Jump to content

Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije? 47 members have voted

1. 1. Koji vikend vam odgovara za peto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije?

• Najviše mi odgovara 15-16. 5.
      4
    • Najviše mi odgovara 22-23.5.
      22
    • Najviše mi odgovara 29-30. 5.
      22

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

da buljnesh u pasulj?

sta to znachi? da sednesh u njega?  :Pflowers::

maj je preopterecen a ne bih da propustim planinarenje

poslednji vikend mozea biti lepo vreme!

Svako ima svoje metode predvidjanja buducnosti  :hihi:

znash da moja metoda nikad nije promasila vremenske prilike  ;D

Glasam za Vlašku planinu i kanjon reke Jerme. Neverovatan predeo. Zavučen, a lako dostupan. Put je dobar.

• Author

А шта ако с Влашке планине сиђемо омађијани влашком магијом? Ја бих спровео студију о томе "Утицај влашке магије на ноћно планинарење с посебним освртом на Мукицу". ;D

БТЊ. Термини који су расположиви су 15, 22 и 29, с тим да је овај последњи ван традиције јер је касно. :) Сматрам да је још увек рано за одлуку о термину јер ко зна шта ће да се деси за месец дана, а можда ме и згазе кола нпр. 20. маја, а неки од вас дођу на сарану. ::crazy:

• Author

Сви сте позвани, клопа ће бити ћевапи и разне врсте пита. ;D

Smatram da bjutijeva sarana zaslužuje novu temu!

Glasam za Vlašku planinu i kanjon reke Jerme. Neverovatan predeo. Zavučen, a lako dostupan. Put je dobar.

Tako se govori. I meni Vlaška planina deluje primamljivo. Mana je što verovatno niko od nas nikad nije bio tamo, pa ne znamo ni gde može da se kampuje, ni gde je staza za vrh, ni koliko je dugačka/teška, itd. Al pretpostavljam da se možemo raspitati. Nezgodno je i što je malo daleko, ali je zgodno što ima voz do Pirota :) Kad smo onomad išli na Trem, već je u vozu počela zabava :)

Inače, sad vidim da u našoj neverovatnoj zemlji postojii i planina Ruj, najviši vrh 1.706 mnv.

Planina Ruj - Vikipedija

Ne pronađoh nigde neke dobre fotke, al evo ovde ima par, uz prateći tekst:

http://www.suvaplanina.com/Ruj.htm

U svakom slučaju, te planine oko Pirota mi deluju sasvim primamljivo, prvo zato što se dosta blizu može doći vozom (a odatle se valjda može iznajmiti neki bus/minibus, ko onomad nekad) a drugo zato što tamo uopšte nisam bio :)

Nisam bio ni na Goliji, i ona takođe deluje primamljivo :)

Mislim da to sto niko tamo nije bio nije nikakav problem... tu su uvek lokalna planinarska drustva koja nam mogu dati informacije.

Sto se tice organizacije ja bi se rado prihvatila... ne zato sto volem da organizujem stvari vec zato sto volem da budem glavna!  :hihi:

Otprilike da je meni najbolji deo svakog naseg puta bilo to zajednicko lomatanje po vozovima tako da glasam da ove godine opet idemo svi zajedno vozom.

:party:

Moj glas ide Goliji. Parce prirode zasticeno vise nego bilo koji nacionalni park.

verovatno najlepsa priroda u Srbiji.

koliko sam gledao deluje dosta dostupno, ibarska magistrala pa lokalom dalje.

poslednji vikend maja je dobra tremin ako se i zato glasa.

poslednji vikend maja je dobra tremin ako se i zato glasa.

Čini mi se da o tome odlučuje vremenska prognoza :)

Koja, podsecam, nikad nije tacna (Dragance bez uvrede ali oblaci vas zajebavaju sve u 16  :hihi: )

tako da... mislim da 15-16.5. nije bas najbolji predlog posto verujem da ce neki od nas jos uvek u to vreme da lece boljke od maratona mada klin se klinom izbija (ali rupa ostaje  :hihi: )

22-23.5 se cini kao fenomenalni termin ali...

