Jump to content

Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije? 47 members have voted

1. 1. Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije?

• Najviše mi odgovara 15-16. 5.
      4
    • Najviše mi odgovara 22-23.5.
      22
    • Najviše mi odgovara 29-30. 5.
      22

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ne znam da li se računaju utisci nas (čak dvoje) koji su penjali jutarnji netradicionalni uspon na Goliju, ali eto ipak ćemo se oglasiti - bilo nam je baš onako leeepo, što bi Radovan III rekao.

Hvala vozu što nas nije sačekao, hvala kiši što nije padala, hvala vatri što nam mokre pantalone osušila i svim (17?!) autorima što ovako zanimljivu knjigu napisaše...A priča na 33-oj strani je posebno zanimljiva, čak i bez tačkica i sa pravilnom gramatikom  ;)

Na zalost, nisam mogao da se uglavim u termin, ali sam poslao svog izaslanika Bjutija, koji ce mi ceo dozivljaj preprichati, sa svim masnim detaljima, pa ce biti josh bolje nego da sam bio prisutan :)

Predpostavljam da se Matic po defaultu urnisao  pijjj, da je Spavach po defaultu debo, da Jelena i dalje moli ljude da je dodaju za prijatelja na Fejs i da je  :mrgreen: Acketa stigao na vr brda pre Sunca, pa se vratio ponovo u podnoznje i opet se popeo na vr,  al sa biciklom  clap

Drago mi je da ste lepo proveli i da vas vukovi sa Golije nisu izeli :D

Ispalo jedna!!! Gde si bre ti???

E, a biciklom mora jednom da se ode. Mislio sam doduše da su nagibi terena na toj planini manji pa da je udobnije za bajk, ali i ovako me privlači u bajkerskoj verziji...

Inače je i pored kiše, prizemnih oblaka i ostalih vrsta vlage bilo odlično.

...A priča na 33-oj strani je posebno zanimljiva, čak i bez tačkica i sa pravilnom gramatikom  ;)

rekoh ti ja ... :-)

• Author

Na zalost, nisam mogao da se uglavim u termin, ali sam poslao svog izaslanika Bjutija, koji ce mi ceo dozivljaj preprichati, sa svim masnim detaljima, pa ce biti josh bolje nego da sam bio prisutan :)

Због тебе сам сав свој бафер лошег хумора испразнио углавном на једној особи!

Ускоро ћу метути фотке онлајн, само да средим, тренутно не знам ди терам - попио сам шест кафа и још увек ми се спава. ;D

Evo da se i ja javim i da kazem kako je sve bilo super i svi ste  bili divni i tako to...

Kad malo razmislim o svemu i dalje je najveci utisak na mene ostavio shaman :)

P.S. Ekipa iz Zajecara rulez  :kamp:

Poshto sam odspavao 8234 sati da se i ja javim.

Fala Kiki koji mi je omogucio da ove godine ne moram da vuchem shator preko pola Srbije i Zajecharcima koji su omogucili sve ostalo :)

Sve je bilo jako predvidljivo, Chi je na sharm dobio kljucheve od dvorca, Marina je vikala, Franci je zonglirao, Acketa uneo savrshenu dozu lucidnosti u pripreme za uspon, jedino Bjuti gubi na oshtrini s' godinama, na Mukicinu srecu :)

Shaman je koprivama omadjijao Matica :)

Zivot je lep  flowers::

Nisam mnogo vikala, Spavaceve carape za japanke su pravi hit, Maticeve vestine susenja vesa su neprevazidjene, Zajecarci rulaju, nova ekipa (tj. svi koji su krenuli sa nama a nismo ih ranije poznavali) je bila skroz cool, Oh my je fenomenalan sapatnik i kad menja boje iz sivog u blago zuto, Ivanu odsad vodimo svuda za sobom posto ona ima sve u rancu, sta god da smo pomislili ona je to imala...  :hihi:

Sve u svemu, hvala vam svima za jos jedno predivno druzenje

;D

Fala Kiki koji mi je omogucio da ove godine ne moram da vuchem shator preko pola Srbije

Brate dobar si zimmer ... od sad te uvek primam. Jegulja hrce! ;-)

I šta sad...  ja treba da crknem od muke što nisam bila!  :bang:

