Jump to content

Featured Replies

Posted

U mom zivotnom okruzenju ovo je vrlo popularna tema u poslednje vreme.

Malopre videh na fb jednog drugog clana foruma da spominje slicice ;) pa kontam-nisam jedini koji se time zanima.

Inace imam 29 godina,a jos neke osobe koje znam da skupljaju imaju preko 30 godina (sto je najgore vise su 'ostrasceni' oni nego npr. moj komsija od 12 godina-koji mi by the way "tapka" slicice u skoli  ;D )

Pa me zanima  koliko nas ima...  :hihi:

Ja sam sakupljao onaj Manchester United album pre par godina, a kad bi imao kinte, skupljao bi sigurno! Neki moj ortak skuplja ovaj za SP, vidjao sam i klince po ulici, a ljudi se standardno skupljaju ispred Katedrale (u NS-u) i kod terazijske cesme (u bg-u) za menjazu, e, to je tek dogadjaj. Mislim da se skupljanje slicica ponovo vraca u modu :)

Inace, taj MU album nisam skupio i mnogo mi krivo... :(

• Author

Ehej, pa ne ocajavaj!

Nisam jos uvek isao, ali brat mi rece da na Terazijama mogu da se nadju i stariji albumi i slicice za njih, npr. Italija '90  ::crazy:

Tako da mozes tu da vidis, ili jos bolje ako neko iz Bg-a bude isao, moze da baci pogled i da ti pogleda za taj album  ;)

Ja cu ici al' kad pridjem kraju,sad sam tek na pola  ;)

Ovde (Skopje, Makedonija) mi deluje da klinci ne znaju sta su to slicice  :?

Jedan drug skuplja i ne moze naci neko za razmenu. Ima puno klinca u ulici, ali svi su "ma daj be kakve slicice". Puno interesantnije su valjda gadzeti.

Tako da vecina koja skuplja izgleda mi da je "old school", 25+ godina.

Meni se ne daju pare za slicice, prosta matematika izlazi da trebaju min 60eur. Ako imas gde da menjas.

Mozda nije mnogo, ali definitivno nije ni malo.

Ehej, pa ne ocajavaj!

Nisam jos uvek isao, ali brat mi rece da na Terazijama mogu da se nadju i stariji albumi i slicice za njih, npr. Italija '90  ::crazy:

Tako da mozes tu da vidis, ili jos bolje ako neko iz Bg-a bude isao, moze da baci pogled i da ti pogleda za taj album  ;)

Ja cu ici al' kad pridjem kraju,sad sam tek na pola  ;)

Ih, pa obisao sam i Katedralu i Terazije milion puta, jos dok je bio aktuelan taj album. Problem je sto je bio nekako cudno odradjen taj posao sa albumom, valjda nije bilo puno slicica stampano, pa ih nije ni imalo puno trafika, bilo ih je samo na trafikama "Stampe", meni je neka tetkica tamo (jos je bila stara Futoska pijaca, smrc) na jednoj trafici ostavljala kesice, jer ih malo dodje i brzo se razgrabi! Al nije pomagalo :) Ma tuga!

uh ja obozavam Panini  :-[ rasla sam sa malo mladjim bratom koji je lud za fudbalom i Italija 90 je bio prvi album koji smo sakupili do kraja  :)

toliko smo bili (brat i ja) ludi za fudbalom u to vreme, da smo, uporedo sa sakupljanjem slicica, pravili "kviz" koji smo nazvali "Zjale Mundijale" i ubacivali ga komsijama u postanske sanducice - pitanja su bila, rukom ispisana, naravno - sta mislite ko ce igrati u finalu i tako nesto... onda bismo im u uputstvu napisali da zaokruze ili ispisu odgovor i da nam ubace nazad u nase sanduce. Niko nam nikad nije odgovorio  ::crazy:

a sto se tice sadasnjosti... iako je portugal fudbalska zemlja ovde nisam primetila slicice za WC juzna afrika... ali nisam nesto ni zagledala. bolje da mislim da ih nema jer sad ionako nemam love da sakupljam  :x

Malopre videh na fb jednog drugog clana foruma da spominje slicice ;) pa kontam-nisam jedini koji se time zanima.

da nisam to bio ja? :D meni ostalo jos 48 zahvaljujuci menjazi kod terazija i tamo sam cesto jer mi je usput kad idem na fax ;)  - koliko kod duplikata da poneses uvek se zameni 90% (i to obicno brzinom 1slicica/minut :P)  i mnogo je lepo menjati se sa ljudima od 7 do 77 godina :)...a tek kada nadjes nekome poslednju slicicu pa te on casti svim slicicama koje ti trebaju :D dakle kompe ako imas 000 bio bih ti zahvalan :P

