Jump to content

Featured Replies

Hm, hm, radis u avijaciji, nisi ni flight ni cabin crew, prosvetli nas, pa reci sta si:) Hocu i ja tu tvoju funkciju  :yok: Slepi putnik, mozda ;D

E pa dobro, ajde da vam pomognem  ;)

Postoje ljudi koji voze avione, jel tako; Postoje oni koji brinu o putnicima, takodje postoje oni koji popravljaju te avione, ali takodje postoje oni koji se trude da naprave sto vise para, koji se trude da maksimiziraju prihod, kako bi svi ovi pobrojani mogli da primaju svoje plate i rade posao koji vole, a kompanije poslovale pozitivno.

Eto,  nadam se da sam vam sada priblizio, barem znate da nisam slepi putnik  ;D

Ja sam najdalje stigla na Bali. Sve ostalo je bilo tu negde. U februaru se spremam za Dubai pa ako neko ima neka iskustva neka me uputi , mimo ovoga sto sam nasla na netu.

Isti Foks Molder, mada u stvari poslednja dva meseca upravo radim kao cabin crew za Emirate :D

Gago, evo ti ga jedan ex putnik sa Balija, koji je sada u Dubaiu, gde zivi i radi.. A mislio je i putopis za Serbiatravelerse da napise, ali ne bi da izaziva zle duhove iz firme, pa za sada jos nece..

Javi sta te interesuje, a verujem da ce biti i kompetentnijih ljudi da ti odgovore, posto sam ja ovde tek nekoliko meseci..

• 2 months later...

Najesevernije - Amsterdam (Holandija), i Berline je tu negde, ko zna tacne kote mek me ispravi, molim...

Najistocnije - Al Qamisli (Sirija)

Najjuznije - prvo pomislih Luxor (Egipat) posto je na nekih 25,6 , ali onda videh da je u stvari moja najjuznija tacka, lokalitet Bonampak, na oko 16 stepeni u Meksiku, drzava Chiapas

Najzapadnije - Los Mochis (Meksiko)

• 3 months later...

Blago doterana granica ka istoku :), pa strane sveta sad zvuce ovako:

Sever: Moscow, Russia (2008).

Zapad: Washington DC, USA (2004).

Jug: Margate, South Africa (1997).

Istok: Sydney, Australia (ova mu dodje i najdalja 15685km) (2008). Ne racunam Christchurch na Novom Zelandu, jer ne izadjoh na novozelandsku teritoriju, vec ostadoh na nicijoj zemlji.

:)

Najsevernija tacka gde sam za sada bio je London (mada je Peking jos severnije, ali on vise pripada Istoku  :D)

čekaj, otkud je peking severnije od londona? sad sam se zbunila, reko čovek da radi u avijaciji, valjda zna, ali sam ipak  proverila:

london: 51°30′28″N 00°07′41″W

peking: 39°54′50″N 116°23′30″E

• 3 weeks later...

E sad smo se pomerili i na zapad, pa je stanje sledece:

Zapad: Houston, TX, USA (2009).

Istok: Sydney, Australia (ova mu dodje i najdalja 15685km) (2009).

:)

• 8 months later...

Updated:

Zapad: Cabo de Roca, Portugal (najzapadnija tacka kontinentalnog dela Evrope)

Sever: Sankt-Peterburg

Istok: Xiamen, China

Jug: Hong Kong

Amsterdam                                    Sankt Peterburg

Varsava

Pariz                                                                                                Nizny Novgorod

Barselona

Hurgada

Fujairah(UAE)

evo recimo ovako :)

update

Najsevernije Nordkap (Norveska)

Najzapadnije Madrid

Najuznije Gokarna (Indija)

Najistocnije Dudshagar (Indija)

Sever: Amsterdam, Holandija

Zapad: Pariz, Francuska

Jug: Hamamet, Tunis

Istok: sramota me da kazem! (je l' se racuna neka skolska ekskurzija na Staroj planini?  :bag:) Inace, ako sve bude ok, planiram za sledece leto Rumuniju i Ukrajinu. (Temisvar ne racunam, jer je to iskljucivo bilo uskakanje i iskakanje iz wizz-a)

Istok doterah do krajnjih granica :)

Zapad: Houston, TX, USA (2009).

Istok: Auckland, New Zealand (ova mu dodje i najdalja 17687 km) (2009).

Meni ovo pomalo mirise na hvalenje. Zato ne bih hteo da ucestvujem, dugo sam ignorirao temu, ali evo odlucio sam da pisem  :102:

Meni se čini da je tema više statističkog karaktera... :)

Inače, ja se do sada nisam zapljunuo ovde.

Istok: Moskva, Rusija

Zapad: Kardif, Vels, Velika Britanija

Sever: Petrozavodsk, Rusija

Jug: Damask, Sirija

Sever: Tampere, Finland (2006).

Zapad: Austin, TX, USA (2007).

Jug: St Petersburg, Florida, USA (2007).

Istok:  Kiev, Ukraina (2005).

ajd i ja :D

Istok: Novosibirsk, Rusija

Zapad: Vankuver, Kanada

Sever: Edinburg, Velika Britanija

Jug: Krit, Grcka

• 1 month later...

Sever: Chicago, SAD

Istok: Palmira, Sirija

Jug: Nassau, Bahami

Zapad: Madison, Viskonsin, SAD

sever: shpicbershka ostrva, severni okean, tromso u norveskoj( ako se racuna samo kopno :))

jug: sidnej

zapad: havaji

istok:cape tribulation, australia, ili rinka island, indonesia

• 2 months later...

Zapad: San Francisco, CA, USA (2010).

Istok: Auckland, New Zealand (ova mu dodje i najdalja 17687 km) (2009).