Jump to content

Featured Replies

Ukoliko preko rezervacionog sistema Zeleznica Srbije mozes da kupis kartu za taj voz mozda i vazi, ali u Berlinu cete samo pogledati bledo

sada sam zvao call centar zeleznica srbije, posle 15-ominutnog cekanja kaze mi zena da ova kartica vazi i u inostranstvu na onim stanicama koje priznaju ovu karticu, da treba proveriti svaku relaciju?!  wtf?!

takodje, rekla mi je da ne vazi ni za sve relacije iz srbije za inostranstvo... ja sam pitao da li vazi za budimpestu, i ona mi kaze da vazi(puna cena karte je 2900) ali da postoji jos neka jeftinija karta za budimpestu (specijal) koja iznosi 1575 dini koja se kupuje na salteru (wtf, na salteru?!)... jel zna neko nesto vise o ovoj karti?

Ma to ti je Budapest special, 15 eur u jednom pravcu, 26 povratna. RailPlus bi trebalo da važi za sve međunarodne karte u evropi čije su cene formirane na osnovu međunarodne TCV tarife. E sad mnoge zemlje (uglavnom istočna i jugoistočna evropa) već imaju razne ugovore kojima je cena niža u odnosu na TCV tarifu, pa ti tu RailPlus ne vredi jer je cena već snižena (takva snižena je prikazana kao redovna). A po zapadnoj evropi su cene uglavnom formirane po nekim specijalnim ponudama, globalne karte i tsl. i tu RailPlus može i ne mora da vredi, to sve zavisi od države do države. Ono što je dobar štos sa RailPlusom, to je da npr. u skupim zemljama (Švajcarska) možeš u BG-u (ili nekoj drugoj istočno-evropskoj zemlji) da kupiš međunarodnu kartu za unutrašnju relaciju u tim državama sa popustom 25% i to će te izaći jeftinije nego da tamo uzimaš običnu kartu. http://europetrainsguide.com/ pogledaj malo tu, pa ako te nešto zanima, imaš forum na tom sajtu, pa pitaj, dosta stvari znaju o cenama karata i kako proći što jeftinije.

• 5 months later...

Da se nadovezem na prethodni post, zanima me kakva su vasa iskustva sa RailPlus karticom, da li se uopste isplati uzimati je? Naime, sa ISIC karticom ona kosta 8 eur, a SrbPlus je 150 din.