Jump to content

Na koju planinu biste se najradije penjali u okviru petog tradicionalnog noćnog uspona? :D 46 members have voted

1. 1. Na koju planinu biste se najradije penjali u okviru petog tradicionalnog noćnog uspona? :D

• Голија (Јанков камен)
      23
    • Бесна кобила
      3
    • Варденик (Велики стрешер)
      0
    • Вучје (Кукавица)
      2
    • Влашка планина
      18
    • Дукат
      0
    • Јастребац
      0
    • Руј
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Elem, ono sto mi se nije dopalo je da niko nije hteo da se ukljuci u diskusiju kakav itinerer bi mogli da imamo i gde, onda, kako stici do golije npr, gde je shta, itd itd, i da li je i dalje tolko zanimljivo da ogranicimo uspon na samo uspon. Ili je mozda zanimljivija varijanta bila da bude ukljucena i neka trekking tura preko dana, a laksi nocni uspon, itd..

Cini mi se da sem imena planina ne znamo ni sta ni gde o njima. Ajd, ja sam se potrudio nekakav post o Vlaskoj da stavim, ne sto je favorizujem nego sto poznajem ta mesta tamo i klisuru Jerme. Nisam video da je bilo ko bilo sta napisao korisno o drugim planinama, sem komentara tipa - golija, najlepsa planina blabla, takodje i besna kobila.

Marko, potpuno se slažem. Možda bi bilo bolje da svaka "izborna opcija" ima svog eksponenta, osobu koja će, ukoliko pobede "njegovi", da se potrudi i odradi organizacioni deo posla. Dobro je što si skrenuo pažnju da se zasad apsolutno niko ne bavi organizacionim aspektima. Trebalo je lepo da bude "Na Goliju sa Perom Perićem" ili"Na Vlašku sa Jovanom Jovanovićem" itd, pa da ljudi znaju ko će se pobrinuti da sve to sredi. Na Željinu smo imali problem što smo kampovali na nečijoj livadi, čovek nije zvao miliciju ali je veoma lako mogao da nam napravi ozbiljne probleme. Sem toga, treba nam i neko ko zna makar otprilike gde se nalazi staza za vrh, kojim prevozom se može stići u podnožje u odgovarajuće vreme, itd. Jedne godine nije moglo nikako, pa smo morali da iznajmimo autobus i minibus. Stvarno bi bilo konstruktivnije da se više bavimo time, a manje agitovanjem.

I ja se slažem sa obojicom i sa Bokas u dobrom delu postova. Za novo glasanje opet o izboru planine ne znam. Možda da glasamo da li da glasamo  :cry22:

I, ovo je poslednje glasanje za planinu i tradicionalni uspon. Sledeće godine, da se zna, datum će biti vikend najbliži 25-om Maju (to ne može da se relativizuje, a ako je sreda 25. Maj neka bude vikend posle. To je datum oko kog smo organizovali skoro sva dosadašnja kampovanja), a planinu će izabrati 10-tak ljudi koji su učestvovali na većini dosadašnjih uspona i čija će obaveza biti da organizuju mesto kampovanja, način prevoza i alternativnih prevoza, pitku vodu blizu kampa i sve ostalo potrebno da se kamp organizuje.

Sve što očekujem od planinarenja je:  pijjj  :kamp:  :pivoooo:  :gossip:  :stop:  :tt:  serenade  i skup raznih  kiklop  ::crazy:  smartass  shtrumpf  :party:gent  ::arabia: a ne raspravu...

Када сам причао са Чивитлијем, он рече да није потребна никаква организација већ да се само каже место па да људи дођу и држим се тога. Што се Голије тиче, Ацкета и ја смо малко разгледали и релативно је лако доћи, дакле воз до Пожеге, после нечим до Ивањице па даље до Голије такође нечим. То је оквирно. Може се организовати и превоз, ал' кол'ко знам, људи нису за то.

;D

koliko ima polazaka do Pozege i odakle? u koliko sati? koliko se putuje do tamo i odakle? koliko kosta karta? koliko vozova ima za povratak iz Pozege? u koliko sati? koliko kosta karta?

Kako do Ivanjice? Ima li autobusa? koliko i kad? koliko kostaju? za povratak? kolika je to razdaljina? sta za videti usput ako moze?

dalje do Golije? Gde do Golije? ima li neko posebno mesto gde? chime? Ima li prevoz? ako ima, kada je i koliko puta dnevno? jel moze pesice? daj neku mapu? ko je tamo ikad bio pre? gde je baza, gde je staza za uspon? Ako postoje, zasto bas ta mesta? Sta jos ima tamo da se vidi? Kad se tamo dolazi, u koliko sati? Kojim sledom prevoza? Kako se vracamo? U kom smeru je vrh? itd itd itd itd...

Ма има свега тога, ништа се не брини. ;D

Реално, до скоро су водиле Влашке планине, па се нисмо удубљивали у тематику, мада свако може да изгугла из свог места када му креће воз или шта већ.

