Jump to content

Featured Replies

Zdravo svima....

Bila sam u Australiji pre 6 godina, tada sam bila jos na faksu i dobila sam vizu lagano.

Medjutim htela bih ponovo da odem tamo da posetim familiju, zivim i radim u BG, medjutim na posu nisam prijavljena , mogu da dobijem potvrde da radim ali nemam stalno zaposlenje, i to je ono zbog cega su me odbili dva puta.

Medjutim ja imam takodje BIH drzavljanstvo i tamo bih mogla da dobijem ugovor da radim kod rodjaka u firmi i da imam odredjene nekretnine na sebe, da li je to dozvoljeno predavati sa jednim pa sa drugim pasosom u razmaku od mesec dana ?

Hvala 

• 4 weeks later...

Pozdrav Svima,

da li neko moze, molim vas da mi da savet, da li ima smisla uopste aplicirati za turisicku vizu? Isla bih kod sestre koja je u Australiji na 10 dana, ona moze da mi posalje pozivno pismo ali ne da finasira put. Nisam zaposlena, nemam nekretnine na svoje ime, al bih isla sa verenikom koji ima i nekretnine i stalne prihode. Da li pstoji opciija da se njegovi prihodi prikazu kao moj garant uz opciju da sam izdrzavano lice?

26 minutes ago, naki said:

Pozdrav Svima,

da li neko moze, molim vas da mi da savet, da li ima smisla uopste aplicirati za turisicku vizu? Isla bih kod sestre koja je u Australiji na 10 dana, ona moze da mi posalje pozivno pismo ali ne da finasira put. Nisam zaposlena, nemam nekretnine na svoje ime, al bih isla sa verenikom koji ima i nekretnine i stalne prihode. Da li pstoji opciija da se njegovi prihodi prikazu kao moj garant uz opciju da sam izdrzavano lice?

a sta to znaci verenik?  mislim da ta opcija kod nas u pravu ne postoji....

samo kad se vencate, onda su vam pare zajednicke, legalno :)

postoje neke price o zakonu o vanbracnim zajednicama, ali juce sam bas o tome pricao sa drugaricom advokaticom, i ona mi kaze da to kod nas ne postoji jos uvek..

Sto se tice vanbracne zajednice postoji, isao sam pre mesec dana u opstinu da budem svedok za druga i drugaricu da su u vanbracnoj zajednici nekoliko godina da bi on dobio nasu vizu. A i ako se raskantas sa nekim kojim si bio duze od tri godine imas prava da trazis da l izdrzavanje ili deo stecene imovine.

6 hours ago, mveruovic said:

Sto se tice vanbracne zajednice postoji, isao sam pre mesec dana u opstinu da budem svedok za druga i drugaricu da su u vanbracnoj zajednici nekoliko godina da bi on dobio nasu vizu. A i ako se raskantas sa nekim kojim si bio duze od tri godine imas prava da trazis da l izdrzavanje ili deo stecene imovine.

to sam i ja mislio, za izdrzavanje i imovinu, ali ova advokatica koja se bavi bas tim oblastima, kaze da to nije tako u praksi...i da je zakon napisan tako da ne moze da se primenjuje pred sudom...

e sad, jebem li ga ko tu sta moze a sta ne moze :)

ali znam da kod nas ne postoji odredba - verenik.....jer za to se ne izdaje nikakav zvanican papir...ima samo- vanbracna zajednica....

u sv. slucaju, to sto naki zanima, sa " verenikom", ne zvuci mi kao nesto s cime se ide pred ambasadu australije za trazenje vize

Edited by bam-bam

• 1 year later...

Pozdrav svima.

Htela bih da apliciram za turističku Vizu (e600) preko interneta. Međutim, nisam uspela da nađem kako da platim taksu, ne znam ni koliko tačno treba da se plati. Da li će mi se to za plaćanje pojaviti kad počnem da popunjavam aplikaciju ili treba u banci da uplatim pa onda da priložim uplatnicu ili nešto treće? 

Hvala mnogo na odgovoru :smile:

• 1 month later...

135 dolara je kostala prosle godine (mislim da se nije menjala cena), placanje ti je na kraju kada sve popunis ali neces moci da im posaljes aplikaciju dok ne izvrsis on line placanje...

• 2 months later...

