Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba mi mala pomoc.

Da li je neko koristio hotel kao smestaj u Rimu i to centru ili oko centra i kakvo iskustvo ima sa tim?

U principu treba mi hotelski smestaj od 28. Aprila do 2. Maja (4 nocenja) za sestru i zeta (ovo bi trebalo da im bude medesni mesec  :D ). Aranzman bi trbalo da bude do 500EUR i pozeljno je da ima parking ali nije obavezno.

Jeste da mi devojka zivi u Rimu i da ja idem cesto ali nikada nisam koristio hotelski smestaj kad vec imam za dzabe  ;D

Imate li neke savete?

• Author

jel mora baš hotel?

pošto mogu da ti ponudim neke apartmane u centru, povoljno.

Pa oni su mi trazili hotel ali ako imas link za apartmane postavi ga pa da vidimo

De si Slobo kuco stara da ne kazem rusevino :)))

Evo ti preporuka za hotel u kom sam ja bio genijalan je.

http://www.hotelpulitzer.it/

Nov hotel 4 *, nije bas u centru grada ali je odlicno povezan metroom, 100 metara od metro stanice Marconi, za 5 min si na Termini-ju, pekara odmah pored hotela tako da ne moraju da uplacuju dorucak u hotelu. Sam hotel je u Marconi bulevaru, bezbedno i cisto mesto, hotelsko osoblje ljubazno itd. Svaka moja preporuka.

A sto se tice aranzmana evo ti do u cent i to jeftinije od tih 500 Eura :)

http://i42.tinypic.com/x55nnl.jpg

Ako ti treba jos neka info a ti se javi.

Poz i svako dobro :)

PS

E da, ima parking :)

• 4 years later...

Meni bi trebao smestaj za 3 osobe, za 3 dana u avgustu? Po mogucstvu nesto sa kuhinjicom i da nema zajednickih kupatila i prostorija :)

ima li neko preporuku?

• 4 months later...

Zavisi kakva ti je strategija.

Stanica Termini, u čijoj se okolini nalazi preko 50% hotela (uključujući i ove BW), najbolje je povezana sa svime, i svi putevi vode do nje. S druge strane, taj kraj je... okolina stanice, mnogo gužve, buke, nije najčistije. Nije skrnavo, daleko od toga, samo ima i lepših. Ako biraš, bolji je kraj severno od stanice, tipa tamo gde je BW Canada (ali jbg taj je i najskuplji).

Lično bih verovatno odabrao ovaj BW Globus, nešto je povoljniji i malo skrajnut, a opet je 10-tak min peške do Terminija. To je studentski kraj, ima i povoljnih radnjica, pekarica, pijaca, a u blizini staje i tramvaj (polukružna linija, obiđe ceo grad).

Ja glasam za San Giovanni, to je bio moj kraj. :D

Znači Cinemusic ili Picadilly.

San Giovanni ima metro, ima mnogo lepih/važnih mesta u samom kraju - San Giovanni in Laterano bazilika, San Clemente, Santa croce in Gerusalemme. Ulica Appia Nuova je dobra za shopping. Imaš i simpatičan buvljak u Via Sannio, odmah van zidina, na par koraka od bazilike (pre podne svaki dan, osim nedelje). Peške možeš i do Santa Maria Maggiore, a i do Koloseuma (a tu imaš i liniju B metroa). Imaš i puno autobusa koji iz centra idu do S. Giovannija - 81, 85, 87, etc. imaš i noćne.

Metro direktan za Vatikan...

Imaš i lepu pijacu na Piazza Vittorio (jedna stanica metroa, znači može i peške).

• 3 weeks later...

Posetiću Rim turistički krajem januara, letim Wizzom iz Temišvara, avion sleće na aerodrom Ciampino.