Има више места за камп, нама је готивно неко с водопадима, скоро па у подножју врха.

Прво гласајте где ћете, а после ћемо да нађемо све што треба.

Потенцијално место за камп на Голији

http://www.panoramio.com/photo/25620841

Око 3км до врха. Има и текућа вода, тј. водопад :D

Ево ти и мапа:

http://maps.google.com/maps?ll=43.368763,20.252179&z=15&t=h&hl=en

За први дан, тј. неформални, сначићемо се неформално, јер он иовако не улази у оквир саме акције - званично.

Постоји неколико предлога за сада, треба наћи неки с текућом водом или ко преферира - може и језеро.

Glasanje za glasanje!

Da se pobednik određuje dvo-trećinskom većinom.  

Mislim da još jedno glasanje nema smisla jer:

1. gubite vreme

2. zbunjujete masu

Uvek se može naći razlog da se nešto uvaži ili ne uvaži.

Ispalo je kako je ispalo - biće još planinarenja tako da ako ne odemo ove godine na Goliju/Vlaške planine/Besnu Kobilu/... ićićemo u narednoj turi.  :)

Definitivno nisam za dva planinarenja jer bi to podelilo masu a to nije cilj.

Cilj je da svi zajedno znojavi na jednoj planini pijani urlamo ranom zorom. Ha!

:party:

bravo Bjuti, na dobrom si putu, aj sad iskopaj i za prevoz kad su polasci autobusa i vozova, odlasci, itd, i baci na forum celu kombinatoriku kako ti mislis da je najbolje. naravno, i sta jos ima tamo da se vidi sem npr shume?

i mene zanima i koliko je profilisan Jankov kamen? na GoogleEarth gledam u 3D i cini mi se da vrh Golije nema neki izrazeni profil u odnosu na okolinu, jel to tacno?

takodje, opet beauty da te pitam nesto, u celom pretposlednjem postu govorish u prvom licu mnozine. ko ste to vi?

clap.gif' alt=':clap:'>

ju, vid stvarno, jelich! :)

dakle, necu da glasam...pooootpuno mi je svejedno KUDA, sve dok je 22...u pitanju...

flowers::

Када сам причао са Чивитлијем, он рече да није потребна никаква организација већ да се само каже место па да људи дођу и држим се тога.

Samo bih napomenuo da se ovo odnosi pre svega na organizaciju prevoza, a ne na generalno nemanje plana :) Pri tom, to je bio moj lični stav, a ne da je odlučeno da će tako biti :)

bravo Bjuti, na dobrom si putu, aj sad iskopaj i za prevoz kad su polasci autobusa i vozova, odlasci, itd, i baci na forum celu kombinatoriku kako ti mislis da je najbolje. naravno, i sta jos ima tamo da se vidi sem npr shume?

i mene zanima i koliko je profilisan Jankov kamen? na GoogleEarth gledam u 3D i cini mi se da vrh Golije nema neki izrazeni profil u odnosu na okolinu, jel to tacno?

Јбг, сваки врх је врх јер доминира мање/више. Дакле, не би био највиши врх да није највиши, а пошто је највиши, то значи да доминира у односу на неки нижи. ;D

http://tinypic.com/r/et9tg1/5

Приде, пошто ниси био на претходним успонима, реци нам, шта би желео да видиш успут? Ош' манастире, ош' кобаје на роштиљу, ош' Римски мост? И реци време када би то желео да видиш, пошто је сво разгледање до сада било ствар личног избора појединца.  ;D

Ево ти и мапа Голије:

http://www.golija.rs/images/stories/food/golija-karta.jpg

Ред вожње из Београда:

http://i42.tinypic.com/2ik34wj.jpg

Али пошто превоз неће бити организован, онда нема везе.

Само треба наћи камп са текућом водом и ојса. Приде, ништа док се не заврши гласање, шта ако победи Влашка планина, па се буде ишло тамо.

takodje, opet beauty da te pitam nesto, u celom pretposlednjem postu govorish u prvom licu mnozine. ko ste to vi?

Ми = Сви они који иду на планинарење и који гласају итд. Дакле ти, ја, овај/онај, чак бих се усудио рећи и Мукица. ;D

Rekoh još kod propalog livadarenja broj dva prošle jeseni, manite se demokratije i kad kome rođak dolazi sa sela. Naredite nam. Nemam ništa protiv toga, a, vidim, ni ostali. Meni samo bilo bitno da znam koji je vikend, da mogu dalje da organizujem maj. Sad računam da je 22/23, pa ako se opet pomeri, avaj.

• Author

Koliko ja vidim, što se tiče mesta (za razliku od datuma), odluka je jasna. Ide se na Goliju. Datum će biti objavljen na drugoj temi, nema potrebe da se o tome raspravlja i ovde.

Ono što nam treba ovde su logističke informacije (neke su već navedene gore) - kako stići, gde postaviti kamp, itd...

Guest
This topic is now closed to further replies.