Jump to content

Featured Replies

Nismo postigli sve da obidjemo za vreme koje smo imali na raspolaganju(11-12 dana). Mene je kostalo sve oko 400evra. Mog drugara oko 350. Inace cena ulaznice za Petru je poskupela i kostala je 37 jordanskih dinara ako se dobro secam. U cenu je uracunato i jahanje konja.

Ulaz u Petru je sada 33 JD (1 E =0.9 JD), ali mi smo zahvaljujuci ovom forumu usli besplatno  :banana:

Prvo smo hteli da udjemo uz pomoc Madzida, cesto pominjanom na forumu, ali ga nismo nasli. Raspitali smo se i saznali da su mu premestili suvenirnicu dalje od Mussa Spring Hotela i posto mu tamo nije islo zatvorio je. Tako nam je bar objasnio jedan decko koji kaze da ga poznaje i da ce mu preneti pozdrave iz Srbije.

Kako je ta varijanta propala, probali smo drugu varijantu kada se prolazi na glavni ulaz pre svitanja i uspelo je  clap.gif' alt=':clap:'>

@ bee beep

Cene hrane i prevoza se nisu bitno promenile, ali smestaj je definitivno skuplji. Npr. u Damasku u hostelima gde smo hteli da spavamo na krovu (u LP-u cena 250 SP) nisu hteli da nam spuste ispod 350-400 SP  :maddd: Kazu da je poskupela struja, voda... Na kraju nas je na ulici pokupio jedan lik i dao nam sobu za iste pare. Rekla sam mu da cu ostaviti na forumu njegov telefon ako nekome treba smestaj: Tamer 00963944018390. Interesantan je i zeli da pomogne, inace je reditelj i ima vec 4 filma, neke nam je i pustao da gledamo...

Cak smo u Petri koja je dosta skupa manje platili smestaj - 2,5 JD

Izlazna taksa iz Jordana se vise ne placa :)

Ma jok bre,na leto  :)

e, nemoj ti meni jok....  :psuje:

;D  a sto tek na leto? da ne bude tada malo prevruce???

@ Amon.Ra

Godisnji odmor obicno koristim u julu ili avgustu,to je razlog. A ako bude prevruce,pusticemo klimu.

e, pa ko ti je kriv kad nemas 2 godisnja odmora, kao ja.....

maj + avgust.....

clap

videcemo...

• 2 weeks later...

Ja bih da se prijavim za put ako nije kasno , samo me interesuje kad se tacno ide posto bih da trazim godisnji odmor.

franzee se ne javlja... meni se ide i mogu kad hocu jer ne radim.

Sunrise :) javi se na mail

• Author

evo juche sam definitivno saznao da od mog putovanja u siriju u junu nema nishta zbog poslovnih obaveza

zahvaljujem se ljudima koji su se javili, nadam se da ce ovo biti prilika da se ipak spojite i posetite te krajeve bez mene.

ja cu morati da sachekam godisnji odmor od septembra za bliski istok

izvinjavam se jos jednom na chekanju

ja cu morati da sachekam godisnji odmor od septembra za bliski istok

Ne budi tuzan, Sirija je inace najlepsa u jesen. Sjajna je stvar sto tada dozrevaju i pistaci po kojima je nadalko poznata, a po svim mestima ih ulicni prodavci prodaju za smesne pare. Mis mo znali sa kilogramom svezih pistaca da prezivimo dan u pustinji, a pre sedam godina to je kostalo smesnih stotinak dinara :yok:

Sirija je inace najlepsa u jesen.

Majo, jel to sigurno???

razmisljam o Egiptu i Siriji, jedno od to dvoje na jesen, a drugo na prolece......

• 2 weeks later...

Cao! malo kasno se uključujem u priču. Dali se ide na taj put? Ako se nešto dešava po tom pitanju, zaintersovan sam! Što se tiče vremena putovanja mogu da se uskladim, a najviše bi mi odgovaralo avgust, septembar. Pozzz!

• 3 weeks later...

Godisnji odmor obicno koristim u julu ili avgustu,to je razlog. A ako bude prevruce,pusticemo klimu.

lepo...

onda, da te bukiram???

da li si planirao samo Siriju, ili Jordan i Liban as well?

pozzz....  :pivoooo:

Sirija je inace najlepsa u jesen.

Majo, jel to sigurno???

razmisljam o Egiptu i Siriji, jedno od to dvoje na jesen, a drugo na prolece......

Sirija od sredine septembra do sredine, mozda i kraja oktobra, savrsen tajming, nije strasno vruce, nje navala turista na mnogim mestima, a ima i svezih pistaca :D sto sam vec spominjala ako se ne varam.

U Egiptu sam bila krajem decembra dp sredine januara i secam se zestokih temperaturnih razlika tokom dana i noci, stim da su vec kasna popodneva pocinjala bivati izuzetno hladnih. Mislim da bi prolece bilo svrsen izbor. Moj covek je ostao jos oko tri meseca nakon mene i bio je tuzan sto odlazi kada je najlepse. Dani su topli, nije toliko vetrovito, noci ne pocinju tako rano a more je za razliku od novogodisnjih dvadesetak stepeni mnogo prijatnije.

хвала Мајо....

да, помињала си пистаће, јам.....

ок, онда Египат прво, а ако се Травелман јави, Сирија и ресто на лето..... па и без пистаћа...  :cryy: