklus letova.

Izgleda da će od 2011 početi Adria da leti za Ljubljanu iz Niša. To sam nešto načuo:)

Ako cemo o politici....  :eat: :eat: :eat:

Niski aerodrom....hm, pominjala sam negde ranije...rupa bez dna. Ne zeleci da umanjim vaznost i potrebu za postojanjem i opstankom istog ostavljam komentar :

Eto, koliko su kukali kako ih niko ne pusta da rade i sta bi sad. Nagomilali dugove, nemaju ni jednu rentabilnu liniju, potrosili pare na WindJet za subvenciju letova, aranzman sa montenegro Ervejsom je gubitaski takodje...

I isti onaj Beograd koji su mnogi pljuvali kada se pojavila vest o "najzad otvorenom Niskom nebu", uplacuje novac da pokriva gubitke.

Sazeto, toliko smo mala i siromasna drzava da je jedan medjunarodni aerodrom i vise nego dovoljan. Ipak, u slucaju da se neka od vodecih LowCost kompanija zainteresuje za Nis, ne treba ih odbijati. U vodece spadaju EasyJet, Ryan i Wizz. Ovo ostalo je Low otprilike kao i Jat. WindJet je bio 100e po pravcu obrni okreni...sto je indenticno JAT-u jer su sada povratne 200e za skoro sve evropske destinacije.

Pokusala sam desetinu puta da bukiram te jeftine karte preko wind-a ali najniza je bila 89e.

Nadam se da ljudi na lokalu shvataju da je veoma tesko napraviti rentabilan aerodrom posebno u gradovima koji nemaju neki izrazen turisticki potencijal (more, planina, istorijski spomenici) a jos teze ako te objekte vode ljudi koji su postavljeni po politickim manevrim tipa : moj u aerodrom, tvoj u distribuciju a njegov u vodovod. Ljudi koji nemaju iskustva, koji i da imaju razvijen intelekt ( a retki su takvi) trebaju odredjeno vreme da udju u materiju. Kod nas kao i uvek ad hok, preko kolena. Ajd sad...da radi niski aerodrom. Cekaj, a dugovi od ranije, a infrastruktura, a bezbednost....

Jedina, ali jedina sansa za taj aerodrom je u kompanijama koje bi donele jeftine letove. Dakle, karta od 5-10e sa taksama najvise 25e. To trenutno mogu da ponude samo Ryan, Easy i Wizz.

U tom slucaju, ljudima iz Beograda ce se isplatiti da dolaze u Nis. Ovako...bojim se da krpljenje rupa Niskog aerodroma od strane Beogradskog nije nista do prosipanje iz supljeg u prazno.

Daleko od toga da sam lokal patriota....sve letove ove godine a bilo ih je desetak...kretali smo iz Temisvara i vracali se u isti ili eventualno Budimpestu ili Sofiju. Iz principa pa da je u zbiru ista cena karte, ne dam lopovima sa Surcina.

Posto procitah tvoj komentar na sajtu B92, moram i ovde da ti odgovorim.

Kao prvo aerodrom u Surcinu nije nije u vlasnistvu Beograda, nego republike Srbije. Aerodrom Nis je u vlasnistvu grada Nisa. Kad Surcin prebaci novac Niskom aerodromu, to je novac svih gradjana Srbije ne samo beogradjana. Surcin je godinama radio sa gubitcima, i dok nije stao na svoje noge, cela Srbija je godinama davala milione evra da bi on preziveo. Ali davala je iskljucivo i samo tom jednom aerodromu, a drugi, pa i niski su propadali, gubili linije, iako su imali gubitke kao i Surcin, ali drzava je nakome majka a nekome maceha.

Sada kada je Surcin postao samoodrziv, red je da pomogne drugima.

Aerodrom u Nisu je veoma bitan za jug Srbije i mora se odrzati u zivotu. Naravno, dok on postane samoodrziv, pojavice se jos neki aerodrom koji se mora pomoci dok ne proradi. Verovatno Ladjevci ili Ponikve. E tada ce Niski i BG aerodromi zajednicki podrzavati razvoj tog treceg aerodroma, i tako sve dok ne budemo imali aerodroma koliko je Srbiji potrebno. Po jedan na svakih 2 miliona stanovnika.

Strategija niskog aerodroma treba da bude privlacenje low cost kompanija. Tu si u pravu. Medjutim mislim da ni to nije dovoljno, nego treba ici na to da niski aerodrom postane baza (HUB) najjacih low cost kompanija (Wizz, Ryanair i Easyjet). To je veoma veliki zalogaj, iza takvog projekta treba da stane cela Srbija. Grad Nis nece moci samostalno da izgura jedan ovako ozbiljan projekat. E tada bi pola Srbije letelo sa niskog aerodroma.

A sto se rukovodstva niskog aerodroma tice, Nemam komentar. Tuga!

Mada smo i Krista oterali iz Surcina jer je imao veliku platu a bio je strucnjak tom u poslu.

