Jump to content

Featured Replies

Osiguranje traje koliko i kartica AMEX, ali si pokriven sest meseci godisnje. Znaci u roku od jedne godine pokriven si sest meseci i naredne godine opet sest meseci. Za Intezinu je minimum 500 eura depozita.

• 1 year later...

Znam da vadim temu iz naftalina, ali nešto sam pretraživao, tema iskočila, pa reko' da ispravim neke nepotpune informacije, možda nekom bude koristilo. Trust me, info iz prve ruke ;).

Troskove do 100 evra [pokrivate sami (tipa odlazak kod lekara zbog upale grla, zubobolje, kojecega. Platis pregled, lekove, za sve uzmes racun i kada se bvratis kuci oni ti refundiraju troskove. Za ozbiljnije intervencije nazoves broj (u  Beogradu) koji ti se nalazi na kartici osiguranja i oni te upute u najblizu ustanovu, zavisi od mesta gde se nalazis i tamo ti pruze svu potrebnu pomoc, lekove i negu na teret tvog osiguranja, dakle ne moras tamo da placas nista.

Ovo više ne važi, tačnije za sve kartice osiguranja i polise Delta Generali osiguranja izdate nakon 16.2.2012. nema više tog pravila od €100, već se svi troškovi pokrivaju, bez obzira na iznos, do nivoa pokrića, naravno ako su opravdani, a u skladu sa uslovima osiguranja.

ja licno imam to osiguranje europ assistence preko banke Inteza, ali uz green amex carticu (sa 100% depozita), dobija se i uz gold amex, ali ne vidim da uz blue amex karticu ide osiguranje ( blue je klartica koja ide uz tekuci racun inteze), tako da se dobro raspitajte u banci pre nego sto aplicirate

Europ Assistance nije osiguranje već je u pitanju asistentska kompanija koja radi za DG osiguranje (i za još mnoga druga osiguranja u svetu) i koja organizuje lekara u inostranstvu, prikuplja dokumentaciju, itd, praktično obavlja sav posao u ime osiguravajuće kompanije. To što se zove Europ, ne znači ništa, teritoriju pokrića i važenje određuje polisa/kartica.

Evo prošetah do poslovnice banke, (u jednom pravcu 320km) i prilikom predaje zahteva saznadoh sledeće:

- putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom;

Ovo ne važi za vlasnika kartice, već za članove uže porodice prijavljene na istu.

Treba i prouciti, između ostalog, i koje bolesti pokriva. Malarija je isključena!

Nije isključena. U pitanju su nezgode izazvane bolestima kao što su epiplepsija ili malarija. Obrati pažnju na formulaciju.

E sad, tri mala, ali korisna saveta:

1. Uvek imajte osiguranje kad putujete, verujte mi, svega sam se nagledao, svakavih nesrećnih sudbina, a sve zbog par stotina dinara/hiljada koje taj neko nije hteo da izdvoji za polisu...

2. Što se postupka kad vam se desi nešto u inostranstvu (zdravstveni problem), osim ako niste potpuno onesposobljeni (pu, pu, daleko bilo :D), uvek nazovite broj telefona koji vam je ispisan na polisi jer time prijavljujete slučaj i obezbeđujete maksimalnu podršku, a takođe ste se istovremeno i zaštitili od toga da vam osiguravajuća kompanija odbije pokriće troškova zbog proceduralnih razloga, a ima pravo na to (pogotovo DG, oni su kriminalni po tom pitanju).

3. Što se izbora osiguranja tiče, ja imam samo dve preporuke: prva je DDOR, druga Uniqa, obe kuće imaju poprilično labave uslove i praktično pokrivaju sve, DDOR pogotovo. Delta Generali uzimajte samo ako ga već imate (dobili sa karticom u banci), inače ih izbegavajte.

Nadam se da sam pomogao, za sva dalja pitanja, shoot... :)

Labavi uslovi mogu da dovedu i do labavog tumačenja od strane Kompanije kada se osigurani slučaj desi ;)

Iako sam zaposlen u kompaniji koja se ni ne pojavljuje na ovom spisku, mogu da potvrdim za Uniqa osiguranje da imaju jako dobre uslove i široku pokrivenost u odnosu na ostale.

Ja bih još dodao da svoje polise putnog i zdravstvenog osiguranja nosite stalno sa sobom, a u telefonu memorišite broj Call centra koji ćete pozvati odmah po nastupanju štetnog događaja kako bi vas uputili do najbliže bolnice ili lekara.

osigurani slučaj, štetni događaj - učim trenutno pa se frljam sa izrazima :D

Labavi uslovi mogu da dovedu i do labavog tumačenja od strane Kompanije kada se osigurani slučaj desi ;)

Iako sam zaposlen u kompaniji koja se ni ne pojavljuje na ovom spisku, mogu da potvrdim za Uniqa osiguranje da imaju jako dobre uslove i široku pokrivenost u odnosu na ostale.

