Jump to content

Featured Replies

Ali, to da u Ersrbiji oduzimaju vodu na ulasku u avion, a pritom ne ponude ni casu vode gratis tokom leta, to je bas dno dna. 

Ne oduzimaju iz JU, vec obezbedjenje aerodroma. E sad, to sto je aerodrom konfigurisan tako da je bezbednosna provera na izlazima je tema za sebe (i nije jedini aerodrom koji to radi, mada jeste retko).

Za tu vodu sto ne daju treba proveriti za ‘duty of care’, ili u EU regulativi ili u njihovom CoC. BA isto naplacuje hranu i pice, ali obicnu vodu moraju da daju ako trazis.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

nema sanse da ti oduzmu vodu koja je kupljena posle carinske kontrole , a kupljenaje u free shopu, mada mislim da je tema odavno izgubila smisao˙(Jeftine avio karte)

2 hours ago, milanvuk said:

nema sanse da ti oduzmu vodu koja je kupljena posle carinske kontrole , a kupljenaje u free shopu, mada mislim da je tema odavno izgubila smisao˙(Jeftine avio karte)

Rosa sa trafike nakon carinske kontrole ne moze sigurno, navodno moze Evian kupljen u free shopu ali to je tek receno u avionu tako da nije moglo da se provjeri.

Ne znam gde da postavim pitanje pa pisem ovde, da li postpoji naknada ako se let pomeri usled nevremena tj otkaze se (trebalo je da leti oko 21:00, pomeren prvo za dva sata pa otkazan) i prebace te za prvi sledeci (drugarica trebalo da leti za Atinu sad iz Bratislave ali je otkazan let i prebacena je na sledeci njihov u utorak)?

Mozda @jms_uk?

Edited by mveruovic

22 minutes ago, mveruovic said:

Ne znam gde da postavim pitanje pa pisem ovde, da li postpoji naknada ako se let pomeri usled nevremena tj otkaze se (trebalo je da leti oko 21:00, pomeren prvo za dva sata pa otkazan) i prebace te za prvi sledeci (drugarica trebalo da leti za Atinu sad iz Bratislave ali je otkazan let i prebacena je na sledeci njihov u utorak)?

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm

Ovde je sve detaljno objašnjeno, za sve moguće situacije

Gledam sad ali ne mogu da nadjem sta se desava ako avion koji dolazi iz Poljske npr i ne moze da sleti a sa njim se ide na neku trecu desinaciju i taj let se otkaze jer avion ne moze da dodje do aerodroma, pod sta to potpada.

33 minutes ago, mveruovic said:

Gledam sad ali ne mogu da nadjem sta se desava ako avion koji dolazi iz Poljske npr i ne moze da sleti a sa njim se ide na neku trecu desinaciju i taj let se otkaze jer avion ne moze da dodje do aerodroma, pod sta to potpada.

Zašto ne može da dođe do aerodroma? Ovo je samo bitno vezano za dodatnu kompenzaciju, što se tiče prava ona su apsolutno ista, nezavisno od razloga otkazivanja.

I to su one tri opcije koje se spominju (reimbursement, re-routing or return), da ponovim, ovo su opcije koje se nude čak i da je let otkazan bez krivice/odogovrnosti avio kompanije.

Edited by deleter

1 hour ago, mveruovic said:

Zbog vremenskih uslova ne moze da sleti.

Onda verovatno neće dobiti kompenzaciju, ali mi je malo čudno da je to jedini avion koji je otkazan za večeras.
Svakako moraju da joj pruže jednu od te tri opcije i u slučaju da su pomerili na kasniji let moraju da joj obezbede smeštaj i hranu do istog (kao što rekoh SVE ovo piše na linku koji sam okačio :biggrin: )

Pozdrav !

Pokusavam da nadjem konekciju BG- Rovanijemi....bilo kada do kraja godine....i najbolje sto nadjoh je BG-Berlin-Helsinki-Oulu..pa onda nessto do tamo...nazad skoro isto samo preko Stokholma, oko 270e, easy jet i norvegian....

Sta mislite, moze li to nekako s manje cimanja? Koje kompanije da gledam?

Hvala.

Nadjoh iz Dubrovnika, preko Helsinkija, opet do Oulua, 250e. Ima li bolje od ovog?

Edited by mananna

48 minutes ago, mananna said:

Sta mislite, moze li to nekako s manje cimanja? Koje kompanije da gledam?

Najpovoljnije šta sam našao je 201€ do Oula 210€ do Rovanijemija sa Norwegian-om iz Budimpešte (mora da se prenoći u Helsinkiju). Druga malo skuplja opcija sa Finnairom sa razumnim presedanjem je 252€ do Oula, 282€ do Rovanijemija (sa presedanjim od 1h10m pa do 12h ako želiš da se prošetaš Helsinkijem).

Ovo sam gledao za oktobar, ali verujem da postoji i za druge datume.

48 minutes ago, mananna said:

Nadjoh iz Dubrovnika, preko Helsinkija, opet do Oulua, 250e. Ima li bolje od ovog?

Mislim da je Budimpešta malko praktičnija za prevoz nego Dubrovnik :biggrin:

Edited by deleter

Da, sada i ja nadjoh 190e, gde bih u odlasku nocila u Helsinkiju, iz Budimpeste... mislim da je ovo sasvim dobro...a setala bih ja, ali cvrcak mora biti naspavan za deda mraza...

