Jump to content

Featured Replies

hvala drug, ali ne poklapaju se datumi, ovaj za Bordo uvijek ide dan kasnije.

I kako tebi ispade ta cijena wizzom do brisela tako skupa, evo ja sad gledam na sajtu za 21. januar, sa prtljagom i naknadom za rezervaciju 4720 dinara, to je oko 42 evra, ali eto nek je 50 po njihovom lopovskom kursu...

Ljudi ako je ko voljan da mi pomogne da nadjem jeftinu kombinaciju do Bordoa ili Tuluza oko 18. do 25. januara, trazio sam preko svih pretrazivaca i kompanija, ali nikako ne mogu da uskladim datume a da me izadje manje od 180 evra (Jat-om do Rima, Easyjet do Tuluza) Najvise bih volio da letim iz BG, ali ako je dosta jeftinije moze i Budimpesta  :)

Bg-Brisel 18.jan(wizz)22.65e

Brisel-Tuluz(easyjet)38.74e

Samo let sa drugog aerodroma u Briselu ali ima dovoljno vremena za transfer ;)

to je isto dobra kombinacija, samo je problem sto kasno stizem u Tuluz, a treba da predjem jos 250 km, vozova naravno nema tako kasno, znaci treba da prespavam u Tuluzu...

Ja sam nasao ovu kombinaciju:

Bg-Brisel 21.jan (wizz) 42e

Brisel-Biarritz 22.jan (ryan) 23e sa svim taksama i prtljagom.

Ovo mi vise odgovara jer mi je Biarritz blizi odredistu, jedino sto i u ovom slucaju treba da nadjem smjestaj, u Charleroi... I opet mi je bolje nego da placam Jat-u 120 evra do Rima koji je na pljuvomet od Beograda  ;D

Pegasus ima danas i sutra promociju 20%

Ticket Sale Date: 27-28 December 2012

Travel Date: 15 April 2013 - 31 May 2013 (Flights on 19.04.2013 – 24.04.2013 are not included)

Imaš udobnu kombinaciju za Bordo, doduše to ti je opet na granici budžeta:

Beograd - London Luton - Wizzair 18.1. 4,720 din (6:00 - 8.05)

London Luton - Bordo - EasyJet 18.1. 42.60€ (10:55 - 13:35)

Nažalost, ne radi u suprotnom pravcu. Ima jeftina varijanta ali sa spavanjem na aerodromu u nedelju 27:

Bordo - London Luton - EasyJet 27.1. 20.60€ (12:20 - 13:00)

London Luton  - Beograd - - Wizzair 28.1. 4,720 din (8:50 - 12:35)

Može nešto i jeftinije da ispadne u okolnim datumima.  :yok:

Pa koliko ja znam, ne treba ti tranzitna viza ako će se sav tvoj boravak svesti na boravak na jednom aerodromu.

A evo i potvrde:

There are some exceptions to the UK’s visa requirements. In some circumstances passengers who are visa nationals may travel to the UK without visas.

Transit without visa (TWOV)

A visa national who is going to the UK simply to travel on to another country may enter without a visa if these conditions are met:

 He arrives and departs by air

 His onward flight is confirmed and departs within 24 hours

 He is properly documented for his destination and has a visa if he needs one

Pa koliko ja znam, ne treba ti tranzitna viza ako će se sav tvoj boravak svesti na boravak na jednom aerodromu.

A evo i potvrde:

There are some exceptions to the UK’s visa requirements. In some circumstances passengers who are visa nationals may travel to the UK without visas.

Transit without visa (TWOV)

A visa national who is going to the UK simply to travel on to another country may enter without a visa if these conditions are met:

 He arrives and departs by air

 His onward flight is confirmed and departs within 24 hours

 He is properly documented for his destination and has a visa if he needs one

Nije to bas tako jednostavno:

- ***Warning*** Nationals of Serbia may use this

administrative concession (TWOV) above if holding:

- a visa which allows entry into (or transit through)

either Australia, Canada, New Zealand or the USA; and

- holding a valid ticket for travel from a third country or

territory via the UK as part of a journey TO (or through)

Australia, Canada, New Zealand or the USA, whichever the

visa is applicable to (e.g.: DEL-LHR-JFK, DEL-CDG-LHR-JFK,

DEL-LHR-CDG-JFK or DEL-LHR-JFK-MEX).

