Jump to content

Featured Replies

Slika se ne vidi.

A 50*40*20 to uglavnom duplira cenu leta? Sto nisu pravio manji - jedan od 42*32*25 i jos jedan 40x30x18cm - to je vise po zapremini (55 litara u odnosu na 40 litara) a dosta je povoljnije - samo uzmes priority boarding.

Tj ako oces kombinaciju za ryan i wiz zajedno onda zapreminina mora da bude jos manja Tj ja odem na 40*30*20 + 32*18*16 - sto je skoro 33 litara. A vecina najpovoljnijih letova kombinuje wiz i ryan ... retko sta se nadje sa samo jednim prevoznikom i bez presedanje. Inace kao pretrazivac koristim azair.eu.

Dobar savet za rucni prtljag kod Wizz-a: Jeftina i lagana "sportska" tobra iz Ikee, vec skoro godinu dana samo nju nosim kao mali rucni prtljag i bez problema prolazi, lako moze da se ugura u onaj kalup za manju torbu mada mi do sada niko to nije trazio. Meni unutra stane stvari za put od 10ak dana/2 nedelje. U evropi kosta oko 5 evra. http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/00282330/

knalla-sports-bag-gray__0243415_PE382700

On Sunday, May 29, 2016 at 1:37 PM, zyclon said:

@Zoki28 - Evo skraćenog linka >>> http://goo.gl/J5l66l

Da ne objašnjavam naširoko planove i ostalo što je uticalo na odluku, pošto nekome moja zamisao može zvučati nelogično i obrnuto. :-D

Što se tiče prodavca, evo (skraćenog) linka ka njegovoj ponudi na "Kupujem-prodajem" >>> https://goo.gl/btLukk

Hvala, narucujem upravo.

23 hours ago, Zoki28 said:

Da li wizz air i ryanair dozvoljavaju tripod u rucnom prtljagu?

Da li ga mozes staviti u ruksak koji se uklapa u dimenzije? Ako mozes, ne vidim zasto ne bi bas Wizzair i Ryanair dozvoljavali.

Ako ga ostale kompanije dozvoljavaju (tj ne smatraju opasnim oruzjem ili sl.) onda ga 99.99% dozvoljavaju i Wizz i Ryan - dok god stane u ruksak dozvoljenih dimenzija.

• 3 weeks later...

Super torba ... dimenzije odgovarajuce i prolazi bez problema. Negde oko 10l za 4EUR sto stvarno nije mnogo.

Hvala za savet o tripodu.Pitao sam Ryanair da li je tripod dozvoljen i rekli su da nije, medjutim ipak sam poneo losiji i laganiji tripod cisto da vidim da li prolazi i proslo je bez problema. Inace i veci tripod staje u torbu.

Dobro vece zelim svima!

U dilemi sam........ sutra putujem sa Wizzairom za Englesku i bookirala sam prtljag od 23kg,medjutim prekoracila sam tezinu za 1kg.. Dali zna neko koliko bi trebala da doplatim na aerodromu u BG?

Unapred hvala za dobijene informacije.

Pozdrav

46 minutes ago, emma7 said:

Dobro vece zelim svima!

U dilemi sam........ sutra putujem sa Wizzairom za Englesku i bookirala sam prtljag od 23kg,medjutim prekoracila sam tezinu za 1kg.. Dali zna neko koliko bi trebala da doplatim na aerodromu u BG?

Unapred hvala za dobijene informacije.

Pozdrav

20€, na osnovu informacija sa Wizzair.com (screenshot).

hvala na info.....:smile: snasla sam se za taj 1kg,jedino se nadam da mi je vaga ispravan

.:biggrin:

Edited by emma7

• 1 month later...

Naravno da ne sme, meni svaki put oduzmu i onaj mali svajcarac nozic.

• 1 month later...

Ciao svima. Prvi put putujem sa lowcost kompanijom, pa imam jedno pitanje. Ako imam rucni prtljag ovaj od 42cm, je lmogu pored toga da imam uz sebe torbu sa licnim stvarima? Hvala unapred :-*

U praksi, neće te niko cimati za torbicu ili žensku torbu razumne veličine, sve dok možeš da je držiš u krilu. U teoriji, takva bi trebala da može da se spakuje u ručni prtljag, ali mi deluje prilično neverovatno da će te cimati za to.

Hvala, mislila sam na malu zensku torbicu. Idem iz Temisvara, vidim ovde da su oni prilicno striktni sto se tice pravila. Hvala u svakom slucaji, naguracu sve u koferce. :biggrin:

Moje je iskustvo u obrnutom smeru. Rim-Temišvar.

Osoblje Wiza je bilo veoma striktno u poštovanju propisa.

Tako da mislim da nikada ne treba ohrabrivati putnike da krše propise. (U Rimu su svi morali da ispoštuju propise, tj da čekiraju dodatni prtljag).

Edited by pedjalon

Pre par dana sam leteo Trevizo-Temisvar-Trevizo, imao sam samo mali rucni prtljag. Ranac je bio pun, na ivici regularnosti, rekao bih, ali, niko me nista nije pitao, niti terao da ga stavljam u kalup. Ni u Trevizu ni u Temisvaru. Pride sam imao oko struka malu torbu/novcanik, koja se skoro i ne vidi, za to tek niko nista nije pitao.

Naravno, savet je uvek, gledaj da se uklopis u ono sto je propisano. Ako uocljivo krsis pravila, sigurno da ces morati na proveru i verovatno da platis dodatni prtljag, zato, bolje ni ne pokusavaj :smile: 

• 3 weeks later...

Evo cisto da vas sve obavestim, niko nije ni pogledao prtlajg, ni u Temisvaru a ni u Bariju. U Bariju me nisu cak ni pitali imam li tecnost...

On 10/18/2016 at 8:48 AM, italofil said:

Molim vas za pojasnjenje (ne razumem u Pitanja i Odgovori na sajtu Wizz air-a):

Da li pored male kabinske torbe (besplatan) moze da se unese uz doplatu velika kabinska torba ? DImenzije znam i za jednu i za drugu, samo mi nije jasno da li moze obe ili jedna od njih? Nemam to Prioritetno ukrcavanje.

Hvala unapred na odgovoru.

Ja koliko znam ne, tu je ili - ili. Rec je o kabinskom prtljagu - ako je isti dimenzija da moze da udje ispod sedista, onda je besplatan, a ako prelazi te dimenzije onda se za njega doplacuje.
Koliko je meni poznato jedna osoba ne moze uneti 2 komada prtljaga u avion (osim kese sa stvarima iz free shop-a).

Jeste, hvala. U medjuvremenu sam saznala, osim ako se ima neko prioritetno ukrcavanje.

E sad imam jos jedno pitanje: ako sad kad se budem online cekirala (dan pred put) izvrsim doplatu za taj veliki kabinski prtljag , kada ce mi stici potvrda o tome , tj. kako cu je dobiti na karti (koju sam vec platila pri rezervaciji - ostalo mi je samo da se cekiram)?

Ne znam da li sam konfuzna, nadam se da me razumete...

Nema potvrde da ti stize, na tvoj nalog se dodajes i kada se budes cekirala (ako si kupila veliki kabinski prtljag pre toga) pisace ti na karti da imas kupljen veliki kabinski prtljag