Jump to content

Featured Replies

Cao svima :)

Nadam se da sam sad na pravoj temi za postavljanje ovakvog pitanja.

Izvinjavam se unapred ako su neki vec postavili slicno pitanje ali nemam vremena da iscitavam sve sada :)

Ja se spremam za svoje prvo veliko putovanje i jako sam uzbudjena :). Imam par pitanja vezano za vizu. Dakle,sve mi je jasno sto se papirologije i popunjavanja formulara tice,zanima me samo kolike su sanse da ja,kao nezaposlena  dobijem vizu??

Inace,idem turisticki na 2 nedelje u posetu prijateljima..

Ovde u Bg-u imam stan(planiram da im odnesem onu potvrdu o placenom porezu na imovinu),dete mi takodje ostaje u Bg-u,dakle ne ide samnom(ima 4 god),plan mi je da odnesem i njegov izvod iz mkr...ali me malo brine to sto sam nezaposlena,mislim da mi to smanjuje sanse za dobijanje vize..Sta vi mislite??

Takodje,dobijam oprecne info o tome koliko se tacno ceka odgovor..ide od par nedelja pa do nekoliko meseci? Ima li neko od vas preciznu informaciju?

Ja jos uvek prikupljam dokumenta,planiram da putujem krajem februara pa mislim da imam dovoljno vremena...tj. nadam se.

Hvala  :)

Cao svima :)

Nadam se da sam sad na pravoj temi za postavljanje ovakvog pitanja.

Izvinjavam se unapred ako su neki vec postavili slicno pitanje ali nemam vremena da iscitavam sve sada :)

Ja se spremam za svoje prvo veliko putovanje i jako sam uzbudjena :). Imam par pitanja vezano za vizu. Dakle,sve mi je jasno sto se papirologije i popunjavanja formulara tice,zanima me samo kolike su sanse da ja,kao nezaposlena  dobijem vizu??

Inace,idem turisticki na 2 nedelje u posetu prijateljima..

Ovde u Bg-u imam stan(planiram da im odnesem onu potvrdu o placenom porezu na imovinu),dete mi takodje ostaje u Bg-u,dakle ne ide samnom(ima 4 god),plan mi je da odnesem i njegov izvod iz mkr...ali me malo brine to sto sam nezaposlena,mislim da mi to smanjuje sanse za dobijanje vize..Sta vi mislite??

Takodje,dobijam oprecne info o tome koliko se tacno ceka odgovor..ide od par nedelja pa do nekoliko meseci? Ima li neko od vas preciznu informaciju?

Ja jos uvek prikupljam dokumenta,planiram da putujem krajem februara pa mislim da imam dovoljno vremena...tj. nadam se.

Hvala  :)

Svaka aplikacija za vizu je prica za sebe. Ne moze ti niko ovde na slepo odgovoriti hoces li je dobiti ili ne.

To sto si navela je tacno, tvoja aplikacija ima jake strane (nekretnina i dete koje ostaje) i slabe (nezaposlenost).

Mislim da bi ti prijavu ojacao tromesecni izvod iz banke u slucaju da se na racunu nalazi pozamasan iznos.

Takodje ti prijatelji mogu li da garantuju za tebe? Kada bi podneli svoje izvode iz banki i potvrde o zaposlenju to bi ti povecalo sanse.

Da,naravno jasno mi je da je svaka viza prica za sebe :)

Ja na racunu nemam nista :)....Prijatelji su ti koji ce snositi ceo trosak mog puta tako da ce svakako morati da podnesu izvod iz banke,potvrde o zaposlenju itd...naravno i garantno pismo.

Hvala u svakom slucaju.

• 1 month later...

Cao svima :) !

Ne znam da li neko ima slicno iskustvo ili je cuo za nesto slicno..

Ja i moj decko se znamo od 2007 godine,bili smo u vezi neko vreme dok je on bio u Srbiji na 3 meseca.On je AU drzavljanin i tamo je vec 7 godina.Prekinuli smo vezu sve do 2009 god,kada smo  krenuli opet da se svakodnevno cujemo/tada sam ja bila u Australiji na 3 meseca ali se nismo videli sticajem nekih okolnosti.

On je vec imao verenicku vizu /imao je dovojku sa kojom je raskinuo i koja je otisla na vreme iz AU tj ispostovali su rok verenicke vize.

Kao sto rekoh posledenje tri godine smo svakodnevno u kontaktu videli smo se pre 3 meseca /oboje dosli u Dubai i tada resili da radimo verenicku vizu.

Sada prikupljamo sva dokumenta,medjutim postoji problem u tome sto ambasada ne dozvoljava da se dovede niko u narednih 5 godina na verenicku vizu (od dana isticanja one prve verenicke vize )/osim u izuzetnim slucajevima koje nisu eksplicitno naglasili...

