Jump to content

Featured Replies

Posted

Planirao sam da putujem sa drugarom u aprilu ali je njemu neshto iskrslo

Obishli bismo Istanbul, Ankaru, Kapadokiju, Latakiju, Alepo, Damask, Bejrut, Aman, Petru, Mrtvo more...

Ne bi trebalo da traje duze od 16 dana.

Putovali bismo vozom, busom, stopom. Planiram da ne potrosim vise od 250 evra za celo puteshestvije.

Krece se za manje od mesec dana, da li je neko zainteresovan?

Ja idem sa jos jednom/dve devojke 1. maja. Planiramo da ostanemo 16. dana, ali ostavljamo Tursku za drugi put da bi imale dovoljno vremena za Siriju i Jordan. Ako si zainteresovan...?

Mi isto idemo oko 1. maja samo iz drugog smera, iz Tunisa i Egipta ka Siriji. Mozda mozemo da se vratimo nazad zajedno? Isto smo planirali da preskocimo Tursku, jedino mozda u Istambulu da provedemo dan-dva ako bude vremena...

franzee da li znas kad tacno kreces? I da li postoji neki rok do kad bi tebalo da ti se javi ko je zainteresovan?  :D Ja sam zainteresovana, ali cekam neke informacije, pa ne znam jos uvek da li cu moci...

• Author

planirao sam da krenem 4. aprila.

ali mogu pomeriti godishnji neshto dana napred, ne bi mi smetalo :)

ne bih da idem u maju, previse desavanja koje ne smem da propustim

Off topic, ali - jel ima neko ko planira jula u te krajeve? :)

Ja planiram pocetkom oktobra,a mislim da je u julu prevruce za te krajeve...

ja cu u julu ici najverovatnije,znam da je vruce ali zbog faksa nemam drugih termina smartass

I ja planiram u julu, kolektivni godisnji odmor, sta da se radi:)

Hoću ja u Siriju i Jordan...ali ne bih u aprilu, rano mi je to zbog obaveza na fakultetu...da li mozes da mi kazes nesto vise o vasem planu?  123

Ej, cool, ja imam svadbu u Jordanu sredinom jula, idem svakako, ako neko ima tour plan, lemme know, da ne idem bas sama samcijata kroz pustinju :)flowers::

Ej, cool, ja imam svadbu u Jordanu sredinom jula, idem svakako, ako neko ima tour plan, lemme know, da ne idem bas sama samcijata kroz pustinju :)flowers::

I ja se prijavljujem za gosta ;D

Imamo neki okvirni plan puta i oko 15 dana na raspolaganju... Sarajevo - Istanbul avionom, odatle busom do Alepa, pa Hama, Palmira, Damask, Bosra, Aman i Petra i nazad za Istanbul...Ekipa broji 2 clana:)

Kad svi hocete tamo  e sad hocu i ja u Siriju.

Daj Ela kazimi koja je cena povratne karte Sarajevo-Istambul i koja je companija.

kako je krenulo, bićemo brojniji od domaćih na toj svadbi !   :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat:

xaxaxaxa

@ a9020

Cijena povratne karte je 215 eura sa bh airlines-om. :( Turkish airlines je jos skuplji, mada on zna imati nekih promocija. :) Cekam barem neku naznaku kad je odmor pa da intenzivnije pocnem da ganjam karte.

Nije jeftino, znam, ali posto imam bh pasos i treba mi sengen viza to iziskuje jos 2 slobodna dana za odlazak u Sarajevo, pa jos 2 dana vozom do Istanbula... Kad se saberu svi troskovi (odlasci do Sarajeva, cijena vize i balkan fleksipass za starije od 26 godina) razlika je mala, a usteda u vremenu ogromna.

@ Besni Flok

kako je krenulo, bićemo brojniji od domaćih na toj svadbi !  :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat:

xaxaxaxa

Hahahah... Moracemo uzeti dobar poklon. ;D

Sad nadjoh malo vremena da nesto napisem  moj ujak je 2 god radio u Siriji te sam tako ja bio oko 15 dana U Siriji u gostima bio sam malo MALI ali sam dobro upamtio sve.

ovako apsolutno nema gostoljubljivijeg naroda na svetu nema ni  zamlje u kojoj Hriscani i Muslimani zive u takvoj Harmoniji to apsolutno nema.

