Jump to content

Featured Replies

Ma gde čitaju, njih mrzi da rade i tih par sati što moraju. :biggrin: Buraz, uzmeš prethodne karte i ispraviš ih u Fotošopu, na to sam mislio. Zaista ne verujem da je neko lud da proverava po netu da li su prave ili nisu, a pored svih tih viza koje već imaš.

Ja se ne bih opterecivao time, vec kupio karte i trazio i dobio vizu i lepo putovao :smile: Nisam jos cuo da neko nije dobio tajlandsku vizu, ali, naravno da uvek postoji i ta opcija. Da bi dobio full refund za aviokarte, morao bi da uzmes poseban tip karte koji ima takvu opciju, a takve karte su dosta skupe. Uzmi neke jeftine na promociji i apliciraj za vizu. Evo, juce je bilo aktuelno, Skopje-Denpasar(Bali) za 300 evra, Qatar.

Edited by Dragance

Znam, ne sumnjam da ću dobiti, već sam tri godine za redom dobio Thai vizu. Nego mi je upravo to problem, hteo bih da imam spremnu vizu pa da lovim neki multicity, bkk - colombo - hanoj ili šta već.  

Ovako moram da im dam ulaz / izlaz sa Tajlanda kartu a to mi sve komplikuje i verovatno značajno poskupljuje sve. 

Znam za karte, naravno uzimam ekonomsku klasu bez opcije za refund, nego znam da neke agencije (i sam sam to radio jednom najmanje) omogućavaju otkazivanje u roku 24h ili duže i za akonomsku klasu. 

Ne sećem se koja je agencija bila, ali refund je došao nešto tipa tri nedelje kasnije. Pa sam to pitao, da li neko ima više iskustva za brži refund

Ili da kupiš najjeftiniju kartu iz okoline za Tajland, tipa AirAsia iz Singapura, Indonezije ili Malezije pa ćeš je samo baciti posle. Jeste da će biti neki trošak ali će sigurno biti manji nego obično. Isto tako možeš kupiti tu multi city kartu i jednu u jednom pravcu za bilo gde što je najjeftinije u tom trenutku.

Isto tako da li si ih pitao šta se događa ako ulaziš kopnom. Tj da li možeš da im daš karte za voz/bus umesto avio karata pošto pretpostavljam da je lakše to refundirati nego ovo.

Što se tiče tih agencija koje otkazuju to su obično američke agencije ili nqr američka stranica bilo koje agencije. Fora je što moraju po američkom zakonu da daju bar 24h da refundiraju ili da besplatno holduju rezervaciju bar 24h. E sad ovo po zakonu važi samo za letove koji imaju dodira sa SADom, ali neke od njih proširuje i na ostale letove. Koliko se sećam priceline i orbitz su to radili ali nisam pokušavao nikada i generalno je moje iskustvom sa svim internet travel agencyijima bio trnovit kada su trebali da mi vrate neke pare iz bilo kog razloga. Isto tako ovih 24h ne teku preko vikenda tako ako se kupi u petak, isteći će 24h u ponedeljak.

Hm, hvala, dobra ideja za neki lokalni azijiski let, to će me u zbiru sigurno manje koštati da bacim tu kartu nego sada uzmem sve na brzinu. 

Radim sve ovo, zato što mi je lakše da imam vizu pa sam slobodan da organizujem ako treba let za 3 dana od sada (što se dešava, bude jeftino baš zato što je preblizu datum), a ako nemam vizu ništa od toga. 

Idem da gledam airasia iz okolnih zemalja do bkk :smile:

16 minutes ago, samsung said:

Hm, hvala, dobra ideja za neki lokalni azijiski let, to će me u zbiru sigurno manje koštati da bacim tu kartu nego sada uzmem sve na brzinu. 

Radim sve ovo, zato što mi je lakše da imam vizu pa sam slobodan da organizujem ako treba let za 3 dana od sada (što se dešava, bude jeftino baš zato što je preblizu datum), a ako nemam vizu ništa od toga. 

Idem da gledam airasia iz okolnih zemalja do bkk :smile:

Gledaj bolje do Krabija ili Pataje pošto izgledaju pristojno jeftinije od BKKa

https://www.skyscanner.net/transport/flights/my/th?adults=1&children=0&adultsv2=1&childrenv2=&infants=0&cabinclass=economy&rtn=1&preferdirects=false&outboundaltsenabled=false&inboundaltsenabled=false

46 minutes ago, samsung said:

Znam za karte, naravno uzimam ekonomsku klasu bez opcije za refund, nego znam da neke agencije (i sam sam to radio jednom najmanje) omogućavaju otkazivanje u roku 24h ili duže i za akonomsku klasu. 

