Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Treba mi vaš savet u vezi pojedinih cena karata. Rešio sam da u junu otputujem na neku dalju destinaciju, uzimajući u obzir vremenske prilike i cenu avionske karte. Od destinacija koje mi se uklapaju u filter jesu Kenija, Bocvana, Peru, Buenos Aires, Rio, Seul. 

Za BA I Rio sam našao povratnu iz Beograda (multi city) oko 750 - 800 evra povratna karta. Za Keniju oko 650 evra povratna iz Beograda, Seul oko 700 evra iz Beograda i 600 evra iz Zagreba. 

Čitajući ovu temu namerno da bih video za koliko ste uspeli da nađete karte do nekih od ovih destinacija (gledajući godinu kada je bila aktuelna cena i godišnje doba) shvatio sam da je dobar ulov ukoliko nađem za bilo koju od ovih destinacija ispod 400 evra za povratnu kartu (početna i krajnja stanica Beograd).

Zanima me da li mislite da su cene koje sam pronašao povoljne i da ih treba kupiti jer mogu samo poskupeti ili pak smatrate da ove cene nisu ništa wow i da ih mogu pazariti i kasnije? 

Takođe, za koju od ovih destinacija biste se odlučili tokom juna da otputujete plus eventualno ako imate još neku za preporuku.  Hvala. ?

Ako ti je Zagreb opcija, onda gledaj i Budimpestu iz koje cesto bude povoljnije nego Bg/Zg,
Za Bocvanu racunaj da ti treba i viza  a procedura nije jednostavna. Pricali su o uvodjenju e-vize ali mislim da to jos nije zazivjelo. Ona je ujedno i najskuplja, karte su uglavnom 800+ evra. Skoro nikad nema dobrih promocija.

Ovo je bilo nedavno za Keniju, cim ima Brussels air znaci da ce biti jeftinih karata.
https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/cheap-flights-from-budapest-to-kenya-from-e269/

Seul moze da se nadje iz Budimpeste za oko 500e cesto. 
Juznu Ameriku nisam gledao odavno pa ne znam.

Sve u svemu ako si fleksibilan sa datumima moze da se nadje dosta jeftinije od cijena koje si naveo.

Hvala ThirstyTraveler. :) Imaću sve u vidu što si napisao. Bitno mi je da definitvno znam da može niže i od ovih cena koje sam našao. 

5 hours ago, AleksaSRB said:

Treba mi vaš savet u vezi pojedinih cena karata. Rešio sam da u junu otputujem na neku dalju destinaciju, uzimajući u obzir vremenske prilike i cenu avionske karte. Od destinacija koje mi se uklapaju u filter jesu Kenija, Bocvana, Peru, Buenos Aires, Rio, Seul. 

Za BA I Rio sam našao povratnu iz Beograda (multi city) oko 750 - 800 evra povratna karta. Za Keniju oko 650 evra povratna iz Beograda, Seul oko 700 evra iz Beograda i 600 evra iz Zagreba. 

Čitajući ovu temu namerno da bih video za koliko ste uspeli da nađete karte do nekih od ovih destinacija (gledajući godinu kada je bila aktuelna cena i godišnje doba) shvatio sam da je dobar ulov ukoliko nađem za bilo koju od ovih destinacija ispod 400 evra za povratnu kartu (početna i krajnja stanica Beograd).

Zanima me da li mislite da su cene koje sam pronašao povoljne i da ih treba kupiti jer mogu samo poskupeti ili pak smatrate da ove cene nisu ništa wow i da ih mogu pazariti i kasnije? 

Takođe, za koju od ovih destinacija biste se odlučili tokom juna da otputujete plus eventualno ako imate još neku za preporuku.  Hvala. ?

sto se tice juzne koreje, evo nasao sam ti za 400 evra iz rima za seul, za mart, ali ako budes kopao malo datume, naci ces valjda nesto i za jun https://www.secretflying.com/posts/rome-italy-to-seoul-south-korea-for-only-e446-roundtrip/

Na istom sajtu sam ti nasao za najrobi iz nemacke, 440 evra, mada isto pise da je mart- april u pitanju, ali na osnovu iskustva uvek nadjem jos neke dane sa jeftinim letovima i tokom drugih meseci, samo trebaju da se kopaju datumi...naravno, na toj aviokompaniji koja daje promociju..

https://www.secretflying.com/posts/frankfurt-germany-to-nairobi-kenya-for-only-e440-roundtrip/

za buenos aires sam ti nasao za 600 evra, bas za jun https://www.flynous.com/lufthansa-cheap-flights-argentina/?amp=1, iz francuske, i to je odlicna cena...Imas na istom sajtu i za santiago de chile iz madrida, isto za jun...Preporucio bih ti obavezno chile, ako hoces da ides u te krajeve..

