Jump to content

Featured Replies

go go travel ima tu opciju putnog zdravstvenog, a preko corisa osiguravaju. nema vise posrednika koliko su mi objasnili. istu opciju ima i milenijum osiguranje. i za istu cenu. nego mi je cudno sto je toliko jeftinije, pa sam se zato pitao... a cuo sam se i sa corisom, preko njih dosta nasih osiguravajucih kuca saradjuje...

• 3 weeks later...

Da li bi mi neko mogao preporuciti putno osiguranje za drzavljane BiH? Naime postoji mogucnost da odem u Crnu Goru na 2-3 meseca i trebalo bi mi neko putno osiguranje. Prvo mi je na pamet palo da uzmem EYCA u Srbiji jer ima besplatno UNIQA osiguranje, ali kao drzavljanin BiH nemam pravo na polisu osiguranja.

Pogledaj na www.uniqa.ba, idi na webshop, odaberi datume koje zelis, pa vidi koliko bi te izaslo. Neki minimum, koliko sam sad na brzinu pogledao, za 60 dana, sa osiguranom sumom od 15000KM je 60-70KM.

Ako si zdravstveno osiguran u BiH, proveri da mozda vase zdravstveno osiguranje nema neki bilateralni sporazum za C.Gorom(nesto slicno postoji u Srbiji). U tom slucaju, trebalo bi da izvadis par nekih potvrda i bio bi osiguran i u CG.

Ako si iz manjeg entiteta možeš to srediti besplatno preko fonda zdravstvenog osiguranja. Za federaciju ne znam, proguglaj. :)

Pogledaj na www.uniqa.ba, idi na webshop, odaberi datume koje zelis, pa vidi koliko bi te izaslo. Neki minimum, koliko sam sad na brzinu pogledao, za 60 dana, sa osiguranom sumom od 15000KM je 60-70KM.

Ako si zdravstveno osiguran u BiH, proveri da mozda vase zdravstveno osiguranje nema neki bilateralni sporazum za C.Gorom(nesto slicno postoji u Srbiji). U tom slucaju, trebalo bi da izvadis par nekih potvrda i bio bi osiguran i u CG.

Pozdrav Dragance,

Da li znas koje lekarsko osiguranje ( ne putno zdravstveno ) se moze uzeti u Srbiji za Spaniju ? Mora da bude lekarsko, pod tim nazivom. Treba da postoji saradnja sa Spanijom u vidu ugovora o saradnji sa nekom nasom privatnom osiguravajucom kucom. Socijalno nema saradnju sa Spanijom.

Stvarno ne znam. Zapravo, nisam ni siguran sta ti znaci to "lekarsko osiguranje", nisam nikad cuo za taj termin.

• 5 months later...

Pozdrav ekipo!

Devojka putuje u USA na 25 dana pa kupujemo osiguranje. Do sada sam to uvek zavrsavao kod Uniqa-e, bas je zgodno online i donesu ti, ali ovaj put ispada 31k dinara :) pa sam krenuo da malo gledam okolo... Nesto malo povoljnije sto sam nasao je Wiener za ~16k dinara na sumu od 12k eur. Putovao sam u USA par puta u proteklih 5 godina i ne secam se da je bilo ovako skupo, sto pokazuje i ovaj post iz 2011.te

On 10/24/2011 at 7:47 AM, biljana57 said:

interesje me putno osiguranje kod Delta dzenerali za USA 64 dana 8.700 koje pokriva osigurane 15.000 eura, da li mi se to isplati s obzirom da nisam hronicni bolesnik da ne patim od nekih teskihbolesti. Hitno mi je. Hvalsa unapred.

Kad su me standardni partneri izneverili krenuh da mrezu bacam malo sire.

