Jump to content

Featured Replies

Ljudi interesuje me kako najjeftinije do Bukuresta. Mladji sam od 26 godina i imam isic tako da bih mogao da izvadim railplus za samo 2.5E. Planiram da kupim Banat specijal - povratna do Temisvara 14E. Sad me interesuje koliko je povratna Temisvar-Bukurest? da li treba da se rezervise i moze li cela ruta da se rezervise u bg? Hvala

Ovo su ti okvirne cene posto sam ja prevodio u evre i zaokruzivao malo (ako je 15.586e- 15.6e). Tako da znas da ne mislis da je bas 28.5e mozda je 29 mozda 28e al nije veca razlika.

RailPlus     bez

Beograd-Vrsac-Temisvar            14e          14e

Temisvar-Bukurest                   25.2e       28.5e

Usteda 3.3e - 2.5e = 0.8e. Jos ako ne prepoznaju pa da se drndas ja mislim da ne vredi.   

Za rezervaciju mislim da nemoras al bolje da kaze neko ko je skorije isao.

Edited by ozzy80

Ljudi interesuje me kako najjeftinije do Bukuresta. Mladji sam od 26 godina i imam isic tako da bih mogao da izvadim railplus za samo 2.5E. Planiram da kupim Banat specijal - povratna do Temisvara 14E. Sad me interesuje koliko je povratna Temisvar-Bukurest? da li treba da se rezervise i moze li cela ruta da se rezervise u bg? Hvala

Uzmi Rail-plus i kartu Beograd - Bukurešt direkt! Sa Railplusom ti izađe 21,50 EUR u jednom smeru, povratna duplo. Na delu Temišvar - Bukurešt je obavezna rezervacija koja je 3 EUR ako se uzima u Beogradu, a oko 1 EUR izađe ako se uzima u Rumuniji.

Jesam dobro shvatio, railplus sa direktnom kartom me izadje oko 50E, bez nje, ona prva opcija oko 70?  oba smera

Taj Rail plus mogu da uzmem u agenciji Putnik kad budem isao po karte zar ne? I jos jedno pitanje posto se nikada nisam vozio vozom, kupljenom kartom dobijam svoje sediste? Kakav je voz sto se tice udobnosti, nije neki krs, jel bolji od nasih autobusa?  Posto razmatram drugu opciju, autom, ali me mrzi da vozim, pa me interesuje da li je ok cimati se vozom, ne vremenski, samo sto se tice udobnosti i prostora?

ps. hvala dobri ljudi, svaka cast na azurnosti!

Edited by rooney

Jesam dobro shvatio, railplus sa direktnom kartom me izadje oko 50E, bez nje, ona prva opcija oko 70?  oba smera

Taj Rail plus mogu da uzmem u agenciji Putnik kad budem isao po karte zar ne? I jos jedno pitanje posto se nikada nisam vozio vozom, kupljenom kartom dobijam svoje sediste? Kakav je voz sto se tice udobnosti, nije neki krs, jel bolji od nasih autobusa?  Posto razmatram drugu opciju, autom, ali me mrzi da vozim, pa me interesuje da li je ok cimati se vozom, ne vremenski, samo sto se tice udobnosti i prostora?

ps. hvala dobri ljudi, svaka cast na azurnosti!

Za Rail-Plus ne znam, pozovi ili mail pošalji ([email protected]), rade od utorka zbog praznika. Da, tako nekako izađe.

Što se tiče vozova i rezervacija. Vozovi su na tom pravcu dobri. Do Vršca vozi novi ruski voz, od Vršca to Temišvara rumunski Siemens (malo su mu tvrda sedišta, ali nije to duga relacija) i od Temišvara do Bukurešta je fin voz. Za Beograd Dunav - Vršac i Vršac - Temišvar ne možeš uzeti rezervaciju jer su u pitanju lokalni vozovi i tu samo sedneš na slobodno mesto. Za Temišvar - Bukurešt je rezervacija sedišta obavezna i ona košta 3 EUR u Beogradu ili oko 1 EUR u Rumuniji. Možda je najbolje da za Temišvar - Bukurešt uzmeš u Beogradu da bi osigurao mesto, a za povratak možeš u Bukureštu.

Rail plus vazi samo kod nas za medjunarodne karte

Ovo nije tačno! Rail-Plus važi za međunarodne karte na svim železnicama koje koje su deo Rail-Plusa. Ne važi samo za karte koje su promotivna ili specijalna ponuda, ili koje su već sa popustom. Karta Beograd - Bukurešt se prodaje po redovnoj tarifi SCIC-SET (nema više Bukurešt specijal karte), tako da Rail-Plus popust od 25% važi na celom prevoznom putu od Beograda  do Bukurešta.

