Posted April 8, 2010 Bicu dva dana u Zenevi, pa me zanima sta po vasem misljenju tamo treba posetiti. Razmisljali smo, naravno, o CERN-u, ne placa se i ides sa vodicem, meni zvuci interesantno, ali posto sam potpuni laik za kosmicke teme, ne znam da li mi uopste vredi da idem u CERN, tj, da li cu ista razumeti od onoga sto ce mi pricati Dakle, da li je neko isao u CERN i kakav je utisak? Sta jos ima u Zenevi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2010 Prosetaj se do starog grada i Cathédrale St-Pierre, i do parka i reformatorskog zida . Posle prostaj do palate UN-a. I to je to. Ako imas jos vremena mozes da odes vozom do Montreux-a i posetis Château de Chillon. Mislim da je povratna karta Ge-Montreux oko 60 CHF, ( oko 40 min ). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2010 Jedan moj kolega radi u CERNu, pa ako te bas to zanima, mogu ti dati njegov kontakt. A sad, kako ide to za posete i sta ces cuti tamo, pojma nemam. Kad rade ture za obicne ljude, verujem i da bi tebalo onda svako to da razume. Ako te bas zanima, idi, zasto da ne! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2010 hvala za savete Insomnia. a ti, Dragance, posalji kontakt, mozda i zatreba. Bas ovih dana se nesto mnogo pisalo o CERN-u svuda po medijima i sve mi to deluje jako zanimljivo. a i posto cu u Zenevi provesti nekoliko dana pred put u Egipat u nekom sam tripu da idem u CERN kao u metaforu buducnosti, i onda u Egipat, pravac u vizitu prastarim civilizacijama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 Ima li nekih novih informacija? Da li je neko posetio CERN u medjuvremenu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 i mi putujemo u egipat?kada ides Golosina?pretpostavljam easyjet budim-zeneva-hurgada... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 Bila prosle godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 On 3/19/2011 at 2:12 PM, drZeljko said: i mi putujemo u egipat?kada ides Golosina?pretpostavljam easyjet budim-zeneva-hurgada... Bila prosle godine, sto rece Pedja Isli smo Zeneva - Sarm el Seik... A sto se CERNa tice, vredi posetiti ga! Samo imajte u vidu da mora minimum mesec ili dva unapred da se zakaze poseta! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 Gde tacno da zakazem? Kako da stignem do tamo iz Zeneve i da li je besplatno? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2011 ima sve ovde http://outreach.web.cern.ch/outreach/ ide se gradskim tramvajem donekle, pa busom, van zeneve je. nisam upamtila brojeve prevoza ali mislim da imas i to na sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2011 sta se jos moze posetiti u Zenevi?kakve su cene prenocista?gde ste vi nocili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2011 besplatna je poseta cernu i neki muzeji, inace je grad preskup... mi smo upraznjavali CS naravno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2011 Da, grad je preskup, cak je i McDonalds 3 put skuplji od proseka... A plus ako nemas love onda i nije nesto posebno zanimljiv. Obavezno se popeti na toranj katedrale, sjajan pogled. Smestaj uzimati preko granice, na francuskoj strani, mnogo je povoljnije. Kad sletis na aerodromu imas automat gde mozes da uzmes besplatnu kartu za prevoz do grada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites