Jump to content

Featured Replies

Posted

Jos malo vremeplova, moze?

Zacudim se u razgovoru sa prijateljima, koliko je generacija odrastalo na istim igrama, knjigicama, emisijama. A danas, neki novi klinci i mnoge zaboravljene igre. Pronadjite  njih, i vase stare mede!

Ne znam sta vise pamtim- igracke koje sam zelela ili one koje sam dobila. Vremenom, to se nekako izjednaci u carstvu uspomena.

Prilazem igru sbbkbb - sta bi bio kad bi bio. Igra se ovako: zamislis licnost koju svi iz drustva poznaju. Onda ostali postavljaju pitanja, kao, sta bi ta osoba bila kada bi bila zivotinja, namestaj, biljka, film, jelo... Aktiviras mastu, a oni pogadjaju ko je to. Efikasna je pri dugim putovanjima vozom.

I onu sto smo se stideli po vrticima i pod okrutnim pogledom vesticjih uciteljica: sad se vidi, sad se zna, ko se kome dopada. Mislim da je ta blamaza bila sredstvo protiv seksualnih akcija u vrticu. Ne znam kako bi takva masovka delovala u odrasloj izvedbi.

Od igracaka: strumfove na  toboganu na koji se penju pokretnim stepenicama, na baterije. Kauboje sa konjima i kaubojskim kolima, sklone da im otpadaju delovi, koje sam maznula bratu iz kolevke, i time ih spasla kaubojozderstva. Veliku lutku koja peva i hoda kad joj pomognes za ruku. Lutku smo redovno ostavljali na fotelji kada odlazimo na odmor, da cuva kucu za slucaj provale. Popisnicar je bio uporan da je upise. Prosla je jos dve generacije devojcica, i bila silovana dok je glumila uspavanu lepoticu, na rodjendanu ovih bestijalnih novih generacija, smrc.

Omiljena igra mi je bila "Granice". Dve bandere, udaljene dovoljno jedna od druge, svaka pripada jednoj ekipi. Zadatak je da dodirnes protivnicku banderu - granicu. Pri tom, ne smes da dozvolis da tebe uhvati - dodirne bilo ko od protivnika ko je posle tebe dodirnuo svoju "granicu" i tako dobio "sveziju" energiju od tebe. Tako da su uvek postojali branitelji granice - oni koji su stalno bili blizu izvora energije i, takticki, obicno jedan "zec", onaj koji se skrije negde po okolini jos od samog pocetka i vreba da se zaleti do granice kad se protivnik "uspava". To smo satima znali da igramo, ekipe po desetak ljudi, celovecernja zanimacija.

Eeeee, kad se setim kakvih sam se ja igara sve igrao :-D

Npr 'lozinke': podelimo se u dve ekipe od po recimo 10 ljudi, jedna grupa se sakrije i imaju 'lozinku', ovi drugi treba da uhvate nekog iz te ekipe i da saznaju lozinku - sva sredstva dozvoljena :-D Nad jednim mojim drugom su bila primenjena sledeca mucenja: katran na usta, postavljanje tri sitna kamencica na zemlju, a zatim guranje slepoocnice na njih, udaranje i jos gomila nekih mucenja, i ne secam se vise (ne, ja nisam bio medju muciteljima ::crazy:)... ma svasta nesto i ladno nije hteo da im kaze lozinku, ali zato mu je dugo trebalo da dodje sebi :-)

Imali smo jos nekih takvih igara, npr. imamo jednu tenisku lopticu, podelimo se 2 na 2 i cilj je doci do loptice, na sve dozvoljene nacine, bas smo se mlatili :-D (tu igru smo zvali 'lomke')

Jedno vreme smo se tukli u liftu, nije bilo svetla, udje nas cetvorica, dugme za zadnji sprat i udri, ali je bilo zabranjeno udarati u glavu i u porodicu :-D

Mislim, igrao sam se ja i normalnih igara koje su upraznjavala ostala deca, al' ovo je valjda zanimljivije procitati :)

disclaimer: sad sam porastao i sad sam normalan flowers::

jao jeste. lozinke... ja se secam dugotrajnog izlaganja gole koze ledu :)

pa onda moshe - krenes na nekog pesnicom, zaustavis se, i ako se on imalo pomeri, kazes 'mosha' i imas pravo da ga iz sve snage udaris u rame. o kako su plava bila ramena

pa zuce, okrenes se, postavis ruku iza ledja i drugi te udaraju, dlanom o dlan, ali to zna u nekom trenutku pri kraju osnovne skole (da ne pominjemo nostalgicna podsecanja na tu igru u srednjoj) da postane prilicno jako. tvoj zadatak je da pogodis ko te udario, a svi se, nakon udarca povuku korak iza, podignu dva prsta i zuje (otud zuce).. najbolje je kad te neko udari bas jako, toliko da se zanese i vidis ko je, onda pogodis, on dodje i namesti se i odmah mu vratis iz sve snage i nije te briga sto ce pogoditi :)

eh, detinjstvo..

highlight su jos fudbal i ragbi na ledu, i razbijanje ledenih kocaka glavom (i to ovih nasih, ne krashovih)

E, sad igra koje nema na daleko DZAMIJA. ?::arabia:

Pravila : dve ekipe, jedna dzamija koja se pravi od kamencica ili cega vec(komada 5), ona se nalazi u centralnom polju od 5 kvadrata (znaci u centru krsta, koje li ironije?! ), linija udaljena od sklepane gradjevine koliko se dogovorimo i sa koje se nemilosrdno pokusava loptom pogoditi i srusiti ova velelepna zgradica.