Ima li nekoga da mu je bilo loše, pa da me malo uteši što nisam bila  ;D

Baš mi je drago da vam je bilo sjajno! Valjda ću biti prisutna sledeći put...  :)

Život je stvarno lep  :music:

Pita me drugar, kako vam je bilo na skali od 1 do 10, ja mislim pa kažem rekao bih 10, ali bilo je kiše u subotu, možda bi zato trebao reći 9, ali nekako mi na kraju ni to nije nimalo pokvarilo utisak, tako da ipak 100%na 10ka! :)

Ekipa na nivou kao i uvek, kako stara, tako i nova  :gossip:

p.s. za sledeće planinarenje očekujem prevoz ne samo sa vrha već i na vrh, i to helikopterima, a alternativni smeštaj bez đakuzija nemoj ni da razmatraš Či :P

suve noge  ;D

E, ako je neko stvarno bio suvih nogu posle subotnjeg kišotopa – neka mi otkrije tajnu – plaćam piće.

A sada, da pređemo na stvar:

Neću mnogo da komentarisšem situaciju, - mislim da ce vam iz priloženog biti sasvim jasno da ste me „kupili“, pa ću tako samo da uputim svoju zahvalnost, redom, i to:

: mersi boku1 časopisu „Singidunum weekly“, koji me je uveo u vaš čarobni svet KPS-a, i pored činjenice da sam zapravo onaj tragičar koji je morao da se odrekne (zasluženo) osvojenog novogodišnjeg putovanja u Krakov  ):

: očenj spasiba2 svim ljudima koji su došli na ideju da naprave ovaj sajt, i koji se brinu da on radi ovako dobro, šireći svoju misiju među ljudima kojima ovakav forum zaista mnogo znači. Bilo bi bez veze da ovde navodim imena – oni će se već prepoznati, mada verujem da svaki član foruma zapravo daje svoj lični doprinos celoj stvari (nadam se da sam sada tu negde, imajući u vidu da sam pustio Lazara da me prevari za knjigu od 300 dinara, plus – ubedio sam Mladena da kupi čak 2, za kaznu što se nije peo na vrh... – da li je to bilo dovoljno za knjigovođu???)

: naravno, spešl molto gracije3 za Ivanu & Katarinu (kad sam već krenuo da pominjem imena) – koje su, pošto su krave odbile da nam pokažu put, hrabro izmaltretirale 2 devojčice i njihove roditelje, i otkrile da livada levo od Albukerkija vodi do puta koji ne vodi direktno do jezera, već da po Marfiju, posle svakog levo ide bar jedno desno, i tako sprečile da se 20-ak ljudi, pokislih do gole kože, ne izblamira tako što na kraju nije pronašlo pomenuto jezero... 

: i od mene – čok tešekur ederim4 ekipi iz Zaječara, jer su stvarno neviđeni likovi, koji su ložili vatru neprestano i osušili pola kampa.... više puta..... bilo bi nemoguće bez vas, ljudi...

: takođe, još jedan spešl file danke5 za devojku, čije ime mislim da nisam ni čuo, a koja mi se pridružila u neobičnoj želji da se na vrh stignem poslednji...  (:

: i konačno, poli efharisto6 svima koji su bili deo priče koja se dogodila prethodnog vikenda – nadam se da će biti prilike da upoznam sve ljude koji nisam uspeo ovog puta, tako da ćemo se još viđati...     

p. s. Kad budete planirali neku promociju knjige/sajta – o čemu sam nešto načuo usput – raspoložen sam da pomognem... imam nekoliko ideja.... neki open-er prostor – Trg ili Taš, možda dovući neke od medijskih svetskih putnika – Slobodana Mićića ili Jocu Memedovića – da se razmene iskustva, smisliti neki prateći zabavni program – Lazar može da žvižduće bogat repertoar rosijskih pesenj, Acketa da časkom ode do Avale i natrag, Franci da peva hit o kozi s plavim očima, neko da recituje, slikati klince sa zastavom, a na nekim pultovima postavite naj, naj destinacije o kojima će svetski putnici pričati znatiželjnicima...  ili, nešto tome slično....  (:

fusnote:

1. (fr), 2. (ru), 3. (it), 4. (tr), 5. (nem), 6, (gr) = mnogo hvala.

over & out.