Kad sam rekao labave, mislio sam u tom smislu - široka pokrivenost, a sve u poređenju sa DG :).

Evo i od mene svakako preporuka za Uniqa putno osiguranje.Online se popunjava polisa osigur. i mislim da za iznos preko 1000 din stize na kucnu adresu preko kurirske sluzbe polisa osiguranja/ovo se odnosi na BG...verovatno je tako

i u NS...znaci stedi vreme i odlazak do poslovnice/filijale.

Putno osigur. svakako treba uzeti kad se odlazi na putovanje...nisu nikad bacene pare

Nedaj Boze da zatreba i zafali...

Polisa kupljena na sajtu može i samo da se odštampa, nema neke velike potrebe za dostavljanjem originala. Valjda... :D

Ne znam da li su to kad nas tako rešili. Ja sam online poslednji put uzimao baš od DG i polisa mi je bila poslata na adresu. Tada se plaćalo na ruke. Moguće da su u međuvremenu uveli i onlajn plaćanje, a ako jesu onda je moguće štampati polisu.

Slatkiš, kako si ti plaćala?

Ja sam za Novu godinu (2012) putovao u inostranstvo i kupio par dana pre online polisu kod Uniqa-e, platio karticom i odštampao.

PMP5197 via TT

Znam da vadim temu iz naftalina, ali nešto sam pretraživao, tema iskočila, pa reko' da ispravim neke nepotpune informacije, možda nekom bude koristilo. Trust me, info iz prve ruke ;).

Troskove do 100 evra [pokrivate sami (tipa odlazak kod lekara zbog upale grla, zubobolje, kojecega. Platis pregled, lekove, za sve uzmes racun i kada se bvratis kuci oni ti refundiraju troskove. Za ozbiljnije intervencije nazoves broj (u  Beogradu) koji ti se nalazi na kartici osiguranja i oni te upute u najblizu ustanovu, zavisi od mesta gde se nalazis i tamo ti pruze svu potrebnu pomoc, lekove i negu na teret tvog osiguranja, dakle ne moras tamo da placas nista.

Ovo više ne važi, tačnije za sve kartice osiguranja i polise Delta Generali osiguranja izdate nakon 16.2.2012. nema više tog pravila od €100, već se svi troškovi pokrivaju, bez obzira na iznos, do nivoa pokrića, naravno ako su opravdani, a u skladu sa uslovima osiguranja.

ja licno imam to osiguranje europ assistence preko banke Inteza, ali uz green amex carticu (sa 100% depozita), dobija se i uz gold amex, ali ne vidim da uz blue amex karticu ide osiguranje ( blue je klartica koja ide uz tekuci racun inteze), tako da se dobro raspitajte u banci pre nego sto aplicirate

Europ Assistance nije osiguranje već je u pitanju asistentska kompanija koja radi za DG osiguranje (i za još mnoga druga osiguranja u svetu) i koja organizuje lekara u inostranstvu, prikuplja dokumentaciju, itd, praktično obavlja sav posao u ime osiguravajuće kompanije. To što se zove Europ, ne znači ništa, teritoriju pokrića i važenje određuje polisa/kartica.

Evo prošetah do poslovnice banke, (u jednom pravcu 320km) i prilikom predaje zahteva saznadoh sledeće:

- putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom;

Ovo ne važi za vlasnika kartice, već za članove uže porodice prijavljene na istu.

Treba i prouciti, između ostalog, i koje bolesti pokriva. Malarija je isključena!

Nije isključena. U pitanju su nezgode izazvane bolestima kao što su epiplepsija ili malarija. Obrati pažnju na formulaciju.

E sad, tri mala, ali korisna saveta:

1. Uvek imajte osiguranje kad putujete, verujte mi, svega sam se nagledao, svakavih nesrećnih sudbina, a sve zbog par stotina dinara/hiljada koje taj neko nije hteo da izdvoji za polisu...

2. Što se postupka kad vam se desi nešto u inostranstvu (zdravstveni problem), osim ako niste potpuno onesposobljeni (pu, pu, daleko bilo :D), uvek nazovite broj telefona koji vam je ispisan na polisi jer time prijavljujete slučaj i obezbeđujete maksimalnu podršku, a takođe ste se istovremeno i zaštitili od toga da vam osiguravajuća kompanija odbije pokriće troškova zbog proceduralnih razloga, a ima pravo na to (pogotovo DG, oni su kriminalni po tom pitanju).

3. Što se izbora osiguranja tiče, ja imam samo dve preporuke: prva je DDOR, druga Uniqa, obe kuće imaju poprilično labave uslove i praktično pokrivaju sve, DDOR pogotovo. Delta Generali uzimajte samo ako ga već imate (dobili sa karticom u banci), inače ih izbegavajte.

