Jump to content

Featured Replies

20/03/16

10:10 Malaga AGP 13:00 Brussels CRL… Ryanair €35.99

19:50 Brussels CRL… 21:45 Budapest BUD Wizz club €14.99  bez cluba 24,99

Naisao sam na to...odbilo me malo 7 sati cekanja...ali hvala ti svakako ;)

Drustvo jel moze pomoc ovo let a New York Beograd..Ja sam nasal za 22.January prevod Osla za 284 dolara,Ali je layover 6 sati?

Drustvo jel moze pomoc ovo let a New York Beograd..Ja sam nasal za 22.January prevod Osla za 284 dolara,Ali je layover 6 sati?

pa s obzirom da letis u januaru, ja ne bi ni isao na kraci layover...ovaj je perfektan....jer se nikad ne zna oko kasnjenja u tom mesecu....a i cena je vrh

Pozdrav svima,

trebao bih da letim Beograd-San Francisko u martu i našao sam karte za oko 350e, da li je to ok cena ili se može naći i jeftinije?

Međutim layover je oko sat vremena na aerodromima uglavnom u Parizu ili Amsterdamu, da li je dovoljan toliki layover uopšte i šta se dešava ukoliko zakasanim na presedanje?

A drugo pitanje bi mi bilo, možda nije za ovu temu izvinjavama se, šta vi kao  iskusni putnici mislite o doplati za open date ticket koji je oko 100e, da li se isplati i kako funkcioniše uopšte, da li mogu da menjam više puta i oba leta ili mogu da promenim samo jednom?

Hvala unapred na odgovorima ;-)

Cena je odlicna, tako da tu nemoj da se razmisljas previse. 

Sto se tice aerodroma, pre bi se plasio Amsterdama no CDG-a, jer je meni AMS aerodrom jedan od najkonfuznijih ali mislim da ti je svakako dovoljno sat vremena. 

Sto se tice open date (open ended) karte, nisam bas toliko iskusan ali ajd' da pokusam... Prvi let tj let BEG-SFO ti je fiksiran, dok povratak mozes da pomeras. Naravno, moraces preko agenta ili same avio kompanije da potvrdis povratak datuma koji tebi odgovara, a oni  ce tada proveriti da li je let popunjen i ako nije potvrdice ti povratni let.  Jedino treba proveriti sa nekom agencijom koja prodaje karte, da li kod ovakvih karata vaze fare rules... tipa ako prekris neko od pravil, recimo maximum stay 90 dana ... sta se ondaK desava.... 

A evo i za ostale drugare :) 

Belgrade – Miami – Belgrade
Belgrade – Phoenix – Belgrade
Belgrade – Thunder Bay – Belgrade
Belgrade – New York – Belgrade
Belgrade – Washington – Belgrade
Belgrade – Chicago – Belgrade
Belgrade – San Francisco – Belgrade

300-350eur, period januar - maj 2016. Kayak, Momondo itd itd itd 
Leti se Tarom, KLM, Delta kombinacijom. Moze i iz Bukuresta za koji eur nize.

Edited by traveleasy

Kuku, 350€, na šta je spao avioprevoz... ima uskoro da plaćaju putnicima da lete... ::crazy: I još se pitate može li jeftinije, de će vam duša.... :bag:

Sad ozbiljnije: Ako se prodaje karta za layover od sat vremena, to znači da aerodrom i prevoznik podržavaju takvo presedanje, i zakonski si zaštićen. To znači da, ako dolazni let zakasni, ili se desi neki drugi SNAFU za koji nisi kriv, prevoznik ima obavezu da ti obezbedi prenoćište, alternativni let, itd. Na velikim aerodromima imaš sistem da preskočiš redove za pasošku kontrolu ili security ako si u kratkom presedanju. Ja sam leteo sa layoverom od 45 minuta u Minhenu, i uspeo sam i da obavim freeshop na brzaka :)

Kuku, 350€, na šta je spao avioprevoz... ima uskoro da plaćaju putnicima da lete... ::crazy: I još se pitate može li jeftinije, de će vam duša.... :bag:

Isto se to i ja pitam. Ceo svet ubi cene, jedino se Azijati prave pametni i ne pomišljaju. :)

Gleda mi duša da što jeftinije prođe  lol:: 

Ma verujem da je to akcija sad oko nove godine samo, pratim već par meseci cene za tu destinaciju i nisam video nikad ispod 510e, slažem se da je ok cena skroz, samo se dvoumim da li da  doplaćujem za open date ticket i malo mi je taj layover kratak, bar meni, nemam iskustva sa tim.

