Jump to content

Featured Replies

Posted

Odradio sam 2 lepe planinarske turice pre neki dan, pa za slučaj da nekog zanimaju te stvari ovekovečio sam ih na http://www.jovanovic.fotopic.net/c1068699.html. Usput je naravno bilo i nekog bekpekinga, ali on je slabije opisan u ovoj slikovnici.

ostala su nam dva Balkan Flexipass-a, na svakome po dva prazna kvadrata

ako prolazite kroz Sofiju, tj, ako svracate do centra, ima jedna prodavnica torbi/rancheva, i mislim da se kupovina isplati.

Sad mi kažete? :-P

• 8 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • Author

U najnovijoj epizodi Sličica sa drumova i bezdrumlja Lithobrowser se na 2 točka otiskuje na Notranjsku, ne bi li proučio misteriju jezera koje se periodično pojavljuje u famoznom Planinskom polju. Jezero je bilo brže, i iscurilo u lavirint krečnjačkog podzemlja Notranjske pre nego je naš super heroj stigao do njega. Ipak, Notranjska krije još mnoga čuda u svojim kraškim nedrima, i raspoložena je da Lithobrowseru pošalje signale koji će ga uputiti na pravu stranu.

Da biste saznali šta se tačno dešavalo u subotu popodne po raskošnim livadama i mračnim šumama u okolini Postojne, pogledajte slikovnicu kolesarjenje po Notranjskem na Sličicama sa drumova i bezdrumlja.

Jes, priznajem, u subotu sam skitao, a u nedelju sam čitao Mister Noa i Dylan Doga ceo dan :fool:.

• Author

Eh, bar da su stari. Moj cimer ima krš nekih novijih, koje prvi put vidim. Hrvatska izdanja iz ovog milenijuma. I crtači su uglavnom neki drugi, nema više starog dobrog Bignotija.

Naleteo sam na epizodu koja se dešava 92e, Mister No je sedi čilac (ali živahan), Marti Misterija dolazi u Amazoniju i njih dvojica zajedno istražuju nekakve vantazije po džungli :).

Kad malo bolje razmislim, i red je, i ja sam ostario 20 godina, od kad sam počeo da čitam Mister Noa.

I na epizodu koja se dešava 30ineke u Njujorku, Mister No je klinac, šegrt kod lokalnog mafijaša.

Pa kako da čovek ne ostane da čita ceo dan  ;). I to mora da ostavi posledice.

Fina pričica.. zelena je ta Slovenija. Prerasta ima i u Srbiji koliko voliš. A što se Mister Noa tiče, znam taj broj kad M. M. odlazi u Amazoniju, imam ga negde pod krevetom... Eh da, Kad je Indijana Džons ostario, zašto ne bi i ostali... (nedostaje mi ostareli smajli).

• Author

Pa, da. Tvoji stari i moji stari nisu isti  ;). Sad meni treba omatoreli smajli.

Jes, prerasti ima po srpskim Karpatima (između Đerdapa i Resave) dosta. I nije da nisam njuškao te terene, ali na njih nisam naletao. Nego sam takve kostrukcije do sad video u Kapadokiji, na Braču i na Notranjskoj, i to uglavnom slučajno, onako usput. Samo, ove notranjske stene su dosta kompleksnije.

A Slovenija je žešće zelena i krije trista čuda. Očekuj još materijala odavde.

• 1 month later...
  • Author

Kao što obećah, evo još materijala iz Slovenije.

Još jedna blic turica (šta ću kad ovde na malom prostoru ima svašta), ovog puta sa viskogorskom tematikom. Dakle :

na sunčanoj strani alpa

Kamniško-Savinjski Alpi su najjugoistočna planina u celom alpskom vencu. Nalaze se oko 40 kilometara severno od Ljubljane. I 2 kilometra uvis. Tamo gore je široka ponuda kamenja u raznim veličinama i dezenima, od običnih anarhičnih kamenjara, preko strmih sipara sitnijeg (za surfing), ili krupnijeg (za skakanje) paterna i dobro naoštrenih škrapara, do grandioznih vertikalnih ispranih stena. Idealan teren za nedeljnu šetnjicu.

• 5 weeks later...
  • Author

Oo, hvala, hvala, pohvala iz tastature čoveka od struke vazda posebno prija.

Nego, dame i gospodo, bilo je ovo iscpljujuće popodne, ali konačno sam postavio i sledeću galeriju : kroz portugal, za stenjem.

Jes, kroz Španske polupustinje smo nekako samo protrčali, ali nešto se moralo žrtvovati, ne bi li tura stala u 15 dana. A i priča se da je tamo autostop beznadežan.

• 2 weeks later...
  • Author

Minijaturom Noć u Veneciji zaključio sam ovoletošnju starošengensku trilogiju.

A konačno sam okačio i fotogaleriju kroz zapadnu sloveniju koja prati istoimenu priču sa freebiking web sajta o pedalanju preko surovo suve planine Nanos i pitomog platoa surovog naziva Kras. Potrudio sam se da priča ne bude baš skroz bajkerska nego da bude kolko tolko zanimljiva i široj skitalačkoj publici, pa izvolite baciti pogled i na nju.

Eh, da, galerije sam pravio u UTF8 kodnom rasporedu, pa bi bilo najbolje da ih i čitate u UTF8. Znači, ko ima probleme sa ispisom domaćih slova, neka okine View-Encoding-Unicode-UTF8 (u Operi) ili View-Character encoding - Unicode (UTF8) (u Firefoxu) i problemi bi trebalo da nestanu, osim na naslovnoj strani kolekcije. S njom i dalje ne znam šta da radim.