DDOR: ceo svet, 30k eur = 6,198

SAVA: sve zemlje sveta, 30k eur = 4,740

TRIGLAV: nadstandradno za ceo svet, do 30k eur = 7,061

DELTA GENERALI: ne secam se dal sam pogledao, ali cini mi se da jesam i da je bilo pre u rangu uniqa-e i wiener-a

AXA: (nikad cuo za njih pre ove Credit Agricol price), ~27k

Jel zna neko da objasni ovolike razlike. Trenutno se opredeljujem za DDOR iz jedinog razloga sto je neko par stranica pre rekao da ne zatezu kod priznavanja i isplate troskova...

Ovo sa Credit Agricole karticom izgleda nerealno dobro, pitam se dal postoje neka sitna slova negde zbog kojih sve pada u vodu? Probacemo to da joj izvadimo, jedino je pitanje kad krece osiguranje, od trenutka otvaranja racuna ili dobijanja Maestro debitne kartice. Putuje za manje od 10 dana, mislim da nece stici da izrade karticu, ali posto je "Maestro Travel Paket" mozda krece od samog otvaranja racuna...

Cini mi se da je Travelino postovao i ovaj link izmedju ostalog sa Raiffeisen sajta. Po tome ispada da je ovaj total paket jako zgodna stvar, 340 mesecno, to ti je godisnje ~4k dinara a pokriven si... A ona vec ima RF racun i karticu...

javicu sta smo uradili na kraju :)

Btw, RFZO link ovde je mrtav.

On 4/28/2014 at 2:31 AM, chivitli said:

Treba da objavimo, nismo još stigli, preko Kluba putnika može se dobiti 20% popusta na putničko osiguranje kod RFZO! Skinete formular sa njihovog sajta, pri popunjavanju izaberete "grupno", u telu mejla navedete da se radi u Klubu putnika, uplatite u banci, pošti, e-banci ili kako god, polisa će vam stići poštom. Više detalja o cenama i formular na RFZO sajtu.

Edit, sad videh da imaš BiH pasoš, ali nema veze, neka info za druge dok ne objavimo :)

Pre nekoliko meseci sam negde procitao da je osiguranje za SAD jako poskupelo i da su se ljudi zalili. Secam se da sam tad gledao i da je kod nekih osiguravajucih kuca zaista poskupelo, nesto, otprilike, 3-4 puta, dok je kod drugih ostala stara cena. Odatle potice ta razlika.

Kod tih primera koje si naveo, vidi da li to osiguranje "za ceo svet" ukljucuje i SAD i Kanadu, jer obicno ne ukljucuje. Druga vazna stvar je videti kolika je osigurana suma, jer za SAD mislim da postoji neki minimum, npr 50000 $.

Probaj pogledaj HCC osiguranje, ja sam ih nedavno otkrio. Imaju sediste u SAD i mozes da se osiguras, nevezano za to iz koje si zemlje i gde putujes. Naravno, sve je ne engleskom, pa ako ne smeta, proveri kakve su cene za tvoj konkretan slucaj. Inace, mozda nije konkurentno osiguravajucim kucama iz Srbije u vecini slucajeva, ali, recimo, meni je prakticno, jer zivim u inostranstvu i kad putujem negde, ne mogu da uplatim nijedno osiguranje iz Srbije, jer moram da ga uplatim iz Srbije, da bi bilo vazece. I jos jedna korisna stvar je da moze da se uplati i kad si vec na putu, ali u tom slucaju pocinje da vazi tek nakon 48h, cini mi se. Obrati samo paznju koji tip osiguranja odgovara tvom slucaju i gledaj da odaberes da ti "deductible" bude 0, izadje nesto malo skuplje, ali ne placas nikakvo ucesce ukoliko dodje do osiguranog slucaja.

Edited by Dragance

Vodio sam racuna da vazi za USA. Ne znam na sta mislis sto se tice ovog minimuma? Minimum za sta, da te puste u USA? Ona je vizu vec dobila. Nisam video ni jedno osiguranje preko 40k eur od ovih sto sam naveo...

