Jump to content

Featured Replies

AAAAAA! Ljudi skidajte link. Zgrozio sa  se!

Prvi put u zivotu vidim iskasapljen les... dajte bree odvratno! To stvarno nisam morao da vidim.

Čitao sam o tome negde ali nisam znao da se tako nešto još uvek radi.

Šta znam, svakako na kraju, svako biva pojeden, samo je pitanje ko je taj koji jede crv ili u ovom slučaju orlušina.

Nisam skontao samo šta rade sa kostima pošto ih iseckaju?

Teška stvar.

:mrgreen:

Prosle godine bejah podno Tibeta u Shangri-la i ljubazni kustos muzeja mi je objasnio da se taj obicaj odrzao i do danasnjih dana. Sahranu tj seckanje lesa izvode njihovi samani tj doktori. Telo se sece na dvesta il nesto delova ( ne mogu sa sigurnoscu da se setim broja ali tako mi je ostalo u secanju) i takva vrsta sahrane je uglavnom vrlo skupa za njihove pojmove i najcesce se tako sahranjuju bogati. Zovu je nebeska sahrana jer veruju da sve sto je poteklo iz prirode treba i da se vrati u nju. I jos jedan razlog zasto to rade je da prouce zbog cega je taj covek preminuo jer na taj nacin i uce. Tako sam ja shvatila objasnjenje cele ceremonije.

Ja stvarno molim da ako ne zelite da skinete link bar da se doda upozorenje da link vodi do slika koje mogu da vam smuce zivot.

Ja stvarno molim da ako ne zelite da skinete link bar da se doda upozorenje da link vodi do slika koje mogu da vam smuce zivot.

evo dodato je. istina da pise u linku, ali cesto ljudi ne obrate paznju.

А ти си се јадан баш уплашио. :D

Мени не смета, уосталом занимљиво је видети и научити нешто о туђим обичајима.

• Author

Brat mi je poslao link dok sam jeo pirinac u mleku,... i iskreno,... slike mi nisu nesto uticale na apetit,... Tek da se zna...

pozdrav

valjda i oni Zoroastrijanci imaju slican neki rad, tzv. brda tishine, telo sedi gore pa ga ove ptice jedu, a sveshtenik se ushteka negde blizu pa gleda koje ce oko prvo da mu popiju, pa tako nekako zakljuchi dal ce pokojnik u raj ili pakao... banalizovano, al ima svashta :D     a link je super

ocemo neku zasebnu temu o razlicitim nacinima sahranjivanja? :D

poshto sam odavno chitao u Africi negde da ljude sahranjuju u rupama da stoje, a ne da leze, pa valjda ima jos puno takvih zanimljivosti =]

edit: nadjo neki uopshteni chlanak, interesantno da se procita: http://en.wikipedia.org/wiki/Burial#Alternatives_to_burial

Au, bre! Znam za ovaj vid sahranjivanja, ali sad ga prvi put i vidim. Brutalno i odvratno! O cemu li razmislja onaj kasapin dok secka koscice i razvaljuje lobanju?!?!

Priznajem,i meni je posle gledanja bilo muka ali cu ipak pogledati jos jedanput detaljnije. Naravno preko dana, sada je malo kasno za takve scene.