Jump to content

Featured Replies

Nekad razlog moze da bude i verzija datog pretrazivaca koju koristis, verzija u smislu zemlje na koju se odnosi i cije online agencije pretrazuje. Fly4free objavi linkove sa nekim cenama sa, recimo, nemacke verzije sajta (.de), a ti koristis neku drugu kad pretrazujes (.com, ili. uk, recimo). 

• 2 weeks later...
On 3/23/2020 at 8:05 PM, ThirstyTraveler said:

Stigao mail od Emiratesa, otkazani letovi. 
Nema nista detaljnije osim da cemo dobiti vaucer. Na drugom mjestu sam procitao da vauceri vaze 12 mjeseci od datuma izdavanja sto je skroz ok.

Stigao mail od lastminute-a.

Opcija 1 sarena i istaknuta: cijena koju smo platili + 100 EUR u formi vaucera za lastminute.com koji vazi 12 mjeseci.  
Ocigledno je da zele da ostave utisak da je to jedina opcija jer treba da se skroluje i otvori padajuci meni da bi se vidjele i ostale.
Opcija 2 mi nije bas najjasnija, u sustini isto ovo gore ali bez tih 100 EUR.

Uzeo sam opciju 3: refundacija od strane aviokompanije na karticu kojom je placeno. Puna cijena minus 30 EUR za neko lastminute ugradjivanje.
Pise da ce pare biti vracene u roku od 3 mjeseca sto je ok.

Nisam htio da se bakcem sa OTA koji je preplavljen mailovima i ne odgovara po 2-3 mjeseca. "izgubljenih" 30e tj pola od toga koliko je moj dio mi ne znaci nista u poredjenju sa potencijalnim gubljenjem vremena na dopisivanje.
Takodje nisam htio da ogranicavam opcije na samo 1 sajt tj agenciju preko koje MORAM da potrosim pare za tih godinu dana.

Tl:dr bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

12 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Uzeo sam opciju 3: refundacija od strane aviokompanije na karticu kojom je placeno. Puna cijena minus 30 EUR za neko lastminute ugradjivanje.
Pise da ce pare biti vracene u roku od 3 mjeseca sto je ok.

Lepo su to smislili, aviokompanija vraca pare, ali oni ne:potty:

Ako sam dobro razumeo, platio si karte 90 evra, od kojih ti vracaju 60? A nudili ti 190 evra u formi vaucera koje ti nisi uzeo:? Ali, aj, valjda si dobro odmerio sta ti najvise odgovara.

49 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Stigao mail od lastminute-a.

Opcija 1 sarena i istaknuta: cijena koju smo platili + 100 EUR u formi vaucera za lastminute.com koji vazi 12 mjeseci.  
Ocigledno je da zele da ostave utisak da je to jedina opcija jer treba da se skroluje i otvori padajuci meni da bi se vidjele i ostale.
Opcija 2 mi nije bas najjasnija, u sustini isto ovo gore ali bez tih 100 EUR.

Nisam htio da se bakcem sa OTA koji je preplavljen mailovima i ne odgovara po 2-3 mjeseca. "izgubljenih" 30e tj pola od toga koliko je moj dio mi ne znaci nista u poredjenju sa potencijalnim gubljenjem vremena na dopisivanje.
Takodje nisam htio da ogranicavam opcije na samo 1 sajt tj agenciju preko koje MORAM da potrosim pare za tih godinu dana.

Tl:dr bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

kakav bezobrazluk od agencije....kad su vec ponudili refund, moraju da vrate SVE pare, nema tu nikakvih njihovih "troskova".....sto kaze dragance, njihov procenat od karte su naplatili, a aviokompanija vraca pare...

meni bravofly, koji je cerka firma lastminute, cak nije ni ponudila opciju refund-a, niti bilo kakvih ekstra para..samo vaucher u vrednosti karte, i nista drugo...

samo da napomenem, da telefon lastminute ( i bravofly, zajednicki je kol centar), uopste nije bilo tesko dobiti...pricao sam sa agentom posle bukvalno 10 sekundi cekanja...tako da nije cim nikakav...ne znam dal si uospte pokusao da ih dobijes preko telefona, skype-a?