Ovo HCC deluje bas dobro, quote je $57 za $50k i $0 deductible. Cak se nesto pominje da (uz doplatu) moze da pokriva i otmice/otkupe i "liability" - tj. tvoju odgovornost za povrede i stetu trecih lica. Malo mi je cudno da uplatim bez nekog malo dubljeg istrazivanja posto prvi put cujem za sajt/firmu... Jel si nekad imao "claim" kod njih ili znas neku pricu?

EDIT: uplatih kod HCC, valjda su ozbiljni s obzirom da su na NYSE :) Jedino sam se zajebo oko termination date i uneo dan kad ona krece nazad iz amerike. Nije bas jasno da li polisa ukljucuje taj dan ili ne, ali opet ona krece na taj dan iz amerike ali usled duzine puta i vremenske razlike stize kasno sledeci dan. Verovatno cu da ponistim i dodam dva dana. Ko nema u glavi ima u "nogama"

Edited by nemanja.kovacevic

1 hour ago, nemanja.kovacevic said:

Minimum za sta, da te puste u USA? Ona je vizu vec dobila.

Koliko znam, tek sluzbenik imigracione sluzbe po sletanju u SAD odobrava ulazak u zemlju. Moze da se desi i da imas vizu, a da taj iz imigracionog proceni da si potencijalni imigrant ili ustanovi neku nepravilnost i ne dozvoli ti ulazak u zemlju. Uostalom, ti to bolje znas, vec si isao u SAD.

Koliko sam citao po netu, HCC je vrlo ozbiljna osiguravajuca kuca i ne bi trebalo da bude problema. Ja sam skoro putovao i uplatio njihovo osiguranje. Posto mi je prtljag bio zagubljen, kontaktirao sam ih(malo je potrajalo dok sam na sajtu otkrio kako ih kontaktirati-zapravo, vrlo lako), bili su azurni, odgovarali na sva moja pitanja, rekli pod kojim uslovima imam pravo na nadoknadu, ali, srecom, prtljag je lociran i stigao posle 7 dana, tako da nije bilo odstetnog zahteva. 

• 1 year later...

Pitacu ovde, buduci da letim Ryanairom (i ako pitanje nema bas veze sa njima). U narednih par dana imam 4 leta (iz Temisvara, Berlina, Brisela i Hamburga), kakva su vam iskustva vezana za putno osiguranje? Da li je neophodno tj. da li smaraju oko toga ili ne?

Nas nisu nikad pitali (mada uvek uzmem osiguranje), ali sam sad u decembru u Nisu na aerodromu videla da su jednu devojku pitali za osiguranje (ja sam bila na drugom salteru) i onh 50e ili koliko po danu boravka - ali su je pustili uz objasnjenje da to treba da ima..

Ako bas i zagusti i pitaju te za osiguranje, ako imas mogucnost, istog momenta se konektujes na net, da li preko telefona ili laptopa i kupis online pred njima i resena stvar.

Ne mozes da kupis osiguranje online na dan kad izazis iz zemlje, tako da ako oce da te drnda moze i za to.

Ne znam zasto nekome osiguranje od 500 dinara predstavlja problem, a toliko moze da pomogne. Juce sam bio kod prijatelja u manastiru i prica mi pre 2-3 meseca na Hilandaru im umre covek (30ak godina) iz neke putnicke grupe (organizovali na crno, cak nije im ovaj ni osiguranje platio). Prenos tela, prava sitnica, 10 000evra.

54 minutes ago, mveruovic said:

Ne mozes da kupis osiguranje online na dan kad izazis iz zemlje, tako da ako oce da te drnda moze i za to.

To prvi put cujem. Znam da osiguranja iz Srbije ne mogu da se kupe ako si vec u inostranstvu, ali, ako si jos u Srbiji, ne vidim zasto bi bio problem. 

Ima i drugih, inostranih osiguranja, koja je moguce uplatiti cak i kad si vec u inostranstvu, ali, pocinju da vaze tek nakon 48h, kao npr. http://www.hccmis.com/

Edited by Dragance

A kako ce neko da zna da li si taj dan vec otisao pa ga kupujes iz inostranstva, ili si taj dan jos uvek u SRB pa odmah potom izlazis iz zemlje?

