Jump to content

Featured Replies

WOW air is back! :) Sada se zovu Play i lete iz 7 evropskih gradova do Islanda, pocev od 24. juna.

PLAY | Pay less, Play more! (flyplay.com)

Island prihvata sertifikate o vakcinaciji svim vakcinama trenutno dostupnim kod nas osim Sputnika. Malo veci problem je doci do gradova iz kojih se leti do tamo, ali se nadam da ce i EU uskoro otvoriti vrata.

• 3 weeks later...
  • 9 months later...

Jedna predobra informacija, ukoliko potraje- wizz air otvara liniju od abu dabija do sri lanke, cena 40 evrica u jednom pravcu....ako tome dodamo i direkt let iz bg-a za abu dabi koji moze da se nadje i za 17-18 evrica u jednom pravcu, ovim ce nam putevi jugoistocne azije biti otvoreni za dosta nisku cenu...

znaci povratak cuvene low cost veze  Air Arabia i Air Asia od pre 10-112 godina.....

• 2 weeks later...

Pozdrav da li neko od vas ima iskustva sa kupovinom karti preko e drems?
Naime uzeli smo karte pre otprilike mesec dana, juce su nam skinuli jos 50e, kao neki promo kod koji nismo uneli(tj nije nam bio ni poslat) I danas su nam opet skinuli jos 50e.
Da li je neko od vas imala slicna iskustva? Hvala na odgovoru

Cudno. Ne bi smelo tek tako da bude, da naknadno skidaju novac sa kartice. Osim ako nesvesno niste odabrali neku opciju, na koju niste ni obratili paznju. Lupam, mozda ste uzeli neki let po cenama koje vaze samo za rezidente odredjene zemlje, a niste na vreme dostavili dokaz da ste rezidenti, ma da nikad nisam ni cuo da se tako nesto desava. Koji je let u pitanju, koja aviokompanija?

Aha, otkrio sam. Verovatno ste uzeli kartu sa popustom uz nesto sto se zove "Edreams Prime". Probni period traje 30 dana i u tom nekom roku ste trebali da otkazete tu uslugu i nikom nista. U protivnom, nakon 30 dana ona automatski prelazi na godisnju pretplatu i skida vam sa racuna 54,99 evra. Tako da, citajte sitna slova i pod kojim uslovima ste dobili povoljnu kartu. Dakle, sad imate tu uslugu narednih godinu dana, omogucava vam da kupujete povoljnije karte na njihovom sajtu, sto mozda i nije lose, ukoliko zelite da putujete cesce. Ma da, verovatno vam se dobar deo isplatio i samo uz kupovinu ove karte, ne ocajavajte. Slicna pretplata postoji kod Wizzaira i uglavnom se skoro pa isplati vec prilikom kupovine prve povratne karte. Svakim narednim letom u sledecih godinu dana prakticno ustedite dosta novca.
Svakako, testirajte i iskoristite tu opciju, kad ste je vec nesvesno uzeli, a ne zaboravite da je otkazete, koliko vec odmah sad. Pa ako mislite da ima smisla nakon godinu dana, uplatite je nekad ponovo.

"Discover eDreams Prime

Discounts on 100% of flights, accommodation and car rentals with Prime. Free for 30 days.

Discounts on 100% of flights Save up to €90 per flight. Any airline, any date, anywhere.

Up to 50% off on accommodation Thanks to the loyalty of our Prime customers, we can now offer even better hotel deals.

Save up to €40 on car rental with Prime! We compare 1,500 car rental providers to offer our members the lowest prices.

30-day FREE trial Cancel anytime. Otherwise, trial will auto-upgrade to paid membership at end of 30 days, €54.99/year."

Edited by Dragance

Bas 50 ili 54,99 evra? Ako je 54,99, onda je definitivno "eDreams Prime" posredi, ali ako je 50 evra, onda nemam pojma sta je. Ako ste kupili karte za 2 osobe, onda je logicno da su skinuli taj iznos po osobi. Zasto su skinuli u 2 dana, ne znam, ali verovatno da bi izbegli da banka eventualno ponisti jednu transakciju, misleci da je greska, ako bi obe naplate identicnog iznosa dosle u vrlo kratkom vremenskom razmaku.

Edited by Dragance

54,99. Pokusali su da skinu oba puta, ali je prvi dan bio neki problem sa bankom I to je otislo u rezervisano, dok su juce skinuli ceo iznos tako da je to to. Iskreno, prilikom rezervacije smo citali bukvalno sve sto je pisalo, cak I skroz mala slova, nigde se nije pominjalo ovih 50e, ali dobro, to je verovatno jedan od njihovih nacina da uzmu jos novca, bitno da se resilo. 

Opet me zbunjujes sa iznosima 50 i 54,99 evra:???: Pretpostavljam da govoris o 54,99 evra u oba slucaja, ali je to u tvojoj glavi "oko 50 evra".
Mislim da nije bio problem sa bankom, vec to obicno tako funkcionise, prvo se rezervise iznos, pa ga onda u roku od par sati/dana banka zaista i prebaci.
To jeste jedna vrsta trika, ali sve lepo pise i vidljivo je, ja sam primetio u roku od 3 sekunde. Mozda zato sto znam da mogu svasta da ocekujem, mozda zbog iskustva.
Pretpostavljam da ste razocarani, narocito ako nista planirali da doplatite dodatnih 110 evra, ali sta je tu je. Gledajte na to sa pozitivne strane, ustedeli ste na ovoj kupovini, a i ustedecete na svakoj sledecoj. U prevodu, nastavite da putujete i kupujete karte preko eDreamsa, sad kad vec imate popust::):pivoooo:

• 2 months later...