Inače mislim da sam pročitao da mogu da se menjaju svi datumi, uključujući i polazak, odakle ti taj info da je datum polaska fiksan? 

Inače mislim da sam pročitao da mogu da se menjaju svi datumi, uključujući i polazak, odakle ti taj info da je datum polaska fiksan? 

Pogledaj fare rules za tu kartu, pa ces videti tacno sve restrikcije.

Prilicno sam, siguran da nisu oba segmenta fleksibilna. U tom slucaju, po meni bi to bila obicna karta sa fully refundable opcijom, ali bi imao fiksiran i odlazak i dolazak, pa ako ih ne iskoristis  vracaju ti 100% cene karte, a to ce te kostati prilicno.

Anyway, izgleda da je ova akcija mrtva..... jer ja vise ne nalazim cene koje su bile ranije.

Ako je neko blizu Ljubljane, Istanbul za novu godinu 28-29.12 - povratak 01.01.16 = 50eur.

A ima i nekih zanimljivih cena za Dominikasnsku iz Ljubljane, oko 430eur do Punta Cane. Jan-Mart 2016.

Edited by traveleasy

U tom slucaju, po meni bi to bila obicna karta sa fully refundable opcijom, ali bi imao fiksiran i odlazak i dolazak, pa ako ih ne iskoristis  vracaju ti 100% cene karte, a to ce te kostati prilicno.

Tesko da ce fully refundable karta BEG-SFO da kosta samo 450EUR...

Ideja za beg u tople krajeve je 

BEG - BKK  (Bangkok) - DEH (Delhi) - BEG (naravno ne mora Beograd nego i neki susedni) 

druga ideja 

BEG - MLE (Maldivi) - DEL - BEG 

Ne tražim da mi neko gleda, znam ja sve sam, mnogo puta sam kupovao, nego da pitam koji je najbolji pretraživač za multi city opciju?   Fleksibilan sam sa datumima pa bih hteo da naravno kupim najjeftinije.

Na skyscanneru mogu samo da pretražujem datum po datum, a imam kombinaciju tri datuma, bilo bi lepo da može kao kod normalne kupovine da vidim ceo mesec sa cenama za svaki datum :-\

Edited by samsung

Evo jedan bag na aeroflotu :)

https://www.aeroflot.ru/cms/en/

Izaberete gde hocete da letite. Izaberete EUR (ili bilo sta) kao valutu i kliknete na search. 

Na sledecoj stranici izbaci letove. U gornjem desnom uglu videcete izbor jezika i valute.

1159041214.png

Izaberete azerbejdzanski manat.

Kada update-uje cene, izaberete letove i idete na placanje :)

Na ovaj nacin, BEG-PVG (Shangaj) 270eur, BEG-BKK 330eur, BEG-HAV (Kuba) 520eur .... itd itd.

Edit: Evo ga primer za Havanu:

3587738331.png

2074549823.png

Edited by traveleasy

Hehe, a baš sam sinoć pročitao da je azerbejdzanska valuta juče izgubila čak 50% svoje vrednosti zbog naftne krize ;) hence the prices

Barcelona  - Montevideo, 220-360eur

Mart-Maj, veoma malo datuma. 

w7VaXmI.png

Kayak.es

Edited by traveleasy

1 hour ago, traveleasy said:

Barcelona  - Montevideo, 220-360eur

Mart-Maj, veoma malo datuma. 

w7VaXmI.png

Kayak.es

na kom si ovo pretrazivacu za error fares nasao?

nigde nisam video

Ja ovo kupio za 725 eura. Za sve datume uvek je etihad bio najjeftiniji.  Good bye zimo  :) 

beg_bkk_del.jpg