Edited by bam-bam

2 hours ago, ThirstyTraveler said:

Odavde sam razumeo da je "tvoj deo", tj, ono sto ti vracaju 60 evra, odnosno da si kartu platio 60+30=90. Matematika je jasnasmartass

Ako ti nisi to hteo da kazes, zao mi je, to je tvoj problem:P

2 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ok, ocigledno si u pravu :)

Mislim, moze dvojako da se tumaci, da je tvoj trosak 15 evra, a 15 evra placa drugi putnik sa karte, ali, jbg, onako samo razumeo na prvu loptu. Svakako, izgubio si 115 evralol::

20 hours ago, ThirstyTraveler said:

Sigurno.
Inace tih 30 je i prvobitno naplaceno kao njihov fee, ne znam sad da li za placanje odredjenom karticom ili sta vec, svaki OTA ima neku svoju sarenu lazu koju naplacuje. Nebitno skroz, na tu cijenu bih im dao i vise samo da ne moram da se bakcem s njima.

ja sam postigao ono sto sam hteo..zaustavili su zahtev za refund od Turkish-a koji bi samo prosledili na svoj famozni vaucher, i dobio sam open kartu kod turkisha za narednih godinu dana, za sve letove u regionu jugoistocne azije, bez dodatnih troskova...to sam i hteo, nisam ni zeleo refund u novcu, jer sam kartu prilicno jeftino platio , i sledeci put da sam je kupovao, ne bi mogao sa tim parama...a svakako ne ni sa  vaucherom kod agencije...i stvarno me nisu nista iscimali, vrlo kulturan razgovor, sve bilo gotovo za 5 min, manje od 1 $ na skype....

• 1 month later...

Drugari gledam po netu šta to sve ima od ovih popusta sa kartama i mislim da je vreme da ugrabim neku dobru kombinaciju za leto a i da iskoristim 10 radnih dana "odmora" za neko korisno putovanje. Hteo sam još ranije da posetim Jermenuju - Gruziju međutim možda je baš sada prilika da ugrabim jeftine karte ili neku kombinaciju pošto vidim da većina nudi free rebook ako dođe do nekih izmena. Iskreno malo sam se pogubio, prvo sam mislio da spojim lepo i korisno BG - LARNAKA i onda Wizzair do Jerevana međutim to je skupo ili BG -SOLUN pa Wizz do Gruzije što nije loša opcija ali jeftinije karte tamo tek u Septembru. Ima iz Budimpešte za Gruziju direktno i može se neći samo jedan datum oko Jula-Avgusta da ima za cenu od oko 80-90e što i nije tako loše ali let je u nekih 5 ujutru :S + cim do Budimpešte, gubljenje vremena levo desno (nije ni to problem ali bi gledao i da prođem sa što manje cimanja pre same destinacije). Budžet za povratnu kartu nekih 120-130e maksimum može i sa rancem bitno mi je samo da bude neka druga polovina Jula ili početak eventualno sredina Avgusta. Ako neko zna šta bi bilo najbolje sa svim ovim presedanjima a da se isplati pišite, čak sam otvoren i za neku drugu zanimljivu destinaciju ako se uklapa u budžet karte mada sam veći deo Evrope već obišao ali eto ove dve zemlje su mi ostale baš nepoznanica i nešto što mislim da bi vredelo videti. Gde bi ste vi otišli za te novce? Neki predlog?

Vidi da li ti odgovaraju neke kombinacije presedanja Bg - Nemačka Wizz-om pa iz Nemačke do Jermenije / Gruzije. 
Kad spominješ Budimpeštu, proveri Flixbus iz Bg-a, znam da je ranije bilo 4-5 polazaka dnevno za 20e, jedan je u Budimpeštu dolazio baš rano ujutru, možda ti to bude i najpovoljnija opcija.

Pa ima gea turs do budimpeste. Direktno do aerodroma. Jest da bude nekad cimanja sa njima, al ja sam se vozio sigurno 10x sa njima i uvek sam stizao na vreme. Posto uvek pitaju gde letim, ja prethodno izguglam i pronadjem neki let koji je sat, dva pre mog i kazem taj, kako bi bio siguran da necu zakasniti