Hvala...

6 minutes ago, mananna said:

Da, sada i ja nadjoh 190e, gde bih u odlasku nocila u Helsinkiju, iz Budimpeste... mislim da je ovo sasvim dobro...a setala bih ja, ali cvrcak mora biti naspavan za deda mraza...

Hvala...

Ako ne planiraš da spavaš na aerodromu, lako možeš da potrošiš bar razliku u cenu između Finnair-a i Norwegian-a, ako ne i više. Helsinki nije poznat kao jeftin grad :sad:

12 minutes ago, mananna said:

Tako je...u pravu si...eno i za 230e...jos da vidim kakav ono oni prtljag daju u toj ceni...

Samo cabin luggage za tu najjeftiniju tarifu, 20€ po pravcu po prtljagu je doplata za prtljag (u slučaju Finnair-a).

A za Norwegian 21€ po pravcu po prtljagu.

Edited by deleter

54 minutes ago, mananna said:

Sve znas :biggrin:...jos ako si bio tamo zvizhd

Bio sam u Helsinkiju, pre koju zimu i ne mogu reći da sam oduševljen :biggrin: Nažalost još nisam imao priliku toliko severno da idem (iako se razmišljam da se možda zaputim krajem godine).

Arkticki krug je moja zelja, selo deda mraza detetova, pa cemo spojiti interesovanja. Ne nalazim iskustva sunarodnika ovim mestom...a valjala bi mi ziva, domaca rec.

On 7/26/2018 at 12:21 PM, mananna said:

...a valjala bi mi ziva, domaca rec.

Rovaniemi (pohjoissaameksiRoavvenjárga) on Suomen kaupunki ja entisen Lapin läänin pääkaupunki, joka sijaitsee napapiirin tuntumassa Kemijoen ja Ounasjoenyhtymäkohdassa Lapin maakunnassa. Se on maakuntakeskus, yliopistokaupunki ja alueensa kaupan, hallinnon ja koulutuksen keskus sekä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Rovaniemi erotettiin kauppalaksi Rovaniemen maalaiskunnasta vuonna 1929 ja vuonna 1960 Rovaniemen kauppalasta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista. Rovaniemen maalaiskunnan kanssa vuoden 2006 alussa yhdistynyt Rovaniemi on Suomen 17. suurin kaupunki väestömäärältään (vuonna 2017), mutta Suomen sekä Euroopan suurin pinta-alaltaan. Kaupunki on myös Pohjois-Suomen toiseksi suurin kaupunki väkiluvultaan Oulun jälkeen. Rovaniemi on ollut Suomen pohjoisin kaupunki vuoden 2006 kuntaliitoksesta lähtien, jossa Rovaniemeen yhdistettiin Rovaniemen maalaiskunta.

:tongue:

On 7/28/2018 at 7:11 PM, Duya said:

Rovaniemi (pohjoissaameksiRoavvenjárga) on Suomen kaupunki ja entisen Lapin läänin pääkaupunki, joka sijaitsee napapiirin tuntumassa Kemijoen ja Ounasjoenyhtymäkohdassa Lapin maakunnassa. Se on maakuntakeskus, yliopistokaupunki ja alueensa kaupan, hallinnon ja koulutuksen keskus sekä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Rovaniemi erotettiin kauppalaksi Rovaniemen maalaiskunnasta vuonna 1929 ja vuonna 1960 Rovaniemen kauppalasta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista. Rovaniemen maalaiskunnan kanssa vuoden 2006 alussa yhdistynyt Rovaniemi on Suomen 17. suurin kaupunki väestömäärältään (vuonna 2017), mutta Suomen sekä Euroopan suurin pinta-alaltaan. Kaupunki on myös Pohjois-Suomen toiseksi suurin kaupunki väkiluvultaan Oulun jälkeen. Rovaniemi on ollut Suomen pohjoisin kaupunki vuoden 2006 kuntaliitoksesta lähtien, jossa Rovaniemeen yhdistettiin Rovaniemen maalaiskunta.

:tongue:

Tacno sam na to mislila :stop:

Nije da nisi u pravu za 900+. Mislio sam na Brazil, no dobro, ako kazes da je i to mnogo 600+. Koga zanima, zapuca lepo odande na sever levo i napravi krug preko Perua ili Ekvadora ... spusti se dole, obidje ka jugu i nazad za Paulo. I Bogota zna da bude 600+. Naravno ko ima dana, da ne kazem koji mesec-dva na raspolaganju. Ja sam prosle godine isao za Limu iz BEG, vratio se preko Sao Paula za nekih 700. Ko ne zeli da se "lomata" po sajtovima, eto da podelim link.

Uzgred, Fly Dubai zna da ima promocije za Katmandu 300+, koga zanima planinarska, treking prica. Znaju da otkazu let, pa se cekanje na vezu u Dubaiju produzi koji sat, al' sta da se radi, tako je kako je.

2 hours ago, istok said:

Mislio sam na Brazil, no dobro, ako kazes da je i to mnogo 600+.

Da je oko 500 evra, onda bih rekao, ok, to jeste dobra promo cena, preko 600 bas i nije, ali jeste prihvatljivo ko namerava skorije da putuje. 

Ili ja mozda preterujem, jer za referencu uzimam vanserijsku cenu Alitalije iz 2015 od 350 evra :smile: 

Edited by Dragance