Jump to content

Featured Replies

Posted

zdravo svima

ovako bicu kratak bas veceras gledah ne tv reportazu o Uzbekistanu zaista carobnoj zemlji i Aralskom jezeru

odlucih se da postavim temu imali neko zainteresovan za putesestvije ja i tako planiram na leto dali Sibir, Jermenija,Gruzija,Iran ko zna ako se nadjemo onda moze i Uzbekistan oko 700 eura toliko bi nam trebalo za Uzbekistan

Ja sam bio u Uzbekistanu pre 5 meseci. Sta je to sto kosta 700 eura, i za koje vreme? Ja ni priblizno toj cifri nisam potrosio...

zdravo svima

ovako bicu kratak bas veceras gledah ne tv reportazu o Uzbekistanu zaista carobnoj zemlji i Aralskom jezeru

odlucih se da postavim temu imali neko zainteresovan za putesestvije ja i tako planiram na leto dali Sibir, Jermenija,Gruzija,Iran ko zna ako se nadjemo onda moze i Uzbekistan oko 700 eura toliko bi nam trebalo za Uzbekistan

• Author

Mislio sam da se obidje i Taskent,Buhara,Samerkand mislim da je to neka razumna suma.

Bio sam u Taskent, Kivu, Samarkand i Bukaru, Onda sam preko Pendzikenta presao u Tadzikistan. Inace u Uzbekistan sam usao iz Kazakstana. Spavanje u manjim hotelima predlozenim u Lonely Planet-u je ispod $20/noc. Harana je jako jeftina. Prevoz autobusom iz Taskenta do Kive (nekih 36 sati voznje) me je kostalo $18, a Kiva-Bukara (nekih 6 sati voznje) nekih $15 taksijem (shared taxi sa 4 putnika). Sta zapravo hocu reci je to da se moze putovati 'ladno sa dnevnim troskovima od $20-25 na dan.

Čuo sam da su vize za sve te zemlje veoma skupe, možda tako izađe 700 evra

Sing, reci mi molim te koliko kostaju banane u Samarkandu, a koliko u Taskentu?

One dugacke ili kratke?  :LOLLL:

P.S. Nisam video banane u Uzbekistanu

sing kazi nam nesto o vizama koliko su i da li se lako dobijaju

Kirgiz - na aerodromu, mislim $40

Kazak - vadio sam je u Kuala Lumpur-u...mislim nekih $20

Tadzik - vadjena u Vasingtonu, mislim nekih $20-30

Uzbekistan - tu su me odrali. Nisam imao dovoljno vremena da je vadim u Kuala Lumpuru, pa sam morao da je vadim u Vasington-u. I to u roku od 3 dana pre polazka, sto je izaslo punih $200

Turkmenistan - nisam ima vremena da je vadim jer proces odobrenja (uz rezervaciju) traje par nedelja. Ali nema frke, icicu krajem godine za Irak i Saudijsku Arabiju, pa cu u tom sklopu da uvalim i Turkmenistan.