Znacilo bi mi ako neko ima slicno iskustvo da napise

• 2 months later...

Cao svima :)..poceo sam da skupljam papire za vizu,da putujem u sidney na 3 meseca ako bude moguce :)..pa me samo jedno zanima,da li im je puno bitno koliko vremena sam zaposlen u firmi,posto su me primili pre 2 meseca,ili je toliko to nebitno nego samo da budem prijavljen...?!..tnx ::crazy:

• 2 weeks later...

evo ovako ljudi, ako neko zna i ako zeli da mi odg na sledeca pitanja, naime ja imam 23god i ove god zavrsavam fax, i upisujem master, inace zavrsavam ETF u BG, smer za programere, i zelim da odem da zivim i radim u au, ali me zanim pored testova iz eng, sta mi je jos potrebno i kako da dodjem do nekog poslodavca da me zaposli bas mene iz srbije, pozz

Ćao drugari,evo mene opet. Drugar iz komšiluka('84 godište,oženjen,otac malog deteta od godinu dana) je čuo da Australija daje vize za stalni boravak za bračne parove sa malom decom,pa me je pitao da se raspitam.Ono što me zanima jeste da li neko zna koliko traje ta procedura,šta mu je sve potrebno od papira,količina novca da bih dobio vizu,i što je još važnije-da li Australija i dalje odobrava te vize. Unapred hvala,drugari.

• 2 weeks later...

Zdravo svima.

Molim Vas da mi pomognete. Treba da predam sve za vizu (vec sam kao mala isla tamo, isto kod familije koja ce i sad da mi garantuje sve), idem samo na vencanje sestri, imam sve papire, sem potvrde o odsustvu sa studija. Dobila sam da sam potvrdu da sam redovan student ali fakultet nece da da potvrdu da mogu da odsustvujem sa studija. Da li to gledaju, tj da li mogu zbog toga da ne dobijem vizu? Hvala unapred. Pozdrav! :)

• 1 month later...

Cao svima, ja se uveliko spremam za Australiju, ceka me tamo pasao,stan, idem na kurs engleskog vec dugo, pri kraju sam svega i koliko znam i raspitivala sam se , rekli su mi da imam velike sanse,jer sve je cisto i ispunjavam sve uslove, ali samo jedno me brine.

Ja inace trazim iseljenicku vizu i posto hocu da pomognem drugaru, vencali smo se pre mesec dana,ali ono radi reda, cak ni prezime nisam menjala i zanima me, da li kada on bude predavao za vizu za sebe, na osnovu moje, nadam se da cu je dobiti i na osnovu kao naseg braka i mog boravka tamo, da li ce Ambasada proveravati taj brak? Nismo na istim adresama, nije bilo svadbe,burme,nista...Ja cu prva predati za vizu, a kad je dobijem,ako Bog da, odlazim u Australiju i tek onda ce on predavati za sebe,iduce godine,na osnovu braka samnom, mada i njega tamo cekao posao,stan...

Da li nasi proveravaju taj brak,ili oni tamo, e to me muci samo,ne mogu o tome da pitam u Ambasadi,pa ako neko nesto zna,molim vas,pomozite... :(

Cao svima, ja se uveliko spremam za Australiju, ceka me tamo pasao,stan, idem na kurs engleskog vec dugo, pri kraju sam svega i koliko znam i raspitivala sam se , rekli su mi da imam velike sanse,jer sve je cisto i ispunjavam sve uslove, ali samo jedno me brine.

Ja inace trazim iseljenicku vizu i posto hocu da pomognem drugaru, vencali smo se pre mesec dana,ali ono radi reda, cak ni prezime nisam menjala i zanima me, da li kada on bude predavao za vizu za sebe, na osnovu moje, nadam se da cu je dobiti i na osnovu kao naseg braka i mog boravka tamo, da li ce Ambasada proveravati taj brak? Nismo na istim adresama, nije bilo svadbe,burme,nista...Ja cu prva predati za vizu, a kad je dobijem,ako Bog da, odlazim u Australiju i tek onda ce on predavati za sebe,iduce godine,na osnovu braka samnom, mada i njega tamo cekao posao,stan...

Da li nasi proveravaju taj brak,ili oni tamo, e to me muci samo,ne mogu o tome da pitam u Ambasadi,pa ako neko nesto zna,molim vas,pomozite... :(

Nemam iskustva, ali pretpostavljam da proveravaju. Da ne proveravaju ne bi imali sad 22 miliona, vec stotinu. Sigurnije bi bilo da drugar saceka godinu ili dve nakon sto se uselis i skrasis.

Oni sa pravom mogu da postave pitanje zasto su podnete dve razlicite prijave ako ste bili u ozbiljnoj vezi pred udaju?