Inace, za rio mogu da se nadju i nize cene od onih koje si nasao, cesto za 450-500 evra narocito iz nemacke, ali mora stalno da se gleda kad izleti neki promo...sto se tice perua i argentine, tesko da moze da se nadje ispod 600 evra iz evrope..Izvalio sam da turkish svake godine daje neku promociju za juznu ameriku, i to bas za buenos aires i sao paolo, i do sada je uglavnom bilo da je promo iz sofije za tamo,  i u zadnje 2 godine se isto ponovilo- karte su bile oko 400-450 evra povratna, cak je mogao i da kombinuje multi leg za te pare, tipa odletis za Buenos Aires, a vratis se iz Sao Paola...medjutim, ta promocija se uvek pojavljivala negde krajem marta pocetkom aprila, nije bila bas puno reklamirana, i vazila je za sledecu zimu ( tj. leto u juznoj americi)...e sad, dal ce to da ponove, videcemo...

Inace, ako ti treba savet gde da odes u junu, u tim delovima juzne amerike koje si pomenuo, tad pocinje zima, pa vreme bas i nije nesto...bio sam jednom u peruu pocetkom juna, i stalno je padala kisa i bilo bas hladnjikavo, a Argentina i Chile su jos juznije, kapiram i hladnije..Ok, u riju nikad nije zima zima ?, ali svakako nije leto...u te krajeve je najlepse otici od januara do aprila, kad je tamo leto..Slicno je i za Juznu Afriku, u centralnoj visoravni JA, ukuljucujuci i Johanesburg, ume da bude bas hladno u to doba godine..A Bocvana je odmah iznad, tako da, ne znam...Ja bih otisao junu u Keniju ili Juznu Koreju...

Eto, pa gledaj ove sajtove svakodnevno, i svakako ces nabasati na neku dobru cenu...i kopaj malo oko ovoga sto sam ti poslao, 400 evra je odlicna cena za Seul,pise na linku 460, ali posle kad udjes pise da ima i za 401 evro.. mada za tu destinaciju cesto mogu da se nadju te neke cene oko 500 evra, i to iz naseg okruzenja ( zagreba, budimpeste)

Edited by bam-bam

Hvala bam-bam puno na opširnom odgovoru. Već duže vreme pratim sajtove travelfree, fly4free i travel-dealz tako da čim bude iskočilo nešto super povoljno uzimam. Svojim odgovorom si mi olakšao izbor destinacije jer bih se nakon tvog pisanja usredsredio na Keniju i Seul mada Kenija me prilično iritira jer su nenormalno podigli cene nacionalnih parkova (200 dolara Masai npr.). Mislim da je potpuni promašaj u to vreme ići u Jugoistočnu Aziju i sever Indije koje su mi takođe jedne od planiranih destinacija u budućnosti a tu sam uspevao da nađem prilično povoljne karte - npr. 400 evra povratna u aprilu do Delhija iz Beograda ali mi mesec ne paše. Ukoliko imaš preporuku za još neku ok destinaciju izvan Evrope slobodno javni. :)

1 hour ago, AleksaSRB said:

Hvala bam-bam puno na opširnom odgovoru. Već duže vreme pratim sajtove travelfree, fly4free i travel-dealz tako da čim bude iskočilo nešto super povoljno uzimam. Svojim odgovorom si mi olakšao izbor destinacije jer bih se nakon tvog pisanja usredsredio na Keniju i Seul mada Kenija me prilično iritira jer su nenormalno podigli cene nacionalnih parkova (200 dolara Masai npr.). Mislim da je potpuni promašaj u to vreme ići u Jugoistočnu Aziju i sever Indije koje su mi takođe jedne od planiranih destinacija u budućnosti a tu sam uspevao da nađem prilično povoljne karte - npr. 400 evra povratna u aprilu do Delhija iz Beograda ali mi mesec ne paše. Ukoliko imaš preporuku za još neku ok destinaciju izvan Evrope slobodno javni. :)

Jun je bas malo nezgodno vreme za putovanje, jer u mnogim delovima sveta tad pocinje monsun, ili na juznoj polulopti pocinje zima...Sto se mojih iskustava tice, vijetnam je ok. u to vreme, pogotovu severni, indonezija takodje...Tada na javi , i svim manjim ostrvima u nizu sa javom- tipa lombok, bali, flores itd. nije kisna sezona, nego je vrlo lepo vreme, toplo, ali ne pada kisa, kao npr. od novembra do aprila- poc. maja..Dok npr. Tajland i Kambodzu, Burmu,  , juzni i centralni  Vijetnam, Filipine,  Maleziju ( ako neko uopste zeli ici u nju hehe) je najbolje posetiti bas u to neko vreme , od pocetka januara do kraja aprila, pocetka maja...

