Jump to content

Featured Replies

TAP , Lisabon - Rio = 470€,

a do Lisabona za 85€,

(wizz Temišvar - Milano, easyjet Milano - Lisabon)

mislim, povratne !

Dobra je ponuda, ali, ne mogu bas da se pouzdam u Wizz da ce biti tacan i nece pomerati let. Ako imas neku jeftinu varijantu sa jednim presedanjem, to bi bilo super. Mislim da moze u obzir da se uzme i Budimpesta ili Temisvar kao pocetna stanica. Planira se ostanak od 3 nedelje, okvirno, u februaru, za 2 osobe.

pardon, ono je bila cena u jednom pravcu Lisabon - Rio, ipak  :cry22:

ima sa Iberia.com

Milano-Rio 727 Evra od 1-22.feb.

Frankfurt-Rio 688 Evra

E, da, ja gledam to prvo sto si rekao, ali sve preko 900 evra :)

A to iz Milana je i najpovoljnije sto sam ja nasao!

Hvala, potraga se nastavlja ;)

FCO-GRU-FCO non stop. Alitalia  L klasa

01-22FEB11 73831RSD

Ako ti odgovara da se vratis na neki drugi EU aerodrom:

FCO-GRU, Alitalia L klasa

GIG-CDG-FRA, AirFrance N klasa [Evropski deo u L]

01-22FEB11 64654RSD

Fly Niki povecao cene za istocne destinacije (Beograd, Sofija, Bukurest)  :bang:  Ubise mi sve kalkulacije. Ne razumem potez  nono

U sustini, gledam polazak iz neke evropske destinacije dokle se moze povoljno stici nekim lowcostom iz Srbije ili blize okoline. Tu najpre mislim na wizzair, ma da, nisu mi bas pouzdani. Ali su jeftini :)

Koji to pretrazivac letova koristis?

U kom smislu nemate poverenja u Wizz?

JA sam samo u ovoj kalendarskoj godini letela 13 puta wizz-om i najvece zakasnjenje mi je bilo 35min na letu Madrid-Temisvar.

A btw, JAT  je kasnio Beograd-London pre nedelju dana 4 sata u polasku.

Mislim da je sada vec skoro ista kocka low ili regular kompanije. Opravdano je, naravno...ukoliko idete vezanim kartama npr. Luftikom pa vas nije mnogo briga ako kasni let....mora da vas transportuju nekako..

JA sam samo u ovoj kalendarskoj godini letela 13 puta wizz-om i najvece zakasnjenje mi je bilo 35min na letu Madrid-Temisvar.

Mislim da je sada vec skoro ista kocka low ili regular kompanije. Opravdano je, naravno...ukoliko idete vezanim kartama npr. Luftikom pa vas nije mnogo briga ako kasni let....mora da vas transportuju nekako..

Pa nije u tome stvar, nego je problem sto covek nema tzv. vezanu kartu. Ako Wizz zakasni, a moguce je - vidi samo ovaj sneg danas, propade mu karta za Rio. Ako ima vezanu kartu (kupljenu kao jedan itinerer) moze da kasni let koliko hoce, stavice ga bez naknade na sledeci avion za Rio i jos ce dobiti spavanje i hranu na racun kompanije...

Pa nije u tome stvar, nego je problem sto covek nema tzv. vezanu kartu. Ako Wizz zakasni, a moguce je - vidi samo ovaj sneg danas, propade mu karta za Rio. Ako ima vezanu kartu (kupljenu kao jedan itinerer) moze da kasni let koliko hoce, stavice ga bez naknade na sledeci avion za Rio i jos ce dobiti spavanje i hranu na racun kompanije...

to je i najveci nedostatak low cost kompanija

Kad sam mislio na nepouzdanost Wizzaira, pored ovog sto ste naveli, prvenstveno sam mislio na to, da znaju da pomere datum leta. Npr, stave u prodaju letove za ponedeljak, sredu i petak, i onda ne prodaju dovoljno karata, pa lepo ne lete 3 puta te nedelje, vec sve putnike stave na jedan let, npr u sredu i obaveste te mejlom. Dakle, ja kupim kartu Rim-Rio, sa konekcijom u ponedeljak, a oni me prebace na sredu i onda ostanem u nebranom grozdju. OK, ponude oni da vrate pare, ali sta ti da radis? Imas 2 nedelje pred let, a nemas konekciju do Rima i ne mozes vise jeftino da prodjes? I onda skontas da bi ti bolje bilo da si pre 3 meseca kupio neku vezanu kartu, nekom regularnom kompanijom, preko  nekog Frankfurta, makar i skuplju, i da ne mislis.