Nadam se da sam pomogao, za sva dalja pitanja, shoot... :)

OSIGURANJE PUTNIKA U JAVNOM PREVOZNOM SREDSTVU OD

POSLEDICA NESREĆNOG SLUČAJA (NEZGODE)

Ovim osiguranjem obezbeđeni ste vi i članovi vaše uže porodice od posledica nesrećnog slučaja, koje mogu nastati tokom vašeg putovanja ili boravka u

inostranstvu prilikom korišćenja usluga javnog prevoza, i to isključivo kada je

ta usluga u potpunosti plaćena kreditnom karticom za koju je ugovorena ova

vrsta osiguranja.

) U svakom slučaju, osiguranje ne pokriva osigurane slučajeve nastale u sledećim zemljama i teritorijama:

1) Afrika: Alžir – Sv. Helena – Somalija – Zapadna Sahara – Ruanda –

Sudan – Obala Slonovače – Demokratska Republika Kongo – Burundi

– Sijera Leone – Eritreja – Etiopija.

2) Azija: Avganistan – Britanske teritorije u Indijskom okeanu – Ostrva Kuk

– Istočni Timor – Irak.

3) Okeanija: Američka Samoa – Buve – Božićno ostrvo – Francuske južne

teritorije – Herd i Mekdonald ostrva – Kiribati – Maršalska ostrva – Mikronezija – Nauru – Niue – Palau – Pitkairn – Solomonova ostrva –

Južna Džordžija i Južna Sendvička ostrva – Tokelau – Tonga – Tuvalu

– Američka mala ostrva – Vanuatu – Volis i Futuna.

(8) Bez obzira na broj zaključenih polisa u okviru godine dana, ukupan period

trajanja osiguravajućeg pokrića ograničen je na najviše 183 (stotinu osamdeset tri) dana u okviru 365 (tristotinešezdesetpet) dana, osim u sledećim

slučajevima kada je period osiguravajućeg pokrića ograničen na:

– 30 (trideset) dana u okviru 365 (tri stotine šezdeset pet) dana - za lica

starija od 70 (sedamdeset) godina;

– 183 (stotinu osamdeset tri) dana, odnosno 30 (trideset) dana za lica

starija od 70 (sedamdeset) godina, za svaku godinu višegodišnjeg

ugovora - u slučaju zaključenja osiguranja sa više ulazaka (multi polisa);

– 183 (stotinu osamdeset tri) dana, odnosno 30 (trideset) dana za lica

starija od 70 (sedamdeset) godina, za svaku godinu trajanja kartice

osiguranja – u slučaju kada je ugovarač osiguranja poslovna banka...

http://www.americanexpress-srbija.com/upload/documents/Green_osiguranje.pdf

Ne znam da li su to kad nas tako rešili. Ja sam online poslednji put uzimao baš od DG i polisa mi je bila poslata na adresu. Tada se plaćalo na ruke. Moguće da su u međuvremenu uveli i onlajn plaćanje, a ako jesu onda je moguće štampati polisu.

Slatkiš, kako si ti plaćala?

Online se popuni polisa osiguranja,ostavi neki kontakt tel. i za iznos preko 1000 din ,kurirska sluzba donosi na kucnu

adresu koja je naznacena ...naravno pre toga se cujete tel. da se proveri da li je neko kuci,da preuzme polisu.

Stvarno su brzi ,za dan/dva stize i to mislim uglavnom u popodnevnim satima od 14 h pa u kom kraju grada stanujete

i koliko je sve uzgred kuriru.Placa se na licu mesta kuriru,po preuzimanju polise.Pripremi se onoliko para na koji iznos

glasi vasa polisa,ili vec zaokruzite za koji dinar na punu cifru...nema kusura u sici i tako to.

Ovako sam ja letos preuzela moje putno osiguranje UNIQA....ovo vazi za Bg

OSIGURANJE PUTNIKA U JAVNOM PREVOZNOM SREDSTVU OD

POSLEDICA NESREĆNOG SLUČAJA (NEZGODE)

Kako mu samo ime kaže, to nije putno zdravstveno osiguranje, već osiguranje od posledica nesreće u saobraćaju. Praktično, naknada štete u slučaju nezgode. Npr. ako doživi nesreću u vozu (da ne kažem avionu), i zadobije zdravstvene posledice iste, ima pravo na naknadu štete.

PMP5197 via TT

• 1 year later...

Treba da objavimo, nismo još stigli, preko Kluba putnika može se dobiti 20% popusta na putničko osiguranje kod RFZO! Skinete formular sa njihovog sajta, pri popunjavanju izaberete "grupno", u telu mejla navedete da se radi u Klubu putnika, uplatite u banci, pošti, e-banci ili kako god, polisa će vam stići poštom. Više detalja o cenama i formular na RFZO sajtu.

