Jump to content

Featured Replies

konduker u nemackim vozovima mi jos nikada nije trazio kreditnu, iako na sajtu pise da je cc ili id identifikacija.

Hm, vidis, tebi nije trazio kreditnu! A meni je bas trazio, prvo je uporedjivao broj kartice sa brojem navedenim na voznoj karti a zatim je karticu provukao kroz taj svoj citac. A ja u tom trenutku pomislila da ce opet da mi skine pare za kartu koje sam vec dala  lol:: Ne znam da li ima veze sto je to bio ICE voz od Danske do Nemacke a da mozda u lokalnim vozovima ne traze...

mislim da sam tamo negde na sajtu procitala da postoji mogucnost da se kupi kreditnom karticom za nekog drugog, s tim sto se prethodno samo registruje na sajtu  :?

ni meni ne pada na pamet da placam razliku, a nije mala :)

Meni je svaki put kondukter trazio kreditnu karticu i, kao sto rece Soma, provlacio je kroz aparat radi provere.

Koliko vidim povrtana karta do amsterdama vozom iz dortmunds je oko 100 eura, jel zna neko kako se jeftinije busom npr. moze otici od dortmunda do amsterdama?

• 2 weeks later...

Posto vidim da postoji niz komplikacija za booking na sajtu bahn.de zamolio bih vas za savet, na raspolaganju imam svoju intesinu internet karticu (ne mogu da imam kreditnu jer sam student) i maminu kreditnu karticu, kako mi je najbolje da izvrsim booking od dortmunda do amsterdama, i da li bih morao tu kreditnu karticu (iako nije moja) da ponesem sa sobom na put?

p.s. od dortmunda do amsterdama mi se najvise bahn.de isplati jer mi put pokriva i bus od aerodroma pa do amsterdama i to sve za 19 eura.

• Author

ja mislim da mozes platiti njenom karticom na svoje ime, ali da tu kreditnu karticu moras poneti sa sobom, jer je kondukteri traze radi provere. 

• 3 weeks later...

E elem, kada kupujete kartu na bahn.de  i sami je printate.. (sa rezervacijom), jer morate nešto na neki šalter otići tamo na železničkoj, ili vam odmah daju i mesto u vozu? Ne znam kako to funkcioniše a idem za Dortmund, pa ću odatle vozom za Keln..