Imam varijantu da odsednem povoljno u 1 od ova 2 hotela

BEST WESTERN Hotel Roma Tor Vergata
http://www.booking.com/hotel/it/roma-tor-vergata.sr.html?aid=333373;label=roma-tor-vergata-D0eoiOgya2AsmEncol73kwS44093666032%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=b1f2376851c685509c5ea5f87e05123d;dcid=1;ucfs=1;srfid=7273a76f8c5f421d046fedf0907cf503b1c0dab9X1;highlight_room=

Best Western Plus Art Hotel Noba
http://www.booking.com/hotel/it/art-noba.sr.html?aid=333373;label=art-noba-Opf7jPc0YSOQ5Cl6hbCDlwS4786679152%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=b1f2376851c685509c5ea5f87e05123d;dcid=1;ucfs=1;srfid=5fff2cdccd90c52696b546ba9bb4d8a5cc9d82e3X1;highlight_room=

koji bi preporučili s obzirom da mi je prvi put u Rimu, i da dolazim sa Ciampino aerodroma, da je dobro povezan gradskim linijama.
Preporučivali su mi Termini, ali bih morao da doplatim oko 100€ za 5 dana.

Spojio sam ti stare poruke.

Dilema je zaista teška: Žarkovo ili Zemun polje? :P Ja bih zaista doplatio tih 100€ da sam na tvom mestu. Sudeći po komentarima, ovaj u Nobi je još i bože pomozi sa vezama ka centru.

Taj drugi ti nije  losa lokacija (Via Nomentana je OK), ali pod uslom da poznajes grad. Daleko je od centra i taj deo Rima nema metro, i.e., do najblize metro stanice je malo komplikovano doci. Ima tu i voz, i to pravo sa Fiumicina (ali ti sleces na Ciampino, pa ti to nista ne znaci). Sve u svemu, odatle ces do grada (Termini) morati busom i posto je poprilicno daleko, izbegavaj autobuse U (urbano) i biraj one X (espresso). Nomentanom ide 90, koji je X. Lako ces ih prepoznati: X su zelene boje, U crvene (ako opet nesto nisu menjali).

Tor Vergata je zaista kao Zarkovo, to je skroz izvan grada, van ozloglasenog (zbog opterecenosti) kruznog puta oko Rima - GRA (grande raccordo annulare).

Da, daleko je od metroa koji su mi preporučili, svakako ću uvek ići preko Terminjia, ovaj Art Nuba ostaje (jer praktično ne plaćam ništa), razmisliću još malo o hotelu sa boljom lokacijom.

Ja stalno zaboravljam da su u Rimu prosirili mrezu i da sad postoji i linija B1. Do pocetne (ili krajnje, kako hoces) stanice - Conca d'Oro mozes i peske, mada ti treba jedno 15 minuta, a mozes i malo peske, pa malo busom - pogledaj mape ATAC (gradsko saobracajno). Orprilike ti je ista distanca i do stanice metroa (isto B1) - Viale Libia.

A B ti je zgodna, jer njom ides direktno do Koloseuma (pa odatle u setnju po gradu) ili do Circo Massimo, Basilica San Paolo...

Jeste, taj u Via Nomentana, Art Noba, da. Nešto mi posle palo na pamet da možeš bočnom via Val D'Aosta da odeš do železničke stanice Nomentana i da tu ima (ili je bio) podzemni prolaz do viale Etiopia, koji te vodi do viale Libia, a tu imaš metro. Inače u tom kraju (četvrt se zove Africano, jer ulice nose imena bivših italijanskih kolonija) imaš i dosta prodavnica, ako planiraš neki shopping. Sa druge strane je malo komplikovaniji prilaz, jer imaš Circonvallazione Salaria, a to ti je kružni put.

Izvini, ako sam zakomplikovala... Sve u svemu, to nije loš kraj, niti je loša veza sa centrom, samo malo prostudiraj mapu kraja.

Druga ti je opcija bila Tor Vergata - to ne bih uzela u obzir: daleko od svega i ne baš lepo.