Jump to content

Featured Replies

Imaš trenutno neku akciju u Metrou (http://catalogues.metro-group.com/metro-katalog/do-poslednjeg-komada/page/1, u nedelju ih je još bilo ihaj), ispod 2000 su mali koferi, ima solidan izbor i raznih veličina. Naravno, za te pare nisu ne znam šta, ali naoko ne deluju loše (taj Dormeo jeste bolji ali je i dosta skuplji), kontam da će desetak putovanja izdržati.

Tih Wizzovih 56x45x25 su standardna veličina malih kofera, isto toliko je i kod EasyJet-a maksimalan kabinski prtljag. U principu te ne teraju da ga stavljaš u ram ako baš ne preteraš sa dimenzijama, i debljina je najmanji problem, svi se oni u principu daju spljeskati. Ta dužina od 61, međutim, može da bude -- pitanje je da li ulaze u kasetu popreko a da joj se poklopac može zatvoriti.

Možeš da poneseš sve što nije eksplicitno zabranjeno, uključujući ratluk i sliku. Nisam nikad čuo da su ikome gledali hranu, pogotovo na evropskim letovima (dobro, isključujem ludog poznanika koji je u Kanadu pokušao da unese kulen, domaći naravno).

nesporazum, 61 je za veličinu M. veličina S je deklarisana na 50 x 35 x 20,5 - s tim što je to u praksi nekih 56 (zbog točkića) x nešto x 25-6-7-8  (džepovi).

kapiram da bi trebalo da ga premerim još jednom, pa ako ne odskače preterano, da kupujem - ipak mi ulivaju više poverenja od kofera iz metroa, baš zbog njihove jeftinoće.

(doduše, po dimenzijama i zapremini onaj iz metroa jeste manji od dormeovog, pa sam za njega apsolutno siguran da staje).

Izvini, nisam najpažljivije čitao. Tih 20 cm staje opušteno, ne vidim razloga da ga toliko premeravaš. A i lepo su rekli:

Dormeo GO kofer S: zapremina 40L, težina 3,60 kg (ispunjava standarde za ručni prtljag u avionu)

paranoja je proradila kad sam skontao da u deklarisane dimenzije nisu uračunali točkiće! :D

Točkići sudbine :) Nemoj brinuti, sve će se uklopiti. Drugo, osobe koje proveravaju veličinu (stavljaju osnagu S ili L) nisu babaroge i često ne ubacuju u merač veličine već koriste metod šacometrije. Takođe, često ni ne dobiješ oznaku za veličinu već samo pravac kapija. Ako si platio veliki kabinski i postoje manja odstupanja sigurno neće biti problema.

• 1 month later...

Putovala pre 10ak dana Temišvar - Bolonja i nazad i samo da primetim... U Temišvaru neka dvojica momaka na check-inu nema koga nisu trkeljisali za kabinski prtljag!!! Da čovek ne poveruje! Neke ljude ispred mene, bukvalno bez stavljanja torbe u onaj ram, su samo slali da idu da doplaćuju karte. Skoro svi, osim žena koje su nosile klasične ženske tašnice, su morali da stavljaju torbe u ram. Rumuni, veći katolici od Pape. U Bolonji bilo opušteno, ram nije bio upotrebljavan. Čisto da znate.

O Gea tursu neću ni da pričam ::crazy: Reći ću samo da kad saberem smor sa prtljagom + Gea = sledeći put za Bolonju Easy jet / Air Serbia do Rima + voz.

• 3 weeks later...

Dobila sam mail od Wizza da od sredine oktobra članovi Wizz kluba imaju popust i na prtljag od 5 evra. Pozdrav!

Wxxryhh.jpg

Edited by Floria

• 1 month later...

Dunlop kofer veličine od 16inča savršeno odgovara za besplatni ručni prtljag, mora da se skine ona  plastična ručka sa strane da bi mogao da uđe u onaj njihov kalup. Nedavno iskustvo, proverila u kalupu i sa ručkom i bez ručke, i sa proširenjem. Eto informacije ako nekom znači.

Ja imam ova Dormeo ranac i najverovatnije ću (samo) njega nositi, planiram da u povratku, ukoliko padne shoping, obucem po nekoliko komada odeće na sebe.

22696.jpg

Edited by Milanche78

Idem na ovu free varijantu kabinskog prtljaga, da li će praviti problem ako pored ranca nosim i pederušu oko struka sa dokumentima?

Obično takve torbice i little man purses smatraju za još jedan deo prtljaga. Ako ima mesta, stavi pederušu u ranac.

• 3 months later...

Vidim da su Rumuni stvarno Rumuni.

Putujem sa devojkom iz Temisvara, da li ce praviti problem oko zenske tasne, tj da li uopste da pokusavamo sa zenskom tasnom...

Putujem sa devojkom iz Temisvara, da li ce praviti problem oko zenske tasne, tj da li uopste da pokusavamo sa zenskom tasnom...

