Jump to content

Featured Replies

Hvala, hvala, bilo dan nakon što sam pitao promocija Qatar Airways-a, izmedju ostalog i Hanoi iz Bg za 480€ :stop:

Temisvar-Tel Aviv, 35 evra povratna (za Wizz clanove), recimo, 19-26. januar. Ima dosta povoljnih cena i iz Budimpeste, Debrecina...

Putnici, koliko ste placali kartu do Čilea? Bilo odakle iz Evrope, bilo kada? Ja koliko vidim, tesko da nesto ispod 900eura moze da bude... da li je to najmanje sto mogu ocekivati?

To je jako mnogo. Pokusavam sad da nadjem, mislim da sam pre neki dan video za nesto ispod 500 evra, odnekud iz Evrope. Ovako nasumice, nadjoh u martu za 650 evra iz Milana. Gde planiras da ides po Cileu? Jako je vazno i u koje doba godine ides, ako mislis na zimu (evropsko leto), neces bas moci sve da obilazis.

Bila bih u Santiagu, plan, pa obilazila bih naravno sto vise, ali s obzirom da ce i decak od 6 godina biti tu, vise ce biti planova na licu mesta. Od 15 dana  do mesec dana bih ostala...e sad, period u kom bih isla ...prvo sam mislila april maj a sada rezervisah nesto drugo pa ovo bih recimo sept okt...

Nego, zasto kayes da necu moci sve da obilazim? - hladno ili nesto drugo?

Dakle, ako nadjem 400-500 da kupujem...mislite da je to najbolje sto može biti, zar ne?

Da, hladno. Ako ces u Patagoniju, pa i u Atakamu, hladno je. Gledaj bolje novembar, mozda i pocetak decembra, ako mozes, to je ok period i sto se vremena a i cena tice. Za mesec dana mozes svasta da obidjes, zemlja je pristojno uredjena, imas dobrih buseva i letova po pristojinm cenama, tako da mozes i sve sa decakom da lepo proputujes. Meni se jako svidelo, bio sam dvaput i mislim da cu opet :smile: 400-500 evra je dobra cena za do tamo, osim ako se ne pojavi neku ludi error fare za 200-300 evra, na sta bas i ne mozes racunati da ce se pojaviti bas kad tebi bude trebalo.

Jedno hipoteticko pitanje za iskusnije putnike :smile:

Primera radi, imam let od Temisvara do Milana pa od Milana do Rio De Janeira, razlicitim kompanijama. 

Let do Milana se odlozi nekoliko puta i ja ne stignem na avion za Rio.

Da li je u tim situacijama propala karta za Rio ili ce avio kompanija izaci u susret da me stavi na neki naredni let?

Da li je neko imao ovakvo isksutvo?

Propala je karta za Rio -- ako letiš različitim kompanijama, tvoja je odgovornost da ćeš na let stići na vreme. Što se tiče avioprevoznika za Rio, nisi se pojavio na letu i to je to, a pošto se verovatno nisi isprsio da kupiš rebookable/refundable kartu, njihova odgovornost ka tebi tu prestaje. :smile:

Aha, jasno. Onda cu tako. Hvala lepo.

Tesko da cu naleteti na eror karte, a i da naletim, pa, nikada nisam ni uspela da ih kupim tako...

Hvala ljudi.

Ne mora da znaci da propada, ako si ih kupio u okviru iste rezervacije, onda bi  trebalo da te prebace na prvi sledeci let. Ako su u pitanju aviokompanije iz iste alijanse ili imaju neke partnerske,  codeshare letove. Npr, KLM-Airfrance-Alitalia, British Airways-Iberia-American Airlines, Lufthansa-Swiss, ili Etihad-Airserbia, itd. Ako ti neki sajt upari, npr, Wizzair i Alitaliju, tu ces imati mozda zajednicku rezervaciju na tom sajtu, ali u sistemu Wizza i Alitalije, to su 2 razlicite nezavisne rezervacije, pa ako okasni Wizz, propada ti karta preko Alitalije za Rio, npr.

Edited by Dragance

Pitanje je na temi Ryanair i pominje se hipoteticki let iz Temisvara za Milano.
Hipoteticki Ryanair nema hipoteticki let iz Milana za Rio tako da hipoteticki letovi ne mogu biti na istoj hipotetickoj karti :).

Ne zezajte se sa Italijom, na pasoskoj kontroli se cesto ceka satima, ja sam u Rimu nedavno jedva stigao a imao sam skoro 5 sati izmedju letova.

Hvala vam na odgovorima :smile:

Tako sam i mislio, ali sta znam. 

Let iz Temisvara za Milano Ryanairom nije hipoteticki :biggrin: ali iz Milana sam nasao neke opcije do Ria naravno sa drugim kompanijama.

Definitivno je on bolja opcija kod ovakvih putovanja, da se u Milanu ili kom vec gradu gde se pravi konekcija sa dalekom destinacijom, ostane koji dan ili makar uzmu letovi sa velikim razmakom, kako ne bi doslo do neprijatnosti.

1 hour ago, sanchez said:

Definitivno je on bolja opcija kod ovakvih putovanja, da se u Milanu ili kom vec gradu gde se pravi konekcija sa dalekom destinacijom, ostane koji dan ili makar uzmu letovi sa velikim razmakom, kako ne bi doslo do neprijatnosti.