Meni se to vec desilo, a i bilo je i par ljudi koji su se na to, takodje, zalili. U svakom slucaju, Wizz je bio korektan i ponudio da zamenim let ili da mi vrate pare. Odabrao sam ovo drugo, i nije bilo problema, osim sto sam posle imao znatno veci trosak da kupim drugu kartu umesto te Wizzove.

Dragance, koji letovi su bili u pitanju? Veoma neozbiljno od njih. Ne znam da li si razmisljao da ostanes nekoliko dana u nekom hostelu u Rimu ili odakle vec imas konekciju? Svakako da povecava trosak, ali si bar siguran da je to to.

Kad sam mislio na nepouzdanost Wizzaira, pored ovog sto ste naveli, prvenstveno sam mislio na to, da znaju da pomere datum leta. Npr, stave u prodaju letove za ponedeljak, sredu i petak, i onda ne prodaju dovoljno karata, pa lepo ne lete 3 puta te nedelje, vec sve putnike stave na jedan let, npr u sredu i obaveste te mejlom.

Slazem se da znaju da promene datum leta, ali mislim da nije u pitanju to sto ne prodaju dovoljno karata.Mislim da je u pitanju promena dana u nedelji kojima lete.Tako npr. u pocetku kazu da lete pon-sre-pet i ti kupis karte npr. pon-pet, a oni posle mesec dana promene na npr. uto-cet-sub i obaveste te mejlom.Nama su isto pomerili datum leta povratka kada smo leteli Temisvar-Forli.Let je bio pon-pet kad smo kupili karte, a posle su pomerili na sre-ned i to bas taj vikend za prvi maj, kad smo mi isli, tako da smo isli petak-nedelja, umesto petak-ponedeljak, dakle dan manje.Ali isto tako su nas pitali da li hocemo sredu za povratak ili neku drugu kartu, bez doplate, ali nama to nije odgovaralo.Tako da je malo rizicno ici low costom do neke tacke, pa posle nekim drugim letom preko okeana isti dan.

I samo da kazem da se ova pomeranja leta desavaju retko(bar koliko sam ja primetio), ali ako ste takve srece...  :D

... Tu najpre mislim na wizzair, ma da, nisu mi bas pouzdani. Ali su jeftini :)

Ja sam vec na tri leta WizzAir-a imao nelagodnosti zbog ozbiljnih tehnickih problema na njihovim avionima. Cak mislim da je to jedan isti avion, "baziran" u Temisvaru. Prvi put na letu Forli - Temisvar avion je ispustao jako cudne zvuke, kao da verglas auto i ne mozes da upalis... zbog toga smo prinudno sleteli u Budimpestu, gde smo se zadrzali par sati, posle cega smo promenili avion i nastavili za Temisvar.

Drugi put na letu Milano - Temisvar. Let je kasnio 1.5 sat, iako je poletanje bilo oko 7h ujutru. Kada smo usli u avion, sedeli smo sat vremena, posle cega su nam rekli da mora ponovo da napustimo avion, pa ponovo autobusom na aerodrom pa posle pola sata ponovo u avion... navodno bilo je "viska prtljaga"... nije nego... a mi smo kao glupi, pa poverovali... Konacno kad smo poleteli, tokom leta avion je imao jako ozbiljna propadanja i gubljenja visine, tako da je dosta putnika panicilo i oprastalo se :) a pilot je bezuspesno pokusavao da nas smiri preko razglasa... :)

Tako, ako cujete da se neki wizzair-ov avio srusio u skorije vreme, nemojte se iznenaditi... hahahaha

Ja sam vec na tri leta WizzAir-a imao nelagodnosti zbog ozbiljnih tehnickih problema na njihovim avionima. Cak mislim da je to jedan isti avion, "baziran" u Temisvaru. Prvi put na letu Forli - Temisvar avion je ispustao jako cudne zvuke, kao da verglas auto i ne mozes da upalis... zbog toga smo prinudno sleteli u Budimpestu

;D

Jeste, to je taj Temisvarac, koji je 'verglao' svaki put cim bi poleteo i kad sam ja isao, ali mislim da je to normalno, tj. mislim da je to u pitanju hidraulika za uvlacenje tockova ili tako nesto, tako da mislim da niste zbog toga prinudno sleteli.

