Jump to content

Featured Replies

vrlo je moguce ako vas je  vozio taksista iz ohrida ili struge da vam je on uzeo pare sa izgovovorom da ih da albancima(imaju taj obicaj).bili smo kolima, vizu nisam imao i niko me nista nije pitao.

Darko, kakva je situacija sa osiguranjem za automobil? Da li je dovoljan samo obican zeleni karton kao i za ostale zemlje? Izvinjavam se za offtopic.

Piše, piše, ok je to, nego sam hteo da dobijem info iz prve ruke  :D. Znaš i sam da na ovim prostorima često i ono što piše ne mora uvek i da bude tako  ;)

mi smo usli na granicnom prelazu tushmisht koji se by the way renovira trenutno nema ni asvalta samo kamenje i jedan salter i rampa koja sluzi i za ulaz i za izlaz!  :o granicna policija i carina ne zna ni rec engleskog trazili su drugu ciji je auto bio saobracajnu koju je okretao i gledao zbunjeno z.karton nije ni pogledao.sporazumevali se rukama i nogama i onda nam mahnuo da idemo.vratili se posle par sati i posle upisivanja broja tablica u neku svesku sto su uradili na ulazu prodjosmo.kao sto rekoh nikakve pare nam nisu trazili a za osiguranje nas nisu ni pitali.a i da su hteli ne znam kako bi se sporazumeli!  ;D ;D ;Dzvizhd zvizhd zvizhd po albaniji vozi pazljivo jer saobracajnih znakova nema, putevi su uzas a oni vrlo nervozni i lako padaju u vatru.za par sati koliko sam proveo tamo bio sam svedok dve zesce svadje. pa uzivaj ako zelis cistu egzotiku.

• 4 months later...

jedno pitanje..jel postoji neki prevoz iz ohrida za tiranu?isla sam iz crne gore al me interesuje ova strana pa ako neko zna..unapred hvala  ;)

• 2 weeks later...

Imas redovan prevoz iz Struge, ja sam isla za Korcu pa sam se zafknula jer sam isla do Ohrida, odande idu samo taksisti koji voze do granice a od granice drugi taksi. Iz Struge, kako su mi rekli, ima redovnih linija do Tirane i jos nekih gradova.

• 2 weeks later...

Ambasada Albanije je, uzgred govoreci, verovatno jedina u Srbiji u kojoj sluzbenici ne znaju ili nece da govore srpski. ja krenuh na srspkom, a zena me odmah prekide - i kaze "only english or albanian", idi begaj.

Ambasada Albanije je, uzgred govoreci, verovatno jedina u Srbiji u kojoj sluzbenici ne znaju ili nece da govore srpski. ja krenuh na srspkom, a zena me odmah prekide - i kaze "only english or albanian", idi begaj.

Pa to je možda zato što se često menjala ekipa ambasadora, kako smo ih proterivali itd... A bogami i konzularnog osoblja. Npr upoznao sam bivšeg konzula njihove ambasade (koji je posle postao i charge d'affairs), on je lik dobio premeštaj iz Pariza u Beograd, i lik reč srpskog nije znao... mada pazi kada sam ja svojevremeno (2006) kada sam i išao u albaniju, pitao sam jeli treba viza na srpskom, i odgovoreno mi je na srpskom ;)

Otkud znam, valjda neki misle da svi albanci moraju da pričaju srpski, čak iako nisu sa Kosova :P

Mislim da je osnovni red da makar neko u ambasadi govori zvanicni jezik zemlje domacina.

• 5 months later...

Ovo je milioniti put da javljaju da su ukinute vize za Albaniju. Kao da je Albanija Narnija pa samo odabrani mogu da odu tamo da provere da li su nam potrebne vize ili ne. Ne mogu više da slušam o ukidanju viza za Albaniju, majke mi.

Evo, ja idem u Tiranu na par dana sredinom meseca, pa cu da proverim :D

Ovo je milioniti put da javljaju da su ukinute vize za Albaniju. Kao da je Albanija Narnija pa samo odabrani mogu da odu tamo da provere da li su nam potrebne vize ili ne. Ne mogu više da slušam o ukidanju viza za Albaniju, majke mi.

Nemoj da nam kažeš, pusti da B92 javi ponovo sledeće godine...

Ni kad su navodno postojale vize za Albaniju, nisu mi ih tražili. Ovo je sad verovatno bilo zvanično samo za građane Albanije.

Ja bio pre par nedelja i nema nikakvih viza.. Isao preko Kosova i granicari nisu ni ulazili u bus. samo digli rampu i udjosmo

Krajem maja smo ušli u Albaniju iz Crne Gore i sve je bilo ok: nema viza, redovno nam svima udarili pečat. U povratku preko Kosova su nas i s albanske i s kosovske strane samo propustili, bez pečatiranja.

Dobio pecat pri ulasku pre dva dana, nista nisu ni pitali.

Izlazak za par sati :)