Jump to content

Featured Replies

To je baš brzo! Bar poredeći s onim mojim iskustvom u vreme neposredno posle Covid-a. :)

A jel si išao da daješ te biometrijske podatke? Ili je to nešto specifično ovde za Singapur?

On 11/16/2022 at 8:49 PM, marica said:

To je baš brzo! Bar poredeći s onim mojim iskustvom u vreme neposredno posle Covid-a. :)

A jel si išao da daješ te biometrijske podatke? Ili je to nešto specifično ovde za Singapur?

Nikakvi biometrijski podaci nisu traženi, viza prosto stigla na email u obliku pdf pisma.

Poštovani,

aplicirao sam za australijsku vizu, turističku 600, online, idem u posjetu rodbini, sam, porodica ostaje.Sva potrebna dokumenta sam poslao prije skoro 2 sedmice, apsolutno sve što je traženo.Imam stalni posao preko 20 godina, porodicu, solidna primanja i sigurno, nadam se, valjane dokaze da ću se vratiti u zemlju.Želja mi je da otputujem u januaru 2023.(tada koristim godišnji) i vratim se početkom februara, dakle, ostao bih 3 sedmice.Podsjećam, da sam već bio u Australiji, tačno prije 10 godina, na mjesec dana i vizu sam čekao 4-5 mjeseci, ali sam putovao sa članom pirodice.E sada, vjerovatno je to teško predvidjeti  ali, šta mislite, u kojem roku mogu očekivati odgovor?Avio karte svakim danom "divljaju", a pitanje je i hoće li ih biti uskoro, jer je znatno smanjen broj letova ka Australiji.

Hvala na eventualnim odgovorima!?

Imaš na https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-processing-times/global-processing-times statistiku koliko im treba vremena da procesiraju zahtev u zavisnosti od tipa vize:

Visa                                             Stream        25% Of Visas Finalised         50% Of Visas Finalised            75% Of Visas Finalise         90% Of Visas Finalised

600 - Visitor (subclass 600)      Tourist              16 Days                                        39 Days                                   63 Days                             4 Months

Da, to sam našao.

Međutim, nadam se da se to radi danas ipak malo brže, jer imam slobodan samo januar za putovanje, pa eto, očekujem, da ću "upasti" u ovih 16-39 days...

Svako dobro i hvala!?

• 2 weeks later...

Evo, samo da se javim sa lijepim vijestima za mene.Pisao sam ovdje prije par sedmica.Dobio sam danas na e-mail, tačno nakon 15 radnih dana od dana aplikacije, turist. vizu 600, na godinu dana.Ne smijem ostati duže od 3 mjeseca, a naravno, ne namjeravam ni toliko.Nije bilo nikakvih problema i hvala im.Uglavnom, srećan sam i želim da je i vi koji aplicirate, dobijete takođe!?

• 4 weeks later...

Da li je nekom propala viza zbog kovid ogranicenja? Meni se to zalomilo,i  na sajtu su stavili obavestenje da do 31.12.2022 kome se to desilo moze da aplicira ponovo bez placanja koliko sam skapirao. Ja evo sad hteo to da uradim, iako ne planiram put al rekoh mozda bi otisao ako ulete neke povoljne karte. I kad sam popunio formular, na kraju mi trazi da uplatim opet da bi poslao zahtev.

Pa ne znam da l je neko na forumu prolazio mozda kroz sve ovo? Da l mora da se ipak plati pa refundiraju ili kako funkcionise? Bas mi mrsko nesto opet da placam pa da se ganjam sa njima posle.

A ne mogu nadjem ni mejl na koji bi mogao da pitam, a i pitanje da l bi mi odgovorili do 1og januara do kad je rok da posaljem ovo

Edited by nikod23