Dragance, koji letovi su bili u pitanju? Veoma neozbiljno od njih. Ne znam da li si razmisljao da ostanes nekoliko dana u nekom hostelu u Rimu ili odakle vec imas konekciju? Svakako da povecava trosak, ali si bar siguran da je to to.

U pitanju je bio let Rim-Temisvar, prosle godine. Nisam nigde daleko isao, samo na turu po Italiji. Ali sam sve bio isplanirao i pokupovao karte, sredio smestaj, odsustvo iz vojske tad, devojka uzela slobodne dane na poslu i onda corak. Pomere let i morao da otkazem i uzmem karte Rim-Beograd, Alitaliom, 5 puta skuplje. Pomerili su mi let 2 dana unapred, a glupo je bilo da se vratim u cetvrtak kuci, kad imam slobodno i vec isplanirano i petak i vikend.

Slazem se da znaju da promene datum leta, ali mislim da nije u pitanju to sto ne prodaju dovoljno karata.Mislim da je u pitanju promena dana u nedelji kojima lete.

Vrlo moguce, ono je bila samo moja pretpostavka. Uostalom, nije ni bitno, poenta je da to rade, sto ipak, nije fer i ne mozes se bas pouzdati u njih.

A sta tek da kazem za ovog Wizzovog "Temisvarca", qq! Cudno, obzirom da su uglavnom noviji avioni...

Ja sam wizz-om leteo samo jednom, ove jeseni po prvi  put. Kupio kartu nekoliko nedelja unapred i 15-ak dana pred let me obaveste da ukidaju tu liniju ranije i da mog leta nece biti.

Kad sam mislio na nepouzdanost Wizzaira, pored ovog sto ste naveli, prvenstveno sam mislio na to, da znaju da pomere datum leta. Npr, stave u prodaju letove za ponedeljak, sredu i petak, i onda ne prodaju dovoljno karata, pa lepo ne lete 3 puta te nedelje, vec sve putnike stave na jedan let, npr u sredu i obaveste te mejlom.

Slazem se da znaju da promene datum leta, ali mislim da nije u pitanju to sto ne prodaju dovoljno karata.Mislim da je u pitanju promena dana u nedelji kojima lete.Tako npr. u pocetku kazu da lete pon-sre-pet i ti kupis karte npr. pon-pet, a oni posle mesec dana promene na npr. uto-cet-sub i obaveste te mejlom.Nama su isto pomerili datum leta povratka kada smo leteli Temisvar-Forli.Let je bio pon-pet kad smo kupili karte, a posle su pomerili na sre-ned i to bas taj vikend za prvi maj, kad smo mi isli, tako da smo isli petak-nedelja, umesto petak-ponedeljak, dakle dan manje.Ali isto tako su nas pitali da li hocemo sredu za povratak ili neku drugu kartu, bez doplate, ali nama to nije odgovaralo.Tako da je malo rizicno ici low costom do neke tacke, pa posle nekim drugim letom preko okeana isti dan.

I samo da kazem da se ova pomeranja leta desavaju retko(bar koliko sam ja primetio), ali ako ste takve srece...  :D

Wizz jeste nepouzdan, letim s njima često ali uvek uzimam u obzir da nešto može da pođe i naopako.

Tokom jula i avgusta je avion za Luton kasnio po 2.5h u dolasku, tj. odlasku. Pa umesto u unapred plaćenu sobu u hotelu u Lutonu da dođem u 01h ja sam došla u 03.30h. Da sam to znala, ne bih ni uzimala hotel za tu noć....

Prošle nedelje su odlučili da ukinu letove Zagreb - Luton tako da ko god je kupio kartu za termin posle 04.02. (a možda i neke karte za dalje) - sad nek se snađe.

