Jump to content

Featured Replies

Nismo postigli sve da obidjemo za vreme koje smo imali na raspolaganju(11-12 dana). Mene je kostalo sve oko 400evra. Mog drugara oko 350. Inace cena ulaznice za Petru je poskupela i kostala je 37 jordanskih dinara ako se dobro secam. U cenu je uracunato i jahanje konja.

Ulaz u Petru je sada 33 JD (1 E =0.9 JD), ali mi smo zahvaljujuci ovom forumu usli besplatno  :banana:

Prvo smo hteli da udjemo uz pomoc Madzida, cesto pominjanom na forumu, ali ga nismo nasli. Raspitali smo se i saznali da su mu premestili suvenirnicu dalje od Mussa Spring Hotela i posto mu tamo nije islo zatvorio je. Tako nam je bar objasnio jedan decko koji kaze da ga poznaje i da ce mu preneti pozdrave iz Srbije.

Kako je ta varijanta propala, probali smo drugu varijantu kada se prolazi na glavni ulaz pre svitanja i uspelo je  clap.gif' alt=':clap:'>

@ bee beep

Cene hrane i prevoza se nisu bitno promenile, ali smestaj je definitivno skuplji. Npr. u Damasku u hostelima gde smo hteli da spavamo na krovu (u LP-u cena 250 SP) nisu hteli da nam spuste ispod 350-400 SP  :maddd: Kazu da je poskupela struja, voda... Na kraju nas je na ulici pokupio jedan lik i dao nam sobu za iste pare. Rekla sam mu da cu ostaviti na forumu njegov telefon ako nekome treba smestaj: Tamer 00963944018390. Interesantan je i zeli da pomogne, inace je reditelj i ima vec 4 filma, neke nam je i pustao da gledamo...

Cak smo u Petri koja je dosta skupa manje platili smestaj - 2,5 JD

Izlazna taksa iz Jordana se vise ne placa :)

On 5/18/2010 at 10:26 PM, travelman said:

Ma jok bre,na leto  :)

e, nemoj ti meni jok....  :psuje:

;D  a sto tek na leto? da ne bude tada malo prevruce???

@ Amon.Ra

Godisnji odmor obicno koristim u julu ili avgustu,to je razlog. A ako bude prevruce,pusticemo klimu.

e, pa ko ti je kriv kad nemas 2 godisnja odmora, kao ja.....

maj + avgust.....

clap

videcemo...

• 2 weeks later...

Ja bih da se prijavim za put ako nije kasno , samo me interesuje kad se tacno ide posto bih da trazim godisnji odmor.

franzee se ne javlja... meni se ide i mogu kad hocu jer ne radim.

Sunrise :) javi se na mail

• Author

evo juche sam definitivno saznao da od mog putovanja u siriju u junu nema nishta zbog poslovnih obaveza

zahvaljujem se ljudima koji su se javili, nadam se da ce ovo biti prilika da se ipak spojite i posetite te krajeve bez mene.

ja cu morati da sachekam godisnji odmor od septembra za bliski istok

izvinjavam se jos jednom na chekanju

On 6/1/2010 at 1:06 PM, franzee said:

ja cu morati da sachekam godisnji odmor od septembra za bliski istok

Ne budi tuzan, Sirija je inace najlepsa u jesen. Sjajna je stvar sto tada dozrevaju i pistaci po kojima je nadalko poznata, a po svim mestima ih ulicni prodavci prodaju za smesne pare. Mis mo znali sa kilogramom svezih pistaca da prezivimo dan u pustinji, a pre sedam godina to je kostalo smesnih stotinak dinara :yok:

On 6/2/2010 at 9:15 PM, MajaNS said:

Sirija je inace najlepsa u jesen.

Majo, jel to sigurno???

razmisljam o Egiptu i Siriji, jedno od to dvoje na jesen, a drugo na prolece......

• 2 weeks later...

Cao! malo kasno se uključujem u priču. Dali se ide na taj put? Ako se nešto dešava po tom pitanju, zaintersovan sam! Što se tiče vremena putovanja mogu da se uskladim, a najviše bi mi odgovaralo avgust, septembar. Pozzz!

• 3 weeks later...
  On 5/19/2010 at 9:24 PM, travelman said:

Godisnji odmor obicno koristim u julu ili avgustu,to je razlog. A ako bude prevruce,pusticemo klimu.

lepo...

onda, da te bukiram???

da li si planirao samo Siriju, ili Jordan i Liban as well?

pozzz....  :pivoooo:

On 6/2/2010 at 10:04 PM, Amon.Ra said:

Sirija je inace najlepsa u jesen.

Majo, jel to sigurno???

razmisljam o Egiptu i Siriji, jedno od to dvoje na jesen, a drugo na prolece......

Sirija od sredine septembra do sredine, mozda i kraja oktobra, savrsen tajming, nije strasno vruce, nje navala turista na mnogim mestima, a ima i svezih pistaca :D sto sam vec spominjala ako se ne varam.

U Egiptu sam bila krajem decembra dp sredine januara i secam se zestokih temperaturnih razlika tokom dana i noci, stim da su vec kasna popodneva pocinjala bivati izuzetno hladnih. Mislim da bi prolece bilo svrsen izbor. Moj covek je ostao jos oko tri meseca nakon mene i bio je tuzan sto odlazi kada je najlepse. Dani su topli, nije toliko vetrovito, noci ne pocinju tako rano a more je za razliku od novogodisnjih dvadesetak stepeni mnogo prijatnije.

хвала Мајо....

да, помињала си пистаће, јам.....

ок, онда Египат прво, а ако се Травелман јави, Сирија и ресто на лето..... па и без пистаћа...  :cryy: