Jump to content

Featured Replies

Pa kaže: "Vozovi su savremeni, komforni sa brzinom od 100km/h"

Где би нам био крај кад би кроз целу Србију возови могли да возе макар 100 км/ч!

Ko ide skroz od Beograda do Bukurešta i nazad može da uzme povratnu kartu Bukurešt spezial za 48 EUR, to je malo povoljnije nego da uzima posebno Beograd - Vršac, Vršac - Temišvar i Temišvar - Bukurešt.

• 1 month later...

Ko ide skroz od Beograda do Bukurešta i nazad može da uzme povratnu kartu Bukurešt spezial za 48 EUR, to je malo povoljnije nego da uzima posebno Beograd - Vršac, Vršac - Temišvar i Temišvar - Bukurešt.

Cekaj jel to karta u jednom pravcu i gdje moze da se nabavi? Hvala! :D

Što ne bi išao iz Vršca za Temišvar?

Zato sto mi je malo komplikovanije.

Treba da idem prvo juzno za Vrsac (nekih 100 km),pa da hvatam voz koji ide na sever,tj. za Temisvar.

Lakse mi je izgledalo da iz ZR-a direktno* idem za Temisvar,preko Zombolja.Kao sto sam i isao sad za vikend.

-----

* - "direktno" uslovno receno,posto nema bas direktnog prevoza.Nego se hvata bus iz ZR-a za Radojevo (izlazi se na pretposlednjoj stanici,tj. Srpskoj Crnji),pa peske go granice,a onda peske do Zombolja,gde se hvata taj voz za Temisvar.

Inace,kasno sam saznao (tek na zeleznickoj u Zombolju) da ima i nekih divljih taksista sa rumunske strane koji voze od granice do Zombolja.Ali nisam saznao i po kojoj ceni voze.

Imas voz za VS ako ides iz BG-a sa njim ti treba isto koliko i do Zrenjanina bilo kako da ides, a on je dobro povezan sa temisvarcem taman imas vremena da sidjes kupis kartu i prodjes pasosku kontrolu. E sad ako ides iz NS-a onda je mozda Zrenjanim bolja opcija  ;)

A da umisto u Vršac odeš do Kikinde i tamo imaš vlak do Žombolja, pa presidneš za Temišvar i u Temišvaru ponovo za Bukurešt. Ili možda ima neki bus od Zrenjanina za Temišvar, pa ni Zrenjanin baš zadnja selendra.

Ljudi, a zna li ko kakva je situacija sa graničnim prelazom preko HE Đerdap I? Zvanično nije moguće peške. Da li ima neki bus preko brane ili moraju kola da se ustopiraju. To mi deluje kao najbliža varijanta do Bukurešta iz Beograda. Bus BG-Kladovo je oko 5 sati, a takođe i voz Drobeta - Bukurešt. Nedavno sam išao iz Bukurešta za Beograd preko dana i baš deluje idiotski kad si na Đerdapu i onda moraš na sever skroz do Temišvara pa nazad na jug ka Beogradu...

Mislim da je preko tog granicnog prelaza (kod Kladova) dosla jedna ekipa iz Bukuresta,pre par godina,ovde na neki koncert.Tako da valjda postoji i funkcionise.

Imas voz za VS ako ides iz BG-a sa njim ti treba isto koliko i do Zrenjanina bilo kako da ides...

Pa i ne bas.

Jer dok odem za BG to mi je prakticno kao da idem i za Vrsac.

Sve u svemu - prilicno "zaobilazni" put.

(inace,kazem,iz Zrenjanina sam ;) )

A da umisto u Vršac odeš do Kikinde i tamo imaš vlak do Žombolja... pa ni Zrenjanin baš zadnja selendra.

Nije Zrenjanin selendra,daleko bilo :)

Iz Kikinde ima dva polaska dnevno za Zombolj,ali mi vremenski nisu odgovarali.

A i kaze Rax da ti vozovi iz Kikinde (tj. polasci odatle) nisu bas najpouzdaniji.

Nastopiraj nekog do VS nismo mi bas toliko daleko ( mislim da ima nesto malo manje od 50km). Za Kikindu mislim da je sad voz skroz pouzdan tj cini mi se da je vozi novi ruski voz tako da ako je to istina nemoras da se brines da nece ici plus greje ko lud  ;D . U sustini ako rus zataji ide isti onaj drndobus sto prolazi kroz Zrenjanin kao zamena.

Nastopiraj nekog do VS nismo mi bas toliko daleko ( mislim da ima nesto malo manje od 50km). Za Kikindu mislim da je sad voz skroz pouzdan tj cini mi se da je vozi novi ruski voz tako da ako je to istina nemoras da se brines da nece ici plus greje ko lud  ;D . U sustini ako rus zataji ide isti onaj drndobus sto prolazi kroz Zrenjanin kao zamena.

Ne vozi Rus za Kikindu, već šinobus. Vidim ima te na forumu railserbia, pa bi to trebalo da znaš, a ne da daješ pogrešne informacije. U Banatu Rus vozi samo Vršac - Beograd, a uskoro bi trebalo i Kikinda - Subotica, na ostalim relacijama je šinobus. Sad je ok, pošto je ok vreme.

Mislio sam da vozi posto je bilo price da ce ici, sta vise i rasparave pa posto su se smirili mislio sam da su ga ubacili. Nisam rekao da vozi nego da mislim da vozi tako da to nije nikakva dezinformacija. Vozi i Sombor-Subotica rus.

A imaš i ovo rumunsko čudo (http://cfr.webgis.ro/) sa mapom gde se vidi gde se koji voz na teritoriji Rumunije trenutno nalazi.

Ovo postoji i na sajtu ŽS, ali samo u domaćem saobraćaju, kada ideš na aktuelni red vožnje i klikneš na voz koji je krenuo tipa iz mesta A u mesto B a ti ga čekaš na pola, tačno prikazuje gde se nalazi tj. na kojoj stanici.  ;D

• 1 month later...

Jel sada ide večernji voz iz Temišvara za Bukurešt ili samo onaj IC u 14:10? DB sajt izgleda nešto slabo ažuriraju u poslednje vreme (baš me čudi, Nemci...) a CFR pokazuje kao da ta ruta ne postoji :? Možda bih išao za 1. maj pa me interesuje.

Jel sada ide večernji voz iz Temišvara za Bukurešt ili samo onaj IC u 14:10? DB sajt izgleda nešto slabo ažuriraju u poslednje vreme (baš me čudi, Nemci...) a CFR pokazuje kao da ta ruta ne postoji :? Možda bih išao za 1. maj pa me interesuje.

Izgleda da ide: http://www.mersultrenurilor.ro/Ruta/Timisoara_Nord/Bucuresti_Nord

Postoji neka mogućnost da i ja idem tamo oko 1. maja, pa ću da ti se javim ako budem išao.

Odlično, hvala! Javi mi onda putem pp, mada nije još 100% sigurno da ću se uputiti u tom pravcu.

• 1 month later...

Ja mislim da ne ceka, al neboj se jos se nikad nije desilo da ovaj iz Rumunije dodje kad ode ovaj za BG, makar koliko ja znam  ;)

• 2 weeks later...

Koliko vidim voz iz Vršca koji polazi u 18.21h u junu u Temišvar stiže u 21.34h po rumunskom vremenu, a voz iz Temišvara za Bukurešt polazi u 22.00h po rumunskom vremenu. Ima svega 26 minuta razlike između ta dva voza. Šta u slučaju da voz iz Vršca za Temišvar zakasni?

Koliko vidim voz iz Vršca koji polazi u 18.21h u junu u Temišvar stiže u 21.34h po rumunskom vremenu, a voz iz Temišvara za Bukurešt polazi u 22.00h po rumunskom vremenu. Ima svega 26 minuta razlike između ta dva voza. Šta u slučaju da voz iz Vršca za Temišvar zakasni?

Ide na vreme.

Ali može da se desi da nema više karata za ovaj koji ide u Bukurešt kao što se meni desilo pre par nedelja. Sledeći ide tek u 04:40 tako da bih naradni put bih svakako kupio kartu Beograd-Bukurešt, cena na kraju ispadne manje-više ista.

Ali može da se desi da nema više karata za ovaj koji ide u Bukurešt kao što se meni desilo pre par nedelja. Sledeći ide tek u 04:40 tako da bih naradni put bih svakako kupio kartu Beograd-Bukurešt, cena na kraju ispadne manje-više ista.

Ne može da nema više karata, nego da nema više mesta. Za taj voz je obavezna rezervacija, tako da ako nema više mesta u tom vozu i sa kartom Beograd-Bukurešt ti isto dođe. Jedino što možeš da uradiš je da uđeš u voz i da stojiš ili da nađeš neko slobodno mesto, ako je zauzeto od/do neke usputne stanice.

Da, nisam se dobro izrazio, nije bilo mesta odnosno bilo ih je samo u prvoj klasi kada sam stigao na šalter (pri čemu je voz stigao na vreme).

Pa u svakom slučaju je bolje i stajati u vozu neko vreme nego tumarati po Temišvaru do jutra što je meni bila jedina opcija pored kupovine karte za prvu klasu što u stvari i nije opcija ;D

Ti si išao oko 1. maja ako se ne varam, pa je verovatno to razlog punoće voza. A i nekad je bilo dva noćna voza, taj u 22 i beogradski koji je ukinut...

Koliko će ići vagona kušeta tim noćnim vozom u avgustu mesecu i da li će moći da se kupi na šalteru mesto u šestokrevetnom kušetu jer pretpostavljam da u Beogradu to nije moguće?