Kada su prošle nedelje objavili dodatne letove iz Beograda, skroz su pretumbali letnji red letenja. Pa sad što je neko pre 15 dana kupio kartu za London za april sa polaskom u 18.30 iz Beograda a oni naprečac pomerili polazak pa je sad u 5.30 ujutru... A povratak umesto u 14h, prebacili na 08h. Ko te pita da l možeš da stigneš na taj u 8h.  ::crazy:

Tako da - oprez uvek i ne zakucavati dalje planove mnogo tesno za njihove letove.  nono

Tako da - oprez uvek i ne zakucavati dalje planove mnogo tesno

Naravno - to vazi za sve avio kompanije.

Samo mi se cini da oni taj raspored menjaju previse cesto, po potrebi.

Onda smo mi srecne ruke....osim pomenutog kasnjenja na letu Madrid-Temisvar stvarno nikad nije ni minut kasnio. Najcesce idemo tim avionom koji se vrti iz Temisvara i nikada nismo primetili propadanja, zujanja, brujanja il sta vec...

Isli smo Jat-om Beograd-Moskva (eeee...ako smo kod zujanja, truckanja i oprastanja...nije mi bilo sve jedno).

Let Temisvar -Milano je skoro uvek bio preko 80% popunjen. Madrid-Temisvar 100% pun, Milano-Sofija preko 90% a jedino Valensija-Temisvar mislim da je bilo 60tak %.

Jos nikad mi nije stigao volsebni mail sa promenom termina ili otkazivanjem leta. A prilicno bi me bacilo u probleme jer vec po automatizmu jurim Ryan-ove letove iz Milana i to sve oko 10.00 (bio Faro, sad ga vise nema  :cry22: :cry22:  pa Sevilja, Porto, Trapani....) pa kada bi pekarski Wizz iz Temisvara kasnio....kuku meni :)

Uostalom, da ne prizivam.

Od marta krecu nova putovanja....praticu njihovo ponasanje  :comp: :comp:

I da....zasto iz Temisvara moze lagano da se ubode karta za 4RON iliti evro a Beograd udara po usima? Da nije malo suplja prica o aerodromskim taksama?

wolf, a kako se vratis za temisvar? ako iz temisvara krenes rano, pa onda konekcija u milanu u 10h za negde, kako onda napravis povratak? jer ako ryan krece iz milana za npr. faro u 10h onda se vraca tek negde poslepodne a let nazad za temisvar je bio to jutro rano.

ebookers.com ja sajt na kome sam naso dobru cenu oni inace imaju konekcije u Londonu ali moze i bez. U mojoj praksi najeftinije prekookeanske i duze relacije su bas iz Londona.

wolf, a kako se vratis za temisvar? ako iz temisvara krenes rano, pa onda konekcija u milanu u 10h za negde, kako onda napravis povratak? jer ako ryan krece iz milana za npr. faro u 10h onda se vraca tek negde poslepodne a let nazad za temisvar je bio to jutro rano.

pa sreca i radost kupovine karata Low cost kompanijama je u tome sto ama bas nikakve veze nemas kojim si letom krenuo da bi se istim vratio.

NAsa najcesca destinacija prosle godine je bio Portugal (3 puta).

Sva tri puta smo isli Temisvar-Milano.

Dva puta Milano-Faro i jednom Milano-Porto.

Povratak Lisabon-MAdrid i Madrid-Temisvar

Porto-Barselona i Barselona-Temisvar

Faro-Madrid i Madrid - Temisvar

Na pekarski nazad za Temisvar iz Milana nikada nismo isli jer smo u Bergamu jednom bili 2 dana i to je dosta tako da ne bi da gubimo vreme tamo. Sledeci put mozda izaberemo Eindhoven kao vezu...

Ryan : Faro, Porto, Sevilla, Gran Canaria, Malta, Trapani, Malaga, Mallorca, Madrid, Barca.....

Wizz : Gdanjsk, Kijev, Viljnus, Varsava.......

Ima dobrih cena TransAviom i Condorom...

generalno, po meni, jedan od korektnijih aerodroma za presedanje jer imaju ok termine letova (nije u 5 ujutro a ni u 23.00), tako da moze da se kombinuje. Takodje, smestaj nije preskup ukoliko mora da se prespava.