Iako nisam poentirala (ko je to beše ocrnio put glorifikujući cilj? beše to na asfaltu između kampa i uspona, i nije se nužno obraćao meni), iako sam zalud nosila izdajnički šator i prigodne usputarije (i tu fala Marini i Ivaninoj vreći), iako je ista ta Marina sprečila obnevidelu mene da se skrši u jarak pored puta u nekoliko navrata (duplo fala), iako su mi noge šljapkale u kesama (fala Interexu), beše fino.

Golija lepa, kiša interesantna, mesečina inspirativna, ljudi zanimljivi. Da je samo malo kondicije i zdravog razuma (evo, opet ustajem za manje od 4 sata), bilo bi i vrha. No, sledeći put :).

Mah mah svima :).

suve noge  ;D

E, ako je neko stvarno bio suvih nogu posle subotnjeg kišotopa – neka mi otkrije tajnu – plaćam piće.

Mina i ja verovatno nismo pokisli skroz kao vi, ali za dva dana vlaženja cipele su iznutra ostale skroz suve. Tajna nije nikakva. Cipele su nove i skoro nove duboke sa zatvorenim prostorom iza jezika, vulkanizirane, a prskaju se sprejem za impregnaciju kože... Sa vunenim čarapama su win-win kombinacija. Staneš u baru do gleženjeva i noga ti ostane suva.

E sad, što smo oboje bili pametni pa nismo poneli kabanice, to je skroz druga priča...

Na maratonu sam pokisao do gole kože, a stopala su mi ostala suva. Jedino mokro u cipeli je bilo ono što se slivalo niz listove. Iste cipele...

Šamana nisam uspeo da nagovorim da se penje sa nama, bio je ubeđen da nismo pametni, a kad smo se vratili nudio je rakiju, čaj i sendviče od kopriva. Hvala mu na bizarnom gostoprimstvu. Čudan čovek beše šaman, nije mu bilo niš' potaman.

Žao mi je što nisam ostao na vrhu do kraja, ali smrzoh se zverski.

Ekipi što je budila sirotu Fanđo-ženu: i dalje ne verujem koji ste zlotvori  :hihi:

Hvala Kiki za odličan govor.

Hvala svima na druženju u kampu, na vrhu, u vozu.

Hvala ćaletu i kozi s plavim očima.

Na kraju, sve vreme mi se jeo pasulj nenormalno. Sad mi je jasno zašto planinarska društva stalno prave pasulj... pa mogli bi i mi.

• Author

: takođe, još jedan spešl file danke5 za devojku, čije ime mislim da nisam ni čuo, a koja mi se pridružila u neobičnoj želji da se na vrh stignem poslednji...  (:

То је Сања мекана Џирафа  ;D

Мени је ово планинарење било одлично! На бих поредио са претходнима јер је време било у најмању руку чудно, али инспиративно.

Извињавам се свима које сам вређао када сам се наждрао ракије у суботу поподне. :P

Захваљујем се свима што сте цареви.

Чивитлију јер ми је заваљао супер врећу.

И оној-чије-се-име-не-спомиње што ме је трпела и на концу свега схватила све те дубокоумне форе. ;D

Приде: Екипа из Зајечара треба да добије годишњу плакету за генијалност и сналажљивост, а Франци за музикалност.

Јој... ја се још нисам испавао.. заменио сам ноћ за дан! ;D

zahvaljujem se svima na dobrom provodu

bilo je mokro ali nadahnjujuce

ovog puta stigao sam prvi na vrh!!!

hvala marini za organizaciju prevoza, acketi za zastavu, spavachu za leba i luka, zajecarcima za sherpu, mishku za kozu s plavim ochima, shamanu za koprivu, chivitliju za lepe ochi, bjutiju za lepotu u opshte, nemici za nedostatak chula mirisa, lazaru za neodoljivi sarkazam, jelicu za rodjendan, djeri za chuvanje fotoaparata, mini za zagrljaje, miletu zato sht oje pochistio shator posle sebe, katarini za poziranje, kiki za govor i mojoj devojci za kabanicu

moram da pohvalim josh jednom kiku, spavacha i acketu za uspeshno savladanih 5 vrhova zajedno sa mnom

i marinu i ninu za uspeshno savladanih 5 podnozja :P

za deseto okupljanje ocekujemo pehare i plakete

ziveli  ::crazy:

Bilo je, bilo je...nema kisnog coveka, ali i to se prezivelo, neko sa suvim, neko sa mokrim, neko sa polu-spaljenim cipelama, hocu reci da je mene Saman zapalio  ;D

Golija ja prelepa...malo smo se ove godine rastrkali, ali je bilo zanimljivo drustvo.