Da, svakako, da bi bio siguran. Bio sam u takvoj situaciji vise puta i obicno sam uzimao barem 5 sati razmaka. Mislim, u nekim situacijama cak i to moze da bude nedovoljno, ali, kad je jeftino, reskiras, pa se nadas najboljem :biggrin:

PS: Imas iz Ciriha za Rio, ali preko Amerike (ako imas US vizu, to je super ponuda), 431 evro, American Airlines. Mozes po istoj ceni i da ostanes nekoliko dana u Njujorku (mozda i Majamiju, zavisi gde je konekcija).

http://www.exbir.de/das-ist-gut-und-guenstig/17146-american-airlines-rio-de-janeiro.html

Edited by Dragance

Nema veze ako su razlicite avio kompanije na letu, bitno je kako su kupljene karte. Ako
su kupljene odvojeno onda propada (mada kod Delte je bila dva puta takva situacija i iznos karte ti ostane na Delta racunu koji mozes da iskoristis godinu dana).

A nisam znao da i jedna kompanija uparuje prave low cost kompanije (mada Transavia ima sporazum sa Deltom, takav mi je danas bio let)

Mislim da neke OTA uparuju lowocst letove sa obicnim aviokompanijama, znam da sam vidjao opcije na Kayaku. A nisam 100% siguran za varijante kad ti neka OTA upari neke kompanije koje nisu iz iste alijanse ili nemaju codeshare, niti partnerski odnos, da li imaju obavezu da te prebace na neki drugi let, ukoliko prvi kasni. To treba dobro proveriti.

Inace, kao sto sam kazes, Transavia ima sporazum sa Deltom, tako da to potpada u one opcije koje sam naveo - codeshare, ista alijansa ili vec neki partnerski odnos.

Nisam jos uvek video to, mada mi je stvarno bzvz da to rade. Jos ludje je sto se bas cesto desava da prodaju let negde-JFK pa nastavak LGA-negde. Sitnim slovima napisu samo kao menjanje aerodroma. Pa da je upola jeftinije ne bih rizikovao sa time.

Edited by Duya
Pasus prebačen u temu o Ryanairu

10 hours ago, mveruovic said:

Jos ludje je sto se bas cesto desava da prodaju let negde-JFK pa nastavak LGA-negde. Sitnim slovima napisu samo kao menjanje aerodroma. Pa da je upola jeftinije ne bih rizikovao sa time.

To da, tu treba jako pazljivo proveriti svaki detalj. Uvek oni ostave relativno dovoljno vremena kad se menja aerodrom, ali, moze da bude prilicno napeto, jer satnica prevoza izmedju 2 aerodroma nikad nije idealna, a taksi uvek skupo resenje, a ne i najbrze u velikim gradovima.

Pisa, Venecija - Johanesburg, od 120 evra povratna. Maj/Jun

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Braco, pomagajte :smile:

Treba mi karta u jednom smeru, Beograd - Atlanta za 3. ili 4. Jun, 2018. Nemam ideju o datumu povratka i zato trazim u jednom smeru. Da li postoji neka varijanta bilo koja, ili su karte u jednom smeru i dalje 10 puta skuplje nego povratne? Ne mogu da nadjem ama bas nista korektno...

Ako bih morao da uzmem nazad, trazio bih nesto multi-city, Miami-Beograd u povratku, za 28-9. Decembar 2018...ali ni za tu opciju nisam nasao nista ispod 800 USD. Takodje, letova koje pretrazivaci nude do Atlante u sklopu normalne povratne karte Beograd - Atlanta, nema u ponudi kada se pretrazuje multi city sa povratkom iz Miamija. Koja je to fora? Sve su neki letovi od 30h preko Istanbula i Moskve...umesto onih standardnih preko Pariza, Amsterdama, Nemacke od 13-14-15h. 

Hvala unapred i zivi bili 

Iz Beograda, karte u jednom smeru ce biti skuplje dosta, kao i povratne koje vaze duze od 6 meseci. Takodje, puno kompanija prodaje karte do 330 dana unapred, a decembar ove godine je dalje od toga.

Ako promenis datum na sredinu decembra, videces da ima letova preko Nemacke.

41803eeaa5cc32f5b699e341dd594a8a.jpg

Ima ih i u jednom smeru, samo duplo skuplje od Turkish-a (mozda zato nisi video)

868f142576e69d645cad841f041b8b2f.jpg

A kad smo kod njih, transfer je samo 2h.

14932f4ded8c404dd13e4e01da5d26fa.jpg

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Da dodam na ono sto je Jms_uk rekao, karte za Atlantu (od bilo gdje) ce uglavnom biti skuplje u jednom smjeru do povratnih karata. Za Atlantu ne leti ni Norwegian, ni WOW, ni Icelandair, koji prodaju jednosmjerne karte po razumnim cijenama. Mislim da je najblize Atlanti sto ima lowcostere Orlando/MCO, i malo juznije Fort Lauderdale/FLL, Norwegian leti i za MCO i za FLL. Od MCO/FLL je nekih 12-15h busom do Atlante. Mogao bi kupiti i odvojenu kartu do ATL iz MCO/FLL/MIA, ali bi morao ili nociti u MCO/FLL/MIA ili ostaviti jaaaako puno vremena.

Edited by klanfa