Hvala na savetima, ipak sam na kraju odabrao da ću do Budimpešte pa odatle do Gruzije, možda i 3-4 dana u Mađarskoj vidim još koji gradić u povratku. Krivo mi je možda što za Jermeniju neće biti vremena ovaj put ali biće prilike. Malo sam se jurio sa cenom ali me je sve đuture ispalo oko 110e povratna sa svim onim dodacima za promenu leta i priority bordingom jer će mi ipak trebati i dodatni ranac ako se budem pentrao okolo. Savet kada se jurite sa cenom, prvi dan je cena išla i do 150e sa ovim dodacima za ta dva datuma koja su meni odgovarala, ja sam namerno skoro do kraja rezervacija išao i stao pred plaćanje, sledeći dan isto ponovio pa su sledeći dan baš za ta dva datuma smanjili cene ( tvrde pazar :D ). Posle sam opet za ta dva datuma išao isto i namerno čačkao mečku tokom vikenda da vidim da li će opet spustiti za iste datume kad gle čuda juče spustili za minimalno na nekih 130e sa dodacima i opet za ta dva datuma koja sam birao ja ponovim isti proces kad jutros vidim opet promena samo sada 110e (i opet kao samo za te datume koji meni trebaju). Reko nema smisla više da se jurimo tako da to je to. Sada samo da još situacija bude kako treba mada koliko vidim ovaj virus nije ni zakačio Gruziju nešto.

• 2 weeks later...

Do kraja dana Wizzair ima promociju za sve destinacije do i iz Austrije (Beč i Sazburg) za 9.9e. Ima mnogo u ponudi datuma :)

• Author

Ljudi, kakva su vam iskustva sa GO TO GATE sajtom za prodaju karata?

Cena je više nego duplo jeftinija nego na ostalim sajtovima (obično ne bude tolika razlika - multicity let, bude preko 500 eur, a kod njih 213 eur) pa sve mislim da je neki scam, s obzirom da se ovih dana svakakve situacije dešavaju oko avio karata. Znam već dugo taj sajt, ne mislim da je lažnjak i sl. nego konkretno ova situacija mi je malo sumnjiva. 

Zanima me i, pošto je let LH, ako se nešto desi, tipa otkazivanje ili slično, da li rešavam sa LH ili sa Go To Gate? 

Edited by golosina

1 hour ago, golosina said:

Ljudi, kakva su vam iskustva sa GO TO GATE sajtom za prodaju karata?

Cena je više nego duplo jeftinija nego na ostalim sajtovima (obično ne bude tolika razlika - multicity let, bude preko 500 eur, a kod njih 213 eur) pa sve mislim da je neki scam, s obzirom da se ovih dana svakakve situacije dešavaju oko avio karata. Znam već dugo taj sajt, ne mislim da je lažnjak i sl. nego konkretno ova situacija mi je malo sumnjiva. 

Zanima me i, pošto je let LH, ako se nešto desi, tipa otkazivanje ili slično, da li rešavam sa LH ili sa Go To Gate? 

pravo da ti kazem, ja u ovoj situaciji jos uvek ne bih kupovao karte preko sajtova..samo direkt kod avio kompanije...svi oni imaju svoja pravila, i ko ce to pohvatati ako dodje do otkazivanja leta...pri tom i mnoge avio kompanije nude besplatnu promenu datuma, nevezano za otkazivanje leta s njihove strane, tako da je i to dobra opcija...ne verujem da i sajtovi nude za sve letove tako nesto

I ja sam se isto pitala prošle godine i naišla na tu temu na tripadvisoru od 200 i kusur strana. Ima i ova tema na trustpilotu. Na kraju sam zaključila da je najbolje kupovati direktno preko aviokompanija ili, eventualno, preko expedie jer sam kupovala ranije putem njihovog sajta i sve je prošlo bez problema. 

Edited by awinaken

4 minutes ago, awinaken said:

I ja sam se isto pitala prošle godine i naišla na tu temu na tripadvisoru od 200 i kusur strana. Ima i ova tema na trustpilotu. Na kraju sam zaključila da je najbolje kupovati direktno preko aviokompanija ili, eventualno, preko expedie jer sam kupovala ranije putem njihovog sajta i sve je prošlo bez problema. 