Pozdrav svima !!! Potrebni su mi svi moguci savjeti za : kako , gdje i sta je sve potrebno da izvadim turisticku vizu za Australiju ...nikada prije nisam nigde putovao pa nemam nikakva iskustva...sada , moja djevojka je tamo i ona je drzavljanin australije pa ja trebam da je posjetim ...vidim po forumima neko kaze moze online neko kaze da ne moze  ...u potpunosti sam zbunjen ...molim za savjete ?

• 3 months later...

Hitno mi je potrebna pomooc!
Apliciram elektronski za vizu. Skupila sam sve papire i samo treba da uplatim jos tih 100e ali posto nemam 18 nemam karticu i traze mi ziro broj Australijske ambasade u Beogradu da bih mogla to da uplatim. Gledala sam na sajtu njihovom ali nema nisam nista nasla,zna li neko mozda da pomogne? Trebala bih da idem 31. januara 

Uzmi karticu od nekog drugog pa uplati preko nje.

Nije mi jasno šta traže od tebe iz banke. Ako želiš karticu za to ti treba tekući devizni račun (koliko se sećam ne moraš da budeš punoletna da bi otvorila ovo) sa kojom dobijaš debitnu karticu. Raifeissen je imao besplatne tekuće račune za studente i srednjoškolce, a Societe Generale je imao neke isto koji nisu bili skupi (100-200 din mesečno).

Ako pitaš za račun od ambasade pa ds izvršiš uplatu preko računa bez kartice. To mislim da nije moguće. Ima broj telefona na stranici od Ambasade na koji mogu da ti daju više informacija ali se lično ne sećam da je to postojala kao mogućnost.

Sve u svemu daleko najlakše je da nađeš nekoga sa karticom i da ti oni izvrše tu uplatu...

• 4 weeks later...

Na koji broj mogu da pozovem ambasadu da probam da ubrzam proces jer jos nema odgovora a treba da putujem 31. januara zvala sam na onaj glavni ali mi je zena rekla da nema nista sa tim ili e-mail na koji mogu da posaljem?

Hvala

• 5 months later...

Pitanje za one koji su dobili australijsku posetilačku/turističku vizu - za koliko ulazaka je i koliko važi?

Na raznim sajtovima mogu da pročitam da teoretski važi do 12 meseci za više ulazaka do 30 dana. Hvala :smile:

21 hours ago, darusazrs said:

Pitanje za one koji su dobili australijsku posetilačku/turističku vizu - za koliko ulazaka je i koliko važi?

Na raznim sajtovima mogu da pročitam da teoretski važi do 12 meseci za više ulazaka do 30 dana. Hvala :smile:

Zavisi za koliko je tražiš. Obično se dobija da sa trajanjem od 6 meseci (u tom periodu moraš ući), jednim ulaskom do 30 dana. Maksimalno se može dobiti sa trajanjem do 1 godine, više ulazaka po 30 dana.

Ako želiš sa više ulazaka mora se eksplicitno tražiti takva boza u suprotnom ćeš dobiti ovu sa jednim ulaskom.

• 2 months later...

Moze li mi iko pomoci i reci ako su me odbili za vizu za Australiju,da li uopste vredi ponovo aplicirati?

On 29/09/2018 at 6:33 PM, MilicaDe said:

Moze li mi iko pomoci i reci ako su me odbili za vizu za Australiju,da li uopste vredi ponovo aplicirati?

U principu ne ako se detalji u tvojoj aplikaciji nisu znacajno promenili. Recimo imas posao, a pre nisi imala, posedujes kucu, a pre nisi imala i slicno, imas garanta Australijanca a nisi imala... 

Cak i da su se promenili to opet ne bi bila garancija da bi vizu dobila. Ukratko, verovatno je najbolje da odustanes ako nemas neki bas jako vazan razlog da dodjes. 

Jedan moj drugar je pokusavao da dovede prvo, devojku, a zatim zenu na studentsku vizu (i on je bio na studentskoj) i tri puta su je odbili, iako su se bili vencali u medjuvremenu... Na kraju se bio vratio za Indoneziju i digao ruke od Australije...

