Jump to content

Featured Replies

Vidim da dosta ljudi pominje da pretražuju već poznate sajtove za letove, bilo bi lepo da za nas novije članove okače listu sajtova koju najčešće proveravaju :) Hvala unapred!

3 hours ago, ThirstyTraveler said:

jms, ja u klin, ti u plocu.

Stvarno nema potrebe za slikama sa sajtova koje valjda 90% posjetilaca ove teme prati svakodnevno. Nista od toga nije error fare, nista od toga nije neka "wow" ponuda i skoro sve sto si okacio moze da se nadje veoma cesto po tim istim cijenama.

nemaaa...navukli sirotinju da putuje , i sad mora da se plati bato...tako to ide u marketing biznisu heheh

Tu su i nemacki exbir, travel-dealz, uglavnom za promocije iz Nemacke ili slovenacki izletnadlani, koji objavljuje promocije mahom iz Ljubljane i sire okoline (Zagreb, Venecija, Bec, Milan, ponekad i Beograd, Budimpesta), sto je mozda nama najprivlacnije.

• 1 month later...

Ko ima muda i slobodnog vremena (za karantin) na secret flyingu ima za dzabe bukvalno sve, tipa EU-Australija biznis klasa za 1000e, za US oko 300$ itd

Pa ko nema 80 godina nema šta da se boji, običan grip, baš su dosadni sa tim  :)

Da podelim iskustvo u vezi onoga što sam pitao ranije, oko merenja carry on prtljagu po aziji. 

Jedino je Philipines Air Asia merila i morao sam da obučem 5 šortseva jedan preko drugog i napunim džepove sa još 3 kg da olakšam torbu  :)

I videla je šta radim Filipinka i samo rekla da ne vraćam nazad dok ne uđem u avion ako možda budu merili i na gejtu.  

Ostale lokalne Air Asie ništa a ni Jet Star isto ništa iako je bilo očigledno da imam mnogo više od 7 kg sa dva ranca koja imam.  

3 hours ago, mveruovic said:

Ko ima muda i slobodnog vremena (za karantin) na secret flyingu ima za dzabe bukvalno sve, tipa EU-Australija biznis klasa za 1000e, za US oko 300$ itd

Besmisleno je rizikovati sa letovima iz zemalja u kojima ne zivis jer niko ne moze da zna da li ce uopste biti dozvoljen ulaz u te zemlje za mjesec-dva-tri... Zbog toga cu samo tuznim pogledom ispratiti sve ovo.
Ima dosta toga i iz BG doduse, juce su bas kacili Bangkok i Puket za ispod 400e Etihadom, to je kao malo sigurnije ali opet, ko ti garantuje da i Tajland nece zatvoriti granice do tad.

17 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Besmisleno je rizikovati sa letovima iz zemalja u kojima ne zivis jer niko ne moze da zna da li ce uopste biti dozvoljen ulaz u te zemlje za mjesec-dva-tri... Zbog toga cu samo tuznim pogledom ispratiti sve ovo.
Ima dosta toga i iz BG doduse, juce su bas kacili Bangkok i Puket za ispod 400e Etihadom, to je kao malo sigurnije ali opet, ko ti garantuje da i Tajland nece zatvoriti granice do tad.

pa turkish vec 10 dana ima promociju iz bga za celu jugoistocnu aziju, za oko 350-400 evra sve destinacije....npr. BKK je 365 na skyscanner-u....mozda ne leteti sad, ali moze se kupiti karta do kraja februara 2021...pa ko planira nesto sledece zime, eto nje losa prilika...

ja sam imao kartu preko turkish-a za danas uvece iz bga za BKK, juce sam bio u njihovom office u bg-u i pomerili su mi let bez naplate, bez ikakvih problema....moze da se uzme i refundacija, bez naplate...

medjutim, neke kompanije se nisu bas pokazale....npr. qatar me jako razocarao....em sto su im uslovi za pomeranje restriktivni, em sto su zatvorili sve office, ostavili kao br. telefona na koji se, naravno, niko ne javlja...

kao da cekaju da ti istece vreme za promenu karte, i onda samo da kazu- pa jbg, niste promenili na vreme...

Ja sam u BKK, znaš iz druge teme  :)

I air france nam je svima dao opciju (i nama sa najjeftinijim kartama koje nisu ni imale opciju za refund ni promenu datuma) da menjamo datume besplatno ili povratimo novac. 

E sad' loš nastavak je što su najavili da će od 23 bitno redukovati letove i da smo verovatno stuck u bkk do daljnjeg. 

