Jump to content

Featured Replies

Posted

poshto za april nikako nisam uspeo da nadjem saputnika, putovanje na bliski istok sam pomerio za jun

dakle ako neko ne zeli da prati pocetak mundijala dobrodosao je da mi se pridruzi. krenuo bih 13. juna, vozom, preko sofije, istambula, busom do latakije... pa dalje o tom po tom. liban, jordan, obale mrtvog mora i nazad. Najkasnije 27. juna treba da sam u Novom Sadu.

Postoji i opcija da pomerim godisnji za pocetak juna, ako neko misli da je to bolja ideja.

250 - 300 evropskih novaca, mislim da je izvodljivo.

daklem?

• 2 weeks later...

Elem, evo da ti napišem svoj plan i program;)

Balkan Flexipassom sam išao Beograd - Istanbul, Istanbul - Ankara (Baskent Express) i Ankara - Adana. Postoji i direktni voz iz Istanbula za Adanu, ali nisam tako hteo da idem jer ovako stižem ujutro u Adanu, te mogu da nastavim put. Iz Adane za Antakyu autobusom. Iz Antakye u Alepo. (tačnih cena autobusa se ne sećam) jedino znam da je autobuska stanica u Adani ne baš tako blizu železničke, tako da smo dali 10$ za taksi (cenjkali smo se al bezuspešno)

U Alepu sam odseo u nekom super hostelu u uličici blizu Narodnog Muzeja (svi ga ovde spominju, hvale itd..)

Damask, autobusom. Hostel (opet ime zaboravih) 10$ po osobi. (Sve to sam gledao u Lonely planetu, zato i ne znam imena na pamet).

Iz Damaska za Palmiru, iz Palmire za Damask, pa isti taj dan, popodnevnim autobusom za Bejrut (viza ili na granici, ili ambasada u Beogradu).

U Bejrutu 4 dana (sa izletom za Baalbek), oko 15$ po osobi za SUPER hostel, mada preferably ga rezerviši unapred. (Hotel je u Aschrafieh delu grada)

Iz Bejruta za Aman (preko Sirije). Viza na granici. U Amanu, hostel za smešne pare (4JD) tačno preko puta Hashem's, poznate amanske falafeldžinice (koji izraz lol).

Iz Amana za Petru (ostaviše nas na autoputu, pa smo stopirali). 14JD hotel, 2dnevna karta za Petru, jedna noć u Wadi Rumu (spavanje u pustinji, to je baš bilo skupo, al vredelo svaku paru... mislim 80JD)

Iz Wadi Ruma za Akabu (taksijem). 2 noći u Akabi. Povratak u Aman. Avionom preko istanbula za Beograd (470$) - ovo ne računam u troškove, jer me mrzelo da se vraćam istim putem ;)

Eto nadam se da sam ti pomogao, koliko toliko

Planirala sam slicno putovanje ovo ljeto, ali nisam sigurna da li cu se uspjeti uklopiti... Sve zavisi od termina godisnjeg odmora koji mi jos nije poznat (kolektivni je i na zalost ne postoji mogucnost promijene datuma). Tako da jos uvijek u kategoriji potencijalnih saputnika. :)

Mislim da je potrebno oko 300 eura, ali opet sve zavisi od tebe:)

Pa pazi ja stvarno ne znam kako sve to mislite za 300eura da odradite, al ako može može.. Meni vala ako je otišlo nekih 600eura sigurno (bez avio karte natrag), i to nisam ništa kupio, išao sam po jeftinijim mestima itd... Najiskrenije, ne bih ti ja išao bez barem 500e just in case.. U Siriji se od kreditne kartice oprosti, to tamo funkcioniše ponekad (meni i jednom japancu npr nije)

Ja sam tih 300 eura racunala od Istanbula pa nadalje. Do Istanbula sam planirala avionom, vec sam to spomenula na predhodnoj temi o Siriji (imam bh pasos pa mi se na vadi tranzitna viza). Mislim da sa tim parama mogu da pokrijem prevoz, hranu i ulaznice. Sto ce tice spavanja - CS. Ne planiram obilaziti Wadi Rum.  :) Eh, sad od tih 600 eura oduzmi cijenu Balkan Flexipassa (min 50eura), Wadi Ruma i smjestaja (cca 100eura) i dobijes cifru od 390 eura.

