Jump to content

Ukrajina - Chernobil, Kiev, Ljevov - Aprli 27, - 10 dana

Featured Replies

Posted

Zanimljiva ekipa iz novoga sada  8-)  8-) , luda zeljna provoda trazi iste takve za putovanje do ukrajine.

Idemo vozom. Polazak ce nam biti oko 26,27 aprila, povratak 7,8 maja.

Plan je da idemo u ljevov 4,5 dana,

Kiev, 4 dana

i naravno poseta chernobilu. (nema radijacije puno tamo mozete pogledati na wikitravel o cernobilu sta kazu sad).

Trenutno nas ima trojica ali trazimo eventualno jos ludih ljudi. Tu smo svi oko 25 god.

Ja sam pre par godina bio na nekom slicnom proputovanju jedino sto nisam posetio Cernobilj ali ni on nije daleko od Kieva, samo 100km. Inace sto se tice Cernobilja ukrainci su podeljeni po tom pitanju da li ici u obilazak ili ne. U principu nemas sta da vidis a nesmes nista da diras jer je sve kontaminirano pa sto se izlagati riziku ako nemoras. Jes da sam ja hteo da ga obidjem ali sada kad sam se malo bolje informisao mislim da cu ga zaobici bar dok ne napravim neke potomke ;)

Mislim da je sigurnije otputovati u irak ili afganstan nego u cernobil! :shockkk:

Jel vi znate da je tamo u zoni cernobila i dalje veliki postotak ljudi koji se rađaju s deformitetima a ljudi umiru od raka i ostalih malignih bolesti te da im je zivotni vijek jako kratak?

Ne budite ludi. Pitajte radije domaće ljude tamo šta misle o tome. Oni su najpouzdaniji. Zaboravite na vikitravel i internet jer ako se sjebete jednom - više nema povratka. A mislim da vam nije u intresu da glumite frajere nakon toliko godina. Uostalom zašto bi itko zabadao njušku u nešto što je loše?! Razmislite!

ja planiram ici autom,momci.nemam vremena da se zajebavam po vozovima..ako vas bude interesovalo,javite se,ali idem krajem juna...

• 2 weeks later...

Joj Ljudi, gde bre u Chernobil??? Jedan moj poznanik iz Rusije je isao pre dve godine, ugurao se preko veze u neku grupu novinara koja je isla tamo, kaze da mu je u jednom trenutku utrnula noga i nije mogao da je pomeri, da hoda..ma ne bih se ja igrala s tim. Imali su neka posebna odela i aparat kojim su merili radijaciju i on mi se hvalio na kako visokoj radijaciji je bio  :o i kao navodno sad mu nije nista..zelim mu da mu ne bude nista u buducnosti..

Mislim da je ovo najbolji putopis iz Černobilja, sa objašnjenjima što se tiče vrsta radijacije i slično...

http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/chapter1.html

Ovo nije  pravi putopis nego izmisljena prica, malo procesljaj po netu pa ces videti ko je ovo pisao i na osnovu kojih ionformacija. Inace imas ovaj tekst i na srpskom i na jos mnogim drugim jezicima.

Inace koliko kazu ljudi nije tako strasno otici u Cernobilj (ne trnu noge, ne umire se) ali mislim da postoji opasnost od radioaktivne prasine ako dospe u organizam svasta moze da bidne posle.

• 2 weeks later...

Ja se iskreno ne bih igrao sa tim, čemu poenta da vidiš napušten grad ili tako nešto.. Ako već oćeš nešto tako bolje idi u Agdam u Nagorno Karabahu, taj je još veći bio a skroz je napušten :P (doduše ne iz istog razloga, naravno)

Ja se iskreno ne bih igrao sa tim, čemu poenta da vidiš napušten grad ili tako nešto.. Ako već oćeš nešto tako bolje idi u Agdam u Nagorno Karabahu, taj je još veći bio a skroz je napušten :P (doduše ne iz istog razloga, naravno)

Da, samo sto tamo nema nista osim rusevina, a u Cernobilu je zivot zamrznut u vremenu, koga npr. interesuje nacin zivota u SSSR-u bilo bi korisno posetiti.

Pa možda korisno, ali ne i baš poželjno po zdravlje haha

A sta bi sa osiromasenim uranijumom bacenim tokom bombardovanja?

Panchevo da ne pominjemo.

Urnaijumska municija je koriscena samo na tri lokacije van Kosaova i sve tri su uz granicu sa Kosovom i na jednoj lokaciji u Crnoj gori, poluostrvo Lustica (ja bas letujem ovde :( )

Ako hocete da procitate o tome nesto vise evo par linkova:

http://www.wise-uranium.org/dissbk.html#SERBIA

http://www.who.int/ionizing_radiation/pub_meet/en/Report_WHO_depleted_uranium_Eng.pdf

A sto se tice Panceva i jos nekih fabrika po Srbiji one su gore i od bacanja atomske bombe  :death:

Što? Pančevo je baš lepo, svaki dan sumrak druge boje ;) To imaš retko gde ;) I to sve iz novog stana u Tamiš kapiji hahaha