btw, 

secretflying.com i flynous.com imaju isto super podatke o najnovijim popustima, zaprati i njih....flynous radi samo letove iz evrope za dalje, koncentrisani su bas na to trziste

Edited by bam-bam

Hvala ti za ova dva sajta, ubacio sam ih u favorite. Apsolutno si u pravu da je jun malo nezgodno vreme za neke daleke destinacije. ? Na kraju ću otići na Island. ? 

Ja ne bih uopste iskljucio Rio de Zaneiro u junu. Ziveo sam 10 godina u Brazilu i meni su "zimski" meseci zapravo bili najbolji za putovanja. Sticajem okolnosti sam bas opet bio proslog juna i bilo je taman kako treba. To je kalendarski zima, a zapravo se vodi kao susni period. Naidje talas, pa par dana moze da bude za nijansu hladnije, ali uglavnom je vreme stabilno, suncano i toplo, do 30-ak stepeni. Nocu i ujutru bude hladno, pa ipak treba poneti i nesto toplije garderobe, duks, tanju jaknu. A pre svega je suvo, dakle, prijatno, manje znojenja, manje dosadnih insekata i manje guzve, generalno. Takodje, Brazil nije samo Rio, ogroman je i imas mnogo drugih opcija gde je vreme bas tropsko i u tom delu godine. Ja ti preporucujem posetu Lençóis Maranhenses u junu, slabo se nesto reklamira, a jedinstveno je mesto i definitivno vredno obilaska. Pescane dine, koje se u kisnoj sezoni ispune jezerima slatke vode i formiraju jednistven pejzaz. Jun je bas kraj kisne sezone tamo, idealan za posete, bio sam tamo bas u junu, 2019. Gledaj neki lokalni let za São Luis do Maranhão. Tu je blizu i Jericoacoara, koja je vec malo izvikana, mislim da sad i do tamo ima nekih letova direktno. Ako ti je do bas tropske klime, uvek mozes i u Natal, Fortalezu, a i Manaus nije losa opcija za obilazak Amazona. Ako ces blize Riju, mozes u Minas Gerais, imaju bogatu istoriju, ako te zanima proizvodnja kafe, takodje je sjajan dozivljaj.

Edited by Dragance

1 hour ago, Dragance said:

Ja ne bih uopste iskljucio Rio de Zaneiro u junu. Ziveo sam 10 godina u Brazilu i meni su "zimski" meseci zapravo bili najbolji za putovanja. Sticajem okolnosti sam bas opet bio proslog juna i bilo je taman kako treba. To je kalendarski zima, a zapravo se vodi kao susni period. Naidje talas, pa par dana moze da bude za nijansu hladnije, ali uglavnom je vreme stabilno, suncano i toplo, do 30-ak stepeni. Nocu i ujutru bude hladno, pa ipak treba poneti i nesto toplije garderobe, duks, tanju jaknu. A pre svega je suvo, dakle, prijatno, manje znojenja, manje dosadnih insekata i manje guzve, generalno. Takodje, Brazil nije samo Rio, ogroman je i imas mnogo drugih opcija gde je vreme bas tropsko i u tom delu godine. Ja ti preporucujem posetu Lençóis Maranhenses u junu, slabo se nesto reklamira, a jedinstveno je mesto i definitivno vredno obilaska. Pescane dine, koje se u kisnoj sezoni ispune jezerima slatke vode i formiraju jednistven pejzaz. Jun je bas kraj kisne sezone tamo, idealan za posete, bio sam tamo bas u junu, 2019. Gledaj neki lokalni let za São Luis do Maranhão. Tu je blizu i Jericoacoara, koja je vec malo izvikana, mislim da sad i do tamo ima nekih letova direktno. Ako ti je do bas tropske klime, uvek mozes i u Natal, Fortalezu, a i Manaus nije losa opcija za obilazak Amazona. Ako ces blize Riju, mozes u Minas Gerais, imaju bogatu istoriju, ako te zanima proizvodnja kafe, takodje je sjajan dozivljaj.

dragance, da li mozda znas kakva je klima u junu u Salvador de Baia? on je prilicno severnije od Rija, trebalo bi da je toplije...ceo severni brazil je sigurno i tad tropski, ja obozavam fortalezu i resife mi je ostavio lep utisak....a kapiram da je u slivu amazona - manaus, santarem, belem itd..manje vise uvek isto vreme?