Imao sam nekoliko puta slucaj da hitno moram da putujem, i u nekoliko osiguranja nisam mogao da kupim na dan polaska online vec jedino moze u poslovnici da se uzme za isti taj dan.

2 hours ago, mveruovic said:

Ne znam zasto nekome osiguranje od 500 dinara predstavlja problem, a toliko moze da pomogne. Juce sam bio kod prijatelja u manastiru i prica mi pre 2-3 meseca na Hilandaru im umre covek (30ak godina) iz neke putnicke grupe (organizovali na crno, cak nije im ovaj ni osiguranje platio). Prenos tela, prava sitnica, 10 000evra.

Nije problem u 500din vec u tome sto koliko znam osiguranje se vadi striktno za neku zemlju a drug i ja putujemo u 5 dana u 4 zemlje i onda jedno osiguranje mozda ne znaci nista (ako ne gresim)

39 minutes ago, Kazacok said:

Nije problem u 500din vec u tome sto koliko znam osiguranje se vadi striktno za neku zemlju a drug i ja putujemo u 5 dana u 4 zemlje i onda jedno osiguranje mozda ne znaci nista (ako ne gresim)

Ali ti putujes po Evropi, tacnije po EU i mislim da je tu tarifa identicna za sve zemlje, samo broj dana odredjuje cenu.

Ne vadi se striktno za neku zemlju, vec za Evropu ili Svet. Znaci ides kolima za Nemacku, kupis osiguranje za Nemacku, ali ti vazi i u Hrv, i Slo i Aus itd. 

Nekoliko puta kada sam isao na kruzer, kupim osiguranje za zemlju gde se ukrcavam i svuda mi vazi.

On 17/01/2017 at 4:07 PM, mveruovic said:

A kako ce neko da zna da li si taj dan vec otisao pa ga kupujes iz inostranstva, ili si taj dan jos uvek u SRB pa odmah potom izlazis iz zemlje?

Imao sam nekoliko puta slucaj da hitno moram da putujem, i u nekoliko osiguranja nisam mogao da kupim na dan polaska online vec jedino moze u poslovnici da se uzme za isti taj dan.

Upravo sam odradio simulaciju na sajtu uniqa.rs i ne pravi nikakav problem zato sto sam odabrao danasnji datum. Stoji na kraju samo napomena:

Polisa osiguranja mora biti zaključena pre samog početka putovanja u inostranstvo, odnosno u trenutku zaključenja polise osiguranja osiguranik mora boraviti u republici Srbiji. U suprotnom smatraće se nevažećim i troškovi lečenja neće biti nadoknađeni. 

Hipoteticki, problem moze jedino da nastane u slucaju da ti se desi neki osiguran slucaj, pa da osiguravajuca kuca bas insistira na dokazu da si ti to osiguranje kupio pre napustanja teritorije Srbije. Ako se bas tako nesto i desi, tad bi boarding karte ili autobuske/vozne mogle posluziti kao dokaz. Ali, jos nisam cuo da se to nekom desilo.

Edited by Duya
prebaceno

Samo sto ovaj covek putovanje zapocinje u Temisvaru, pa ako mu npr. tamo zatraze osiguranje, ove opcija u startu otpada.

1 hour ago, ndragana said:

Samo sto ovaj covek putovanje zapocinje u Temisvaru, pa ako mu npr. tamo zatraze osiguranje, ove opcija u startu otpada.

Eto, ima i taj mali detalj :biggrin: 

Ali, ako je sluzbenicima na aerodromu bitno da on samo pokaze da ima osiguranje, on moze da ga kupi online i pokaze im ga, s tim da ce u realnosti, ako mu se nesto zaista desi, ono biti nevazece.

U svakom slucaju, da do ovog ne bi doslo uopste - kupite osiguranje na vreme :smile:  

Edited by Dragance