Dobro je u tome ono što si mi u drugoj temi rekao da neću morati da platim overstay tako da sutra na Pangan  :)

Qatar je daleko najgori ako ima bilo kakvih problema sa kartama, pošto njihovi zaposleni imaju 0 mogućnosti za kreativna rešenja (i u kancelariji i na aerodromu) i strogo ih kažnjavaju. Turkish je bolji što se toga tiče ako ne moraš preko call centra koji su jednako beskorisni kao i Qatar

Edited by deleter

Ja imam problem sa Emiratesom trenutno tj ne s njima vec lastminute.com preko kog su kupljene karte.  
Posljednji let na putovanju, Dubai-BG mi je otkazan (sugavi flyDubai) pa je trebalo da budemo 30 sati u Dubaiju sto sam ja pokusao da izbjegnem, trazio da nam ubace jos 1 stop pa da bude tipa Dubai-Frankfurt-Beograd ali isti dan kao prvobitni let... u medjuvremenu se desila Korona, ovi su naravno preplavljeni i ne odgovaraju. Pola "trecih" aerodroma preko kojih bi se mogla realizovati moja ideja je zatvoreno. 

Ni Srbija, ni UAE a ni konacna destinacija jos nisu na crnim listama tako da otkazivanje citavog putovanja nije opcija jos uvijek a to bi mi trenutno najvise odgovaralo.

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

Ja imam problem sa Emiratesom trenutno tj ne s njima vec lastminute.com preko kog su kupljene karte.  
Posljednji let na putovanju, Dubai-BG mi je otkazan (sugavi flyDubai) pa je trebalo da budemo 30 sati u Dubaiju sto sam ja pokusao da izbjegnem, trazio da nam ubace jos 1 stop pa da bude tipa Dubai-Frankfurt-Beograd ali isti dan kao prvobitni let... u medjuvremenu se desila Korona, ovi su naravno preplavljeni i ne odgovaraju. Pola "trecih" aerodroma preko kojih bi se mogla realizovati moja ideja je zatvoreno. 

Ni Srbija, ni UAE a ni konacna destinacija jos nisu na crnim listama tako da otkazivanje citavog putovanja nije opcija jos uvijek a to bi mi trenutno najvise odgovaralo.

moja karta na turkishu je isto bila najjeftinija, mada je imala neku mogucnost promene uz placanje 200 i kusur evra...ali mi nisu naplatili nista....takodje, trebalo je da putujem bg-istambul-bangkok, ni jedna od tih zemalja nije na black listi, i avio prevoz izmedju tih zemalja se odvija jos uvek bez otkazivanja....pa su mi ponovo promenili let bez ikakavih problema...i ja sam kupio preko online agencije, jer nesto kartica nije htela da mi prodje preko turkish-ovog sajta, ali to nema veze....cak i pise na sajtu te online agencije da, posto su pretrpani zahtevima, mozes se obratiti i direktno aviokompaniji.....sto sam i uradio, i u poslovnici turkish-a me niko nije ni pitao preko koga sam kupovao kartu...

tako da ti je moj savet da se obratis direkt emirates-u, posto su oni vlasnici fly dubai-ja, i da sa njima sve resis....

Prvo sam se njima i obratio pa su me uputili na lastminute. Prethodno je osoba sa chata provjerila i potvrdila da moze da se rebukira preko Frankfurta. 

Ima joa vremena pa nije drama ali ako se dodatno pogorsa situacija poslacu sapatnika kod njih u kancelariju da ispregovara nesto :)

47 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Nisam jos

izgleda da svaka aviokompanija organizuje ovu situaciju razlicito....

ipak sacekaj do pred par dana pred put, i idi direktno u emirates kancelariju, pa se raspravljaj sa njima....posto je srbija  zvanicno u vanrednom stanju , sigurno da tu onda vaze specijalna pravila, tj. ne mozes ni ti bas da se kreces i putujes kako hoces, pa shodno s tim ce i oni morati da preuzmu odgovornost...

licno mislim da ce nam uskoro i zabraniti kretanje van kuce, tako da neces ni fizicki moci da odes na aerodrom heheh

pa turkish vec 10 dana ima promociju iz bga za celu jugoistocnu aziju, za oko 350-400 evra sve destinacije....npr. BKK je 365 na skyscanner-u....mozda ne leteti sad, ali moze se kupiti karta do kraja februara 2021...pa ko planira nesto sledece zime, eto nje losa prilika...

ja sam imao kartu preko turkish-a za danas uvece iz bga za BKK, juce sam bio u njihovom office u bg-u i pomerili su mi let bez naplate, bez ikakvih problema....moze da se uzme i refundacija, bez naplate...

medjutim, neke kompanije se nisu bas pokazale....npr. qatar me jako razocarao....em sto su im uslovi za pomeranje restriktivni, em sto su zatvorili sve office, ostavili kao br. telefona na koji se, naravno, niko ne javlja...

kao da cekaju da ti istece vreme za promenu karte, i onda samo da kazu- pa jbg, niste promenili na vreme...

Je l si siguran da je besplatno

otkazivanje? Ja hocu da otkazem kartu i jedini sto mi nude je tipa ni 20% od karte.

Katar mi je uredno uzeo deo karte, samo

me zanima kako ce da lete sad kada uvedu jos dodatnih zabrana.