Salvador u junu mozda i nije bas najbolje resenje za plazu, jer je tad tamo dosta oblacno i kisovito. Ali, uvek je toplo, to svakako. U Fortalezi je suvlje, a jun je neki tranzicioni mesec, pa je bolja opcija.  Manaus takodje karakterisu susniji i kisniji deo godine, jun je negde kraj kisne sezone, sa i dalje visokom vodom, mozda najbolje za osmatranje divljih zivotinja. Ali prosla godina je bila ekstremno susna tamo, pa je malo poremeceno sve. Santarem i Alter do Chao su takodje zanimljivi, ali nisam bio. Mislim da je najbolje ici negde pred kraj susne sezone tamo, oktobar, novembar, kad su nizi vodostaji i "isplivaju" fenomenalne pescane plaze na Amazonu (Alter do Chao). Generalno, za Amazoniju (ukljucujuci Belem), jun-novembar, kad je susniji deo godine su najbolji za posetu.

Nije neophodno neko posebno znanje iz klimatologije, dovoljno je malo proguglati i videti srednje mesecne temperature i padavine i kad je gde najbolje ici.

23 hours ago, Dragance said:

Salvador u junu mozda i nije bas najbolje resenje za plazu, jer je tad tamo dosta oblacno i kisovito. Ali, uvek je toplo, to svakako. U Fortalezi je suvlje, a jun je neki tranzicioni mesec, pa je bolja opcija.  Manaus takodje karakterisu susniji i kisniji deo godine, jun je negde kraj kisne sezone, sa i dalje visokom vodom, mozda najbolje za osmatranje divljih zivotinja. Ali prosla godina je bila ekstremno susna tamo, pa je malo poremeceno sve. Santarem i Alter do Chao su takodje zanimljivi, ali nisam bio. Mislim da je najbolje ici negde pred kraj susne sezone tamo, oktobar, novembar, kad su nizi vodostaji i "isplivaju" fenomenalne pescane plaze na Amazonu (Alter do Chao). Generalno, za Amazoniju (ukljucujuci Belem), jun-novembar, kad je susniji deo godine su najbolji za posetu.

Nije neophodno neko posebno znanje iz klimatologije, dovoljno je malo proguglati i videti srednje mesecne temperature i padavine i kad je gde najbolje ici.

ja sam bio brodom u manausu i santaremu, ali je bilo negde u februaru...imali smo srece da je tih 8-9 dana, koliko smo ukupno bili tamo, samo dva dana padala kisa, ono bas, manje vise ceo dan....ostalih dana je padala po malo, ali bilo je bas, kako bih se izrazio, budjavo, patina i mahovina na sve strane hehe..ali meni se to bas svidja, doziveti taj pravi ambijent dzungle...

Pegasus ima neverovatnu ponudu do 26.01. za različite destinacije. 

Povratna do Dohe oko 100 evra, do Teherana oko 100 evra, Aman takođe, Bejrut oko 100 evra, Oman oko 100 evra povratna... ponuda važi za letove do 12.06.

• 2 weeks later...

@AleksaBgd, kad pretrazujem uvek su im skuplje karte, pa moram da letim Turkish-om. Da li ti salju info o promocijama ili gde ih pronalazis? Ne klikcem svako jutro na njihov sajt ?

Edited by petrovna

• 4 weeks later...

Pozdrav,

Da li neko koristi booking.com za kupovinu karata? Tražim po prvi put prekookeansku kartu, i ovaj sajt mi je najviše user-friendly.

Iščitala sam dosta stranica u nazad i nisam sigurna da razumem šta znači povezana karta? Da li je povezana ako kupim preko nekog od pomenutih sajtova a uključuje dve različite kompanije?

Naime, gledam za USA, jul, do New Yorka a povratak iz Washingtona, i baš su cene visoke ako idem na tamo AirSrbijom a povratak presedanje.

I da li je možda ipak najskuplja varijanta najsigurnija - do New Yorka povratna, jer idemo sa decom, pa se brinem šta ako npr avion AirSrbije iz BG-a do Osla ili Franfurta zakasni, pa zakasnimo na avion odande do USA?

Da li ima smisla da sad uzimama za jul, ili bi karte i u maju bile istog nivoa?

Ili prosto pratim ove sajtove, pa kad ubodem nešto za oko 650 evra uzmem?

