Jump to content

Featured Replies

Samo sam se pitao kada će se neko dosetiti da pljačka putnike po vozovima... U vozovima u Srbiji uvek vlada potpuno bezvlašće, nema nikakve kontrole, nikakve bezbednosti, i večito se tu motaju neki propaliteti, manijaci, huligani i ko sve ne, a posebno noću kada nema mnogo putnika. Policija, ako nekad slučajno i zaluta u voz, obično legitimiše putnike i gnjavi bez ikakve potrebe (recimo, nas su jednom detaljno pretresli jer smo se vraćali iz Istanbula, jednom sam gledao kako pandur gnjavi devojku koja studira u BG-u zato što nije promenila mesto stanovanja u ličnoj karti, i tako dalje.) I posle neko priča kako je autostop opasan. Već odavno smatram da su noćni vozovi u Srbiji mnogo, mnogo opasniji od autostopiranja.

edit: odvojio sam ovo da bude zasebna tema

Kao dodatak toj vesti, pretposlednji pasus pominje i praktično istovremeni napad na voz u Staroj Pazovi... razbijali su prozore kamenjem, nema povređenih. Stvarno nije pametno putovati našim vozovima noću.

A tek lopova koliko ima... mene je pre par godina pokušao da odžepari jedan lik... Doduše u međunarodnom, prema Zagrebu...

• 7 months later...

E daaa, oni samo navode, vrše uviđaj, zaključuju a šta su uradili do sada po pitanju toga - ništa.

Ne sećam se kada sam videla policiju na stanici u NS ili u nekom vozu.

policije u vozu ns-bg ima danima kada se igraju fudbalske utakmice...  sada je i indjija u prvoj ligi, tu je i kula...standard vosa, partizan, zvezda,rad...  ima visokorizicnih gostovanja :D

Ja bih da se nadovezem na ovu temu,jer kad vec policija cita ovaj forum da im na ovaj nacin predlozim da u svaki polazak BG-SU-BG pokusaju da uvedu po jednu patrolu,ili bar po jednog policajca... U nedelju sam se vracao iz NS-a za Beograd u 13.25 putnickim,i u hodniku ispred kupea je isprovocirani navijac napao pijanog coveka koji je navijao za neki drugi klub a ujedno i dosadjivao ljudima oko sebe,i prebio ga na mrtvo ime,oborio ga na pod,i tukao ga dok nije prokrvario po licu...Na ocigled punog hodnika,i onda ustao i kao da nista nije bilo otisao u drugi vagon...A pritom nigde nije bilo ni jednog policajca...a to je bilo usred bela dana...Nadam se da ce ova moja sugestija bar nesto uciniti po pitanju bezbednosti u srpskim vozovima...

Jest, i ja sam više puta pomislio da bi u vozovima trebalo da bude milicije. Svačega se čovek nagleda tamo, posebno po onim skoro sasvim praznim noćnim vozovima. Mislim da uopšte nije bezbedno, posebno ako se ide često pa je statistčki veća verovatnoća da će se nešto desiti. Naravno, kad milicija i uđe, onda gleda ljudima lične karte i gnjavi oko gluposti. Jednom sam slušao u vozu kako 15 minuta gnjave devojku zato što studira u Beogradu, a nije u ličnoj karti promenila prebivalište... Eto čime se oni bave.

...oborio ga na pod,i tukao ga dok nije prokrvario po licu...Na ocigled punog hodnika...

A hrabri i herojski narod je gledao to kao reality show  :(