Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li ste nekad bili?

kako stici?

autobus ili voz?(avionske karte su preskupe)

polazak iz beograda ili nisa?

da li je sigurno mesto?

nocni zivot?

hvala puno cekam vase odgovore!

ps.da li je sigurno da se zenska osoba sama putuje po bugarskoj i turskoj?

Анталија је четврти град по величини у Турској, приде и туристички, тако да је сигуран.

Што се превоза тиче, по мени је најбоља варијанта воз до Истанбула и одател авионом за 100 еур (можда сада има и јефтиније).

• 2 weeks later...

Bio sam 2 puta u Antaliji - jednom avionom i jednom autom. Iako je grad super, klima mi se nije svidela, jer je (tokom letnje sezone) preterano toplo i vlazno, sto je ubitacna kombinacija. Sobu bez klime ne uzimati. Nocni zivot je solidan. Ima lopova.

Nikada nisam video da zenska osoba ima problema, ali sam primetio da zenske osobe izbegavaju bilo kakav razgovor sa nepoznatim ljudima. Par puta sam pitao za pravac (na turskom, tako da su me sigurno razumele), ali su me zenske osobe kulirale kao da ne postojim (kao tursko groblje :P). Drugarica iz Turske mi je rekla da je to normalno, jer ima dosta manijaka i da bi i se i ona isto ponasala u takvoj situaciji.

Ja licno nikada nisam primetio da su Turci nasilni, ali da dosadjuju strankinjama, to je redovno. Treba da ga otkacis 2-3 puta i otici ce da dosadjuje drugoj. ;)

Ja planiram ovog leta u Antaliju, tačnije Olympos i koliko sam video najjeftinija varijanta je Balkan flexipass- voz BG-Istanbul, pa dalje vozom Meram-ekspresi do grada Akšehir i odatle busom (kompanija Luks Aksel) do Antalije. Meram ekspresi kreće oko 7-8 uveče iz Istanbula i stiže u 6 ujutru u Akšehir, a iz Akšehira za Antaliju ima bus u pola 9 ujutru i putuje 3 sata. U Akšehiru je bus stanica odma preko puta železničke.

@RaxCherrych - koliko ukupno izadje ta kombinacija? Sve mi deluje da je najpovoljnije od Istanbula ici avionom do Antalije.

@Kolosus - ali zato je predsezona fenomenalna...kraj aprila i ceo maj...

Za voz Istanbul - Akšehir iskoristiš Balkan-flexipass kojim si došao do Istanbula (dakle sedište džabe ili doplata za kušet 10TL), a za bus Akšehir - Antalya ne znam cenu, ali kontam da nije sigurno više od 10 eura jer put traje oko 3 sata i koliko sam video na netu ne ide autoputem već nekim planinskim putem preko Edirgira.

A za Pegasus sam našao za sredinu jula, kada planiram da idem najjeftinije 73.99TL, 16. jula, plus je to poletanje u 06:45 ujutru pa bih morao da platim i hostel za jednu noć, pošto voz iz Beograda stiže kasnije ujutru. Let u 16:15 je 93.99TL...

Pa i nije fora ovde u ovom slučaju, sve je legalno, jer sa flexipassom postoji pravilo kao i sa interrailom da ukoliko započneš putovanje posle 19:00 i na odredište stižeš sledećeg dana upisuješ samo sledeći dan. Dakle: Beograd - Istanbul 2 dana, Istanbul - Akšehir 1 dan (polazak u 19:40), Akšehir - Istanbul 1 dan (polazak u 19:48) i Istanbul - Beograd 1 dan (polazak u 22:00). To je ukupno tačno 5 dana.

@Rax - opet ja...smestaj planiras unapred da uzmes u nekom hotelu (ako da, preko kojeg servisa rezervises i koja je procedura) ili juris varijantu privatnog na licu mesta ?

Ja sam bio prosle godine na Olimpusu i na licu mesta smo nasli kamp za 4e po osobi. Nije da se hvalim nego da predlozim alternativu, e sad kakvi su individualni afiniteti...

Da nema neko iskustava sa trazenjem privatnog smestaja u Antaliji i okolini ? Koliko bi to moglo da kosta i koliko je uopste realno? (a i ja sam  :bang: , pre tri nedelje sam bio u Alanji i nisam se raspitao  :stupid:)

• 3 years later...

Da nije neko u skorije vrijeme išao u Antaliju? Ja ću u avgustu ići na putovanje Balkanom, uz BF, pa me zanima kako ubaciti i Antaliju pored Istanbula? Da li je moguća ikakva kombinacija vozom ili je bus neminovan? Koje su cijene za bus? Ja sam našao neki Pamukkale bus, ali je povratna više od 50€...

Mislim da je trenutno Aksehir najbliža železnička stanica Antaliji na kojoj ima putničkih vozova, a da ima i bus do Antalije odatle.

A odakle doći do Aksehira?  zvizhd

Trenutna varijanta kako da najviše iskoristiš Flexipass.

trajekt Istanbul (Yenikapi) - Bandirma:

http://www.ido.com.tr/en/timetables/2013-summer-timetables/520-8temmuz15eylul-yenikapi-bandirma

voz Bandirma - Izmir (Basmane):

Bandirma 07.00 - Izmir (Basmane) 13.15

Bandirma 15.55 - Izmir (Basmane) 21.51

voz Izmir - Konya:

Izmir (Basmane) 20.35 - Aksehir 05.15

bus Aksehir - Antalya:

u 08.30, 12.30 i 14.30, karta je 37 TL, kompanija

http://www.luksakselseyahat.com/

(ova dva Turska sajta se otvaraju kompletno samo sa IE, sa Firefoxom neće)

Ustvari, sad sam bolje video, ovo preko Akšehira je okolo..

Iz Izmira je bolje ići regionalnim vozom do Denizlija (ima oko 5 vozova dnevno), tamo si za par sati. Iz Denizlija ima bus do Antalije svaki čas i on je 25-33 TL, zavisi od kompanije.

• 1 month later...

Mozes li staviti link sa tacnim sajton gdje samo unesem polaznu stanicu i odrediste i da mi tacan red voznji, nikako da se snadjem na onom njihovom sajtu?