Viza za Australiju

309 posts in this topic

On 3/23/2019 at 5:21 AM, noskich said:
Samo elektronski. Vec godinama vise nema nalepnica u pasosu kao viza za Australiju. 
Hvala puno!

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

cao narode,imam pitanje vezano za verenicku vizu moj muz i ja predacemo tu vizu on je u australiji ja sam jos u srbiji samo smo imali obredno vencanje zajedno smo skoro 9 meseci ima li ko iskustva sa tom vizom i znate li dali ce zvati na razgovoru ambasadu u bg....ovo sve predugo traje

postovanje svima,imam pitanje,naime moj muz je predao vizu,sve informmacije stizu na njegov email na koji ja ne mogu nesto da se ulogujem ni na immi account ne mogu da udjem da li smem napraviti novi nalog immi accaonta i pogledati sta jos treba,i jos nesto pozvana sam na pregled i obavila ga ima li neko iskustva kad ce se viza otprilke dobiti u pitanju je prospect merrige visa hvala unapred 

Ne, nemoj kreirati novi nalog, sve mora da ide preko jednog naloga. Drugi nalog ce samo usporiti proces.

Nema pravila koliko se ceka, to se sve menja u zavisnosti od politicke/finansijske situacije u zemlji. Sada smo u recesiji pa vlada otezava imigraciju i usporava proces...

On 6/8/2019 at 5:21 PM, @@@leptirica@@@ said:
  On 6/10/2019 at 11:09 AM, noskich said:

Ne, nemoj kreirati novi nalog, sve mora da ide preko jednog naloga. Drugi nalog ce samo usporiti proces.

Nema pravila koliko se ceka, to se sve menja u zavisnosti od politicke/finansijske situacije u zemlji. Sada smo u recesiji pa vlada otezava imigraciju i usporava proces...

Expand  

hvala ti noskich puno,a ako sada predamo turisticku vizu kolike su sanse da je dobijemo jednom smo predavali ali davno sada imamo sve dokaze da smo 9 meseci zajedno itd prepuno je papira. 🙄 ...nadam se bar da ce mo dobiti tu turisticku ili je isto zavisno od situacije u zemlji itd.

Expand  

On 6/11/2019 at 10:11 AM, @@@leptirica@@@ said:

Ja kada sam predala sva dokumenta za turisticku vizu posle 18 dana su mi je izdali. Al ja sam prvi put prrdavala za turisticku,pre toga nisam ni za jednu drugu vizu aplicirala kao sto ste vi za partnersku,ne znam da li ce to imati neke veze.

On 6/11/2019 at 10:16 AM, Bojana013 said:

Ja kada sam predala sva dokumenta za turisticku vizu posle 18 dana su mi je izdali. Al ja sam prvi put prrdavala za turisticku,pre toga nisam ni za jednu drugu vizu aplicirala kao sto ste vi za partnersku,ne znam da li ce to imati neke veze.

Expand  

nama su rekli da je tako bolje ..oh iskreno ne znam vise 

Mozes da predas zahtev za drugu vizu druge kategorije iako ti se prva viza procesuira. To nije problem. 

Problem je ako predas za drugu vizu iste kategorije, to onda nema smisla.

On 6/11/2019 at 11:55 PM, noskich said:

Mozes da predas zahtev za drugu vizu druge kategorije iako ti se prva viza procesuira. To nije problem. 

Problem je ako predas za drugu vizu iste kategorije, to onda nema smisla.

Expand  

ne,naravno ne bi imalo smisla,nego da se preda turisticka pa dok se prospect merrige viza procesuira da budem kod verenika da se vencamo tamo u roku koji je dat vencanje je zakazano ...sve se nadam dobicu tu turisticku 

pozdrav narode,da li ste imali iskustva sa turistickom  podklasom vize 600,kako se dobija viza,online ili pozuvaju na razgovor da li se dobije ta viza,postala sam jako skepticna po pitanju dobijanja viza 😒 toliko smo se namuculi oko predaja tih viza 

Online se predaje, ja (i ostatak moje familije) nismo imali intervjue. Ali su me kada sam prvi put predavao pre 5 godina pozvali na telefon da me pitaju gde ću putovati i da li znam nekog (nisam bio u aplikaciji stavio odredište u Australiji, tj. Nije bila opcija da se doda, ali su to promenili, pa sad ima).

Jedno od pitanja u aplikaciji je, koje vam je najbliže diplomatsko predstavništvo ako bude trebao da se odradi intervju. I iskreno bio bih iznenađen ako te ne pozovu, pošto imaš još jednu vizu u procesu...

Pozdrav svima! Upravo sam otkrio ovaj topic pa cu poceti da citam sta je sve pisano, ali me pre svega zanima da mi neko kompetentan, ko zna kako to ide, objasni sta mi sve treba da bih boravio u Australiji 3 meseca. Nisam isao tamo nikada, imam tetku koja je jako dugo tamo i bio bih kod nje sve to vreme, ukoliko mi se ukaze prilika. Dakle, kako to sve ide i koliki su finansijski izdaci? Hvala unapred, iscekujem odgovore. :)

postovani pozdrav svima.. nadam se da kod nekog ima lepih vesti o vizi da je dobio,kod mene jos nema odgovora za turisticku da li bi mozda trebalo da se pozove ambasada moze li tako da se pita direktno u ambasadi? 