Ne bih pojedinacno, necu do sutra, svi cu rekli manje vise sta i kako  flowers::

ovog puta stigao sam prvi na vrh!!!

Grow up!  :fool:

I meni je bilo sasvim fino. Kiša mi nije smetala, naprotiv, mislim da njoj imamo da zahvalimo za one nadrealne ranojutarnje boje na vrhu.

U svakom slučaju, definitivno sam za to da se iskupljamo dvaput godišnje, jednom na proleće i jednom krajem leta ili početkom jeseni :)

Mina i ja verovatno nismo pokisli skroz kao vi, ali za dva dana vlaženja cipele su iznutra ostale skroz suve. Tajna nije nikakva. Cipele su nove i skoro nove duboke sa zatvorenim prostorom iza jezika, vulkanizirane, a prskaju se sprejem za impregnaciju kože... Sa vunenim čarapama su win-win kombinacija. Staneš u baru do gleženjeva i noga ti ostane suva.

ima neke logike u tome sto zboris, imacu to na umu sledeci put, ali molim organizatore da tada temperatura bude oko 30 i bez padavina.....

ako moze....

То је Сања мекана Џирафа  ;D

hvala bjuti, bas si zlatan.....

javi se, Sanja..... ovaj nadimak dalje mi nije jasan, pa ne bih da rizikujem....

sve u svemu, bilo je dobro......

Posto vidim da je svima bilo lepo, da su svi pod utiskom i da svi zele novo okupljanje, sto pre, imam jedan predlog. Sad sam naleteo na nesto gde bih ja prvi rado otisao, ali, nazalost, to ce morati malo da popriceka. U medjuvremenu, ekipa KPSa moze otici tamo, kulirati, uzivati, druziti se... Blizu je BGa i NSa, doduse, nema nekog direktnog prevoza, ali se mozete pogoditi sa taksistima kod Pancevackog da vas odvezu, na sajtu pise za 5 evra po osobi.

Radi se o Zelenom dvoru kod Kajtasova. Bracni par Stankovic se iselio iz grada, kupio salas i sad uzivaju tamo, a usput primaju svakog putnika, bez da se ista plati. Po onome sto pise, deluje idealno za jedno KPS okupljanje. Ne mora uvek biti planina :) Ako je neko vec bio tamo, neka prenese svoja iskustva. Eto, sad, Marina neko organizuje, otvorite novu temu da se dogovorite oko datuma, iako ce Chivitli na kraju da presudi :spot:, Beauty ce da pravi panorame a za Francija ce tamo biti dovoljno koza s plavim ocima, ima ih preko sto ;D

Uostalom, pogledajte:

http://www.zelenidvor.vodic.net/

e, ja sam danas kupio sator (metro, 950 din)...  :dance:  tako dasam SPREMAN za sledece putesestvije.....

no, po ceni vidite da se on nece bas boriti sa kisom, tako da molim ORGANIZACIJU da to ima u vidu....  ::crazy:

Dragance, hvala za predlog, deluje super.....

mada, sad bi trebalo da vodimo pregovore o Tiskom cvetu....

ajd polako....  jedan, dva, opet evo koze s plavim ocima, ta na na....

Marina se polako povlaci iz organizacije na najmanje godinu dana... tako da cete morati sami...

:dance:

a ne,  ti si nešto pogrešno shvatila... ti ćeš se samo prebaciti na organizaciju planinarenja koje će sledeće godine biti u Indoneziji  ;D

a ne,  ti si nešto pogrešno shvatila... ti ćeš se samo prebaciti na organizaciju planinarenja koje će sledeće godine biti u Indoneziji  ;D

e, to bi vec bilo nesto..... TOPLO, TOPLO, bez kise.... moj tip planinarenja...  clap

ja se javljam da pripomognem ovde, dok se Marina ne vrati, ali - samo ako Chi pristane na uslov - KISHA YOK!!!