Baš sam postavila puno pitanja, ali imala sam par presedanja ranije i kašnjenja, spavanja na aerodromu, i nije me brinulo, al sad kad vučem decu, nisam sigurna.

Hvala unapred na savetima

2 hours ago, Bogdaanaa said:

Pozdrav,

Da li neko koristi booking.com za kupovinu karata? Tražim po prvi put prekookeansku kartu, i ovaj sajt mi je najviše user-friendly.

Iščitala sam dosta stranica u nazad i nisam sigurna da razumem šta znači povezana karta? Da li je povezana ako kupim preko nekog od pomenutih sajtova a uključuje dve različite kompanije?

Naime, gledam za USA, jul, do New Yorka a povratak iz Washingtona, i baš su cene visoke ako idem na tamo AirSrbijom a povratak presedanje.

I da li je možda ipak najskuplja varijanta najsigurnija - do New Yorka povratna, jer idemo sa decom, pa se brinem šta ako npr avion AirSrbije iz BG-a do Osla ili Franfurta zakasni, pa zakasnimo na avion odande do USA?

Da li ima smisla da sad uzimama za jul, ili bi karte i u maju bile istog nivoa?

Ili prosto pratim ove sajtove, pa kad ubodem nešto za oko 650 evra uzmem?

Baš sam postavila puno pitanja, ali imala sam par presedanja ranije i kašnjenja, spavanja na aerodromu, i nije me brinulo, al sad kad vučem decu, nisam sigurna.

Hvala unapred na savetima

Povezana karta znaci da su svi letovi na toj jednoj karti. Npr lupam Beograd - Amsterdam, Amsterdam - Njujork,  Njujork - Denver.
Moze da bude vise letova i vise kompanija, bitno je da je jedna karta.
U tom slucaju ste sigurni u slucaju kasnjenja jer ce vas samo prebaciti na sledeci let a mozda i plate  neki dinar ako bude ozbiljnije kasnjenje.

Ako su kompanije u razlicitim alijansama cesto nije moguce kupiti takvu kartu direktno od aviokompanije nego mora da se koristi neki od posrednika tipa Expedia, Kayak itd. Preko Bookinga nisam nikad kupovao aviokarte.

Pogledao sam malo  i cini se da su dosta jeftinije povratne karte Beograd -  Njujork, to je oko 400 EUR za random datume u julu a sa povratkom iz Vasingtona je preko 600.

400 evra povratna NewJork?

Ja sam našla za 2040 evra, 4 karte za nas, SAS prevoznik, odnosno njihov sajt, presedanje u Stokholmu, najjeftinija varijanta, odlazak kraj jula, povratak za 14 dana.

13 hours ago, ThirstyTraveler said:

Nije to velika razlika,  mogla je da skoci cijena za 7  dana al to je to.
I ovo moje je bio SAS

Moguce je i da je zbog kolicine ponudjen skuplji fare bucket.

18 hours ago, Bogdaanaa said:

400 evra povratna NewJork?

Ja sam našla za 2040 evra, 4 karte za nas, SAS prevoznik, odnosno njihov sajt, presedanje u Stokholmu, najjeftinija varijanta, odlazak kraj jula, povratak za 14 dana.

ukucajte odvojeno, za svaku osobu ponaosob..Mozda vam izadje niza cena..

• 1 month later...
On 1/8/2024 at 11:26 PM, ThirstyTraveler said:

Air Serbia u septembru/oktobru nudi povratne karte za BEG - BCN za samo 57 evara

Cao, da li mozes da mi kazes ako se secas gde je ova vest bila objavljena tj.kako si za nju saznao? Odmah sam posto si postovao otisla na sajt i nije bilo karata, svakako ne po toj ceni. Takodje na sajtu airserbia nije bilo nikakvog obavestenja za popust za ovu destinaciju, niti za ikakav popust/promociju koja traje u tom periodu, 7-8.januara 2024. 

Hvala za info

Edited by sandrolina

On 4/20/2024 at 12:22 PM, sandrolina said:

Cao, da li mozes da mi kazes ako se secas gde je ova vest bila objavljena tj.kako si za nju saznao? Odmah sam posto si postovao otisla na sajt i nije bilo karata, svakako ne po toj ceni. Takodje na sajtu airserbia nije bilo nikakvog obavestenja za popust za ovu destinaciju, niti za ikakav popust/promociju koja traje u tom periodu, 7-8.januara 2024. 

Hvala za info

Iskreno da ti kazem ne znam sta sam sve juce procitao a ne osmog januara. 
Znam da sam pogledao prije nego sto sam napisao ovde i da je bilo tih karata.