E pa nece strucnjak da radi za male pare, jer se mi pobunimo ako dobije veliku platu, e onda nam ostaju lokalni politicari koji ce zvanicno dobijati malu platu a nezvanicno, uzimati koliko im treba.

Niski aerodrom ima veliki potencijal i u kargo (teretnom) saobracaju.

Mada smo i Krista oterali iz Surcina jer je imao veliku platu a bio je strucnjak tom u poslu.

A po čemu je to Krišto bio stručnjak, majke ti? Samo zato što ima titulu menadžera (šta god da je to)?

A po čemu je to Krišto bio stručnjak, majke ti? Samo zato što ima titulu menadžera (šta god da je to)?

Po tome sto je enormno podigao cenu za aerodromsku taksu. clap.gif' alt=':clap:'>

WindJet i Montenegro su po meni promasaj i totalno nelogican izbor. Mozda nisu imali sta drugo a mozda je to najbolji izbor da se prave "kombinacije". Uglavnom, i dalje nisam sigurna da ce bez gore pomenute 3 kompanije moci da zazivi niski aerodrom. Volela bih da gresim.

Mislim da bi ljudi koji vode Nis i niski aerodrom trebali da daju sve od sebe(ali zaista) da dovedu ryanair u taj grad.

Polozaj Nisa je pravo mesto za tu kompaniju.Zasto?Pa pogledajte oko Nisa najblizi aerodrom sa koga lete.I nije bas blizu Osijek i to samo do F.H. u sezoni?Cela Srbija bi letela odatle zbog cena karata, a i blizina Bugarske, Makedonije i Pristine ukazuje da bi gravitiralo bar 10 miliona ljudi tom aerodromu.Ako to nije dovoljno da se uradi jedna jedina linija koja donosi profit za pocetak do nekog haba(Frankfurt H,Memingen,Bergamo koji god) ja stvarno ne znam sta je...

I ja mislim da je jedno od resenja da se dovede Ryan air ili vec neka druga poznatija low cost kompanija, MEDJUTIM ova gospoda koja je zajahala ovaj nesrecni narod ne misli tako. Buduci da su to ugledna gospoda (citaj: sve moj do mo'ega) i da o njihovoj strucnosti i dostignucima ne bi mogao da se skrpi jedan omanji ofucani clanak u Narodnim novinama, nije ni cudo sto ide ovako kako ide. Tj. ne ide!

Nis-Milano Bergamo za 5e free online check in    klanj:: klanj:: klanj::

Od ovoga bolje ne moze.

Dodam jos 10e Bgd-Nis i eto me za 20-25e u Milanu.

Ajmo RyanAir  clap clap clap

Nego, sta bi sa Batajnicom. Izgleda nista od tog posla?

Koliko ja znam, pre ce se osposobiti Ladjevci nego Batajnica. Po nekim najavama, prvi civilni letovi bi trebalo da pocnu najranije za godinu dana.

• 2 months later...

Preko kog je to prevoznika Nis -Milano za 5e? Na sajtu Wind jet-a vidim da nem Nis kao polazak?

Preko kog je to prevoznika Nis -Milano za 5e? Na sajtu Wind jet-a vidim da nem Nis kao polazak?

Preko 'nekotelozio air' :)

Hehehe  :P

Inace, ovo sam napisao krajem oktobra ...

Mislim da bi ljudi koji vode Nis i niski aerodrom trebali da daju sve od sebe(ali zaista) da dovedu ryanair u taj grad.

Polozaj Nisa je pravo mesto za tu kompaniju.Zasto?Pa pogledajte oko Nisa najblizi aerodrom sa koga lete.I nije bas blizu Osijek i to samo do F.H. u sezoni?Cela Srbija bi letela odatle zbog cena karata, a i blizina Bugarske, Makedonije i Pristine ukazuje da bi gravitiralo bar 10 miliona ljudi tom aerodromu.Ako to nije dovoljno da se uradi jedna jedina linija koja donosi profit za pocetak do nekog haba(Frankfurt H,Memingen,Bergamo koji god) ja stvarno ne znam sta je...

A sad gledam njihov sajt, ubacili su Plovdiv... Lete za London-Stansted i krecu 27.3. za Barselonu-Djironu. E moj menadzmentu niskog aerodroma...

Preko 'nekotelozio air' :)

Pazi kad sam zamalo krenuo da guglujem  :LOLLL:!

Pa ja vidim da nesto ne stima, ali ajde reko' nova sam ovde pa da pustim one koji su bolje upuceni da kazu :)

Nis-Milano Bergamo za 5e free online check in    klanj:: klanj:: klanj::

Od ovoga bolje ne moze.

Dodam jos 10e Bgd-Nis i eto me za 20-25e u Milanu.

Ajmo RyanAir  clap clap clap

Nego, sta bi sa Batajnicom. Izgleda nista od tog posla?

....cisto da ne guglate....povukla se prica pa je sve ovo bilo "hipoteticki"...