Jump to content

Featured Replies

Putno osiguranje ne pokriva troskove u zemljama koje su rizicne za izbijanje rata, ne pokriva troskove nastale u ekstremnim sportovima i jos neke "sitnice". Ja pre puta kucnem u drvo,spakujem domacu ljutu i uzmem samo ono ronilacko osiguranje.

Ма Сирија је баш ризична од избијања рата...  :?:maddd: Ако ћемо слушати америчке изворе онда смо и ми на тој листи и још неколико земаља за које сам можеш да закључиш које су.

Putno osiguranje ne pokriva troskove u zemljama koje su rizicne za izbijanje rata, ne pokriva troskove nastale u ekstremnim sportovima i jos neke "sitnice". Ja pre puta kucnem u drvo,spakujem domacu ljutu i uzmem samo ono ronilacko osiguranje.

ja imam delta generalijevo osiguranje koje ide uz american express karticu i tamo piše da ne važi za Irak, Avganistan i još par nekih zemalja, ali Sirija nije međ njima

Ja planiram da kod UNQA osiguranja uzmem neko osiguranje za koje piše da važi u svim zamljama Azije osim u Japanu. To valjda pokriva Siriju i Jordan. Ostala mi trenutno ne trebaju. Ima li neko mišljenje o tome?

Svratih pre neki dan da pitam, pošto valjda kod njih ima neki popust na EURO<26 i kada sam onoj teti objasnio gde se nalazi Sirija, ona je u nekoj tabeli pronašla to za Aziju bez Japana. Košta 1085,50 RSD za 15 dana.

Pa to je džabe ;). HAHAHA  ali pošto sam teti objasnio gde je Sirija haahahha

Izvinjavam se sto remetim "pravila" i trazim sazvakane informacije, ali trenutno nisam u mogucnosti da prelistavam forum iz razloga sto se nalazim u Tanzaniji, a za neko vreme idemo put Sirije i Jordana.

Posto slecemo u Istanbul imam par pitanja...

1.zna li neko neki jeftin hotel na Sultanametu?

2. sa koje stanice idu busevi za Goreme, posto planiramo da podelimo put do Sirije putujuci nocu, a iskoristili bi 1 dan u Kapadokiji?

3. za Siriju i Jordan imamo oko 12 dana, pa bi bilo fino da iskusni forumasi sto se tice ovih destinacija naprave neki okvirni plan puta?

4 preposucite hostele u tim mestima.

hvala svima unapred na na pomoci, mozda cu postaviti jos koje pitanje.

veeeliki pozdrav sa Zanzibara

• Author

2. sa koje stanice idu busevi za Goreme, posto planiramo da podelimo put do Sirije putujuci nocu, a iskoristili bi 1 dan u Kapadokiji?

Ako dolazite busom iz Sirije, onda u Antakiji imate bus za Goreme.

U Istanbulu na autobuskoj stanici smo videli puno oglasa za Kapadokiju, tako da necete imati nikakvih problema da nadjete bus, samo odete tamo i za 5 minuta cete imati sve sredjeno.

Ne znam ime stanice, to je ona na evropskoj strani.

Hvala Chabo na odgovoru, a ako bi se odlucili za bus direktno do Sirijske granice koja kompanija vozi i koliko je karta?

imam jos jedno vrlo bitno pitanje...

drugarica treba da nam se pridruzi u Istanbulu ali ne moze da dobije Sirijsku vizu do 15 iz razloga sto se menjao konzul i nesto im sa sistemom nije u redu(tako joj kazu), e sad da li moze na granici da izvadi Sirijsku multi vizu i koliko je?

• Author

Sreća da sam sačuvao kartu :)

Mi smo išli sa kompanijom Aljoud i karta je koštala 350 SP, to je oko 6 evra. Bilo je tu još ponuda, uglavnom taksista, da nas voze za 1300 SP, ali mi smo to naravno odbili. Bus je krenuo u 5:00 ujutru.

E da, mi smo se sa vozačem dogovorili još dan pre da ćemo sa njim da idemo do Antakije, a posle kada smo izlazili smo sa sve strane dobijali ponude taksista itd. koje smo sve odbili. Sledeći dan, kad smo stigli u 5 ujutru, vozač nas je prepoznao, i platili smo samo 500 SP za nas dvoje. Mislim da je možda bio zahvalan što nismo prihvatili druge ponude, ili možda smo mu bili samo simpatični  ;D ali eto, pokušajte da se dogovorite sa vozačem jedan dan ranije.

Ne znam za multi vizu, nisi naveo državljanstvo tvoje drugarice. Znam da za amerikance (od prošlog meseca valjda) više ne može da se izda viza na granici, a za ostale pojma nemam...

Da za amere ne može, mog ortaka sad odbili pre 5 dana... Za nas može ;)

Da li je iz Hame moguće za jedan dan obići dva mrtva grada (Serjilla i Al Bara) i Crak de Chevalier? I da loi preporučujete da uzmem neku organizovanu turu ili da idemo u sopstvenoj režiji?