P.S. Loše sam izračunao. Cena Beograd - Bukurešt sa Rail-Plusom je 22,70 EUR.

Da li u Bukurestu moze da se kupi karta direktno za Beograd ili moram na svakoj stanici (u Bukurestu , Temisvaru, Vrscu ) posebno kupovati kartu ? Koliko sam shvatila iz vasih postova moze ali na sajtu nase zeleznice ne nalazim red voznje za Beograd-Bukurest a na Rumunskom sajtu se bas ne snalazim .

Da li u Bukurestu moze da se kupi karta direktno za Beograd ili moram na svakoj stanici (u Bukurestu , Temisvaru, Vrscu ) posebno kupovati kartu ? Koliko sam shvatila iz vasih postova moze ali na sajtu nase zeleznice ne nalazim red voznje za Beograd-Bukurest a na Rumunskom sajtu se bas ne snalazim .

Naravno da moze , napisao je gore RaxCherrych koliko kosta sa RAIL-PLUS (bez dodaj 25% na cenu) i ja sam napisao jos iznad ako kupujes odvojeno BG-TM i TM-BU (isto ti je sve samo drugi smer). Nepostoji direktan voz BG-BU. Moras da ides Bukurest - Temisvar - Vrsac - Beograd. O vremenu zavisi kad bi isla imas jedan ujutro i jedan uvece voz koji povezuje Vrsac i Temisvar u 07:48 (po ruminskom tj +1h)  i 16:53 (po ruminskom tj +1h) . Sa ta dva su BU-TM i VS-BG vozovi dobro povezani tj ne ceka se mnogo.

Hvala na odgovoru , verovatno cu ici vecernjim iz Bukuresta . Kakvi su ti vozovi sto se tice sigurnosti i to jer idem sama pa mi nije bas svejedno ? Jednom sam se zadesila sama u nocnim satima na Temisvarskoj zeleznici i nije bas prijatno iskustvo bilo zato bih sad gledala da noc provedem u vozu a po danju da menjam vozove .

Vrsac - Beograd i Temisvar - Vrsac su ti nove garniture sa kamerama tako da tu nebi trebalo da imas vremena, a sto se tice ovog nocnog nemam pojma kakvo je stanje, ako se bas bojis sedi uz neke starije ljude ili ako ide neki vagon koji nije kupe tamo sedi, mada neverujem da bi moga da imas problema.

Nemaš straha, ja sam išo noćnim iz Bukurešta u Temišvar, sidala su bila ko u busu, svitla gore cilo vrime i policija ordinira po vlaku, istina je da ima ciganije, ali sumnjam da mogu krast jer ne vjerujem da baš svi mogu spavat u vagonu, tako da samo normalne mjere: zatvorit torbu i novčanik ne učinit dostupnim.  :mah:

• 3 weeks later...

Isao sam vozom za Bukurest pa da podelim utiske.

Kupio sam Railplus studentski od 2.5E (potrebna je slika i katrica za menzu i pasos). U Putnik travelu povratnu kartu Bg-Timisoara Nord-Bukuresti Nord koja je kostala 5309dinara. Takodje, u putniku i rezervaciju koja kosta 350din za deo Temisvar-Bukurest za 22i10 (21i10 po nasem). Takodje i rezervacija za povratak posto sam znao kada cu tacno da se vratim, za 21i45 (20i45) isto 350din.

Voz se ceka na stanici Beograd Dunav koja se nalazi u Poenkareovoj ulici.

Za deo Bg-Vrsac  ide nova ruska lokomotiva, karta se za taj deo ne rezervise neko ulecete i zauzimate mesta (uvek bi trebalo da mogu da svi sednu). Voz je odlican ali mili. U Vrscu se preseda u Rumunski voz, takodje dobar, bolji od naseg, udobniji, bez rezervacije. U temisvaru presedanje i tek tada pokazujete rezervaciju ukoliko imate. Svetlo nocu sija sve vreme u vagonima, sve normalno. Vozovi su tacni u 2-3min svi do jednog.

Sve polaske proverite na sajtu Zeleznica srbije pa red voznje. Stanice su - polazna Beograd Dunav dolazna Vrsac i Vrsac Timisoara Nord i vremena su po nasem.

Za Rumunski deo, tj Temisvar Bukurest imate satnice na sajtu cfr.ro pa sa leve strane Trenuri directe i birate Timisoara Nord i Bucuresti Nord. Ova vremena su rumunska (+1)

• 3 weeks later...