Edit, sad videh da imaš BiH pasoš, ali nema veze, neka info za druge dok ne objavimo :)

Ova ponuda više ne važi :)

Pa objavite! Sjajno!

Posao za ubuduće - dobijenu cenu sa popustom uporediti sa ostalim osiguranjima :)

nije izgleda lose ni triglav, imaju dobre pakete za porodicno osiguranje kao i za vise ulazaka

Moram da priznam da nisam nesto obracao paznju ni na Sava ni Triglav osiguranje, ali, kad sam isao na put od par dana, poredio sam Uniqa, Delta Generali, DDOR, Wiener i uvek je Uniqa imala najbolju cenu. Doduse, razlika nije bila mnogo velika za tako mali broj dana. Ali, recimo, kad sam uzimao osiguranje na po 6 meseci, e tad je razlika ogromna, u korist Uniqe.

Sad imaju i da se online kupi osiguranje, tako da mi to dodje 2 minuta posla, dobijem pdf na mejl i ne cimam se do poslovnice. Koliko znam, i Delta generali nudi tu opciju(a vidim sad i Wienerstadtische i verovatno jos poneki), sto znatno olaksava zivot. Lepo mozes i da proveris kolika je cena, pa odaberes sta ti vise odgovara.

Edited by Dragance

Zanimljivo što pominješ Uniku, jer sam i ja hteo, no odlete mi tad misao.. Najjače mi je što sam u januaru hteo da uzmem osiguranje za Aziju preko interneta i sećam se da je cena bila baš visoka, za mene i devojku. Onda sam prolazio pored njihove ekspoziture u gradu i svratio da se raspitam ovako i cena je bila više nego duplo niža! Izgleda da je caka bila u izboru "interkontinentalno" i "prekookeansko".. Tako nekako, ne sećam se.. Jedno od ta dva daje duplo veću cenu

Da, naravno, zavisi od mnogo faktora. Imas opciju "svet", koja podrazumeva polisu osiguranja od 40000 evra i opciju "interkontinentalno", koja ima polisu od 15000 evra. Ako u ambasadi za neku vizu ne zahtevaju odredjenu visinu polise, ovo interkontinentalno je sasvim ok. 

Zavisi i od toga koliko godina imas, da li ides turisticki ili da radis privremeno, da li zelis standard paket ili neki  ekskluziv... Sve ima na stranici, mozes da simuliras i nema potrebe da svracas u ekspozituru :)

• 10 months later...

Sad u junu ili julu trebam da diplomiram, nakon toga planiram da krenem na put po Evropi od minimum dva meseca pa nadalje, možda i godinu dana, nemam konkretno isplanirano pošto ću se snalaziti u hodu i nalaziti neke poslove ako ostanem bez para.

Zanima me koja varijanta je najeftinija pošto ne planiram nešto puno para da dajem za to, nemam zdravstvenih problema i najverovatnije mi neće trebati, ali nikad se ne zna.

Imam tekući račun u intesa banci i visa deviznu i dinarsku karticu.

Jel postoji mogućnost da prevarim sistem tako što, na primer, dobijem neko trovanje hranom u inostranstvu, i onda tada uplatim online osiguranje, naravno za to vreme bih bio u kontaktu sa svojima preko skajpa.

Razbolim se, uplatim osiguranje, tih nekoliko dana dok se to ne realizuje i ne proradi pokrijem se nekako brufenima, čajevima ili čime već, nakon toga mi moji pošalju broj, kod i sve ostalo što je potrebno.

Mnogo mi je da dam 40 000 dinara na 6 meseci osiguranja, najverovatnije mi neće trebati i bolje je to da se potroši u neke druge svrhe.

Prvo osiguranje nije 40 000, vec za sest meseci u godinu dana kosta 15 000 sa multi ulascima i izlascima. Drugo nisu oni sisali vesla vide po pecatu kad si usao u koju zemlju, to ti je dokaz.

Sad u junu ili julu trebam da diplomiram, nakon toga planiram da krenem na put po Evropi od minimum dva meseca pa nadalje, možda i godinu dana, nemam konkretno isplanirano pošto ću se snalaziti u hodu i nalaziti neke poslove ako ostanem bez para.

Zanima me koja varijanta je najeftinija pošto ne planiram nešto puno para da dajem za to, nemam zdravstvenih problema i najverovatnije mi neće trebati, ali nikad se ne zna.

Imam tekući račun u intesa banci i visa deviznu i dinarsku karticu.

Izvadiš Evropsku omladinsku karticu koja košta 900din i uz nju dobijaš Uniqa osiguranje na godinu dana. Imaš više na ovom sajtu

Jako lose osiguranje, nesrecni slucaj podrazumeva da te udari auto i iskida na komade. Delta generali ima pokrice za 200 evra cak i lekove za prehladu