Ona ekipa koja je uspela da odradi ovaj zadatak prelazi na svetu misiju rasporedjivanja 5 kamencica u 5 polja vec pomenutog krsta, a sta ovi drugi rade, pa uglavnom vas bezdusno ganjaju (po ovdasnjem, vijaju) i pokusavaju pogoditi loptom da bi vam na taj nacin oduzeli pravo da dalje igrate. Ali morate znati da okruzenje u kom se igra moze da pomogne vecoj zanimljivosti igre.Sto vise pentranja i skakanja sa cega god upotpunjuje ceo tretman (jedan klinac je pao sa 10m visokog zida i "samo" slomio ruku :cry22:).

Sta reci, nije zanimljivo ako nije po malo opasno ?::crazy:

Trule kobile u skolskom hodniku! :)

Nije mi bila omiljena igra, ali je uvek bilo uzbudljivo gledati kad se najveci buvander od svih zaleti jos od kabineta biologije i uhvati zalet kao gepard, a onda preleti svu petoricu i skrsi 18 prsljenova onom prvom u nizu.

Fudbal na ledu, jaoooj, to smo pre koju Novu godinu organizovali, igrali smo do 1 :)))  Ne do 1 sat, nego ko prvi i jedini da gol!

Zapis: video sam sinoc decu kako igraju "Granice", posle toliko godina bas se pogodilo u tom istom danu...

Nemoj neko da je rekao telepatija, to je los izraz za pojavu koju jos uvek nismo upoznali...

• Author

Pojava je sledeca: kada kritican broj majmuncica na izolovanom ostrvu nauci da pere krompir pre upotrebe, odjednom to znaju i svi majmuncici na svetu, bez kontakta sa ostrvskim. Tako, kada se kritican broj forumasa seti neke zaboravljene igre, hopala, carolija, sva deca pocinju da je igraju! Niste valjda mislilili da je ovo prizivanje bez posledica? :banana:

Sajam igračaka iz Kinder jaja

Beograd -- Oko dve hiljade ljubitelja igračaka obišlo je izložbu figurica iz Kinder jaja u Krunskoj ulici.

Kolekcionari iz cele Srbije okuplili su se kako bi prikazali i dopunili, svoje bogate zbirke plastičnih igračaka. Ponuda na Beogradskom sajmu igračkica iz Kinder jaja iznenadila je mnoge posetioce, koji su došli da upotpune svoje kolekcije.

Mnoge od kolekcija koje su se pojavile na izložbi odavno se više ne proizvode ili se nikada nisu prodavale u Srbiji. Kolekcionari su ih naručivali od prijatelja u inostranstvu, gde postoji pravo tržište ovih figurica, ili se snalazili na razne druge načine. Sada, slično kao u mnogim Evropskim gradovima, svaka dva meseca organizuju ovakve izložbe.

Prihvatljive su i naturalna i novčana razmena, a cena jedne igračkica je 85 dinara.

Zbog naziva „Kinder“ mnogi ljudi i kod nas i u Evropi misle da je reč o nemačkom proizvodu, a čuveno čokoladno iznenađenje zapravo već trideset pet godina dolazi iz Italije. Po nekim tržišnim istraživanjima, Kinder jaja se, zajedno sa trokrakim znakom jedne fabrike automobila, smatraju najprepoznatljivijom robnom markom Evrope.

B92

Ko je znao da je Kinder jaje italijansko, ima Kinder jaje od mene :-D

Ko je znao da je Kinder jaje italijansko, ima Kinder jaje od mene :-D

Ja sam znala  :party:

i hocu kinder jaje.

Sajam igračaka iz Kinder jaja

Prihvatljive su i naturalna i novčana razmena, a cena jedne igračkica je 85 dinara.

Cekaj ,malo, pa to znaci da se meni moje visedecenijsko skupljanje ovih drangulija najzad isplatilo  :-D

Svaki put kad bi moj tata dolazio sa puta (a profesionalni je vozac) dobijala sam po jedno kinder jaje.Ko zna da racuna, nek mi javi koliko mu to dodje.

Vec desetak godina stoje u kutijama i cekaju svoje ponovno redjenje.

I imamo srecnu dobitnicu! clap

Nagradna igra se zatvara, ostalima vise srece drugi put :dance:

Jea!!!!!  :banana:

Smo da javim, nagradna igra je bila prava i dobila sam zasluzeno? kinder jaje.

Hvala.

a sta se desilo sa e? nisi ga valjda pojela? ili je rec o nekoj domacoj ili kineskoj kopiji? :D

kakvo e  zvizhd o cemu ti? Nije bila kopija, pravo iz Italije. :D

Kinder by factory Ferrero... Italy? :-D

Naucio sam dovoljno prethodnih godina radeći za njih.. i ne samo to.. Sve prolivene suze i kuknjavu za jednim kinder jajetom  :cryy: (koje je uvek bilo skupo), kad bejah maji, nadomestio sam ostaticama sa promocija... čitaj - u kartonima. 1 karton - 72 jaja? :spot: Tako da smo se majka mi draga i ja bili oko igračaka i napravili pozama?nu kolekciju. Bratanica od 5 godina nije imala nikakvu ?ansu  nono! Mljac.

• Author

:shockkk: Nisan znala da je medju nama i ovakav bogatun!