• 1 month later...

pozdrav,imam pitanje molim vas za odgovor turisticka viza je aplicirana iz australije za mene u srbiji zna li iko koliko cu cekati 17 novembra je aplicirano da li ce mene pozvati u ambasadu u srbiji ili ce pozivaoca sve troskove snosi pozivaoc sta mislite kolike su sanse za dobijanje vize sad za novu da budem tamo hvala u napred

4 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

pozdrav,imam pitanje molim vas za odgovor turisticka viza je aplicirana iz australije za mene u srbiji zna li iko koliko cu cekati 17 novembra je aplicirano da li ce mene pozvati u ambasadu u srbiji ili ce pozivaoca sve troskove snosi pozivaoc sta mislite kolike su sanse za dobijanje vize sad za novu da budem tamo hvala u napred

Pre oko dva meseca sam aplicirao i čekao sam tačno 17 dana za odgovor (koliko je i pisalo da obrade 75% aplikacija), isto toliko je bilo potrebno i mojoj supruzi. Niko me nije zvao (ni nju), ali mi sami finansiramo svoj put i nismo navodoli ikoga u Australiji.

da li je i ona aplicirala za vizu ili ste oboje u jednoj ambasadi predali da li ste predali u australiji ili srbiji? hvala na odg

da li vam je odmah odobrana viza

19 minutes ago, @@@leptirica@@@ said:

da li je i ona aplicirala za vizu ili ste oboje u jednoj ambasadi predali da li ste predali u australiji ili srbiji? hvala na odg

da li vam je odmah odobrana viza

Online je bila predaja, odvojeno smo predali (svako sa svog naloga), ali smo prethodno napravili grupu da spojimo aplikacije (ima opcija na prvoj strani aplikacije). Nismo videli ambasadu (nisam siguran, ali mislik da NE MOŽE više da se aplicira uživo nego samo online). Nismo bili u Australiji prilikom predaje.

Kao što sam rekao u prethodnoj poruci, 17 (SEDAMNAEST) dana kasnije nam je odobrena viza, multi-entry sa važenjem od 1 godine.

OK..moj verenik je predao za turisticku vizu tamo u australiji ja nisam nista predavala ovde u srbiji danas je vec 17 dan eto po vasem iskustvu dobili ste za to vreme ..naddam se da cu bar u ponedeljak dobiti bilo kakav odgovor .. 

vama je merrige viza?

da,online je predaja 

7 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

vama je merrige viza?

Ne, u pitanju je Visitor (subclass 600) viza. 

17 dana nije fiskni period može da traje i preko 30 dana. Naši slučajevi su bili dosta standardni bez nekih većih problema (0 rizika za imigricaju, zaposleni sa ušteđevinom i sa punim pasošima od prošlih putovanja) tako da verujem da je zbog toga toliko brzo sve prošlo.

BONUS pitanje za vas koji ste služili vojsku i predavali za vizu.

Sada sam radio aplikicaju za očuha i vidim da mu traže između ostalog i MILITARY SERVICE, EVIDENCE OF, koju dokumentaciju ste predavali za ovo. Pretpostavljam da nam ne gine poseta vojnom odseku, samo nisam siguran šta da tražim od njih... ?

(Imao sam sreću da sam skroz izbegao ovu zajebanciju...)

3 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

skoro sam citala da je taj dokument iz vojske ukinut nije valjda potreban ipak proverite vi ponovo 

Ne znam odakle ti ova informacija, ali je dokument u delu sa required a ne recommended dokumenatima. Tako da ne postoji opcija aplikacija bez nekog dokumenta uploadovano na tom mestu.

10 hours ago, deleter said:

BONUS pitanje za vas koji ste služili vojsku i predavali za vizu.

Sada sam radio aplikicaju za očuha i vidim da mu traže između ostalog i MILITARY SERVICE, EVIDENCE OF, koju dokumentaciju ste predavali za ovo. Pretpostavljam da nam ne gine poseta vojnom odseku, samo nisam siguran šta da tražim od njih... ?

(Imao sam sreću da sam skroz izbegao ovu zajebanciju...)

Vojna knjizica mozda? Ja sam imao to, ne mogu da se setim da li se to vraca u vojni odsek nakon odsluzenja. Ako nemas, onda u vojnom odseku pitaj za neki dokument koji bi sluzio kao dokaz da je ocuh odsluzio vojsku. I nek ti je sa srecom :D 

Vojna knjizica mozda? Ja sam imao to, ne mogu da se setim da li se to vraca u vojni odsek nakon odsluzenja. Ako nemas, onda u vojnom odseku pitaj za neki dokument koji bi sluzio kao dokaz da je ocuh odsluzio vojsku. I nek ti je sa srecom [emoji3] 

Ne vraca se, nego ostaje (sa sve ratnim rasporedom).

Sent from my iTelephone using Tapatalk