a pazi sad ovo...davno je to bilo, mislim da su moblini tek bili u povoju, znam da facebook nije postojao haha..kupi meni ortak sa svoje kartice kartu, mesec dana pre datuma leta, ja mu dam kes....i rastanemo se posle metar dana, on ode za kanadu, ja za floridu da sacekam moj let za juznu ameriku..u medjuvremenu njegovoj banci bilo sumnjivo jer je karta na drugo ime, okrenu oni njega na gajbu, jer mobilnih, jelte , nije bilo,  javi se njegova keva, i kaze nema pojma ni o kakvoj karti i letovima ( u fazonu- a cemu vi pricate gospodine :))) )......i oni meni otkazu kartu...e sve bi to bilo delimicno i normalno, da je mene expedia obavestila o tome, jer mail i internet je ipak postojao, a imala je skoro mesec dana da to uradi, mada ja i ne znam u kom je trenutku karta tacno otkazana...ja odem na salter na miami international, da se cekiram, i ljubazna gospoda iz aviokompanije me obaveste da mi je  karta otkazana od strane provajdera....a meni istice US viza sledeceg dana....i sad trci zovi expediju, sa onih javnih govornica ( mission impossible, nema mobilnih tad :) ), da bi konacno pricao sa nekim i da bi mi rekli -we are sooo sorry  sto su zaboravili da mi jave....i pitam ja njih- - pa sta cu ja sad? nista, kupite novu kartu....jel mogu da kupim onu istu sto ste mi otkazali, al za sutradan, jer je avion vec otisao?....moze, al po novoj ceni, koja je duplo skuplja od originalne, jer se kupuje na dan pred let...jelte...

nikad ne veruj sajtu za prodaju avio karata ;) 

Wow, kakva priča (i stres)!

Ja sam, srećom, dobro prolazila kad su oni u pitanju. Čak sam kupila dvije error fare svojevremeno preko njih i nijedna karta nije bila otkazana. Oba puta je bila Azija. Sjećam se da mi je neko dao savjet da ako bilo šta treba da se mijenja kod karte (u našem slučaju je to bila vrsta obroka za vrijeme leta) treba kontaktirati direktno aviokompaniju a ne expediu, što sam uradila. 

Edited by awinaken

Problem sa sajtovima i iskustvima ljudi je sto vecina nece napisati kad sve prodje OK.  

Uzmite za primjer temu o Gea Toursu na ovom forumu. Svako malo se registruje neko da opise pakao kroz koji je prosao s njima. Na 10 takvih dodje mozda 1 koji ih pohvali, ili nijedan. 
Ljudska priroda je prosto takva.  

Evo ja sam imao ok iskustva i sa Expediom, Lastminute, pomenutim GoToGate, Tripsta, FlightNetwork pa nisam pisao o tome niti sam ih hvalio po internetu.  

Prije svake kupovine sam citao iskustva drugih i na kraju dosao do zakljucka da se 90% problema desi kad treba da se otkaze neki let, mijenja datum, ime ili nesto trece posto je generalno tesko doci do vecine tih sajtova, dugo se ceka na odgovor na mail, ne javljaju se na na pozive, dugo se cekaju refundacije i sl. 
Ja se nisam bavio tim stvarima pa mozda zato nisam ni imao problem ni sa jednim od pomenutih sajtova.  

Naravno u nenormalnim okolnostima kao sto je ova pandemija ce biti svakakvih problema. Ja cekam refundaciju od Emiratesa (via lastminute.com) preko 2 mjeseca.

Da, u pravu si, mada ima tamo na linku i dobrih iskustava, ali kao što si rekao, na 10 loših, biće možda 1 dobar.  

3 hours ago, golosina said:

Ako ti otkaže Gotogate, onda riješavaš sa njima, nažalost.

ma da, naravno, uglavnom se pisu negativna iskustva, jer ova druga se podrazumevaju.

medjutim, sta znaci to- pozitivno iskustvo? da li to znaci da su ispostovane sve one odredbe koje su i navedene prilikom kupovine karte? ako je to tako, onda tu nije nista pozitivno, oni su samo odradili posao za koji su placeni.....ukoliko neka kompanija uradi nesto  "extra mile" za klijenta, sto bi rekli ameri, e onda je to pozitivno iskustvo, i to treba napisati...ja uvek napisem...

a negativno iskustvo je ukoliko oni ne ispostuju nesto od pravila navedenih prilikom kupovine karte, ili usled neprofesionalnog ponasanja...i to naravno treba napisati...

al samo kazem, nikad potpuno ne verovati bilo kojoj agenciji za prodaju karata, jer oni su ipak samo trgovci...

Slazem se da negativna iskustva imaju prednost i bolju tezinu od pozitivnih. Problem je sto mnooogo malo ljudi pise bilo koja iskustva pa nemas predstavu ni siru sliku kakav je neko zaista.