Lijep pozdrav svima,  pročitao sam cijelu temu i vidim da je moguće doći iz Beograda u Bukurešt. Ali budući da nisam iz Srbije, iz BiH sam, nisam shvatio sve stvari, koliko dugo treba i što.

Vidim da je još davno ukinuta direktna linija. Pa sad Beograd - Vrsac - Timisoara - Temisvar - Bukurest. (je li to ta linija ili se može direktno iz TImisoara Nord za Bukurešt). KOliko ssm shvtatio oko 50 - 70 eura se moože proći, i 80 mi je ok.
Iz Bukurešta trebam u Timisoara Brasov, ali to je jeftino, jedva 10 eura da se prebacim, to nije frka.

Nego, glavno što me zanima, jesam li dobro shvatio ove linije i koliko mi vremenski treba da dođem. Ako trebam 2.7. biti u bukureštu, kada krenuti i slično.

hvala unaprijed ako netko može da mi da soluciju :D

E sad, nisi napiso jel misliš dolazit vlakom u BG. Ako je tako, nemaš vezu do ujutro. Ne znam iz kojeg si dila Bosne, al ako si bliže Zagrebu, moš iz ZG do Pešte pa onda do Brašova. ZG - Pešta je 32 € povratna, a do Brašova je 1 smjer mislim 19 €, pa si razmisli...

Za Srbiju vozni red moš vidit tu, gledaj posebno Beograd Dunav - Vršac i Vršac - Timisora.

Jos samo 1 napomena... Kada dodjete u Bukurest i zamenite evre u leje, zamenite manju kolicinu jer recimo na stanici nece da menjaju leje u evre, da bi potrosio. Kada sam se vracao nazad za Srbiju, htedoh da zamenim preostale leje u evre i u 6-7 menjacnica na stanici kazu ili da nemaju sitno ili da nemaju uopste ili se nasmeju u odmahuju rukom. Klasican bezobrazluk. Za to sam cuo kada kada sam odlazio i nisam verovao ali tako je...

Jos samo 1 napomena... Kada dodjete u Bukurest i zamenite evre u leje, zamenite manju kolicinu jer recimo na stanici nece da menjaju leje u evre, da bi potrosio. Kada sam se vracao nazad za Srbiju, htedoh da zamenim preostale leje u evre i u 6-7 menjacnica na stanici kazu ili da nemaju sitno ili da nemaju uopste ili se nasmeju u odmahuju rukom. Klasican bezobrazluk. Za to sam cuo kada kada sam odlazio i nisam verovao ali tako je...

to je tacno. i meni se desila situacija da nece da menjaju ispod 50 EUR i lejskoj protivvrednosti.

• 2 weeks later...

Pozdrav, treba da idemo početkom jula vozom Temišvar - Bukurešt, pa kako idemo noćnim očekujem da bi napolju moglo da bude hladno za bermude i majicu, jer sam imao slično iskustvo u domaćim vozovima gde sam se tokom noćne vožnje smrzao. Moje pitanje je da li je taj voz klimatizovan ili treba poneti i odeću dugih rukava/nogavica ??

Hvala :-)

Pozdrav, treba da idemo početkom jula vozom Temišvar - Bukurešt, pa kako idemo noćnim očekujem da bi napolju moglo da bude hladno za bermude i majicu, jer sam imao slično iskustvo u domaćim vozovima gde sam se tokom noćne vožnje smrzao. Moje pitanje je da li je taj voz klimatizovan ili treba poneti i odeću dugih rukava/nogavica ??

Hvala :)

Ja sam isao proslog avgusta tim vozom od Temisvara do Konstance kuset kolima sa 6 lezaja i bio je cist, uredan i klimatizovan. U hodniku je jos i etison postavljen na pod. 

Ne znam kako je bilo napolju.

To je onda odlično... letimo Wizz-om iz Bukurešta na Maltu samo sa rancem, pa dodatna i tamo suvišna garderoba nema gde da se spakuje ;-)

• 4 months later...

To je onda odlično... letimo Wizz-om iz Bukurešta na Maltu samo sa rancem, pa dodatna i tamo suvišna garderoba nema gde da se spakuje ;-)

Ciao, da li ti je uspeo put, ja sad za mesec dana planiram istu stvar da uradim

pa me interesuje najvise prica oko voza Beograd - Bukurest, kako ta stvar ide,

koliko ranije si krenula i koje su cene? 

Hvala ti!