Jump to content

Featured Replies

Posted

Pošto u Zambiju upadamo usred kišne sezone, široke smeđe lokve prekrivaju zemljane ulice, a ljudi se dovijaju krivudajući uskim jezičcima zemlje, koje je noću, u potpunom mraku, teško razlikovati od baruština. Lusaka je nov grad koji kao da je izašao iz uvek iste modle afričkih prestonica: asfaltirani bulevari, drvoredi i velike zgrade krase maleni centar, koji je sa svih strana okružen ubogim predgrađima...

Autori: Marko Đedović, Lazar Pašćanović, Uroš Krčadinac

Pročitajte ceo tekst

Heheheeheh Lazar je majstor duhovitog pripovedanja. Slatko sam se nasmejao. :D

Uh, ovaj mi deluje bash kratko, pishite vishe i josh i josh, mi hocemo josh! :)

Pohvala Urohevoj ilustraciji u boji - mali mzungu princ :)

Eh, i mene nekad muce snovi kao i Carlsa, samo nisam znala da se to komsije zezaju samnom :) Btw blog je penal \m/(u somborskom zargonu), citam vas redovno k'o Blic :)

ljudi, blog vam je ko film! ne mogu ni zamisliti kako je to bilo! a pored pet čupavih paukova moj duh bi se odmah naučio drevnoj veštini, navukao telu gumene čizme i poveo ga da obiđe komšije!

Stvarno je bio u pravu onaj ko je rekao da vremenom brusite stil pisanja i uskladjujete se medjusobno :)

Odlichan tekst...

Još jedan odličan nastavak, mada lišen entuzijazma koji je krasio neke ranije tekstove... Afrika vas sve manje nosi, a sve više pritiska.

"Vode te sa sobom. U šumu, ili na groblje, ili na neka mesta na kojima nikada nisi bio. Kao da letiš sa njima i svašta vidiš." Tako se ja osećam dok čitam ovaj blog. Bravo!

Slatko sam se nasmejala. Imam predlog za sve one koji imaju problema sa dobijanjem vize u Africi. Moja preporuka je da u pasos stave novcanicu od dvadeset dinara, pa kad afrikanci prepoznaju Bin Ladena mislim da nece biti nikakvih problema za dobijanje vize! Vredi probati.

Evo i ja samo da kazem da sam citala od pocetka i blog je neverovatan. Hvala vam puno sto ste sve ovo podelili bsa nama. Inace moj momak je iz JAR i bio je vrlo skeptican prema tome kako ce par momaka iz Srbije za par nedelja skontati Afriku... ja tako zelim da mu dam da procita ovaj blog. Nadam se da cete nastaviti i sa prevodima na engleski.

Jedva cekam i nastavak i znam da ce mi ovaj blog puno nedostajati do neke vase naredne velike pustolovine :)

Sve najbolje

Pretpostavljam da će te izdati knjigu  jedva ćekam da je kupim možete li bar najaviti termin izlaska.

hahaha, duhovito, slikovito, intrigantno i slatkastogorko.

Ljudi koji imaju toliku moc da nocu postaju duhovi, ali samo iz zabave...koji paradoks...

sjajna slika na kraju! lepo napisano :)