Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da se nalazi na magistralnom putu Novi Sad - Zrenjanin....

da li je neko bio u restoranu? kako sve to izgleda uzivo?

najvise me zanimaju cene!  :ang222:

sajt je solidno uradjen www.salas84.co.yu

poz

Niasm bila ali znam neke koji jesu. Gledala sam gomilu fotki sa salasa i jako le lepo kao sto se vidi i na njihovom sajt. I znam da je skuo, veoma skupo...

to je jedan od onih komercijalizovanih etno-salasha, mislim da je bolje ici na one malo autenticnije :)

na perkovom salasu kod sela neradin su jaako ljubazni domacini, uredjen je autenticno i tek pre par meseci su uopste uveli struju, bas zive po propisu :)

a ovde nisam bila, ali sajt deluje jaaako primamljivo :)

Pokušajte da zamislite mesto na kojem vreme teče drugačije, sporije nego u gradskoj vrevi, nije selo, ali ni običan šator u divljini - zamislite mesto na kojem se može provesti dan, vikend, mesec dana pod uslovima koje čovek odredi sam, kao slobodna, nesputana jedinka. U potpunoj samoći ili u dobrom društvu. Uz rad ili plandujući, gledajući kako barske ptice proleću iznad vrba, koze brste bagremovo lišće kraj strme obale ribonosne mrtvaje Karaša, a visoko na nebu iznad Deliblatske peščare krstari orao.

http://zelenidvor.vodic.net/

Tu je neka fora, neki kao slow food klub. I promovisu se kao jedna od nasih top 10 destinacija, u nekom programu za razvoj turizma, nesto okrenuto strancima.  Sa kompletnim bahanalijama je bas skupo, a imaju i posete tipa izleta, cisto da se naprave zazubice, ne secam se preko koje agencije. Dakle, fenseraj, ne sumnjam da su se potrudili, ali je zabava za bogatune.

na perkovom salasu kod sela neradin su jaako ljubazni domacini, uredjen je autenticno i tek pre par meseci su uopste uveli struju, bas zive po propisu :)

Na Perkovom sala?u nas je dočekao tip (ama ja sam u startu mislio i da se zove Perko, ionako sam tamo upao kroz prozor) u onoj sremačkoj no?nji, samo mu je stomak falio, neki profa u penziiji čini mi se, ispostavilo se da uop?te ne ?ivi tu, samo kad mu neko najavi razdragane turiste on dotrči i obuče se. Pokazao nam je staru seljačku sobu (dotle nisam imao pojma da i radio i nahtkasna moje pokojne babe ?ivke mogu nekom da budu atraktivni) i jo? pone?to pa smo onda seli i ručali za čini mi se 300-400 dind?i po nju?ci. Pre par godina, isto be?e septembar.

Pravo da vam ka?em, stvarno mi nije jasno ?ta je ljudima zanimljivo u tim sala?ima.

A Zeleni Dvor je ne?to sasvim drugačije, vi?e liči na Porodicu bistrih potoka.  Pogledajte http://host.sezampro.yu/freebiking/TUROTEKA/2004/ZelenDvor/zeleni.htm

Hej,  :mrgreen:, tamo sviraju i onaj tvoj didg... !

ispostavilo se da uop?te ne ?ivi tu, samo kad mu neko najavi razdragane turiste on dotrči i obuče se.

zive tamo, muz i zena, cova se zove nikola :) saradjuju sa nekom turistickom agencijom, pa kad im oni najave goste, onda se obuku u sremce :) covek je inace zanimljiv i jedan od onih sto na djubristima nalaze razne odbacene stvari i ponovo im pronalazi upotrebnu vrednost :) ja sam oba puta banula onako, i oba puta sam mezetila i pila kafu/sok za dz :) ako neko hoce pun rucak, onda treba da se najavi, imam ja negde njihov broj telefona, ko bi znao gde je. ako neko izrazi zelju, potrazicu ga :)

Je l onaj čika od jedno 5-6 banki, pomalo visok, mr?av i prosed ? Biv?i profa na ns.ac, tako ne?to reče. Čini mi se da je on sam pomenuo kako ?ivi negde. I inače mi nije delovao ne?to simpatično.

Dodu?e, ja sam tamo bio sa ekipom od bogami 15ak lakih drumskih bajkera, pa i nisam mogao (a ni ?eleo) da malo vi?e obratim pa?nju na čoveka.

• 2 weeks later...

Ja sam posetio salas 84 sa drugarom (UN:quasaar na ST i na HC)? pre 2 meseca i cene su bile izuzetno paprene za nas budzet. Platio sam nekih 2k dinara za jednu porciju neke snicle ( ukus odlican, ali nije dovoljno? za dvojicu gladnih koji su pored svega i gladni :) ) , 2 piva i 2 kafe.

U stvari pojam "skupo" je relativna stvar, ali je meni bilo supo...? :|