OR:

- a valid visa for entry into Australia, Canada, New

Zealand or the USA; and

- a valid airline ticket for travel via the UK as part of a

journey FROM the country in respect of which the visa is

held to another country or territory.

OR:

travelling as part of a journey FROM either Australia,

Canada, New Zealand or the USA, provided transiting the UK

less than 6 months after the date they last entered

Australia, Canada, New Zealand or the USA with a valid visa

for the respective country, even though the visa may have

expired at time of transit through the UK (e.g.:

JFK-LHR-DEL, JFK-CDG-LHR-DEL or JFK-LHR-CDG-DEL).

NOTE: this DATV exemption is not applicable if holding a US

Ups. Nisam uočio to što je pisalo boldovanim crvenim podvučenim slovima. :-[

Dakle, zaboravi na London Luton... osim ako imaš pasoš Bosne i Hercegovine, u kojem slučaju će te braća Britanci pustiti preko svoje teritorije.

Ups. Nisam uočio to što je pisalo boldovanim crvenim podvučenim slovima. :-[

Dakle, zaboravi na London Luton... osim ako imaš pasoš Bosne i Hercegovine, u kojem slučaju će te braća Britanci pustiti preko svoje teritorije.

Pa taj i imam :D

Lufthansa nudi vaucer od oko 20 evra(zavisi od zemlje), ali za letove iz Nemacke, UK, Svajcarske, Austrije i jos ponekih zemalja. Nema Srbije na listi, ali nekome moze koristiti. Potrebno je registrovati se, a na mejl stize kod sa popustom. Obzirom na uslove promocije, vredi registrovati se, pa kasnije kad zatreba, kupiti kartu.

The voucher can be redeemed between 10/12/2012 and 10/03/2013.

Travel must be between 10/12/2012 and 10/06/2013.

Vouchers are only valid for itineraries where all flights are operated by Lufthansa and Lufthansa Regional Partners (incl. Lufthansa City Line and Eurowings).

The voucher is only valid for flights departing in (country which you will choose).

Stranica za registraciju:

https://promotion.lufthansa.com/_internations/

Pa reko'b' po ijekav'ci, zato sam i spomen'o. I ja sam otale, al sam se maskiro ekav'com. :D

Pa onda gledaj, taj London ti je opcija. Bar u odlasku.

Nemoj se stid't ijeakv'ce i svoije' korijena :D

Ako nekom hitno treba karta u Jednom pravcu sa dalekih destinacija, tipa Karibi i sl... neka traze na Aeroflotinom vebsajtu i naravno Jet, ali Aeroflot leti na vise destinacija. Karte naravno nisu low cost jer su daleke destinacije ali su mnogo povoljnije od AirFrance, Klm, Lufthansa koje jedva cekaju da si u nekoj frci pa da ti naplate kartu 10 struko vise. Toliko sam ovih dana "jurio"karte da sam par kila smrsao, sto i nije tako lose  teg

Interesuje me dal neko zna kupih jos pre par meseci kartu prag milano rim rio ,rio rim milan  zanima me dal u povratku mogu da spalim zadnji leg i da se z(wizz)nem iz rima za bg i da ne idem u milano

Interesuje me dal neko zna kupih jos pre par meseci kartu prag milano rim rio ,rio rim milan  zanima me dal u povratku mogu da spalim zadnji leg i da se z(wizz)nem iz rima za bg i da ne idem u milano

U principu ti mozes, ali nije sigurno da ce i tvoj prtljag moci.

Jel neko naleteo ovih dana na neke povoljne karte za Kanadu? Najpovoljnije sto nadjoh je cca 700e iz Beograda i stotinak eura manje iz Budimpeste. Datum fleksibilan, sto ce reci moze se na put i za 2 dana! :D

Dal znate neke jeftine karte za tokyo , sa tim multi leg forama ili error fare .