On 6/22/2019 at 10:35 AM, 1.0110100110010101e+24 said:
Pozdrav svima! Upravo sam otkrio ovaj topic pa cu poceti da citam sta je sve pisano, ali me pre svega zanima da mi neko kompetentan, ko zna kako to ide, objasni sta mi sve treba da bih boravio u Australiji 3 meseca. Nisam isao tamo nikada, imam tetku koja je jako dugo tamo i bio bih kod nje sve to vreme, ukoliko mi se ukaze prilika. Dakle, kako to sve ide i koliki su finansijski izdaci? Hvala unapred, iscekujem odgovore.
Sve popunis online,napravis nalog na njihovom home affairs sajtu i uploadujes sve sto ti traze,popunis upitnik i platis taksu od 140aud. E sada za pare nisam sigurna za3 meseca koliko bi trebao da se spremi. Ja sam bila mesec dana tamo samo. I spremite garantno pismo od osobe kod koje idete(moze email da vam otkuca samo). I trebalo bi u roku od 3 nedelje da se dobije viza tj tamo pise kada se sve popuni i plati taksa. I imigraciona kada sletite u Australiju ce vas pitati kod koga idete,da pokazete povratnu kartu i koliko para imate sa sobom(pare nisu trazili na uvid,samo su pitali i zapisali). To je to,mislim da nisam nista izostavila.

Pozdrav ekipa,

zanima me da li je netko isao preko eVisitor 651 vize u Australiju. Tu vrstu vize mogu podnijeti svi online besplatno na stranicji https://immi.homeaffairs.gov.au/ koji posjeduju putovnice EU + shengen zemlje.

Kako navededno na stranici, 90% viza se odobre u roku od 1-2 dana. Medjutim postiji mali postotak (najcesce oni sa bugarskim, rumunjskim, hrvatskim i latvijsim putovnicama) koji budu odabrani za detaljniji "screening" koji moze potrajati i vise od mjesec dana.

Imate li iskustvo sa takvim vizama? Ako da, da li ste dobili odmah odobrenje ili ste dobili upit za vise informacija/dokumenata kao potvrda od poslodavca da ces se opet vratiti na posao, kakav ti je plan u Austraili itd. itd. ...

Koliko ste cekali na odobrenje?

Hvala unaprijijed!

Sa srpskim pasosem ne moze da se aplicira za ovu eVisitor 651 vizu za sada. Moze ko ima hrvatski

Pozdrav, nadam se da če mi neko ubrzo odgovoriti na pitanje a to je, da li za apliciranje za vizu treba skenirati i overiti sve strane pasoša kod notara? Takođe me interesuje da li treba prevod pasoša? Logično je da ne treba jer na biometrijskoj strani postoji prevod na emgleskom ali ništa me ne sme iznenaditi :D I da, apliciraću za turističku viznu onlajn.

Ja sam pre 2 dana aplicirao online isto za turisticku. Nista nisam prevodio, te stranice pasosa sa pecatima i vizama sam skenirao i poslao u pdf fajlu. 

On 2/7/2020 at 11:35 AM, nikod23 said:

Ja sam pre 2 dana aplicirao online isto za turisticku. Nista nisam prevodio, te stranice pasosa sa pecatima i vizama sam skenirao i poslao u pdf fajlu. 

Expand  

Hvala ti na odgovoru. 

Ima li iko iskustva za apliciranje za turisticku vizu online u neko posljednje vrijeme, nisam siguran na koji nacin trebam skenirati fotografiju...hvala

On 10/28/2022 at 7:37 AM, stevancelinac said:

Ima li iko iskustva za apliciranje za turisticku vizu online u neko posljednje vrijeme, nisam siguran na koji nacin trebam skenirati fotografiju...hvala

Expand  

Ja sam aplicirala proletos. Koristila sam jednu od onih scan aplikacija za mobilni i s njom slikala tu fizičku fotografiju.

I onako nam traže da posle te online aplikacije fizički odemo do jednog od centara u kojem ”dajemo” biometrijske podatke; tj. slikaju te i uzimaju otiske prstiju naknadno. Bar je tako kad se aplicira iz Singapura.

Inače, baš im je dugo trebalo da nam odobre vize, oko 3 meseca. Covid im je u to vreme još uvek bio izgovor.

Hvala na podijeljenom iskustvu. Aplicirao sam juče, drznuo sam se da pošaljem fotku sa skenera mada mi se čini da je kvalitet tanak. Budu li me cimali da idem da dajem otiske, nisam siguran da ću se dalje cimati - mislio sam da je viza online i da se sve završava na viznoj platformi i putem emaila...We will see

Evo da podijelim iskustvo, možda nekome pomogne...

Aplicirao online 29.10., vizu dobio na email 16.11. Pasoš Srbije, boravište u EU. Od dokumenata: potvrda od poslodavca o zaposlenju (na engleskom jeziku), izvod bankovnog računa (samo skinuo online print pdf), booking smještaja i rent a cara i dodatno sam imao pozivnicu za vjenčanje. Iako jasno piše da svi dokumenti moraju biti pečatirani i na engleskom jeziku, izvod iz banke je bio samo online pdf dokument a platne liste nisam prevodio već ih poslao u originalu.

Viza se dobije u obliku PDF dokumenta, nema potrebe za bilo kakvim odlaskom u ambasadu.