Hehe, imam ja negde na tavanu album Italija '90, falilo mi jos 5-6 slicica da ga popunim. Imam i negde gomilu duplikata, samo ne znam kad cu da ih menjam ;D

Inace, nisam mogao da verujem koliki su fudbalski fanatici ljudi u Brazilu! Svake srede se igraju utakmice, kao i vikendom. U tim terminima, zna se sta se gleda na TVu :) A ulice i putevi su obicno pusti u to vreme, narocito kad igra reprezentacija. Mogu misliti sta ce biti za vreme SP. A zanimljivo je da svi zivi gledaju fudbal, pa su tako mene, recimo, zene vodile da gledamo fudbal :)

Slicice ovde nisam primetio, ali zato jesam pivo Skol, u specijalnoj ambalazi za SP, uostalom, kao i kod  nas Lav :)

Ahahahaha! Ja mislio one slike sto ,,male'' i ,,female'' na vratima WC-a.

Eto koliko ne pratim fudbal...

• Author

toliko smo bili (brat i ja) ludi za fudbalom u to vreme, da smo, uporedo sa sakupljanjem slicica, pravili "kviz" koji smo nazvali "Zjale Mundijale" i ubacivali ga komsijama u postanske sanducice - pitanja su bila, rukom ispisana, naravno - sta mislite ko ce igrati u finalu i tako nesto... onda bismo im u uputstvu napisali da zaokruze ili ispisu odgovor i da nam ubace nazad u nase sanduce. Niko nam nikad nije odgovorio  ::crazy:

Bas ne znaju da se zabavljaju te vase komsije  :)

@Dragance: Videh pre neki dan da je predsednik Brazila odlikovao Dejana Ramba Petkovica nekakvim ordenom?!

Prosto mi je neverovatno da predsednik nacije koja je najvise odlepila za fudbalom odlikuje naseg igraca,koji ovde i nije stekao neko ime?!

Ovo vest mi je za rubriku verovali ili ne...

...a tek kada nadjes nekome poslednju slicicu pa te on casti svim slicicama koje ti trebaju :D dakle kompe ako imas 000 bio bih ti zahvalan :P

Upravo sam i ja primetio da je mnogo bitnije da imas sto vise ljudi u okruzenju da skupljaju slicice nego da imas ne znam ni ja koliko para.Tako npr. je meni lik pre neki dan dao 70(!) njegovih duplikata jer je popunio album,a ja od toga zalepio 50.Juhu!

Mada mi i komsija kao sto rekoh potpomaze sa 'tapkanjem slajdzi' kod njega u razredu ;)

Imam 000,al' u albumu,duplikat nemam  :P

@Dragance: Videh pre neki dan da je predsednik Brazila odlikovao Dejana Ramba Petkovica nekakvim ordenom?!

Prosto mi je neverovatno da predsednik nacije koja je najvise odlepila za fudbalom odlikuje naseg igraca,koji ovde i nije stekao neko ime?!

Pa, kod nas niko nikad nije ni stekao ime. Svako ko se proslavio, proslavio se negde u inostranstvu! Inace, svaki jedan Brazilac kog sam pitao, zna ko je Pećikovik (kako oni kazu Petkovic). A Brazil ima teritoriju skoro pa kao citava Evropa i skoro 200 miliona stanovnika, od kojih ogroman procenat prati fudbal, pa ti vidi koliko je covek popularan!

Pa, kod nas niko nikad nije ni stekao ime. Svako ko se proslavio, proslavio se negde u inostranstvu! Inace, svaki jedan Brazilac kog sam pitao, zna ko je Pećikovik (kako oni kazu Petkovic). A Brazil ima teritoriju skoro pa kao citava Evropa i skoro 200 miliona stanovnika, od kojih ogroman procenat prati fudbal, pa ti vidi koliko je covek popularan!

Čak se i prošli selektor Brazla našalio i rekao da Srbija ima najjaču reprezentaciju na svetu, s obzirom da za Petkovića nema mesta u nacionalnom timu.  :bag:

Upravo sam i ja primetio da je mnogo bitnije da imas sto vise ljudi u okruzenju da skupljaju slicice nego da imas ne znam ni ja koliko para.Tako npr. je meni lik pre neki dan dao 70(!) njegovih duplikata jer je popunio album,a ja od toga zalepio 50.Juhu!

Mada mi i komsija kao sto rekoh potpomaze sa 'tapkanjem slajdzi' kod njega u razredu ;)

Imam 000,al' u albumu,duplikat nemam  :P

Potvrđujem, par drugara i ja već skupili ceo album i poklonili ga lokalnoj kafani, sad skupljamo drugi za nas. Uglavnom zahvaljujući gomili likova iz kafane koji skupljaju, mada je i drugar-taksista pomogao cimanjem mušterija i davanjem popusta u zamenu za sličice.

• 3 weeks later...