Dalje tamo su svi prilazili i rukovali se samnom ja sam u jednom trenutku pomislio da me nisu zamenili sa nekom zvezdom uh sav sam bio vazan.

bio sam u omajada dzamiji a iza te dzamijeje odmah Hriscanska cetvrt i to Sirijske pravoslavne crkve a tu je odmah cinimi se i Jevrejska cetvrt.

jako vazno jos nesto kada su bili Krstaski ratovi tkz hriscani tj katolici kada su prvi put osvojili Jerusalim do zadnjeg su pobili sve Muslimane i Jevreje a Grke i Jermene su tretirali kao stoku a kada je Saladin osvojio Jerusalim nikome ni dlaka sa glave nije hvalila to Sirijci sa ponosom isticu malo velike Istorije nije za bacanje da se zna.

jos malo Istorije kada je zavrsen zadnji Izraelsko Arapski rat i kada su Izraelci bukvalno oteli Golansku visoravan 18-dan nakon zavrsetka rata krenuli su Izraelski kamioni sa jabukama  i ostalim vocem na tezge i pijace Damaska malo cudno ali eto izgleda da novac bas nezna za granicu,rane,emocije i politiku.Ali da nastavimo dalje Sirija je gotovo citava u Rimskim i Grckim ostacima tako da se zaista ima sta videti ali opet se vracam mislim da je Siriski narod apsolutno ono sto treba videti.

E da jako vazno je onaj ritual pusenja NARGILE to i takvo uzivanje samo Sirijci znaju da naprave i niko vise ja i ako sam bio malo par puta sam se ogrebao za NARGILU sa ukusom jabuke te tako ako me primate u drustvo zelim da vidim jos jednom tu zemlju ali sad kao veliki da,da kao veliki pre nego sto se Iran,Izrael,Amerika i Siria a mozda i Libanski Hezbolak ko zna a mislim da hoce da se popickaju e zato da to iskoristimo i obidjemo ovu magicnu zemlju.

Bio u oktobru na par dana (Alep, Damask, Akaba, Petra). Komotno bih mogao opet, tako dobar utisak je sve otavilo na mene, a posebno Petra... Omašio sam The High Place of Sacrifice i malu Petru, ali sa razlogom - par Beduina nas je vodio da gledamo zalazak suncem nad samim gradom, pa smo onda otišli do njih kući na čaj - nekih pola sata laganog geganja na magaretu do sela. Stvarno nezaboravne uspomene...

PS: U Petru ne vredi ići bez 2 dana. Dvodnevna ulaznica košta 26EUR ako me sećanje dobro služi. Sam Wadi Musa, gradić pored Petre je krš i lešinarenje turista, tako da - četvore oči i probajte da snimite koliko lokalci plaćaju određene stvari pre nego što se latite novčnika.

Hvala sto delite sa nama iskustva iz Sirije, ali bilo bi lepo da to nastavite da radite na temi predvidjenoj za to. Ovako se gusi tema, a covek pokusava da nadje saputnika  :mah:

Čovek pokušava da nađe saputnika i uklopi se u 250EUR za dvonedeljno putovanje. Sa tako nategnutim budžetom, treba da ima neke cene na umu:

1. Izlazna taksa iz Sirije je oko 500 sirijskih funti ako se ne varam. Mislim da je to nekih 7EUR, ali se kurs možda promenio. Ovu taksu smo plaćali kada smo kopnom prelazili iz Sirije u Jordan, ali je nismo platili kada smo leteli iz Sirije.

2. Jordanska viza (10JD) i izlazna taksa (5JD). 1JD je približno 1EUR, tako da ode 15EUR samo na to.

3. Ulaznica u Petru (~20EUR za jedan dan, 26EUR za dva dana).

To su samo "markice" i kartice, bez prevoza, smeštaja i klope, a već odlazi petina budžeta na to.

Sorry ako je offtopic. Nadam se da su te informacije bar malo korisne ljudima koji razmatraju da idu. Ako padne neki dogovor, javite datum, pa se možda i priključim - komotno bih mogao kroz sve to još jednom da prođem.

Ako čovek nabaci malo tena i nauči tečno arapski, pa uđe u Petru za ½ JD kao lokalac ;D

video sam na par razlicitih sajtova da su povecali cenu za petru,od marta do novembra je 60 JD,a posle novembra bice 90 JD :shockkk:,jel zna neko nesto vise? :yok:

Guest
This topic is now closed to further replies.