A sta bi ti znaci otkazni rok od 24h :smile: Mislis da je moguce da kupis kartu, apliciras za vizu, odbiju te za vizu i da ti trazis refund sve u roku od 24h :smile:

Dobru si ideju dobio da uzmes neki let preko Air Asia, ali, pitam se da li ce da ti traze kao dokaz i neku kartu odavde do neke Azije, ako su vec postalo tako zadrti?

Isto tako sad sam pogledao na random datume avio kartu Beograd Bangkok sa Qatarom fully refundable ima za malo manje od 1100€. Nije baš savršena opcija, ali bih trebao da dobiješ sve svoje novce nazad (doduše potvrdio bih sa njima na tvom mestu da slučajno nema još nekih random troškova). Jedino što će malo potrajati (ume i do mesec dana) da se vrate ti novci na karticu, ali možeš ih pitati da li u slučaju da kupiš u kešu i njihovoj kancelariji da li isto refundiraju ceo iznos.

46 minutes ago, Dragance said:

A sta bi ti znaci otkazni rok od 24h :smile: Mislis da je moguce da kupis kartu, apliciras za vizu, odbiju te za vizu i da ti trazis refund sve u roku od 24h :smile:

Dobru si ideju dobio da uzmes neki let preko Air Asia, ali, pitam se da li ce da ti traze kao dokaz i neku kartu odavde do neke Azije, ako su vec postalo tako zadrti?

Ne ne, odmah bih otkazao kartu, ne verujem da će sada da proveravaju da li je u sistemu. To sam radio za Delhi jednom čini mi se. To je i suština, da ne znam sada za kada mi šta treba, nije da se bojim da će me odbiti za vizu. 

Neću sam u Ho Ši Minu npr da čekam zato što prijatelj ide direktno tamo, a ja prvo sa prijateljicom u Šri Lanku itd :smile:

A pitao sam, može samo in/out Thailand, ne moram detalje kako do npr Malezije idem. 

Hvala svima, da ne zatrpavamo temu sa mojim problemima, javiću ishod :smile:

Ako nece da proveravaju detalje, Qatar airways ima opciju "Hold my booking" za 24-72h, uz neku "malu doplatu", kako oni kazu, ne znam tacno kolika je. Verujem da u tom slucaju dobijes na mejl itinerer, broj rezervacije, kao i cenu, verovatno bez e-ticket broja. Sad, ne znam koliko ovi u ambasadi cepidlace, ali to bi mozda moglo da prodje kao kupljena karta.

https://www.qatarairways.com/en/payment-options/hold-my-booking.html

Hvala, nisam znao za to. Možda vredi da pokušam

A svakako im dajem izvod iz banke za tu multi vizu plus mi je svega par stranica prazno u pasošu od viza i pečata, pa ako misle da hoću da ilegalno ostanem onda baš nema smisla :sleep:

On 12/21/2017 at 12:06 PM, samsung said:

Helou :sleep: 

Koja agencija ima najbrži i pouzdan refund? (online agencija, kao Opodo, eDreams itd) 

Zbog vize za Tajland. Sada u konzulatu u BG traže zaista kupljenu kartu, do sada sam uvek sa rezervacijom. Da naglasim neću ništa da muvam, ostajem ilegalno ili šta već, nego trebalo bi da u okviru tri meseca idemo Tajland, Sri Lanka, Vietnam, možda još negde i nemoguće mi je da defitnivno organizujem sa datumima. Možda neku multicity, možda ćemo leteti iz Bangkoka, ako sada kupim moram sve da znam unapred

A da se raspitas u Gea toursu?

Ja sam prošle godine izvadila preko njih dve vize, tranzitnu i turističku (trebalo mi je za dva ulaska u Thai) izdate u Zagrebu. Oni su mi završili taj deo sa avio kartom.

Znam da kod AirSerbie vracaju pare ako te odbiju za USA vizu (let za JFK). Ovo je provereno, drugar je jedan dobio ceo iznos (mozda su 10evra skinuli za izdavanje karte). Mozda postoji i kod drugih kompanija to. A za otkazivanje 24h nakon kupovine ima skoro na svim sajtovima preko kojih se kupuju karte.

Zakazao sam predavanje dokumenata za vizu a još nisam kupio / falsifikovao kartu :smile:  

Uzimao sam tri Thai vize putem Gea tursa iz Zagreba, ali sada mislio jednostavnije kada ima ovde konzulat, kad' ono medjutim. 

