Jump to content

Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije? 47 members have voted

1. 1. Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije?

• Najviše mi odgovara 15-16. 5.
      4
    • Najviše mi odgovara 22-23.5.
      22
    • Najviše mi odgovara 29-30. 5.
      22

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Поздрав свима на форуму, поздрављам своју породицу и захвалан сам Џа-у што сам жив и коегзистирам поред Мукице. ;D

Да не дужим причу, сви знате о чему се ради, ал' се правите блесави, што значи:

Где ћемо за Пето традиционално планинарење (ноћни успон)? Што се мене тиче где год.

Нарафски, екипа која може дан раније нека се улогори у близини, дакле салека екипу која стиже у суботу.

Овог пута бих поставио неке границе, тј. да врх на који се пење не буде нижи од 1600мнв. Шта ви мислите о томе?

Мој скромни предлог је планина Голија и Јанков камен (врх). Нешто сам глед'о фотке и делује супер, а и тамо је рођен Свети Сава (па можда оћелавимо ако одемо тамо).  ;D

БТЊ. Свима дугујем путопис од прошле године, ал' иако је написан крајем маја прошле године, никад није објављен на сајту клуба јер ми Чивитли није дао. Дакле, путопис се налази овде:

http://www.bjuti.info/modules/news/article.php?storyid=19

Ту је приде и видео и галерија фотки, а и једна интерактивна панорама за сада.

Ајд сад да чујем предлоге! ;D

Uf kako je ladno valjda je svima ta misao o planinarenju duboko zatrpana u podsvesti.

I mislila sam da ti neces moci da docekas vec ces poceti temu  :dance:

Nevermind... idemo... gde god...

jedini problem je sto nam nije ostalo mnogo planina visih od 1600mnv

:banana:

Nadam se iskreno da cu ovaj put uspeti da vam se pridruzim  :party:

Sto se mene tice dopada mi se Golija kao predlog, u principu i nije mi mnogo bitno gde se ide, samo da se ode  ;D

Moje pitanje bi bilo vezano za to koji vikend ce biti u pitanju? Kako sam shvatila do sad je tradicija treci vikend u maju. Ove godine je to 15.-16. Vikend ranije je Fruskogorski maraton. Kako stoje ostali vikendi po pitanju velikih aktivnosti koje bi mogle da budu 'konkurencija'  ::crazy:

e da ajte to recite koji ce biti tacan datum.

Ja sam za to putosestvije. Mene samo brine da l' cu ja to podneti jer sam ravnicarsko dete Banata.

• Author

Иде се кад буде одговарало највећем броју људи, дакле како се договоримо. Термини су 15. и 22. мај. Зависи од временске прогнозе итд.

Valjda cu ove godine konacno uspeti da vam se pridruzim u toj tradiciji. Ali tih majskih vikenda sam obicno preokupiran.

Kada sada pomislim o planinarenju, glava sama odmahuje  nono Poduhvat mi je i krevet napustiti, ali ima vremena do maja, ustedece se malo kondicije  ;)  teg

Golija je super predlog, nikada nisam bio tamo

• Author

Да се не би погрешно схватило зашто ми путопис с Ртња није објављен на сајту, а да истина не би била искривљена, на Чијеву сигестију цитирам последњи део путописа где се каже:

Приде

Иако је путопис писан да би био објављен на сајту Клуба путника Србије, то се није десило јер Чивитли није хтео да га објави ако је на ћирилици. Само је латинична верзија долазила у обзир. Пошто не волим дискриминацију овог типа, нити пристајем да буде објављено на латиници, путопис је објављен искључиво на мом сајту.

БТЊ. То је уједно и објашњење зашто се овај путопис објављује овако касно. Наиме, путопис сам написао на брзину крајем маја 2009. и чекао да буде објављен на сајту Клуба. Међутим после свих перипетија, ево вам га на овди.

Педала.

Пошто сумњам да ћете га баш сви читати до краја, с обзиром на болест 21. века да сви гледају само слике и да је све површно. ;D

Zaboga, pa to nije nikakva diskriminacija, nego samo pokušaj da nam sajt ne bude pola na ćirilici, pola na latinici. Ne vidim zašto sve mora da se tera na tu politizovanu vodenicu. Pažljivije sa velikim rečima, može neko pogrešno da ih protumači. I ne radi se o Čivitliju, nego o polisi sajta.

Nisam pročitao tvoj putopis, ali čak i da je na latinici, to ne bi bila nikakva garancija da bi bio objavljen. Tako da možda laješ pod pogrešnim drvetom :)

Moolim sve da ne bude 15.!

Koncert ACDC (iako je noc ranije u komsiluku), SO polumaraton, Sestrina svadba i jos ako i maraton uleti u termin fantasticno!

Sto ce reci da svadba ima prednost nad svim, a prosle dve godine ili sam imao matursko ili...hm...sta bi prosle godine? :?

Al nema veze, nikad ne odgovara svima...samo nek odgovara ovaj put meni :P

• Author

Слажем се за Бесну кобилу, међутим, да није далеко за два дана? Ауто-путем 320км + 50ак још по гудурама?

Што се тиче:

Zaboga, pa to nije nikakva diskriminacija, nego samo pokušaj da nam sajt ne bude pola na ćirilici, pola na latinici. Ne vidim zašto sve mora da se tera na tu politizovanu vodenicu. Pažljivije sa velikim rečima, može neko pogrešno da ih protumači. I ne radi se o Čivitliju, nego o polisi sajta.