Akcija postavljanja juzne pruge je bila 13.5. ... apsolutno fenomenalno vreme... neki su nabacili i finu boju koze taj vikend

Drugo pentranje je bilo 12.5 iako je Lazar 'teo da ga pomerimo za nedelju dana zbog PROGNOZE koja je najavljivala kisu za taj vikend ... taj vikend smo imali najlepse vreme na svetu a sledeci vikend su padale sekire i to je nesto sto volem da pricam opet i opet i opet. ...  :hihi:

Trece pentranje je bilo 23.5. isto mlogo lepo vreme smo imali... doduse malo je sipila... i malo je bila mokra trava...

Cetvrto je bilo isto tako nekog 23.5. i opet je malkice sipila... tj. neki su i pokisli pa smo morali da ih 'ranimo pitom

Sto statisticki dovodi do zakljucka da je upravo taj vikend 15.5. apsolutno fenomenalan

E, Marina, sad ispade da si ti neki vrsni meteorolog :) Naravno da prognoze od danas za kraj maja nisu pouzdane. Kad bude bilo par dana pred planinarenje, onda ce moci nesto konkretnije da se kaze. A sad, iz ove vremenske perspektive se prepucavati koji je bolji vikend zbog vremena, apsolutno nema smisla! Odlucite se za datum koji najvise odgovara vecini i ostavite prostora da ima bar jos jedan vikend iza u maju, za slucaj da mora da bude odlozeno, to je po meni zdravorazumska logika.

Što se tiče kanjona Jerme i Vlaške planine, manastir Poganovo (sv. Jovan Bogoslov) je udaljen 12 km od puta Niš - Sofija tj. od sela Sukovo (25km od Pirota). Možda voz staje i tamo. Od manastira do Zvonačke banje ima oko 7km. Ranije je bila redovna dnevna linija Pirot - Zvonačka banja. Vlaška planina bi trebalo da je na pola puta između manastira i banje... Neka se javi neko iz Pirota sa preciznijim informacijama ako ih ima...

Sto statisticki dovodi do zakljucka da je upravo taj vikend 15.5. apsolutno fenomenalan

Slazem se sa gdjicom meteorologicarkom :)  daklem, jos jedared, ja glasam za ovaj datum ( ili eventualno 29-30 maj, ako bude u opticaju ) dok mi 22. ne odgovara....

• Author

Овај.. мало је глупо да вам кажем, ал' да би знали кад, морамо прво да знамо где. Даклем, предлажите, смишљајте...

meni je bitnije kad...

pri tome apelujem da ne bude 15. jer onda sigurno necu ici.. a poenta je da idem!

nije mi bitno gde, mozemo i kod bjutija u geto, samo da bude dobro zezanje

mislim da treba da napravimo poll na kome ce se glasati kad i gde. Imamo tri ili cetiri predloga planine, isto toliko termina ... pa na glasanje. Da se glasanje zavrsi do 15. aprila recimo i onda da na osnovi glasova pocnemo pripreme za planinarenje!

Slazem se sa Kikom, modovi bi mogli da stave jedan poll za datum npr 15. , 22. i opcija pod tri: whatever :) - za one kojima odgovara i jedan i drugi datum...

A sto se tice mesta, vec su ljudi nabrojali 5-6 tako da bi oni mogli takodje u poll ;)

Pa sta dobije najvise glasova, tako nek i bude

Ubacio sam glasanje za datum održavanja noćnog uspona... pošto smo ozbiljno razmatrali samo dva datuma, naveo sam samo njih. Glasanje za mesto ću morati da postavim u novoj temi, pošto ne možemo imati dva glasanja u istoj temi.

Možda je bolje da fiksiramo 15. 5, jer onda možemo po potrebi (tj. ako budu padale sekire) pomeriti događaj za 22. Obrnuto bi bilo mnogo komplikovanije. :D

Slazem se, meni odgovaraja svaki datum ikada, ali bolje da nam ostane 22. u rezervi, a Franci nek priziva munje i gromove 15tog...

tj 14tog ;)

• 3 weeks later...

Slazem se, meni odgovaraja svaki datum ikada, ali bolje da nam ostane 22. u rezervi, a Franci nek priziva munje i gromove 15tog...

Tako mi i treba kad sam hteo bez Francija na planinu, iskrsnushe svatovi 15tog, tako da i ja sad vichem da se ide 22gog :)