A skroz nije logično, pošto ću da uzmem za 150 eur vizu sa neograničenim brojem ulazaka, plus dajem dokaz iz banke da imam minimalno 10.000€, da treba karta sa ulaskom i izlaskom sa Tajlanda. Pa što bih uzimao tu vizu da hoću samo jednom da uđem i izađem

Valjda hoce dokaz kad ces poslednji put izaci i da im se ne vracas vise :biggrin:

Inace, ja ne bih falsifikovao kartu, mislim da je casnije priloziti neku rezervaciju koja lici na kartu i koja ce da se ponisti za 24h. Falsifikovanje je ipak ozbiljan prekrsaj a ako, hipoteticki, neki dokoni sluzbenik resi to da proveri, to moze da ti napravi problem.

1 minute ago, Dragance said:

Valjda hoce dokaz kad ces poslednji put izaci i da im se ne vracas vise :biggrin:

Inace, ja ne bih falsifikovao kartu, mislim da je casnije priloziti neku rezervaciju koja lici na kartu i koja ce da se ponisti za 24h. Falsifikovanje je ipak ozbiljan prekrsaj a ako, hipoteticki, neki dokoni sluzbenik resi to da proveri, to moze da ti napravi problem.

Posebno da dodam da je PRELAKO proveriti da li je karta validna i postoji pošto im treba 2 minuta i konekcija sa internetom.

Što se tiče rezervacija, zar ne moraju da pošalju u Atinu tvoj zahtev na proveru (kada radiš multi vizu) što će sigurno trajati duže od 24h (za obične vize kažu da im treba 3-5 dana) tako da mi ni to ne izgleda kao dobra opcija.

Koji beše sajt za proveru da li je karta validna? Neko je napisao pre par godina, zaboravio sam... Mada svakako verujem da ti pajseri po ambasadama (sem anglo-saksonskih) to i ne znaju da provere. :biggrin:

1 hour ago, Tales said:

Koji beše sajt za proveru da li je karta validna? Neko je napisao pre par godina, zaboravio sam... Mada svakako verujem da ti pajseri po ambasadama (sem anglo-saksonskih) to i ne znaju da provere. :biggrin:

Da, pošto je jako teško otići na stranicu od kompanije sa kojom putuješ i upisati booking reference i prezime putnika...

Očito im je teško i ne znaju čim su do sada milioni ljudi sa fake kartama prošli.

Edited by Tales

Pozdrav svima, 

Žena i ja smo često u nekim letovima, pa smo odlučili da pokrenemo sajt na kome ćemo svakog dana objavljivati po jednu ponudu sa nekog obližnjeg aerodroma Beograd, Niš, Temišvar, Budimpešta, Tuzla,... To radimo već malo više od 3 meseca, pa ako je nekom interesantno jeftinoputuj.com neka zaprati i na fb, tamo svakog dana delimo objave.

Mi ne prodajemo karte, niti reklamiramo ikog, već samo čisto na volonterskoj bazi delimo informacije kad naiđemo na nešto povoljno. Širimo svest da može da se putuje jeftino iako mnogo ljudi zna veći je broj onih koji su sumnjičavi i kad vide da je povratna karta 10, 20, 30€ misle da je to nestvarno. U našem okruženju su se uvek čudili kako smo povratnu za Maroko platili 80€, za Milano 10, za Berlina 20€... i onda smo odlučili da te informacije podelimo i sa drugima. 

Ako nekom bude zanimljivo neka zaprati i podeli sa prijateljima, nećemo se ljutiti :biggrin:

Kada sam već u ovoj temi pisao o tome, da završim priču oko karte za Tahi vizu :smile: 

Na kraju sam uzeo Kuala Lumpur - Krabi povratnu, znači najbliže i najjeftinije moguće, 45 dolara Air Asia i odneo im to. Biće viza gotova prekosutra, iako kao mora za te multi ulazak vize u Atini da odobre. U praksi danas videh da može viza i danas za sutra čak, neka plavuša dišla vratili je sa aerodroma, krenula na Tajland bez vize :smile:  Pa kao hitno. 

Ono što je tema, sada mi treba za prijatelja za februar nešto jeftino Beograd - Hanoj povratna, može i Ho Ši Min. Nema ispod 600-700, on cilja na 400 - 450, ima li šanse za neke akcije u ovom periodu? Nikada nisam ranije gledao tu relaciju. Ja ću tamo iz BKK, to nešto jeftino od tamo..