Nisam pročitao tvoj putopis, ali čak i da je na latinici, to ne bi bila nikakva garancija da bi bio objavljen. Tako da možda laješ pod pogrešnim drvetom Smiley

Нема разлога за препирку, причао сам са Чивитлијем, питање није политизовано, а и знам да ти путопис не би објавио. Дакле, крај приче, да не скрећемо тему с планинарења, јеее. Једва чекам. ;D

@beauty:

odakle 320km? od tvog stana? od mog nije toliko.

gudure? meni to zvuči pogrdno. ali niko te beauty ne tera da ides u ono sto su tebi gudure ako ne zelis.

@svi:

elem, ako je uslov da planina ne bude niza od 1600 metara, onda izbor nije veliki, a do preostalih vrhova treba dosta da se putuje, gledano iz pozicije Novog Sada i Beograda (odakle je vecina clanova foruma, mislim). Takodje mislim da moramo da vodimo racuna da moze vozom da se dodje sto blize mestu planinarenja. I da ima kakav takav put do podnozja vrha ili vec mesta za kamp.

Zato sam se i setio Besne Kobile i Vardenika. Vardenik je ipak dovoljno odsecen od sveta, mada ni Besna Kobila nije puno bolja, al tu su bar Lazar i jos par ljudi ishli 2005. pa ce valjda da prokomentarishu. I tu postoji planinarski dom sa beshe valjda 80ak mesta, sto mozda nije loshe.

Golija mi zvuchi josh interesantnije, ali je maltene jednako daleko, ako se ide preko Novog Pazara, viamichelin kaze da npr iz Beograda ima 300km. Voza nema, ni autoputeva do tamo. Osim ako se ne kombinije neki prevoz iz Prijepolja npr gde postoji zeleznicka i pruga, ili vec odakle, pojma nemam.

Sve u svemu, po meni, tezak zadatak za odabir vrha ove godine.

Mozda bi peto planinarenje moglo da bude malo drugacije za promenu, npr, ima ljudi koji ne bi bas po svaku cenu da osvajaju vrh nocu, al bi rado otisli kroz neki kanjon preko dana, ili do neke pecine/vidikovca/manastira?

itd.

Mozda bi peto planinarenje moglo da bude malo drugacije za promenu, npr, ima ljudi koji ne bi bas po svaku cenu da osvajaju vrh nocu, al bi rado otisli kroz neki kanjon preko dana, ili do neke pecine/vidikovca/manastira?

Podržavam! Samo da bude nešto interesantno, nije bitno gde i šta :)

• Author

@мпетровић

Па добро, ја сам гледао из Бгд-а. Из НС-а има још и више, из Ниша није тол'ка фрка.

Мени реално није проблем, јер радим кад и колко хоћу па могу да одем и на недељу дана. Ал' ако неко ради петак или недо Џа суботу, онда је тих 300 и кусур км доста.

Ја сам отворен за све комбинације, само да се иде негде. Додуше идеја планинарског дома ми се не свиђа, то је боље да се остави за неку другу акцију. Овде је фора да се кампује. :D

Planinarski dom treba ostaviti za jesenje livadarenje...  sad samo  :kamp:

ja sam uvek za neko cunjanje okolo tokom dana i za pecine/manastire/vidikovce se potpuno slazem.

GOLIJA. moj predlog mozda nesto ne dostupnije, ali ko god je bio kaze vredi

• Author

Видим баш вам се иде на планинарење, или чекате да неко други организује. ;D

Што рече Кика: "Не обра се бостан док шљиве не попадају!"

Видим баш вам се иде на планинарење, или чекате да неко други организује. ;D

Што рече Кика: "Не обра се бостан док шљиве не попадају!"

Ide nam se ide! Mada ja ne smem nista da obecavam, da ne bude kao po obicaju da nesto u zadnjem trenutku iskrsne. Vi resite gde se ide, pa ja dodjem ako mogu. A u Lepotu imam puno poverenje! :)

Kukavica zvuči dobro :) A možda neka egzotična, totalno nepoznata planina?

Recimo, ima Vlaška planina: http://www.ciklonaut.com/Turoteka/2001/Jerma2001/2_jerma.htm

Ili, recimo, planina Dukat, koja je još zabačenija: http://www.vrum.fotopic.net/p50050155.html

Sad, trebalo bi odlučiti da li želimo da damo prednost blizini i dostupnosti, da svi mogu udobno da dođu, provedu noć i vrate se, ili da se povinujemo čarima novog i nepoznatog, pa se jako iscimamo u prevozu i vratimo se kući mrtvi umorni...

A šta mislite da idemo na noćnu šetnju po Lazarevom kanjonu ili tako nekom mestu? Taman da častimo Lazara. To mi zvuči dovoljno bizarno da proslavi petu godišnjicu na dostojan način...

Sviđa mi se i Kukavica i Golija i Vardenik. A ti mpetroviću da dođeš kad organizujemo prvo tradicionalno njivarenje negde kod Kanjiže i posle toga što se mene tiče ti je svaka na mestu :P

Ja sam razmišljao o Jastrepcu... ali pojma nemam kako izgleda Đulica (viši je od Kukavice i jako je šumovit što mi se sviđa) ... a na Jastrepcu ima i neko Bresničko jezero koje je pitanje da li je za kupanje, ali je jezero... i, zašto ne bismo razmišljali o komercijali tipa Tara ili Kopaonik? Recimo, krenemo nekim ne toliko eksploatisanim pravcem i može biti super divlje.

:mrgreen:

Auuuu... ova Vlaška planina je...  :o

Hoću tamo. Može i Greben planina!

Drago mi je sto se pojavilo vise ideja za ovogodisnje planinarenje i da se diskusija polako zakuvava!  :)

Iskreno ja sam za neko mesto koje nije ni previse severno ni previse juzno, sto ce dovesti do toga da se broj ljudi koji ce se odluciti za planinarenje poveca, samim tim i provod ce biti zagarantovan  pijjj   

:kamp: