Jump to content

Featured Replies

Posted

dortmund-thumb.jpgIspred kapije smo. Trema. Nikada pre nismo koristili kaučsurfing. Mozak polako počinje da obrađuje činjenicu da smo hiljadu i po kilometara udaljeni od kuće, na ulaznim vratima nepoznatih ljudi kod kojih treba da noćimo. Que sera, sera, what ever will be, will be. Furamo taj fazon i zvonimo. Otvara nam Karsten i poziva nas da uđemo. Sedamo u dnevnu sobu, pijemo kafu, pričamo i igramo se sa mačkama...

Autori: Stanimir Perišić (behemot), Slobodan Rudić (elefteros)

Pročitajte ceo tekst

Stvar je u tome što smo ranije razvili teoriju: ne verujemo da ijedna zemlja na svetu postoji dok je ne posetimo.  :LOLLL:

Dobar putopis sa dosta humora i zanimljivim CS iskustvom. Hanza je srednjovekovna trgovacko-politicka organizacija severno nemackih gradova, ako se dobro secam sa predavanja opstog srednjeg veka.

E ti Nemci, trt is gut i svi srecni, a mi se tu kao nesto postamo. :D

sviđa mi se, skroz! i dinamika i humor i opaske i kako je prikazan odnos aktera, unutrašnjeg i spoljašnjeg dijaloga, super! svaka čast momci :)

Odlicno. Ovo je bilo tako lako, prijatno i bas zabavno za citanje... dobar humor, lucidno, jasno, bez zapetljavanja u nepotrebne stvari, duhovito i prosto navodi da vas zamislim kao neka dva luda lika u nekom filmu. Cestitke :)

Do jaja vam je ovo, matori! :-)

Sjajan putopis, sve pohvale!

Želim svima da se zahvalim na sjajnim komentarima!!! Juče nisam bio u mogućnosti da pogledam šta se sve dešavalo, Behemot me je izveštavao u smislu:

"Je si video matori?"

Sinoć sam se postideo, danas sam nekako ponosan, ali se pitam da li smo mogli da neke od štosova sačuvamo za neki sledeći putopis :)

Jako zanimljiv stil pisanja :)

A da nije taj patuljak bio neka mačorčina? :)

Jedva čekam da otkrijete još koju državu, kontinent... :D

bravo sine Stanimire

Drugari, hvala na komentarima. Drago nam je da vam je naše pisanije bilo zabavno, jer poučno sigurno nije.  :)

Pre par dana smo poslali putopis sa određenom dozom straha da neće biti uopšte objavljen, ili da će proći neprimećeno.

Sada mi je jasno ono što ste pričali- da je svaki komentar zlata vredan.

Malo me grize savest što sam na ostalim putopisima ostavljao komentare samo periodično, no to će se promeniti. Časna pionirska.

Drugari, hvala na komentarima. Drago nam je da vam je naše pisanije bilo zabavno, jer poučno sigurno nije.  :)

lol:: lol:: lol::

Izvinjavam se  :mrgreen: ali morala sam malo da "ubrzam" i svratim do dortmunda na kobaje i pivo ;D i nisam zazalila, ali nisam ocekivala ni ovakav vremeplov efekat, ni sjajne  izjave tipa:

"Nemačka postoji, beleži Slobodan misao u svoj rokovnik." :D

Zvoni mi telefon. Displej mi ne radi, ali prepoznajem Slobodanov glas.

“Staćo, hoćeš da idemo u Dortmund?”

„Što tamo”, pitam.

„Karta iz Zagreba je desetak evra.”

„Pa šta ima u Dortmundu?”

„Nemam pojma”, kaže Sloba.

„Ajmo.”

Sjajno!:-)

Zvoni mi telefon. Displej mi ne radi, ali prepoznajem Slobodanov glas.

“Staćo, hoćeš da idemo u Dortmund?”

„Što tamo”, pitam.

„Karta iz Zagreba je desetak evra.”

„Pa šta ima u Dortmundu?”

„Nemam pojma”, kaže Sloba.

„Ajmo.”

ah, mene je ovo podsetilo na moju mladost :D

Sledeći put kada bude neka akcija tog tipa, obavestićemo vas na vreme, pa možete da nam se pridružite.  :)

[Na pamet mi pada citat iz knjige Lovac u žitu - Gde god da stigneš u životu, neko je već bio tu pre tebe i napisao “jebi se“ na zidu.

„Slobo”, kažem „gde god da kreneš u Dortmundu, neko je već bio pre tebe i napravio kiosk sa kobasicama.”

„Šta bre?”

„Ništa matori, istripovao sam se nešto.”]

lol::