Jump to content

Featured Replies

Posted

uauuuuuuuu..... :banana:......http://www.phangan.info/..........ja se fascinirala....oko 200 e je potrebno za tamo...mesec dana? :party::gossip::pivoooo: :weed:....a put...hmmmm....komplikovano...ali moze i stopom nekako :spot:

odlicna ideja clap

stop do Tajlanda.....to bi bila avantura. A period novembar - mart je idealan. Ko zna.... :ll:

jeste, i franci ce posvedociti da je istina... gledala ja slike, mnoooogo je lepo! a moglo bi da se izvede nekada, sto da ne. pomeriti granice stopiranja.  :spot:

Kako je tamo DIVNOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!

jegulja mo?emo zajedno da stopiramo do tamo, zajedno smo jače...

Hajde da malo bolje obradimo ovu temu, stvarno izgleda rajski... i jeftino :)

• Author

Kako je Franci stigao tamo?....ima li jeftinih letova u tom pravcu?

Kako je Franci stigao tamo?....ima li jeftinih letova u tom pravcu?

ja ishao aeroflotom iz BG-a... nazalost nisam imao vremena da idem do istambula, odande je mnogo jeftinije...

:)

aeroflot iz BG-a, povratna karta na 90 dana je kostala 580 EUR + takse, nekih 640 EUR... i bio je kul let... Ti rusi...  :dance:

• Author

uf....pljacka neke banke izgleda ko jedino resenje :-D......no.... koliko je iz Istanbula?

iz istambula lazar nashao za 400 jevara...

hteo sam i ja da idem kopnom, shto cu i uraditi za dve i po godine...  ::crazy:

Serbia > Bugarska > Turska > Iran > Pakistan > India > pa sad ovde krecu komplikacije, iz Indije se malo tezhe ulazi u Burmu, ali za avanturiste ne postoje prepreke. Burma je militaristichka zemlja, i svakog dana posle 16 je policijski chas, Rangun je bezbedan ali do njega se mora doleteti. Bande na sve strane, koje se mogu eskivirati dolarima...

znaci ako ne Burma, onda okolo

> Kina (a juzna Kina je predivna, ima stvari koje se ne smeju zaobici, ali veeelika je sto naravno nije problem za onoga ko ima sve vreme ovog sveta) > Vijetnam (must see) > e sad iz Vijetnama opet 2 opcije.. Moze u Laos, koji je brdsko planinska zemlja siromashnih i ponosnih Lao ljudi, nema se bog zna shta videti ali i te kako zrachi duhom ili pak

> Kambodza, ali da se drzhi glavnog puta jer bande i ostaci Crvenih Kmera vrebaju (pre nekih mesec dana umro je poslednji chovek Pola Pota pa je ta frakcija izgubila na kozistenciji), Ho Shi Min - Pnom Pen - Angkor Wat (koji se NE SME zaobici!!) > i na kraju Thailand!! Raj na zemlji. Tajland i Malezija su jedine dve juzno-azijske zemlje koje su u POTPUNOSTI bezbedne, u uglavnom turistichke (shto je dull).... Puno ljudi je ishlo na Koh Pangan kad sam ja ishao na Phuket, Phang Nga i Krabi... Eto zhao mi je sto sam Koh Pangan zaobishao ali svakako necu u sledecoj poseti.

Josh jedna opcija je iz juzhne indije brodom direkt u juzhni Tajland... Ali treba ustopirati brod.

Stop tamo nece raditi... Mozete probati ali na 10 ljudi koji ce vam stati 1 ce pristati da vas vozi po razumnoj ceni i to ako uopste stanu, mada jedva chekaju da stanu belcima punih dolara, ochi im gladne za dolarima. Na istoku sve ima cenu. Ali cena redovnog prevoza je krajnje razumna, ja sam platio za 1000km u jednom pravcu 10 evra. A voz je 3 puta jeftiniji i 5 puta sporiji (naravno klasa 3).

Druga opcija je otici do Moskve, ufatiti voz Moskva - Ulan Bator - Peking... Onda preko nepreglednih dolina i zaravni ogromne i drevne Kine do granice sa Vijetnamom, ali to nemam pojma kako funkcionishe..

Moj plan je da se vratim severnom stranom, Kina > Juzhna Koreja > Malo sibira > Mongolija > ? kud me (nas) put naneste, a sve pre jeseni, da ne zavate sibirski snegovi sluchajno :)

Eto... O daljineeee

srescemo se sigurno, posto i ja, eto, planiram slicnu turu za dve, dve i po godine, plus mozda jos ponesto :)

Mozda padne i neki ret rejs do Tajlanda? :banana:

Kakve su procene o vremenskoj duzini ovakvog poduhvata?

A koliki je problem uci iz Pakistana u Indiju? Ja cito da jeste...

Mislim da je jos rano da se govori o toma ako je to za neke dve godine, ali, ideja je svakako privlacna!

A, prelaz radi:

"The only official India-Pakistan border crossing point for persons who are not citizens of India or Pakistan is in the state of Punjab between Atari, India, and Wagah, Pakistan."

Izvod odatle:

http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1139.html

:mrgreen:

Mislim da je jos rano da se govori o toma ako je to za neke dve godine, ali, ideja je svakako privlacna!

A, prelaz radi:

"The only official India-Pakistan border crossing point for persons who are not citizens of India or Pakistan is in the state of Punjab between Atari, India, and Wagah, Pakistan."

Izvod odatle:

http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1139.html

Pa dobro, velik je projekat, pa bolje da se krene polako s planiranjem :)

Ja bi isao jos s nekim, ne bi sam...  Sta mislite da investiramo zajednicki u jedan Folcikin kombi, onaj iz 60ih/70ih? Tako bi imali i krov nad glavom, a i benzin je tamo jeftiniji mnogo... A i bilo bi bas zabavno! Onako a la hipi - picimo u Gou, pa na ono tajlandsko the "island" iz filma  :wink:

hehehehe... o ostrvo se zove Koh Phi Phi, u provinciji Krabi, bio sam na nekom ostrvu koje nije to i mislio sam da sam u raju... mogu samo da predpostavim kakvo je ovo!

evo ja se javljam da budem Lukin par, jer on de prvo do Atlantika sto meni zvuchi kao savrsheno dobra ideja!! Luka jedino ce neka devojka biti izgovor...

svidja mi se Slobicina ideja... to moze da bude plan B.

Slobo, uz tebe sam! :-D

Moj plan nije fiksan u smislu da li cu krenuti ovuda ili onuda... gde me put odnese vec, a ovo je cisto okvirno. Bilo bi lepo da kreneno u parovima, a onda se nadjemo u nekom selu u sred nicega na pivu :) Ali da franzee obeca da ce kasniti manje od mesec dana :dance:

vw microbus with shovels and rakes and implements of destruction - to bi bilo genijalno, razmislicu, ali mislim da bi ipak poskupelo put i smanjilo fleksibilnost :) s druge strane, unelo bi razne zanimljive dimenzije... potencijalni problem je i to sto u mnogim siromasnijim zemljama s ne bas liberalnim vlastima, imaju razne takse na ulazak motornog vozila u zemlju.. ali, istrazujmo sve varijante :)

Ja sam razmisljala da kupim sleper, ali posto je kombi potrebniji kupit cu kombi.

Zvat cu vas da ga farbamo u sarene boje..? :weed:

• Author

kombi je divna ideja....dok ja i Spavac sedesmo na suncu sa zeljom da stopiramo od onog rege festivala do Pule....pokraj nas prodje jedan takav sareni divni...i zavideh im ja tadaaaaa