I da, uvijek ponesem "crni fond", just in case  ;)

A pa dobro, Couchsurfing je moguća varijanta... Ja sam to planirao isto, ali nekako mi uvek ovo sigurnije ;) No, u svakom slučaju znam da ćeš se fantastično provesti ;))

Pozdrav, evo javljam se ja za saputnika mislim da mogu da se uklopim odlicno i sa vremenom i sa novcem. Ostavljam ti moj email i nadam se da cemo se ubrzo dogovoriti oko ovog putovanja, jer i ja imam izrazitu zelju ka tom putu. Adnan Kozar - odgovor cekam na ovom email-u [email protected].  Srdacan pozdrav, i nadam se da se ubrzo cujemo...

ju! ja bih mozda isla! ali ako ostaje to da se krece od 13. juna ili kasnije...al, ajd, pisem ti mejl ili nesto... :)

• 2 weeks later...
  • Author

josh vazi poziv za saputnike

za sada su se javili javili jedna devojka i jedan momak koji su sigurni...

jos 2 devojke su nesigurne

u svakom slucaju bice zabavno :)

Meni je Sirija u planu sledece godine,odusevljen sam komentarima i putopisima sa te destinacije ali obzirom da sam vec sve isplanirao i pripremio za ovogodisnji letnji odmor, vama zelim lep provod a ja se prijavljujem za saputnika nekome ko je sve ovo planirao dogodine. :mah:

Izgleda da je Sirija odjednom postala very In destinacija ;) baš mi je drago ;). Fenomenalna zemlja ;). Ja sam sad i tetku nagovorio da ide, pošto je bila oduševljena slikama, i sad se skoro vratila, oduševljena kao i ja što sam bio ;)

Kako bi moj drug (nepravilno) rekao "must have ove sezone" ;)

• Author

ja sam 2003. upoznao fenomenalnu ekipu ljudi iz sirije, jordana i libana...

imali smo divno leto u novom sadu i dan danas ostali u kontaktu

jos tada sam obecao da cu doci prvom sledecom prilikom... i evo 7 years later..

resio sam, sad il nikad

Hej ljudi jel idete za Siriju ili ne?

btw naso sam preko airbaltica BEG - Beirut (via Riga) u jednom pravcu 140€ sto i nije puno, za polazak 13. jun.

Pa to i nije baš puno ;) Ako nećeš da se cimaš kopnom to ti je najjeftinija opcija, bar kako sam ja gledao!;)

• Author

to zvuci sjajno.. ali 13. jun je naprosto prerano

pogledacu sta josh nude

aaaaa, sirija, divno.....

next yeat, ..... hope so....

travelmane, kada ti planiras???? prolece???

cheers.....

Pozdrav. Ja sam bio u Siriji i Jordanu u januaru mesecu ove godine. Isli smo ja i drug iz Nisa. Busom Nis- Sofia- Istanbul- Ankara- Antakia- Alepo. Naputovali smo se autobusima.

Alepo nam je bio pocetna distinacija a prosli smo i ceo Jordan i kupali se dole u Aqabi na crvenom moru. Obisli smo neka istorijaska mesta(Petra-Jordan, na primer) ali nismo ni pola od onoga sto smo planirali. Sledeci put PLaniram da obilazim samo Siriju.

Vrlo rado bi vam se pridruzio ali ne sada u junu. Ja planiram Siriju za oktobar.

Juce sam se vratila sa putovanja po Siriji i Jordanu, pa ako vam trebaju sveze informacije - pitajte  :D

gagi, niste obisli sve sto ste planirali jer NISTE STIGLI ili......????

i koliko vas je to kostalo, aprox....?

pozzz....

a jeljova bi mogla da napise kako je ona putovala i sta je videla, tek da uporedimo beleske......  :mah:

@ jeljova

Ako bi mogla da napises okvirne cene hrane, hotela, prevoza i sl. Da li su se menjale u odnosu na prethodne godine? Hvala!

Koliko sam video sirijska funta jaca u odnosu na evro, a u odnosu na dolar je ista, cak je malo i oslabila. Ne znam koju je valutu bolje poneti na put.