Ono sto me vrlo cudi je tvrdnja da vam je oboma posao i stan obezbedjen unapred. Ne znam o cemu se radi, samo bih preporucio oprez, tako nesto zvuci kao prevara ili kao nacin da se neko iskoristi. Zasto bi bilo ko nudio posao i smestaj na slepo nekome na drugom kraju sveta? Meni to lici ili na prevaru ili da se neko dovede da radi ispod minimalne plate u losim uslovima. Na primer taj obezbedjen smestaj bude neodgovarajuceg kvaliteta, a budes primorana da das pola plate za njega.

Hvala na brzom odgovoru, ali samo da ti kazem,nisam htela da o sebi pricam, to mi sredjuje daleka rodjaka, koja tamo zivi 30-ak godina, ceka me siguran posao, plata, smestaj, ima firmu od 100 radnika vec dugo godina, kuca u okvuru firme gde cu raditi, sve to mogu dokazatai u Ambasadi, sve je cisto. Sve cu priloziti da dokazem da je ok, jer zelim da idem i da se ne vracam ovde.

Pitala sam zbog drugara i naseg, da kazem, fiktivnog braka. Nadam se da ja ne mogu imati problema zbog takvog braka? On znaci moze da bude odbijen? Necemo da sada predajemo za njega, da ne trosi pare unapred, jer ipak zelimo da sacekamo da ja dobijem iseljenicku vizu i onda tek da on, na osnovu mene, to jest braka, trazi vizu. Pa pretpostavljala sam da to nije bas u redu, ali samo zelim da mu pomognem,nista drugo, jer njegova varijanta nije mogla da se realizuje, pa su nam preporucili ovu varijantu. Mozda bi bilo bolje da sam promenila prezime :) Ja planiram u maju da predam papire, mislim da idem na onaj razgovor itd....ali ako proveravaju brakove??? On nema sanse,jer nismo imali ni vezu,po najmanje brak, niti cemo imati.

Kako sam te razumela, ja da odem i tek posle godinu,dve,kad malo se smestim, onda da on planira?

Hvala ti puno, pomogao si mi dosta, videcu sa njim sta je najbolje.

Ako mi jos nesto zatreba, potrazicu te :)

Post postavljam u ime nepoznatog udarnika sa foruma koji mi je pitanje poslao na PP. Svaka pomoc je dobrodosla ;) Hvala!

Predao sam zahtjez za vizu i sada sam dobio iz ambasade zahtjev da uradim ljekarski pregled i zanima me da li zadovoljavam uslove koje su do sada trazili od mene pa su trazili jos ljekarski ili oni to sve sagledaju poslije ljekarskog...

Upitanju je studentska viza i da naglasim da nemam mnogo svojih para na racunu

vec mi je jedan covijek iz autralije poslao garantno pismo i svoje racune i plate,on ce me sponzorisati tokom boravka tamo.

Hvala vam unaprijed

Srdacan Pozdrav!

• 2 weeks later...

Cao svima. Zanima me jedno, a misljenja su razlicita. Ako se trazi viza po osnovu braka, a brak nedavno sklopljen, sto ce biti sumnjivo, jel imaju prava u Ambasadi i jel mogu naknadno traziti recimo, slike sa vencanja, snimke, u mom slucaju nisam cak ni prezime promenila, u licnim kartama nam razlicite adrese,ne zivimo zajedno, a i brak je fiktivan, da budem iskrena. Znam da ovo nije u redu, ali jedino tako mozemo otici... da li se to sve gleda i trazi??? Vec sam u ranijim porukama objasnila, drugaru cinim uslugu, mislim da cu dobiti iseljenicku, pa smo se vencali i onda ce on na osnovu braka traziti vizu posle mene. Ali ako budu proveravali, onda nista od njegove vize. Samo hocu da mu pomognem :(

• 4 weeks later...

Naravno da ce pitati ..U formulare popunjavas da li si udata ozenjen.bracno stanje,to im prijavljujes .kO tvoj muz imate pravo n spajanje porodice tako da on moze sa tobom,ali Ako oboje odjednom nemamam pojma .. znam da su strogi,pravicni..Ako muljas lako oni to nadju i provere..

Moze Samo potvrda da si redovan student,ne mora da ti fakultet dozvoljava..Njima treba garancija da ces da se vratis.. to gledaju..

Jos nesto,Ako predaje za partner vizu on naravno dA ce pitati kada te verio ,kada ste de uzeli..slike..dokaz da ste zajedno..onda tvoja primanja,da ne bude tamo na socijali..da mu budes dobar garant..o vasim navikama ,planovima za buducnost..sve kao normalan bracni par.Ako vec se upustis raspitaj se preko agenta a ne ovako da rizikujes da Vas oboje odbiju..

