Jump to content

Featured Replies

Posto sam rodom iz Vojvodine, uvek svima preporucujem  da posete dvorce u Vojvodini ( Dundjerski i druge), zatim mnoge salase sa konjima, salas Zvonka Bogdana..i mnogo toga jos

• 3 months later...

Znam kuda cu da se provozam ali ne znam sta i gde ima da se vidi ... :? ...

Deonica je Sabac - Tekeris - Jadranska Lesnica - Loznica - M.Zvornik - Ljubovija - B.Basta.

Kilometraza nije velika i zato molim za svaki predlog kako "ubiti" taj dan od ujutru do uvece. Citajuci razne putopise saznao sam odprilike sta treba videti ali voleo bih od nekog boljeg poznavaoca te deonice da dobijem tacan redosled gde stati i sta videti. Dalje od B.B. tj. Tara, mi ovaj put nije zanimljiva jer naredni dan nastavljam ka Kosjeric.u - Arandjelovac - Bg.

Hvala ...  :pivoooo: ...

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ja se slažem sa koleginicom Tashom da je Vrnjačka Banja jako lepa, posebno sada, kada se procevetale lipe.. Inače ovih dana se očekuje http://vrnjackabanjakarneval.com . A kada je u Vrnjačkoj Banji Krneval, tada je jako lepo i nezaboravno... Karneval je jedna od najmasovnijih manifestacija na Balkanu! Treba videti Vrnjačku Banju u tom periodu.

• 8 months later...

Прошле године смо другар и ја сели у мог југића и направили тродневну екскурзију.Ако ниси била ево ти план пута куда смо ми ишли.

Први дан :-Жича,затим се попели на средњевековну тврђаву Маглич,манастир Студеница,испосница Светог Саве,свратили у Баљевац по другарицу и она нас је одвела у манастире Градац,Стара и Нова Павлица,да би затим наставили ка Копаонику где смо ноћили.

Други дан:-Јутарња шетња по Копаонику,затим смо кренули преко Брзеће и Бруса ка Крушевцу (тамо обишли цркву Лазарицу и остатке града кнеза Лазара) и одатле наставили ка Параћину где смо преноћили.

Трећи дан:-Кренули смо за манастир Раваница,после њега отишли у манастир Манасија и након тога обишли Ресавску пећину и водопад Лисине.Вратили смо се у Крагујевац у вечерњим сатима.

Надам се да ти је помогла идеја.И ове године планирамо неку сличну екскурзију за први мај,па ако те интересује могу да ти испишем и овогодишњи план.

..mogu da preporučim Derdap... i jedno malo usputno mesto Tekija ... prelepo za odmor

• 3 years later...

Мислим да сам био у Сврљигу више пута него 99,9% људи, али на ово сам случајно налетео на нету недавно, гуглајући у вези неке небитне расправе на неком чету... и делује ми јако занимљиво :smile:

Antička banja u klisuri Svrljiškog Timoka

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Anticka-banja-u-klisuri-Svrljiskog-Timoka.sr.html

• 1 month later...
On ‎9‎/‎29‎/‎2012 at 10:03 AM, Relja said:

Ok, ja sam mislio ako se ne ide nekim terencem... put je užasan, asfalt je loš, na mnogim mestima ga i nema, oko puta je šiblje koje ti često zapinje za kola dok prolaziš... šumska staza a ne put...

mi razmisljamo o ovom putu, kakva je sada situacija? Idemo standardnim kolima, nije terenac u pitanju.

On ‎22‎.‎4‎.‎2010‎. at 8:24 PM, sun_shine said:

Imamo istu ideju :smile: I ja sam se nameračila na te vikend ture po Srbiji, i evo da izložim svoja, doduše malobrojna :sad: iskustva. Kretala sam iz Obrenovca.

Obišla sam, zasad, Resavsku pećinu, Đavolju varoš i  Perućko jezero.

Prva tura - Što se tiče Resavske pećine, zaista predlažem tu turu. Imaš da vidiš gore pomenuti vodopad Lisine gde je ubedljivo najbolja pastrmka koju sam ikad jela. Da imam malo više para tamo bih tako rado otišla na ručak, jer se zaista isplati. Moj suprug koji inače ne voli ribu je bio oduševljen. Ti jedeš, oko tebe cvrkuću ptičice, žubori potočić, ma divota. Vodopad je jako lep. Resavska pećina je fantastična, tu je u blizini, kao i manastir Manasija koji je meni izgledao kao iz bajke, sa tim svojim zidinama. Ovo sam obišla za jedan dan, tako da ne znam za smeštaj. Od Obrenovca je daleko možda sat ipo, dva vožnje. Ne sećam se tačno.

Uskoro idem na ovu turu. Pomenula si dobru pastrmku. Tamo koliko vidim postoje dva restorana, Izvor I Vodopad.....koji of ta dva preporucujes? Hvala.