A evo, imam i torbicu za fotoaparat... 

Ako ne mogu nista u rukama osim ranca na ledjima, bolje da odmah uzmemo veci kabinski prtljag pa da guramo sve unutra. Sta mislite?

Šta ti to znači da su Rumuni stvarno Rumuni?

Neodređuju Rumuni pravila Wizz a.

Mislim da treba poštovati pravila, tada neće biti problema.

Upravu si, zvuci kao da nekog nipodastavam, rekao sam zargonski.

Ok, pravila prtljaga kod aviokompanija nikad nisu bila jasno definisana, zato i postoji ova tema.

Osnovna pravila se znaju, ali svakako, pravila su tu da bi se krsila, i ovom slucaju ( makar ja ), mi putnici gledamo uvek da prodjemo sto povoljnije. 

Putovao sam Wizzom preko Budimpeste i prosao sam najlaganije, iako nisam skroz postovao pravila. Sa pederusom i aparatom oko vrata. U Moskvi takodje. Ali vidim da su u Temisvaru malo stroziji pa zato pitam za iskustva... Da li da pokusavamo sa aparatom i pederusom i devojka sa tasnom ( uz ranceve na ledjima koji se ne placaju ). Ili da odmah krenem da jurim veliku kabinsku torbu, da ne bi dosao u problem na samom aerodromu.

Hvala ljudi :)

Izvini ali šta ti očekuješ od nas? 

Da ti napišemo da rizikuješ pa da platiš astronomsku sumu na aerodromu?

Bio sam prisutan kada su u Rimu jednoj ženi naplatili za veću torbu mada je sa saobom imala i bebu.

Na nekom drugom letu i sam sam imao ručni prtljag veće dimenzije od dozvoljene. Prošla je do aviona a tamo me je stjujardesa ljubazno zamolila da ranac stavim pod sedište, Nije mogao da stanae pa sam morao da vadim stvari. 

Nema pravila u nepoštovanju pravila.

Ma ne nosiš rusku video kameru iz Mućki - staviš i pederušu i fotoaparat u ranac i ne izazivaš đavola.

I da, protiv stereotipa samo agresivno :maddd:

sta ti znaci zenska tasna, pa sada imas tasne vece od dozvoljenog velikog prtljaga u wizuu, sta mislis dal bi im neko doplatio da mozes da udjes sa tasnom velicine krmace, ako imas puno stvari koje ne mozes da spakujes u ranac dokupi na vreme veliki prtljag

Imaš pravo na jedan komad ručnog prtljaga. To znači da se tašna, bila ona ženska ili muška, mora staviti u ranac. Moguće je da osoblje neće primetiti i da ćeš se prošvercovati, ali video sam mnogo puta kako insistiraju da se sve stavi u taj jedan komad prtljaga koji je dozvoljen. Kao što je već rečeno, nema to nikakve veze sa Rumunima, manimo se besmislenih nacionalnih stereotipa. Osoblje aerodroma Temišvar je prema meni svaki put bilo veoma ljubazno. 

Moj savet kod jeftinih letova jeste da se uvek nosi ruksak, a nikad kofer sa točkićima. Video sam više puta da su ljudi imali problem sa koferom jer ga nisu dobro izmerili pred put, a on se, nažalost, ne može savititi ni sabiti. Dovoljno je da točkić viri, i već moraš da platiš doplatu. Iz ranca uvek možeš izvaditi par stvari i obući na sebe, malo ga stisnuti i smanjiti mu dimenzije na dozvoljenu meru. 

• 2 weeks later...

Ako te budu terali da ga stavis u onaj kalup i ako zbog tih pola cm razlike (56cm i 56,5cm) u duzini ne uspes da ga uguras, jasno je da nece biti ok, vec ces morati da ga posaljes kao redovan prtljag uz doplatu. Zato su ti tvrdji koferi neprakticni. Da je ranac, ili neka torba od mekog i savitljivog materijala, ako uspes da je uguras u kalup, nema problema sto su dimenzije vece.

Verovatno da ce sve biti ok, ali, ako bas hoces, skokni do aerodroma i probaj da ga uguras u kalup, cisto testiranja radi  smartass

Par postova iznad imas vec jedno iskustvo sa Dunlop kofercetom, doduse od 16 inca, ali, moze da bude od koristi.

Dunlop kofer veličine od 16inča savršeno odgovara za besplatni ručni prtljag, mora da se skine ona  plastična ručka sa strane da bi mogao da uđe u onaj njihov kalup. Nedavno iskustvo, proverila u kalupu i sa ručkom i bez ručke, i sa proširenjem. Eto informacije ako nekom znači.

Edited by Dragance

bolji su definitivno 'mekani' rancevi...pre par dana na Larnaka aerodromu, salteruse su skoro sve terale da stave prtljag u ram, i naplacivale su onima kojima nije mogao da stane...i to bukvalno zbog pola cm