Na lekarski ides kao jedan od uslova dà udjes U zemlju.posle sve sagledavaju na gomili papire koje si predao za studentsku vizu.Ako taj covek garantuje i Ima pare super.bitan je sponsor,najbitnije da oni vide da ti imas od cega da se izdrzavas tamo i da nisi bolestan .tj nece da ubacuju U zemlju nekog ko bi trazio socijalnu pomoc ili nekog ko Ima neku bolest pa da ide o trosak drzave lecenje.na lekatrskom ti vade krv,dajes urin na kontrolu ,ides kod ocnog,detaljno te pregledaju ,slikaju,Ako imas tetovaze radis dodatne analize,test na HIV i snimak pluca da nemas tuberkulozu to im je bitno..imas razgovor sa psihologom da vide da si normalan i pitaju te da li si imao operacije Ako Jesi sta kako da das nalaze .pozdrav

Poruke su otisle malo bez Reda ali nadam se da ce Svako razumeti kome je koja poruka namenjena.toliko od mene nadam se da je pomoglo

• 2 weeks later...

Pozdrav,

Moji roditelji (50godina i 47 godina) planiraju da idu u AUS da rade. Imamo tamo jako dobre prijatelje koji imaju svoju firmu i oni bi im dali smeštaj, garantovali novčano za njih i sve ostalo. Što se toče godina kakva su iskustva? I da li znate kako se vrši provera Engleskog jezika,ako su testovi koliko su teški...?

U suštini mojim roditeljima za rad tamo ne treba Eng jer ce raditi sa Srbima.

Medjutim, ambasada to traži koliko sam razumeo?

Hvala svima na pomoći.

Hello.

Procitao sam svih 10 stranica, ali nisam pronasao ono sto me zanima, kao ni na sajtu immi-ja.

U slucaju da turisticki boravis u Australiji do tri meseca i u tom periodu se vencas za drzavljanku Australije, da li moras da napustis Australiju po isteku turisticke vize ili je moguca tzv Bridging visa do odobravnja privremene partner vize?

I kao drugo - u slucaju da se brak stranca i AU drzavljanke zakljuci u nekoj od zemalja Sengena (mestu stalnog boravka 'stranca') , sa vencanim listom ode u ambasadu Australije nadleznu za tu zemlju i aplicira za partner vizu, koliko se vremenski ceka na njeno odobrenje?

Hvala.

I da li znate kako se vrši provera Engleskog jezika,ako su testovi koliko su teški...?

U suštini mojim roditeljima za rad tamo ne treba Eng jer ce raditi sa Srbima.

Medjutim, ambasada to traži koliko sam razumeo?

U 'sustini', u Australiji je engleski jezik sluzbeni, a ne srpski. Naravno da im je potreban test poznavanja engleskog, jer kako ce npr da potpisu ugovor o radu koji mora biti na engleskom iako bi radili kod Srba i sa Srbima? Osim toga, oni nece raditi 24/7, vec ce morati da idu i u kupovinu, u banku, posetu lekaru i slicno gde im znanje srpskog uopste nije vazno, a nepoznavanje englekog veliki problem.

Test se zove IELTS i polaze se u British Council-u u Beogradu. Ocenjuje se od 1 do 9, gde je jedan nedovoljan a devet potpuno poznavanje. Koja je ocena dovoljna za prolazak odredjuje imigraciono iz Australije koje se bavi njihovom radnom e457 vizom u zavisnosti od posla koji bi trebalo da rade. Ja sam pre koju godinu isao na tu istu vizu i trazili su mi prosek od 5.0. Kad zakazes test, nakon 6 nedelja se test odrzava a nakon toga se ceka tacno 14 dana na rezultate.

O tome koliko je test 'tezak', od cega se sastoji i slicno, mozes pogledati na www.ielts.org

Sretno!

Pozdrav,

s' obzirom da sam nova, bilo kakva pomoc oko dobijanja radne vize bi mi dobordosla.

Interesuje me, da li je neko isao na 186 vizu - Agreement stream. Imam rodjake tamo koji bi garantovali smestaj, firmu koja bi garantovala posao, ako sam dobro razumela sa ovom vizom cak ni moje zanimanje ne mora biti na SOl listi, ako je poslodavac trazi mene,takodje sam skapirala da i ugovor moze da se raskine ako ugovori bilo koje strane nisu zadovoljavajuci, sto miomogucuje ostanak tamo i trazenje novog posla. Ince sam diplomirani ekonomista, bez iskustva, sa dobrim znanjem engleskog jezika, planiram uskoro i IELTS da polozim. AKo neko zna bilo sta o tome neka pise.

Hvala :)