Ljudi, da li ima nekih jeftinijih letova od Buenos Airesa do Santiaga? Neke skrivene tarife za lokalce koje mogu da se izvrdaju ili tako nesto? 

SKY ti je najjeftiniji.

Koliko znam, LATAM ima te popuste za lokalce, ali ne i da moze da se izvrda…

Gledaj i AEP, ne samo EZE.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4 minutes ago, jms_uk said:

Koliko znam, LATAM ima te popuste za lokalce, ali ne i da moze da se izvrda…

Ja sam uspevao da uzmem te niže tarife za domaće letove u Realima preko expedia.com.br, ali su se uvek malo ugradili (manje nego razlika).

Ja sam uspevao da uzmem te niže tarife za domaće letove u Realima preko expedia.com.br, ali su se uvek malo ugradili (manje nego razlika).

I nisi imao problema za check-in ili na gejtu?

Znam neke koje nisu hteli da puste na ket (Peru)

Sent from my iPhone using Tapatalk

U Brazilu nikada (preko 20 letova). Za Peru je druga priča bila, ali mislim da su oni ukinuli te specijalne tarife.

Svakako i dalje je velika razlika bila za BR kada se kupuje sa nebrazilskog sajta za domaće letove bila iako kao nema dve tarife (pričam za LATAM).

Peru ima posebnu tarifu za lokalce, Brazil nema, tako da kupovinom na lokalnim sajtovima u Brazilu moze da se ustedi i da se nema nikakav problem.

On 5/25/2022 at 6:14 PM, jms_uk said:

Gledaj i AEP, ne samo EZE.

Ima i treci aerodrom, El Palomar (EPA), sa njih leti lowcoster Flybondi, ne znam da li jos neko. Mislim da oni nemaju let za Cile, ali, @bam-bam, mozda mozes do Mendoze jeftino, pa busom za Santjago.

hvala puno na savetima....gledao sam malo ove brazilske sajtove, za sad nesto nisam primetio da su jeftiniji nego regularni, ali potrazicu svakako...sad nesto razmisljam da odem i do montevidea kad sam vec u BA, Montevideo mi je jedan od 3 omiljena grada....pa onda iz montevidea za santiago.....mada su cene i tamo jake za chile....Ginter koji je u Argentini trenutno, mi je dao dobar savet da se moze promeniti na ulici dolar za skoro duplo vise pesosa nego regularni kurs, i onda u agenciji kupiti kartu za kes ( u pesosima), ispadne duplo jeftinije :)..... kad sam bio zadnji put, nije bila bas tolika razlika izmedju blue i regulare kursa....ali u urugvaju svakako nije bilo crnog kursa, ili nesto bas minimalno.....tako da se vise isplati leteti iz buenos airesa....

ma orgomna je juzna amerika, narocito te distance u juznom delu, stvarno je potrebno ustedeti za letove, jer ih je obicno potrebno puno, ako hoces da stignes na vise mesta :) 

2 hours ago, bam-bam said:

hvala puno na savetima....gledao sam malo ove brazilske sajtove, za sad nesto nisam primetio da su jeftiniji nego regularni, ali potrazicu svakako...

Na brazilskim sajtovima mozes naci jeftinije karte za po Brazilu, eventualno od/do Brazila, ne ako trazis let BA-Santjago:-)

48 minutes ago, Dragance said:

Na brazilskim sajtovima mozes naci jeftinije karte za po Brazilu, eventualno od/do Brazila, ne ako trazis let BA-Santjago:-)

ma da, znam...trazio sam letove od santiaga do sao paola, i let unutar samog brazila......nije bilo nista jetinije nego na skyscanner-u...jedino ako nisam dobro trazio....

Ne znam kako je sad, nisam skorije mnogo trazio, ali znam da je bitno da odaberes brazilsku verziju sajta, recimo LATAM-a, pa onda gledas cene u realima. Ne znam samo da li je moglo da se plati stranim karticama. Tad bi u obzir mogla da dodje brazilska verzija expedije, valjda su oni prihvatali sve kartice. Ili, recimo druga brazilska aviokompanija, GOL, je ranije uvek imala promocije koje su pocinjale petkom u 20h, pa je bilo isplativo kupovati karte vikendom. Secam se da sam i na cileanskoj verziji LATAMa kupovao jeftinije karte unutar Cilea. Mozda, ako LATAM leti direktno BA-Santjago, da proveris cenu na cileanskoj verziji LATAMa. Takodje, Aerolineas argentinas ti je opcija za tu relaciju.

• 4 months later...

Cao drustvo,

planiram za NY/ Costa Ricu oko NG.

Koje sajtove za kupovinu karata preporucujete? 

Krecem iz Beca..tako da odavde ima Lowcost kompanija do skoro bilo kojeg aerodroma u evropi gde bi se mogle naci jeftine karte ili direktni letovi (Lisabon, Paris...)

• 4 weeks later...

Da li je neko koristio opciju ,,skriveni grad,,? Gledam preko sajta kiwi, let Valensija Bg je 55e, preko AirSerbia oko 100e

Bas sam juce na to nabasao. U sustini, verovatno takvu kartu mozes da kupis po istoj ceni i na samom sajtu aviokompanije. Rec je o letu Valensija - neki-treci-grad, sa presedanjem u BGu, koje je jeftinije nego samo let Valensija-BG. Pa ti u takvom slucaju zapravo kupis kartu do tog treceg grada, sa presedanjem u BGu, izadjes u BGu i ne produzis do finalne destinacije koja ti stoji na karti. Nisam koristio, ali, to je nesto sto postoji i bas zbog te cenovne povoljnosti, neki ljudi je koriste.