Jump to content

Featured Replies

On 10/31/2011 at 3:38 PM, hekata said:

zato sto sam naletela na neki dobar popust za smestaj u lisabonu i sto je u tom periodu povratna karta rim lisabon bila 60 eura i sto mi se uklopilo (u tom momentu) sa wizzovim letom beograd rim 0 eura karta plus takse. Sada vec nema dobrog smestaja u Lisabonu (kao sto sam nasla kod trga Rossio 6 nocenja za 3 osobe 280 eura /kupatilo, dorucak).

prebacite u temu o Lisabonu ili gde bilo da ne trujem ovde. Samo da pitam Hekatu...

Da li si mislila na smestaj blizu Rossio Trga : Pensão Nova Goa  ????

Da bas taj. znam da nije idealno, ali hocu centar i svoje kupatilo po pristupacnoj ceni :)

Bila sam.... od 9 smestaja taj je stvarno bio najlosiji. Za lokaciju svaka cast ali iskreno, kupatilo ces nerado posecivati. Pisem ti na PM

hehe...ima smisla...nek admini zarade svoju platu  :yok: :yok: :yok:

teleportujte nas u Lisabon....

da, to mu je ono sto ja kazem 0 eura za kartu. ostalo su u thih 5 eura takse

da rezimiramo.....kod wizza niko nije video kartu za 0e? bilo je za 4RON i 90din....

mozda se nismo razumeli, kad sam rekla 0 eura to je znacilo da mi je u karti pisalo:

base fare 0 ron

gouverment tax  19 rona

naknada za rezervaciju 34 ron

ukupno 53

On 10/30/2011 at 11:18 PM, Dragance said:

Iz perspektive zastite prava potrosaca potpuno mi je bezveze da aviokompanije imaju pravo da u bilo kom trenutku otkazu let a da musterija jedino ima pravo na povracaj novca.

Imas pravo i da zamenis datum leta, nevezano za to kolika je cena. Nekad cak i da uzmes let od neke druge kompanije koji ti odgovara.

Ali, definitivno se slazem da je to jako nekorektno.

Vidis ja nisam imao pravo da zamenim datum leta jer su tu liniju ukinuli pa sam morao da platim duplu cenu karte od druge kompanije.

Kad ukinu liniju, logicno je da ne mozes da zamenis za drugi datum :) Naravno da i tako nesto moze da se desi, ali, zavisi od kompanije na koji ce ti nacin izaci u susret. Recimo, ja sam uzeo karte kod Maleva, Beograd-Larnaka, preko Budimpeste i nazad. I par dana pred put su me obavestili da su letovi do iz BGa do Budimpeste i nazad otkazani. Zvao call centar i oni mi ponudili da me stave na let druge kompanije za isti datum i to direktno BG-Larnaka, bez ikakve doplate iako je cena bila neuporedivo veca.

evo breakdown, cena jeste 0e, to je ovas super promo, ostalo su takse. kapiram da je tako bilo i za memingen.

wzz.jpg

da bas tako

,nego nisam znala kako da postavim ovde tu kartu, glupo mi bilo da pomislite da lazem

cena nije 0 nego je 4,99 jer takse ulaze u cenu karte. Karta od 0e je bila kod Ryana...i bila je 0e. Ovde kada listas po datumima skopje-venecija nigde ne pise u ceni karte 0e nego u najboljem slucaju kod super promo 4,99 ili tricavih 90din kod nas ili 4RON kod rumuna. Pitanje se odnosilo samo da li se slucajno nije pojavilo i kod wizz-a sve za 0e.

jet4You ima karte i za 0,01e a sada 3.01 plus takse... Spanair ima za 1e kartu...bitno je sta izadje nakon poslednjeg koraka na stranici gde se ukucava broj kartice....

Da me neko pogresno ne shvati... cena Skopje-Venecija je extra...

On 11/6/2011 at 4:38 PM, kostan said:

Na primer, polazak 21. decembra i povratak 8. januara se još uvek može naći po ovoj ceni.

Ima toga dosta i za kasnije [bar do avgusta 2012].

Predpostavljam da je istakao ovaj datum, zbog nove godine...

Inace, cena je bas odlicna, da sam odmah bacio oko na vizni odnos sa Japanom...prosao sam i kompletnu proceduru rezervacije karte, do poslednjeg koraka, i cena je tacna.  :blob:

EDIT: Dakle, za one koji nisu pazili na casu kao i ja - viza za Japan nije potrebna  zvizhd

Istanbul-Dzakarta-Milan, Etihad preko Abu Dabi-ja, $275, putovanja do 14.dec, izdavanje karte do 8.novembra [treba viza]

Istanbul-Seul-Milan, Etihad preko Abu Dabi-ja, $305, putovanja do 14.dec, izdavanje karte do 8.novembra

Milan-Seul-London, Etihad preko Abu Dabi-ja, $359, putovanja do 14.dec, izdavanje karte do 8.novembra [treba viza]

Milan-Seul-Pariz, Etihad preko Abu Dabi-ja, $390, putovanja do 14.dec, izdavanje karte do 8.novembra

Nisam ranije cuo za ovo, ali deluje primamljivo. Aj, neka neko objasni u cemu je fora, zasto bas takve kombinacije 3 grada i kako saznati za te promocije. Hvala!

Na prvi deo je tesko dati odgovor jer nema nekog konkretnog pravila - u pitanju je fuel [surcharge] dumping.

Kako saznati - pojavljuju se ponekad na raznim forumima i blogovima.  Nekad na vreme, nekad kasno.

On 11/7/2011 at 1:12 PM, Dragance said:

Aj, neka neko objasni u cemu je fora, zasto bas takve kombinacije 3 grada i kako saznati za te promocije. Hvala!

On 11/3/2011 at 12:46 PM, Dragance said:

Kad ukinu liniju, logicno je da ne mozes da zamenis za drugi datum :) Naravno da i tako nesto moze da se desi, ali, zavisi od kompanije na koji ce ti nacin izaci u susret. Recimo, ja sam uzeo karte kod Maleva, Beograd-Larnaka, preko Budimpeste i nazad. I par dana pred put su me obavestili da su letovi do iz BGa do Budimpeste i nazad otkazani. Zvao call centar i oni mi ponudili da me stave na let druge kompanije za isti datum i to direktno BG-Larnaka, bez ikakve doplate iako je cena bila neuporedivo veca.

Kompanija nikako nije izasla u susret, poslali nazad novac i kraj price.

Jbg, svasta se desava, ocigledno kompanija ne drzi do svog ugleda. A ti si bas naleteo na minu. Svakako, neprijanto iskustvo, ali ne i nuzno pravilo, sto se tice reakcije aviokompanije u takvim situacijama.

I ja se trenutno [nedelju i po dana] akam sa Expedia-om zbog toga sto je avio kompanija ukinula let pocetkom marta, a ja imam bukirano za kraj aprila.